Stěkání-nic nezabírá

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Adel18

8.5.2017 12:44
Adel18

XXX.XXX.70.182

Dobrý den, máme s přítelem 9 měsíční jezevčici. Když jsme ji měli v bytě, stačilo když jsme odešli na 20 minut pryč a měli jsme rozškrábanou zeď, jindy to byla rozškrábaná lišta u zdi,3x roztrhaný koberec apod...Fena v bytě neustále zavíjela a štěkala. Přítel bydlí ve firemním bytě a pod námi jsou všude kanceláře. Samozřejmě to už postupem času všechny začalo štvát. Přítel se tedy domluvil se svým šéfem, že na zahradě postaví fence kotec. Kotec je opravdu velký, jak na 3 vlčáky, má tam zateplenou boudu, půlka kotce jsou dlaždice a druhá půlka tráva.
Fena stejně stále štěkala a zesilovala víc a víc. Už to bylo slyšet i přes okna do budovy. Obtěžovalo to zaměstnance, sousedy...dokonce už i nás.
Fena začala hubnout, z toho nepřetržitýho stěkotu a zavíjení se ani nedivím.
Tak jsme došli k řešení, že feně pořídíme elektrický protištěkací obojek. Už ho má třetí měsíc a obojek nám vůbec nepomohl. Obojek může mít jen 12 hodin, takže ji ho na noc sundaváme. Když ho má, dostane třeba i 10 el. výbojů za den. Na chvíli ztichne a cca za 20 min. je to zase stejný. Když ho nemá, štěká a zavíjí furt v kuse. Fenu se snažíme i unavit dlouhými procházkami, ale ani to nepomáhá. Z kotce ji pouštíme cca na 2-3 hodiny denně, ale tady bohužel nemůže být puštěná neustále. Nikdy nevíme, kdy kdo ze zaměstnanců přijde a nechceme riskovat, zě by nám fena proběhla z vrat ven. Proto jsme ji postavili velký kotec.
Už nevíme co s ní Opravdu už nejde mít ani otevřené okno, jak je hlasitá. A není nám moc příjemné nasazovat ji furt el. obojek.
Máte nějaké zkušenosti?
Děkuji, Adéla D.

8.5.2017 14:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.190

Adel
Dobrý den, máme s přítelem 9 měsíční jezevčici.
""""""""""""""""""""""""""
PROČ ?!

8.5.2017 14:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.190

Pořídím štěně a pracuji s ním.
Hned.
Socializuji, vychovávám.
A vy ?

Neregistrovaný uživatel

8.5.2017 14:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

rapotacka11 napsal(a):
Pořídím štěně a pracuji s ním.
Hned.
Socializuji, vychovávám.
A vy ?

Ježišmarja nejste náhodou nějak náročná?! Dyť jí postavili kotec a dali elektriku, co byste ještě chtěla...?!

8.5.2017 14:45
koňadra

XXX.XXX.128.31

Jezevčici hned někomu dejte.
Pokud štěkala doma, dalo se očekávat, že bude štěkat i venku - možná ještě víc, má více podnětů.
Nechat fence 3 měsíce protištěkací obojek - jste tyrani? Když nezabral během prvního týdne, je jasné, že nezabere nikdy. Fenka už se zřejmě naučila "obejít" cyklus obojku. Obojek nejprve vyšle zvukový signál, potom ránu. Psi se naučí štěkat do zvukového signálu, potom jsou chvilku ticho, cyklus se přeruší, k ráně nedojde, a štěkají znovu.
Od začátku jste měli štěně učit samostatnosti (návodů je všude dostatek) a ne to řešit kotcem a obojkem.
Toho zřejmě nejste schopni, tak dejte fenku někomu, u koho bude v pohodě, kdo to s ní bude umět.

Adel18

8.5.2017 14:47
Adel18

XXX.XXX.231.4

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ježišmarja nejste náhodou nějak náročná?! Dyť jí postavili kotec a dali elektriku, co byste ještě chtěla...?!

Možná třeba to, aby ten pes nemusel mít elektrický obojek nadoživotí

Adel18

8.5.2017 14:52
Adel18

XXX.XXX.231.4

Vy by jste věnovala svého psa, kterého máte jako svého člena rodiny? Tak to asi nejse normální.
A psala jsem, že obojek ji sundaváme! Není nám příjemné aby jsme ho fence furt dávali, proto jsem sem napsala o radu. Což od Vás je teda rada nad zlato

Adel18

8.5.2017 14:56
Adel18

XXX.XXX.231.4

koňadra napsal(a):
Jezevčici hned někomu dejte.
Pokud štěkala doma, dalo se očekávat, že bude štěkat i venku - možná ještě víc, má více podnětů.
Nechat fence 3 měsíce protištěkací obojek - jste tyrani? Když nezabral během prvního týdne, je jasné, že nezabere nikdy. Fenka už se zřejmě naučila "obejít" cyklus obojku. Obojek nejprve vyšle zvukový signál, potom ránu. Psi se naučí štěkat do zvukového signálu, potom jsou chvilku ticho, cyklus se přeruší, k ráně nedojde, a štěkají znovu.
Od začátku jste měli štěně učit samostatnosti (návodů je všude dostatek) a ne to řešit kotcem a obojkem.
Toho zřejmě nejste schopni, tak dejte fenku někomu, u koho bude v pohodě, kdo to s ní bude umět.

Vy by jste věnovala svého psa, kterého máte jako svého člena rodiny? Tatínek Tatínek to asi nejse normální.
A psala jsem, že obojek ji sundaváme! Není nám příjemné aby jsme ho fence furt dávali, proto jsem sem napsala o radu. Což od Vás je teda rada nad zlato
Pro vaší informaci jsme fenku učili od samého začátku osamostanit, ale bohužel.
Takže děkujeme za "radu".

8.5.2017 15:02
koňadra

XXX.XXX.128.31

Adel18 napsal(a):
Vy by jste věnovala svého psa, kterého máte jako svého člena rodiny? Tatínek Tatínek to asi nejse normální.

Jak je vidět, fenku jste asi neučili dostatečně samostatnosti. Kdyby ano, neměli byste tyto problémy. Co ještě chcete za radu?! Tu jedinou možnou jste nedotáhli do konce a - jak vidíte sama - kotec ani obojek nezabraly.
Psa máte jako člena rodiny - podle toho se k němu chováte? Jste si jistá, že u někoho by se pes neměl lépe? To, že vy sobecky říkáte, jak ho milujete, že je členem rodiny, ještě neznamená, že se tak u vás cítí i ten pes.

Adel18

8.5.2017 15:20
Adel18

XXX.XXX.231.4

koňadra napsal(a):
Jak je vidět, fenku jste asi neučili dostatečně samostatnosti. Kdyby ano, neměli byste tyto problémy. Co ještě chcete za radu?! Tu jedinou možnou jste nedotáhli do konce a - jak vidíte sama - kotec ani obojek nezabraly.
Psa máte jako člena rodiny - podle toho se k němu chováte? Jste si jistá, že u někoho by se pes neměl lépe? To, že vy sobecky říkáte, jak ho milujete, že je členem rodiny, ještě neznamená, že se tak u vás cítí i ten pes.

Musím říct, že pes je právě na NÁS závislý. Stačí, když jdeme do obchodu, uvážu ji UVNITŘ - pár metrů ode mě! A pes kňučí.
Fena byla oddělena od matky ve 2 měsících a půl měsíce byla u jiného majitele. Pak jsme si ji odkoupili. Bůh ví, co bylo tam.
Nemá cenu se tady o tom bavit, furt se opakuji. Zkoušeli jsme od malička hodně metod. Dokonce jsme se radili i se známou, která pacuje se psema. Sama nám řekla, že je na nás závislá. Bohuže jak bydlíme ve firemním bytě, musíme brát taky ohled na ostatní.
Takže tady ze mě prosím Vás nedělejte hyenu, když ani nic pořádně nevíte. Já tu pouze poprosila o radu a vy jste tu vyredukovala z pár faktů to, že u nás není pes šťastný. Mimochodem je nomální, že fena je v kotci. Ještě k tomu, když je fena vedená k myslivosti.

8.5.2017 15:27
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Hmm, zajímalo by mne, jak je vedená k myslivosti, když se od vás nehne?

8.5.2017 15:27
lu80

XXX.XXX.48.206

Adel18 napsal(a):
Dobrý den, máme s přítelem 9 měsíční jezevčici. Když jsme ji měli v bytě, stačilo když jsme odešli na 20 minut pryč a měli jsme rozškrábanou zeď, jindy to byla rozškrábaná lišta u zdi,3x roztrhaný koberec apod...Fena v bytě neustále zavíjela a štěkala. Přítel bydlí ve firemním bytě a pod námi jsou všude kanceláře. Samozřejmě to už postupem času všechny začalo štvát. Přítel se tedy domluvil se svým šéfem, že na zahradě postaví fence kotec. Kotec je opravdu velký, jak na 3 vlčáky, má tam zateplenou boudu, půlka kotce jsou dlaždice a druhá půlka tráva.
Fena stejně stále štěkala a zesilovala víc a víc. Už to bylo slyšet i přes okna do budovy. Obtěžovalo to zaměstnance, sousedy...dokonce už i nás.
Tak jsme došli k řešení, že feně pořídíme elektrický protištěkací obojek. Už ho má třetí měsíc a obojek nám vůbec nepomohl. Obojek může mít jen 12 hodin, takže ji ho na noc sundaváme. Když ho má, dostane třeba i 10 el. výbojů za den. Na chvíli ztichne a cca za 20 min. je to zase stejný. Když ho nemá, štěká a zavíjí furt v kuse. Fenu se snažíme i unavit dlouhými procházkami, ale ani to nepomáhá. Z kotce ji pouštíme cca na 2-3 hodiny denně, ale tady bohužel nemůže být puštěná neustále. Nikdy nevíme, kdy kdo ze zaměstnanců přijde a nechceme riskovat, zě by nám fena proběhla z vrat ven. Proto jsme ji postavili velký kotec.
Už nevíme co s ní Opravdu už nejde mít ani otevřené okno, jak je hlasitá. A není nám moc příjemné nasazovat ji furt el. obojek.
Máte nějaké zkušenosti?
Děkuji, Adéla D.

Někde jsem četla o nějakých uklidňujících kapkách...Adaptil se to jmenuje myslím... A někteří používají bachovky... Musíte jí tu závislost odnaučovat, jiné cesty není...

Adel18

8.5.2017 15:35
Adel18

XXX.XXX.231.4

lesnížínka napsal(a):
Hmm, zajímalo by mne, jak je vedená k myslivosti, když se od vás nehne?

Představte si, že chodí s přitelem na hony-pravidelne, cvicime ji na barvu, chodi s nama na posedy.
Fena posloucha. Ale jakmile ji nechame samotnou, zacne knucet, vyt, stekat.

Takže nějaké pochybnosti si nechte

Neregistrovaný uživatel

8.5.2017 15:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Adel18 napsal(a):
Představte si, že chodí s přitelem na hony-pravidelne, cvicime ji na barvu, chodi s nama na posedy.

To je šikovná, když už v 9 měsících chodí na hony

8.5.2017 15:56
AmyOva

XXX.XXX.49.154

My jsme s naší jezevčicí řešili to samé, ony fenky mají k tomuto často sklony. Dodnes když ji necháme samotnou v cizím prostředí tak jančí, doma už ne. Pomohl nám vymezený prostor dál od dveří ( jinak ničila dveře), dlouho nezabíralo nic, ale zachranily nas bachovy kapky namíchané nám přímo na míru. V kombinaci s postupným odchodem z domu jsme byli za 3 týdny bez problémů. A zůstalo to tak i po vysazení. Rozhodně doporučuji vyzkoušet.

Adel18

8.5.2017 15:58
Adel18

XXX.XXX.231.4

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To je šikovná, když už v 9 měsících chodí na hony

Jo, to je. Je i hodne ucenliva, s nicim nemame problem. "Jen" to stekani

8.5.2017 16:11
Iliena

XXX.XXX.37.7

Adel18 napsal(a):
Vy by jste věnovala svého psa, kterého máte jako svého člena rodiny? Tak to asi nejse normální.

A vy pouštíte i do ostatních členů rodiny 3 měsíce elektriku?

8.5.2017 16:37
scylla

XXX.XXX.150.32

Adel18 napsal(a):
Máte nějaké zkušenosti?
Děkuji, Adéla D.

Fenu někomu dejte. Je ve stresu ze samoty, takže z bezpečného bytu do kotce a když nezabralo, tak smažíte obojkem? To je na ránu, ale pro vás. Když vám nefunguje, tak jí ho prostě nenasazujte. Zajděte za někým, kdo rozumí výchově psů a pracujte s ní. Nebo jí najděte někoho, kdo jí bude mít rád.

8.5.2017 16:38
scylla

XXX.XXX.150.32

Adel18 napsal(a):

Vy členy rodiny smažíte EO?

Adel18

8.5.2017 17:18
Adel18

XXX.XXX.224.130

scylla napsal(a):
Fenu někomu dejte. Je ve stresu ze samoty, takže z bezpečného bytu do kotce a když nezabralo, tak smažíte obojkem? To je na ránu, ale pro vás. Když vám nefunguje, tak jí ho prostě nenasazujte. Zajděte za někým, kdo rozumí výchově psů a pracujte s ní. Nebo jí najděte někoho, kdo jí bude mít rád.

Nemá cenu se o tom s Vámi bavit, bohužel jste nepochopila smysl mého dotazu. Prosila jsem o radu, že ji už EO dávat NECHCEME! Zdůrazňuju, že EO měla i v bytě. Metody jsme zkoušely odnaučovat všelijak.5 měsíců nám demolovala byt i přes to, že jsme ji to odnaučovali. -postupný odchod z domu.
Ono se to asi lehce "radí" někomu, kdo to nezažil smajlík
Uklidňuji Vás, že ale fena se má u nás dobře. To, že se bojí samoty...neznamená, že nás nemá ráda. To je stejné, jako kdyby jste řekla majitely psa, který se bojí bouřky, že za to může majtel ..

Adel18

8.5.2017 17:20
Adel18

XXX.XXX.224.130

scylla napsal(a):
Vy členy rodiny smažíte EO?

A bohužel, když odejdeme do práce...tak co máme dělat. Nechat ji to vše zdemolovat? smajlík Vám by se to líbilo, mít vše zničené?
Věřte, že by jste volila také volbu - kotec.
Hezký večer ;-).

Adel18

8.5.2017 17:26
Adel18

XXX.XXX.224.130

AmyOva napsal(a):
My jsme s naší jezevčicí řešili to samé, ony fenky mají k tomuto často sklony. Dodnes když ji necháme samotnou v cizím prostředí tak jančí, doma už ne. Pomohl nám vymezený prostor dál od dveří ( jinak ničila dveře), dlouho nezabíralo nic, ale zachranily nas bachovy kapky namíchané nám přímo na míru. V kombinaci s postupným odchodem z domu jsme byli za 3 týdny bez problémů. A zůstalo to tak i po vysazení. Rozhodně doporučuji vyzkoušet.

O tom jsme ještě neslyšely, ale moc se nám nechce do ni cpát chcemii ...Kolik takové kapky vůbec stojí?
Moc děkujeme za radu smajlík.

8.5.2017 17:34
AmyOva

XXX.XXX.49.154

Právě, že to není chemie, je to směs květin, ja jsem objednávala zde http://www.bachovyesence.cz/
Paní je moc příjemná, všechno jsme emailem zkonzultovali a ona nám namíchala kapky na míru. I s poštovným vyšla lahvička kolem 500 Kč. Přesně už si to nepamatuji. Za zkoušku to myslím stojí. Pro mě to byla poslední šance, už jsem nevěděla kudy kam a zaplať pánbůh vyšla.

8.5.2017 17:38
darwi

XXX.XXX.57.149

A jak jste jí to učili?
Když jsem si dovezla své štěně já domů, tak jsem ho učila skutečně drobnými krůčky (ale díky tomu i rychlý postup).
- prvně ve stejné místnosti něco dělat, pes na pelíšku - a nechoďte k ní a nedávejte ji pozornost, když kňourá, ale jakmile se uklidní - klidně pochválit a uvolnit ji z místa :)
- pak ve druhé místnosti s otevřenými dveřmi
- pak se zavřenými dveřmi
- pak mimo byt, etc etc

Navíc dávat na místo, když je pes klidný, ne že ji rozhycovanou ze hry/stresu/etc... dáte na místo a budete čekat, že se uklidní.
Taky je dobré ji udělat "kutloch" - noru, kde se bude cítit v bezpečí. Můj pes má klec a chodí si do ní odpočinout sám od sebe

Je závislačka, musíte začít s mini požadavky.

8.5.2017 17:42
koňadra

XXX.XXX.128.31

Adel18 napsal(a):
A bohužel, když odejdeme do práce...tak co máme dělat. Nechat ji to vše zdemolovat? smajlík Vám by se to líbilo, mít vše zničené?
Věřte, že by jste volila také volbu - kotec.
Hezký večer ;-).

Scylla má všechny psy vzorně vychované, buďte si jista, že ta by kotec nevolila.

Jinak moc nevěřím vašim prohlášením, že přítel chodí s fenkou na hony. Fenka má 9 měsíců, hony jsou na podzim - zima, to tedy bylo fence půl roku a méně. Nejen, že by nestihla mít zkoušky, aby mohla být lovecky upotřebitelná (a tudíž na ten hon vůbec mohla jít), ale co by vůbec dělal se štěnětem na honech?
EO už ji dávat nechcete - nejspíš ne kvůli vaší ušlechtilosti, ale jednoduše proto, že vlastně vůbec nezabírá?!
Hledáte tudíž nové jednoduché řešení - třeba naprat psa prášky, nebo (kdyby existovalo) silnější EO... prostě cokoliv, jen, aby to nestálo vaši práci - hezky pomalu od začátku po kousíčkách psa zvykat na samotu.

Prostě jste marný případ, fenku dejte pryč a uděláte dobrý skutek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.5.2017 18:14

Asi blbá otázka, ale zkoušeli jste fenečku učit samostatnosti a "tichu" a jestli ano, tak jak...?

8.5.2017 21:27
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Adel18 napsal(a):

No, pochybnosti mám velké Jak se to má s tím vaším superloveckým výcvikem, už níže popsala koňadra Takže nám tady trochu věšíte bulíky na nos, ne?!? O tom, jak se všichni milujete...a pes je v kotci s elektrickým obojkem a dostává i 10 výbojů za den a stejně to nepomáhá...tři měsíce. Ano, vy jste úplný prototyp milujícího páníčka Čtete to po sobě? Dali jste půlroční štěndo do kotce s el. obojkem...Půlroční štěně se má ještě všechno učit. A vy jste ho nenaučili ani samotě...ale lovecký výcvik, ten má suprový. Sice nevydrží uvázaná pár metrů od vás, ale v lese je profík. Bože osobo...Začněte se znovu a postupně věnovat učení samotě, teď třeba byly dva prodloužené víkendy, měli jste na to čas.

1.8.2017 11:11
atka

XXX.XXX.62.6

Mám stejný problém a koukám, že bych měla dát také fenku zpět do útulku...Vzala jsem si před 3 měsíci cca půlroční fenku-kříženec Parson Russell teriér x ? Bylo mi jasné, že bude živá, atd., ale byla jsem přesvědčená, že, když má doma klidnou kamarádku, zvládneme to. Mám doma 9-ti letou fenku zlatého retrívra-klidná submisivní...Malá začala doma vše kousat..postupně jsem se dopracovala k naprosto holé předsíni, se spoustou hraček na kousání...začala ničit zeď a plovoucí podlahu...Bydlím v nájmu, tudíž jsem stála před volbou-vrátit ji zpět, nebo pořídit klec. Zkusila jsem klec, chodí tam i přes den si lehnout sama...jen začala štěkat. V práci jsem max 5 hod.i s cestou. Chápu, že se jí nelíbí být zavřená v kleci, když druhá fenka je volně, i když ve stejné místnosti...Také hledám rady, co s tím, ale vidím, že jste všechny hotové jedna dvě.
S fenkou chodím na cvičák, dlouhé procházky, věnuji se jí, abych ji co nejvíce naučila, ale s tímto mám problém.Protištěkací obojek jsem koupila po té, co si soused stěžoval, že nemůže v 19.20hod. spát, ale zatím nemám " koule" na to, jí ho nasadit. Vadí mi, že nebudu mít kontrolu, jak na něj bude reagovat...Když jsem doma, i ve vedlejší místnosti, tak neštěká. Začne prý až tak za 2-3 hodiny. Štěká jen chvíli, pak přestane.Po cca další půlhodině zase začne. Ve vedlejším bytě celý den v kuse štěká 11-ti letá jezevčice, ale bohužel ta moje má hluboký a zvonivý hlas a je jí slyšet dost daleko i přes zavřené okno...

1.8.2017 12:16

..."O tom jsme ještě neslyšely, ale moc se nám nechce do ni cpát chcemii
...Kolik takové kapky vůbec stojí?"...

Panebože, i kdyby stály bambilion a byla šance, že to vyřeší problém...rodinného příslušníka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík