Uživatel s deaktivovaným účtem

Tichutska, neexistuje důkaz, že to k čemu je, a zároveň to všichni (teda alespoň u velkých plemen) dáváme, protože "co kdyby..."

Mám velká plemana (čuvač, berńák, tibetská doga), kloubní výživu jsem nikdy štěńatům nedávala. Přesto jsme za ta léta měli většinu psů nulových, párkrát 0/1,1/1 a nejhorší 0/2, ale to bylo u psa, kterému na postižené noze chyběly dva prsty.Fena mu je při porodu ukousla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Já dávám hydrolyzovaný kolagen ale zajímá mě co nějaká kloubní výživa pro lidi? třeba toto, můžu dát psovi?
https://www.fitness.cz/kloubni-vyziva/penco-gelacys-120-tob-s3555438
https://www.fitness.cz/kloubni-vyziva-tablety/survival-gelatina-2000-fair-power-s353594108
https://www.fitness.cz/kloubni-vyziva-tablety/vitalmax-artro-c-maxx-s496802441.
notregistered

XXX.XXX.211.40
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já dávám hydrolyzovaný kolagen ale zajímá mě co nějaká kloubní výživa pro lidi? třeba toto, můžu dát psovi?
https://www.fitness.cz/kloubni-vyziva/penco-gelacys-120-tob-s3555438
https://www.fitness.cz/kloubni-vyziva-tablety/survival-gelatina-2000-fair-power-s353594108
https://www.fitness.cz/kloubni-vyziva-tablety/vitalmax-artro-c-maxx-s496802441.
Stearan a fosforečnan úplně zbytečně.
Kdesi jsem četla, že smysl má hydr. kolagen ve formě koloidního roztoku. Je to prostě "mazadlo".
Jinak. Zdravý pes (a nemocného nějaký kolagen fakt nevytrhne), pokud je dobře krmený zvířátky, nepotřebuje dosypat z lahviček nic.
Když už něco při problému, tak psovské, nebo je třeba vědět kolik čeho pes potřebuje (msm, chondro, glukos., vit.), a nedávkovat jen přes váhu, jako že pes je 10x lehčí než kůň / člověk.
notregistered

XXX.XXX.211.40
otazník
napsal(a):
To by mě zajímalo, co přesně tím můžu pokazit
Http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E572
http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E341
na co to je, prosím ?
Aby se vůbec něco dělo, musíte dávat "výživu" min.2 měsíce.
Kdyby pes raději dostal kus prasete.
Ahoj, nejde mi přidat samotné téma tak bych se ráda přiživila. Jde o štěně Aljašského malamuta. Prý potřebují výživu kloub od malička. Myslela jsem, že koupm granule ve kterých to bude zakomponováno, vlastně se mi líbily Carnilove into the wild granule, ale kloubní výživě jsem se dočetla jen že by tam něco mělo být a na internetu jsem o tom nic nenašla. poradíte? :(.

kirimihara
napsal(a):
Ahoj, nejde mi přidat samotné téma tak bych se ráda přiživila. Jde o štěně Aljašského malamuta. Prý potřebují výživu kloub od malička. Myslela jsem, že koupm granule ve kterých to bude zakomponováno, vlastně se mi líbily Carnilove into the wild granule, ale kloubní výživě jsem se dočetla jen že by tam něco mělo být a na internetu jsem o tom nic nenašla. poradíte? :(.
V granulích je jen zanedbatelné množství, proto je lepší dodávat zvlášť, třeba rozmíchanou v kvalitní konzervě.

kirimihara
napsal(a):
Jo tak... A granule jsou pro AM vhodné jaké? A ty doplňky na klouby pro AM jsou nutné od štěňátka? Který je nejlepší?
Záleží také jaké máte finanční možnosti, vhodné jsou nejen granule, ale i maso, granule s přírodní konzervací, masem, bez většinového podílu obilovin. Na jaké granule je štěně zvyklé od chovatele?
Doplňky jsou fajn od Giomu nebo třeba Aptus, já používám i přípravky pro koně, jen upravuji dávku.
napsal(a):
Záleží také jaké máte finanční možnosti, vhodné jsou nejen granule, ale i maso, granule s přírodní konzervací, masem, bez většinového podílu obilovin. Na jaké granule je štěně zvyklé od chovatele?
Doplňky jsou fajn od Giomu nebo třeba Aptus, já používám i přípravky pro koně, jen upravuji dávku.
Od chovatele mělo young star ale ty se mi opravdu moc nelíbí. přemýšlela jsem o NaD jen se mi tam nelíbí ta přenice, nebo pak teda Eden, ale nejsem si moc jistá na jak dlouho by mu to vydrželo..

kirimihara
napsal(a):
Od chovatele mělo young star ale ty se mi opravdu moc nelíbí. přemýšlela jsem o NaD jen se mi tam nelíbí ta přenice, nebo pak teda Eden, ale nejsem si moc jistá na jak dlouho by mu to vydrželo..
U NaD té pšenice moc není, klidně můžete vyzkoušet. Já kupuji Wolfsbut, ty jsou, za mě, bezvadné Nebo ještě můžete zkusit Now! Grain free, taky nejsou špatné. I Eden je kvalitní. Pokud budete krmit napůl s masem (ráno granule, večer maso), tak můžete kupovat menší balení granulí.
notregistered

XXX.XXX.211.40
Aptus apto-flex ve 100ml :
800mg glukosamin,400mg chondroitin
pro psa do 10kg 2,5ml + dárek sorban draselný
ND v 1kg:
1200mg gluk.,900mg chondro. v 1kg
ND jsou i bezobilné.
Pšenice špalda má trochu jiné vlastnosti než krmná pšenice v jiných granulích, a je jí tu 10%.
Eden je perfektní krmivo.
Ale proč hned granule ? Z masa dostane vše a bez sorbanu.
Pro štěně doporučuji tuto kloubní výživu, má nejlepší složení http://www.woykoff.com/arthronis-faze-5.
Aptus apto-flex. Obsahuje i kyselinu hyaluronovou, což je dost podstatná složka, kterou mnohé přípravky pro psy, které se tváří jako kloubní výživa, neobsahují.
Aptus mě doporučil jeden náš známý veterinář pro výživu štěněte obřího plemene a tento preparát se nám opravdu již několikrát osvědčil.
notregistered

XXX.XXX.211.58
hojka1
napsal(a):
Pro štěně doporučuji tuto kloubní výživu, má nejlepší složení http://www.woykoff.com/arthronis-faze-5.
To je teda úlovek, totální nesmysl, stejně jako většina ostatních POTRAVINOVÝCH doplňků.
pes má dostat, když už teda,500mg glukosaminu a 400mg chondroitinu na 11,3kg hmotnosti, rozděleno na dvě dávky denně
tak si to spočítejte.
elikk

XXX.XXX.26.166
I tyhle davky jsou stejne bez prokazaneho ucinku, ne?
Tak není jedno- kolik ceho ten pes vlastne dostava v jakem vyrobku.
pestra strava je porad zaklad a to nejlepší, co clovek muze pro psa udelat.
notregistered

XXX.XXX.211.3
elikk
napsal(a):
I tyhle davky jsou stejne bez prokazaneho ucinku, ne?
Tak není jedno- kolik ceho ten pes vlastne dostava v jakem vyrobku.
pestra strava je porad zaklad a to nejlepší, co clovek muze pro psa udelat.
No ne, tohle spočítali, že má smysl. Jako počáteční dávka, udržovací. Pokud už je nějaké postižení, zvyšuje se. A má laxativní účinky, takže řešit to má veterina, a ne člověk laik.
Přidá se MSM (u psů veliká spotřeba, protože i pro kůži a vůbec všechno, + vit. E...), kys. hyaluronová umí fakt obnovit chrupavku, to ostatní jsou jen "mazadla", víc se neprokázalo.
Jo, a musí to být sulfát, ne chlorid. A 2x denně.
Stejně to nemá cenu, když je nedostatek vitaminů atd.
Vše souvisí se vším. Jsou to procesy, které neproběhnou, když chybí jedna hloupá látka.
Takže, ano, přirozená strava, ne pořád stejně dokola.
Možná by stálo za to, podívat se, kde všude je MSM přirozeně atd.
Raději nedám nic, než mikromnožství chondroitinu a mraky škodlivin k tomu.

notregistered
napsal(a):
No ne, tohle spočítali, že má smysl. Jako počáteční dávka, udržovací. Pokud už je nějaké postižení, zvyšuje se. A má laxativní účinky, takže řešit to má veterina, a ne člověk laik.
Přidá se MSM (u psů veliká spotřeba, protože i pro kůži a vůbec všechno, + vit. E...), kys. hyaluronová umí fakt obnovit chrupavku, to ostatní jsou jen "mazadla", víc se neprokázalo.
Jo, a musí to být sulfát, ne chlorid. A 2x denně.
Stejně to nemá cenu, když je nedostatek vitaminů atd.
Vše souvisí se vším. Jsou to procesy, které neproběhnou, když chybí jedna hloupá látka.
Takže, ano, přirozená strava, ne pořád stejně dokola.
Možná by stálo za to, podívat se, kde všude je MSM přirozeně atd.
Raději nedám nic, než mikromnožství chondroitinu a mraky škodlivin k tomu.
Poslední větu bych upravila: "Raději dám vše (potřebné) a chondroitin k tomu"
notregistered

XXX.XXX.211.3
napsal(a):
Poslední větu bych upravila: "Raději dám vše (potřebné) a chondroitin k tomu"
Jasně, můžete to nakoupit čisté a míchat, jenže. Moc práce

notregistered
napsal(a):
Jasně, můžete to nakoupit čisté a míchat, jenže. Moc práce
Jj, jak pro koho
elikk

XXX.XXX.26.166
"kys. hyaluronová umí fakt obnovit chrupavku"
při per.or. podavani? nevim, uz jsem to leta nestudovala -tak třeba se něco zmenilo?
a laxativni ucinek jo - je zatim ten jediny spolehlive prokazany.
notregistered

XXX.XXX.211.3
elikk
napsal(a):
při per.or. podavani? nevim, uz jsem to leta nestudovala -tak třeba se něco zmenilo?
Ono se to píše i o chondroitinu a glukos., mně se nezdá ani jedno
ale jakto, že všickni vlci neměli zlámané nohy, nebyli plešatí a vůbec
jak se dožili plnoletosti, aby nám dali psy
hm
teď mluvte, aptoflexáci
notregistered

XXX.XXX.211.3
elikk
napsal(a):
S nízkou molekulární hmotností je využitelná u zvířat určitě, u lidí i normálně
testovali na zvířatech, pak na lidech... už 240mg denně po 8 týdnů měli výsledky dobré a pokračovali rok, porovnávali iat, i.v. a per. os.
zanedbatelný rozdíl
první testy, co jsem četla, krysy a bíglové, rok 2008
umí to prý rozhodit bakterie ve střevě, to je -
čísílka..
stejně, nevidím v tom smysl, koupit pedygrý, válet se doma a pak sypat z lahviček
no ale, jak pravila jedna místní chytrá paní doktorka - důležité je umět si vše zdůvodnit..
elikk

XXX.XXX.26.166
"zanedbatelný rozdíl "
u koni veti porad tvrdi, ze to rozdil je -proto me to u psu zaujalo.
podivam se po dalším infu -ta ucinna davka - to je na jakou vahu?
nekrmim pedygry, ale ani se nevali jen po gauci -a stejne si myslim, ze by psi měli dobře vyzit z toho, co mají v misce.
notregistered

XXX.XXX.211.3
elikk
napsal(a):
"zanedbatelný rozdíl "
u koni veti porad tvrdi, ze to rozdil je -proto me to u psu zaujalo.
podivam se po dalším infu -ta ucinna davka - to je na jakou vahu?
nekrmim pedygry, ale ani se nevali jen po gauci -a stejne si myslim, ze by psi měli dobře vyzit z toho, co mají v misce.
Tak tu váhu nevím, akorát u chondro a gluk... byli to lidé.. průměrní.. japonci to dělali ? a dříve bíglové.. a tam jsem dál nedočetla.. zajímavé je, že by se ty věci měly dávat 2x denně a kdo to dělá ? Mám granule s 1200mg gluk. a 900mg chondroitinu, psu dám čtvrtinu denně. Nevybrala jsem je kvůli tomu teda. Ale nápis 240mg v 1kg granulích u jiných.. je prostě legrační.
Docela i věřím, že to funguje jako placebo. Dám psu papání s kloubní výživou, tím se uklidním, a psu je lépe.
hledala jsem někde tu
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18959406.

Já včera objednala Aptoflex na klouby a psina si dneska zlomila nohu, no tak co mám objednat teď? Asi asistenta pro zasádrovaný štěně...

Poslechněte si toto. http://www.deutsche-dogge.cz/rozhovory-v-rozhlase/ 61. péče o klouby a pohybové ústrojí u psů a koček.