Uživatel s deaktivovaným účtem

Být to můj pes, tak teda trochu šílím. ale špendlík by měl být vidět pod rentgenem.

Špendlík se mu může zapíchnout kamkoliv a způsobit mu bolesti. A navíc když sežral celej koláč...to taky není moc dobrý. Být to můj pes tak jdu na veterinu ;).

marcelaamax
napsal(a):
Sežral svatební koláček, jeden malej... Volala jsem vetovi, říkal ať dáme zelí, aby se to tím obalilo a ať ho hlídám, kdyby něco tak ať hned volám. Tak snad to bude v pohodě.
Barf nebo granule? Na přirozené stravě by mohl zafungovat jehlový reflex.

Není možné, že ho vyplivnul? Nebo udělal chlamst a koláček byl v něm?
Tím jsem chtěla říct : Je jisté, že ho spolknul, není naděje, že je mimo psa?
Teď si spokojeně chrápe, tak uvidíme ráno, doufám, že to bude v pohodě.

marcelaamax
napsal(a):
Granule :-/ maso dáváme tak jednou dvakrát týdně. Co je jehlový reflex?
Když pes spolkne něco ostrého, tak si to trávicí ústrojí natočí ostrou stranou dozadu a předmět by měl projít. Bylo mi vysvětleno něco ve smyslu, že když se ostrá část dotkne střeva, to jakoby uhne a nějakým způsobem se předmět otočí. Prostě se střevo nenechá jen tak propíchnout. Taky jeden z důvodů, proč jsme zintenzivnili barfování, dřív jen příležitostně. Ale mému psovi reflex naštěstí zůstal. Prošel př. relativně velký kus rohu. Plocha s opravdu ostrými hranami. Vyblinkat se mu nepodařila, ale druhou stranou v pohodě, když nepočítám finální část. To trochu koulel očima, ale obešlo se to bez krve.
Terven
napsal(a):
Snad to bude dobrý, vykadí ho.
Blbej dotaz- proč byl špendlík v koláčku?
No to mě taky hned napadlo - špendlík v koláčku, proč?
Možná tím bylo myšleno "párátko" "sirka"...jako u jednohubek.
V tom případě bych byla v klidu.
V případě fakt špendlíku bych v klidu teda nebyla.
koňadra
napsal(a):
Nechápu, jak někdo může vůbec něco připichovat špendlíkem na koláčky, nebo vůbec na jakékoliv jídlo! Vždyť je evidentní, že se někdy "může vloudit chybička" a koláček se zapomenutým špendlíkem může sníst člověk, nebo i dítě.
Asi je to někde zvykem, ale fakt dost pitomým. Nikdy jsem o tom neslyšela.
Snažila bych se odteď každý bobek rozebrat na mikročástice, abych případně špendlík našla a byla v klidu. Pokud bych ho nenašla 5 dní, jela bych na rentgen. Ač jsem jinak salámista, zapíchlý špendlík není něco, čeho se tělo nějak zbaví Každopádně držím palce, ať vyjde bez problémů.
Já bych šílela a jela na veterinu. Ale mimo téma - u nás je naprosto normáln í zapichovat svatební mašličky s myrtou do koláče. Ani mě nenapadlo, že by to šlo jinak. Jak byste tam tu mašli udrželi? Dost pochybuji, že kromě rodin pejskařů připravovatelé svatby uvažují o tom, jestli jejich koláče náhodou nesežere pes.
vava69
napsal(a):
Já bych šílela a jela na veterinu. Ale mimo téma - u nás je naprosto normáln í zapichovat svatební mašličky s myrtou do koláče. Ani mě nenapadlo, že by to šlo jinak. Jak byste tam tu mašli udrželi? Dost pochybuji, že kromě rodin pejskařů připravovatelé svatby uvažují o tom, jestli jejich koláče náhodou nesežere pes.
Promiňte, ale to je pěkně hloupý zvyk - zapichovat cokoliv pomocí špendlíků do koláčků. Já bych nic takového nedělala, prostě by žádná myrta na koláčcích nebyla, proč taky? Myrta může odpadnout, ale špendlík zůstat - a kdo si ho všimne?
Nejde o to, že se sežere pes, ale může to sníst i kdokoliv z účastníků svatby.
Za prvé - já jsem ten zvyk nevymyslela, takže klidně prominu a za druhé - koláče se nerozdávají na svatbě, ale nosí se domů, takže tam je každý sní v klidu. Nevím proč, ale prostě to tak je - na rohových koláčích pro svobodné je vždycky mašlička s myrtou. A pochybuji o tom, že dospělý člověk nepozná, že kouše špendlík.
koňadra
napsal(a):
Promiňte, ale to je pěkně hloupý zvyk - zapichovat cokoliv pomocí špendlíků do koláčků. Já bych nic takového nedělala, prostě by žádná myrta na koláčcích nebyla, proč taky? Myrta může odpadnout, ale špendlík zůstat - a kdo si ho všimne?
Nejde o to, že se sežere pes, ale může to sníst i kdokoliv z účastníků svatby.
Zase souhlas - nemusí to být pes, může to být babička bez brejlí, dítě, kdokoliv. Prostě mi přijde, že špendlík u jídla nemá co dělat.
vava69
napsal(a):
Za prvé - já jsem ten zvyk nevymyslela, takže klidně prominu a za druhé - koláče se nerozdávají na svatbě, ale nosí se domů, takže tam je každý sní v klidu. Nevím proč, ale prostě to tak je - na rohových koláčích pro svobodné je vždycky mašlička s myrtou. A pochybuji o tom, že dospělý člověk nepozná, že kouše špendlík.
A pochybuji o tom, že dospělý člověk nepozná, že kouše špendlík.
o tom bych trochu polemizovala, bude to podobné, jako s rybí kostí - obvykle to člověk pozná, až když je krapet pozdě nebo při troše štěstí se to může obalit jídlem a putuje to dále do trávicího traktu, což u kosti neva, u špendlíku asi jo.
Anebo člověk pozná, že kouše špendlík, ale musí to být extra příjemný zážitek.
Já jsem asi zaujatá, obyčejné špendlíky nemám ráda, umějí být prakticky neviditelné, jsou malé, hladké, ostré, kluzké, nebezpečné.
Moje babi byla krejčová, takže špendlíků všude plno, občas, když mi něco šila, v tom oblečení nějakej zůstal...asi mám od té doby z nich trauma
vava69
napsal(a):
Hned je zbytečné, protože co vám vet asi tak řekne? Zkontroluje, najde rentgenem špendlík někde v trávícím traktu a řekne: počkáme týden a pak zkontrolujeme jestli tam ještě je, pokud ano, operace a nebo: možná zbytečná náročná operace hned. Ostatně, je moře úchylů, co jim někde v trávícím traktu našli sežrané hřebíky, vidličky, tužky a nevím co ještě a žili s tím roky.

lesnížínka
napsal(a):
Hned je zbytečné, protože co vám vet asi tak řekne? Zkontroluje, najde rentgenem špendlík někde v trávícím traktu a řekne: počkáme týden a pak zkontrolujeme jestli tam ještě je, pokud ano, operace a nebo: možná zbytečná náročná operace hned. Ostatně, je moře úchylů, co jim někde v trávícím traktu našli sežrané hřebíky, vidličky, tužky a nevím co ještě a žili s tím roky.
Ale tak udělá se ten rentgen a třeba se zjistí, že v psovi špendlík vůbec není. v tom případě člověk může normálně spát a nebude psa pozorovat rentgenovým zrakem 24/7.
Možná je to blbý zvyk, ale prostě to tak lidi dělají, s tím já nenadělám nic. Koláčky byly od příbuzných, nemám tak pečliví rodiče, že by z toho špendlíky vyndávali hned než to položí na stůl.
Jinak první ranní bobek jsem prozkoumala a špendlík nenašla. Volala jsem tedy vetovi a říkal, že pokud je pes v pohodě tak ať ještě počkám třeba den dva, pak rtg.
Sledující vývoj

XXX.XXX.34.117
Špendlíky bývají pokadmiované. Jak moc je natrávený?
Pokud byste měla podezření že ho píchnul (třeba vykvikl z spaní a škubl sebou, mohou to udělat i ty ostré kosti když se zvíře přežírá), tak ho ještě šetřete ať se mu stihne případná netěsnost uzavřít. Možná jak píši, spíše ho šetřit nepřežíráním, i když z něj možná toužíte dostat už to zelí co nemusí ideálně trávit.
Zelí se dává běžně podobně postiženému člověku. U psa jsem čekal, že veterinář spíše doporučí syrové maso a játra. Případně s uvařenou rýží a oslizlými těstovinovými kolínky.
Sledující vývoj
napsal(a):
Špendlíky bývají pokadmiované. Jak moc je natrávený?
Pokud byste měla podezření že ho píchnul (třeba vykvikl z spaní a škubl sebou, mohou to udělat i ty ostré kosti když se zvíře přežírá), tak ho ještě šetřete ať se mu stihne případná netěsnost uzavřít. Možná jak píši, spíše ho šetřit nepřežíráním, i když z něj možná toužíte dostat už to zelí co nemusí ideálně trávit.
Zelí se dává běžně podobně postiženému člověku. U psa jsem čekal, že veterinář spíše doporučí syrové maso a játra. Případně s uvařenou rýží a oslizlými těstovinovými kolínky.
Psu se zelí dává běžně, ne jen při nehodách, ale pokud mu chutná, je pro něj kvašená zelenina prospěšná. Z kadmia na jednom špendlíku (jestli tam vůbec je) bych nervní nebyla, to ho víc vdechne a sežere ve vnitřnostech...
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!