Útulek není zoologická, abyste se jen tak procházeli mezi kotci.. Návštěvy ve větších zařízeních naopak mohou vyvolat zbytečně hysterické reakce u psů.. Většina městských útulků lidi mezi kotce nepouští a vůbec se jim nedivím. Jestli chcete udělat něco užitečného, což "jen se podívat" prostě není, tak tam zavolejte, zjistěte, co aktuálně potřebují a pak mezi svými známými udělejte sbírku.
Jo donést věci a dát prachy aniž bych viděla nebo věděla cokoliv... To nechci, promiň. To je jako dávat něco útulku v Troji. To taky neudělám. Ale to je jedno. Chtěla jsem mrknout na staré psiky a štěňata. A kdyby měl tady někdo zkušenosti s tímhle útulkem, pouvazuji nad nějakou sbírkou a pod. Ale zkušenost nikdo zjevně nemá.
No a nenabizi treba venceni, apod.?
Jinak kdyz jsem si byla pro psy v utulcich ( zatim 3 hafani ze 2 ruznych utulku), vzdy jsem tam jeste vezla hračky, obojky, pamlsky, apod. pro ostatni psy...
Pokud chcete obdarovat utulek az kdyz se do nej kouknete, jedte do nejakeho soukromého. Vetsina z nich umoznuje pomazleni, venceni, prohlídky utulku a bude za pomoc vděčná. :).
Tedysek
napsal(a):
Soukromý útulek máme 15km, ale ten je divný. Před pár lety jsem jim chtěla dát velkou krabici plnou věci a dobrot. A oni nezvedali ani telefon ani neodepisovali na maily... Později jsem zjistila stejne zkušenosti vicera lidí.
Tedýsku - jestli chcete nějak pomoci a mít jistotu, musíte si to osahat, prověřit sama. Já jsem si takhle našla Dášenku v Jizerkách a Skřivánky u Chlumce. Vím, že je to přesně to do čeho se nemusím bát dát to nejdůležitější - peníze.A to nejen za sebe, ale i mezi lidmi vybraný, protože tady za to můžu prostě ručit Peněz na veterinu není nikdy dostatek. Všechno se dá nějak pořešit - jídlo, když je nejhůř jdete s kvalitou dolů, chvíli to neva, hračky, pelíšky, všechno se nějak vždycky dá, ale peníze na veterinu ty jsou potřeba pořád. A pochopitelně, člověk chce dát svou pomoc a peníze tam, kde je to smysluplný. To si ale musíte ověřit dlouhodobě, být v kontaktu. Zajet si, vzít si pesany na vycházsku, pobít v útulku, pozajímat se.
Zrzavci
napsal(a):
Tedýsku - jestli chcete nějak pomoci a mít jistotu, musíte si to osahat, prověřit sama. Já jsem si takhle našla Dášenku v Jizerkách a Skřivánky u Chlumce. Vím, že je to přesně to do čeho se nemusím bát dát to nejdůležitější - peníze.A to nejen za sebe, ale i mezi lidmi vybraný, protože tady za to můžu prostě ručit Peněz na veterinu není nikdy dostatek. Všechno se dá nějak pořešit - jídlo, když je nejhůř jdete s kvalitou dolů, chvíli to neva, hračky, pelíšky, všechno se nějak vždycky dá, ale peníze na veterinu ty jsou potřeba pořád. A pochopitelně, člověk chce dát svou pomoc a peníze tam, kde je to smysluplný. To si ale musíte ověřit dlouhodobě, být v kontaktu. Zajet si, vzít si pesany na vycházsku, pobít v útulku, pozajímat se.
Díky :).
Tedysek
napsal(a):
Díky :).
No není zač. On člověk taky netrefí ten správnej útulek hned z první. Já se takhle sekla v Pcherách, který máme relativně kousek od nás a byla by bývala možnost se psy pracovat, a tak. Bohužel přístup té paní je něco příšernýho, takže jsem vzala rychle zpátečku. A hledala si na pohodu dál. je fakt dobrý poznat sama, osahat si to, kam směřuju svou pomoc. Tak ať se podaří nalézt to správný místo.
Edit - ještě pár nápadů, až to správný místo najdete - mám to rozjetý tak, že jsem třeba domluvená se zveráčem, že věci, které už nemůžou dát do prodeje, mi dávají stranou. stejně tak, sousedi /ručníky, povlečení, hadry, mikiny), kolegové v práci a paní uklízečky - ty mi zas dávají navíc stranou i vyřazené hadry.
Zrzavci
napsal(a):
To uvidíte, prostě podle situace. A nenechte se odradit, hledejte. Vždycky se najde místo, který je funkční.
Pracujeme po celé republice, tak jednou něco potkám. ;) já se nevzdavam. Jen tenhle je zrovna vedle našeho dodavatele. Tak by bylo i jednoduché spojení i když budeme zase chvíli jezdit na druhou stranu republiky. ;) a prostě ve spoustě věcech jednodušší.
Tedysek
napsal(a):
Jo donést věci a dát prachy aniž bych viděla nebo věděla cokoliv... To nechci, promiň. To je jako dávat něco útulku v Troji. To taky neudělám. Ale to je jedno. Chtěla jsem mrknout na staré psiky a štěňata. A kdyby měl tady někdo zkušenosti s tímhle útulkem, pouvazuji nad nějakou sbírkou a pod. Ale zkušenost nikdo zjevně nemá.
O penězích jsem nemluvila.
Donést na návštěvu útulku alespoň něco na zub nebo pár starých dek považuju za základní slušnost...
Jinak osobní zkušenost je stejně k nezaplacení. Drtivá většina zařízení má jak své zastánce, tak své odpůrce. Vždyť kolik lidí nadšeně podporuje třeba Toulavé tlapky...
To "mrkání se" ale stejně pořád nechápu.. Ti psi v kotcích tím fakt dost trpí..
Nechápeš? Ti to řeknu. Člověk vidí ten kukuc a zamiluje se. Buď si odvede psa nebo začne více obdarovávat. Já sice nechci dovézt teď domu dalšího psa, ale ta druhá varianta se mi líbí. Ano psi můžou šílet a chápu že to útulky nechtějí dělat. I z mnoha dalších důvodů, ale já nechci platit nebo něco dávat fotkám.
jolyha

XXX.XXX.229.101
Tedysek
napsal(a):
Nechápeš? Ti to řeknu. Člověk vidí ten kukuc a zamiluje se. Buď si odvede psa nebo začne více obdarovávat. Já sice nechci dovézt teď domu dalšího psa, ale ta druhá varianta se mi líbí. Ano psi můžou šílet a chápu že to útulky nechtějí dělat. I z mnoha dalších důvodů, ale já nechci platit nebo něco dávat fotkám.
A že těm psům to nemusí dělat zrovna nejlíp, to už nezájem? Chápu u člověka, co si chce pořídit psa, že nestačí vidět foto, ale chce vidět naživo. Nechápu proč trápit psy okukováním a hlazením přes pletivo, když pak zas odjedete a ti psi tam zůstanou... Kvůli pár dárečkům atd. Pochopím v útulcích, kde nabízí možnost vzít si psa na venčení, tak si nějakého vybrat, vzít na procházku, aby z toho ten pes něco měl, pak ok. Ale jít se jen tak koukat mezi kotce jak psi skáčou na pletivo a řvou, čekají co bude...a ono nic. Nevím, divný.
jolyha
napsal(a):
A že těm psům to nemusí dělat zrovna nejlíp, to už nezájem? Chápu u člověka, co si chce pořídit psa, že nestačí vidět foto, ale chce vidět naživo. Nechápu proč trápit psy okukováním a hlazením přes pletivo, když pak zas odjedete a ti psi tam zůstanou... Kvůli pár dárečkům atd. Pochopím v útulcích, kde nabízí možnost vzít si psa na venčení, tak si nějakého vybrat, vzít na procházku, aby z toho ten pes něco měl, pak ok. Ale jít se jen tak koukat mezi kotce jak psi skáčou na pletivo a řvou, čekají co bude...a ono nic. Nevím, divný.
Ja kvůli tomuto jezdím na umistovaci výstavu začátkem září v Praze Vinori - Sen zvířat. Spousta útulku z cele ČR tam přiveze pejsky na umístění, můžete mezi nimi dle libosti chodit a dávat naminy. Vždy nakoupim sušené maso, abych jim nekazila zaludek, kdyz toho ten den dostanou více. :) Plus nosím balíčky mým vytipovanym útulkum a depozitum. Vždy se u nich stavím, popovídáme co nového, atd. Všichni mají FB stránky, takže aktuality člověk vi a už mluví o tom, co ho zaujalo, atd. Vždy odtamtud odjizdim umazlena a spokojena, ze jsem jim aspoň trochu zase pomohla.
lavacca
napsal(a):
Ja kvůli tomuto jezdím na umistovaci výstavu začátkem září v Praze Vinori - Sen zvířat. Spousta útulku z cele ČR tam přiveze pejsky na umístění, můžete mezi nimi dle libosti chodit a dávat naminy. Vždy nakoupim sušené maso, abych jim nekazila zaludek, kdyz toho ten den dostanou více. :) Plus nosím balíčky mým vytipovanym útulkum a depozitum. Vždy se u nich stavím, popovídáme co nového, atd. Všichni mají FB stránky, takže aktuality člověk vi a už mluví o tom, co ho zaujalo, atd. Vždy odtamtud odjizdim umazlena a spokojena, ze jsem jim aspoň trochu zase pomohla.
To je super nápad. :) diky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tedysek
napsal(a):
Dost sobecké !
napsal(a):
Dost sobecké !
Co je sobeckého na tom, že chce Tedysek vědět, kam by putovaly její nespotřebované peníze nebo věci? Z příspěvku nevyznělo, že by chtěla chodit nakukovat 2x do týdne, ale že by chtěla ty psy vidět a útulek.
Copak je málo případů, kdy se sběratel psů prezentuje jako útulek, azyl, depozitum a žádá o peníze na živobytí své i svých psů?
jolyha

XXX.XXX.229.101
Fiona.Praha
napsal(a):
Co je sobeckého na tom, že chce Tedysek vědět, kam by putovaly její nespotřebované peníze nebo věci? Z příspěvku nevyznělo, že by chtěla chodit nakukovat 2x do týdne, ale že by chtěla ty psy vidět a útulek.
Copak je málo případů, kdy se sběratel psů prezentuje jako útulek, azyl, depozitum a žádá o peníze na živobytí své i svých psů?
A jak na první pohled z jedné návštěvy poznáte, že jde o sběratele a ne o slušně fungující útulek, co psy je ochoten vydávat a hledat jim majitele? To spíše přes reference atd, ne že se tam jednou kouknete mezi kotce.
jolyha
napsal(a):
A jak na první pohled z jedné návštěvy poznáte, že jde o sběratele a ne o slušně fungující útulek, co psy je ochoten vydávat a hledat jim majitele? To spíše přes reference atd, ne že se tam jednou kouknete mezi kotce.
Poznám toho víc než z fotek na web stránkách nebo na FB.
Pořád mi není jasné, co je sobeckého na tom, že se chce Tedýsek podívat, kam by směřovala svou pomoci.
Když zajdu do extrému, tak se třeba podívat, že ten útulek vůbec fyzicky existuje a není to jen www stránka, FB, sladká slova, srdceryvné příběhy a účet v bance.
Že já se na něco ptala... tady je společensky prijatelne jen usmívat se na psa, podporovat a dotovat fotky, jezdit na cvičák pouze autem a kdo není obden na veterine je tyran. Tak se zase zaridim podle sebe a zapomenu na to ze někdo v ČR je pro svou podporu ochoten něco udělat. Mějte hezkou neděli.
notregistered

XXX.XXX.211.105
Tak si najděte útulek, kde chcou venčení, zavolejte, vyvenčete jim dva tři psy a uvidíte, přece
to jsme to dopracovali, co, předpokládat zlo
ale v klidu, každý druhý si myslí, co Vy, akorát to tu neroztrubuje
good luck.
Fiona.Praha
napsal(a):
Co je sobeckého na tom, že chce Tedysek vědět, kam by putovaly její nespotřebované peníze nebo věci?
To někdo řekl? Jsem si nevšimla.. Nebo aspoň já tady mluvím o úplně něčem jiném.
Běžte do takového útulku chvíli pracovat. Pak uvidíte, jaký stres přináší zvířatům courající návštěvy mezi kotci. Jedna, druhá, třetí, desátá či dvacátá za den. Psi permanentně ve stresu. Moc hezký.
Tedysek
napsal(a):
Že já se na něco ptala... tady je společensky prijatelne jen usmívat se na psa, podporovat a dotovat fotky, jezdit na cvičák pouze autem a kdo není obden na veterine je tyran. Tak se zase zaridim podle sebe a zapomenu na to ze někdo v ČR je pro svou podporu ochoten něco udělat. Mějte hezkou neděli.
To třeba není pravda. Já osobně si poměrně dost vážím lidí, kteří si napřed zjistí, kam svoje peníze investují. Protože pak nepodporují různé příživníky.
Nicméně tento přístup ala ZOO se mi fakt nelíbí. Protože vím, co to s těma psama dělá...

"Pak uvidíte, jaký stres přináší zvířatům courající návštěvy mezi kotci. Jedna, druhá, třetí, desátá či dvacátá za den. Psi permanentně ve stresu. Moc hezký."
Tak ty navstevy se daji a maji omezit, nemusi tam lidi chodit nonstop a ani jsem se nedocetla, ze by to tu nekdo vyzadoval.
ale - muzes mi nejak vysvetlit, proc to ty psy vlastne stresuje?
vsechny a vzdycky?
napsal(a):
"Pak uvidíte, jaký stres přináší zvířatům courající návštěvy mezi kotci. Jedna, druhá, třetí, desátá či dvacátá za den. Psi permanentně ve stresu. Moc hezký."
Tak ty navstevy se daji a maji omezit, nemusi tam lidi chodit nonstop a ani jsem se nedocetla, ze by to tu nekdo vyzadoval.
ale - muzes mi nejak vysvetlit, proc to ty psy vlastne stresuje?
vsechny a vzdycky?
Můžeš se jít zeptat těch psů, proč jich tam pak stovka ječí v kotcích jak hysteričtí blázni?

impact
napsal(a):
Můžeš se jít zeptat těch psů, proč jich tam pak stovka ječí v kotcích jak hysteričtí blázni?
No, me to asi jako odpoved staci.
a uz vic chapu, proc se lidi nejdriv chteji presvedcit, nez nekam zacnou prispivat...
napsal(a):
No, me to asi jako odpoved staci.
a uz vic chapu, proc se lidi nejdriv chteji presvedcit, nez nekam zacnou prispivat...
Sorry, ale to poslední, na co mám náladu je nechat se potrollovat. Na to si najdi jiný objekt.
Btw. už se opakuju - jen ať se přesvědčují. Já to zcela schvaluju.
aldamax

XXX.XXX.70.168
Bože můj, to je tak těžký pochopit? Někteří psi se těší, že si je někdo odvede, kňučí, sápou se na mříže, rozčileně štěkají, další se naopak cizího člověka bojí, vyděšeně zalozou do boudy a tam se třesou, jiní jsou (ze strachu) gresivní, opět se sápou na mříže a řvou. Pokud by i bylo v útulku pár psů vyrovnaných, tenhle poprask je rozhodí taky. Útulek vážně nejsou lázně, kde se psi rekreují, i ten nejlíp vedený je pořád koncentrák. Navíc zvířata uklidňuje určitý režim a pravidelnost, snad to známe všichni. V určité době se žere, chodí na procházky a podobně. V útulku je tahle pravidelnost pro psy jediná jistota, takže obhlížení kotců je skutečně hovězí nápad. Skutečně nechápu, co by se při procházení a obhlížení dalo v tomhle chaosu poznat. Smysl má jedině pravidelné venčení a podobná osobní, vyžádaná pomoc.

impact
napsal(a):
Sorry, ale to poslední, na co mám náladu je nechat se potrollovat. Na to si najdi jiný objekt.
Btw. už se opakuju - jen ať se přesvědčují. Já to zcela schvaluju.
No to nebyl trolling, at si myslis, co chces.
to byl docela vazne mysleny dotaz, protoze jsou mista, kde navstevy psy nestresuji ( samo, za urcitych podminek, zadny pruchodak).
aldamax
napsal(a):
Bože můj, to je tak těžký pochopit? Někteří psi se těší, že si je někdo odvede, kňučí, sápou se na mříže, rozčileně štěkají, další se naopak cizího člověka bojí, vyděšeně zalozou do boudy a tam se třesou, jiní jsou (ze strachu) gresivní, opět se sápou na mříže a řvou. Pokud by i bylo v útulku pár psů vyrovnaných, tenhle poprask je rozhodí taky. Útulek vážně nejsou lázně, kde se psi rekreují, i ten nejlíp vedený je pořád koncentrák. Navíc zvířata uklidňuje určitý režim a pravidelnost, snad to známe všichni. V určité době se žere, chodí na procházky a podobně. V útulku je tahle pravidelnost pro psy jediná jistota, takže obhlížení kotců je skutečně hovězí nápad. Skutečně nechápu, co by se při procházení a obhlížení dalo v tomhle chaosu poznat. Smysl má jedině pravidelné venčení a podobná osobní, vyžádaná pomoc.
My máme třeba v kotci psa, kterýho jsme zachránili za pět dvanáct - už byl pozvanej vet s poslední injekcí. I když zpětně mi vůbec není jasný, jak by se jim podařilo mu ji píchnout. Se psem bylo celý čtyři roky jeho života dost nevhodně zacházeno a podle toho, jak mi to popisoval jeho poslední majitel, se vůbec jeho hysterickým výlevům nedivím. Každopádně ten první rok, rok a půl, kdykoliv se někdo cizí zjevil u kotců, tak šel pes do totální hysterie a co hůř - agresivně si napadal ocas a klidně si ho rozhryzal až do krve. A za to mi prostě žádná návštěva nestojí..
impact
napsal(a):
My máme třeba v kotci psa, kterýho jsme zachránili za pět dvanáct - už byl pozvanej vet s poslední injekcí. I když zpětně mi vůbec není jasný, jak by se jim podařilo mu ji píchnout. Se psem bylo celý čtyři roky jeho života dost nevhodně zacházeno a podle toho, jak mi to popisoval jeho poslední majitel, se vůbec jeho hysterickým výlevům nedivím. Každopádně ten první rok, rok a půl, kdykoliv se někdo cizí zjevil u kotců, tak šel pes do totální hysterie a co hůř - agresivně si napadal ocas a klidně si ho rozhryzal až do krve. A za to mi prostě žádná návštěva nestojí..
Je takový pes vůbec umístitelný?
Nějak moc neuznávám útulky. Je v nich čím dál víc psů, podle mne i neumístitelných, starých, nemocných, s psychickými problémy, takové psy je snad lepší přímo utratit. Jenže za každý kus je příspěvek od města, a to i v některých soukromých útulcích, které mají s městy smlouvy. Když tady v různých příspěvcích čtu, jak někdy těžké je od tam psa vůbec dostat, tak začínám pochybovat o smyslu takových zařízení.
Pokud bych se snad někdy zbláznila a chtěla nějaký útulek podpořit, určitě bych nechtěla dávat peníze do něčeho, co znám jen z fotek a webu, kam si každý provozovatel samozřejmě napíše, co chce a jen to nejlepší (mnohdy i to, co není pravda). Asi těžko by někoho přesvědčili, aby svoje peníze dal na útulek, který je v bor-delu a peníze nebudou ani použity na psy, ale (taky možná) do kapes jejich ošetřovatelů.
Docela určitě bych chtěla útulek vidět, vidět i ty psy. A jestli někdo říká, že psi budou ve stresu, tak to bude asi proto, že nejsou na takové návštěvy zvyklí. Kdyby tam denně couralo x lidí, kteří by se jen podívali a zase odešli, nepochybuji o tom, že ti psi by si těch lidí přestali všímat - vždyť by jim nic nedávali, nebrali by je ven, tak co by od nich čekali? Kdybych se snad rozhodla, že chci pomoci nějakému psovi z útulku a vzít si ho, určitě bych šla někam, kde by mně pustili mezi ty psy. Podle fotky si sice mohu nějakého vybrat, ale když je uvidím naživo, je docela možné, že odejdu s úplně jiným psem. Tohle není jako vybírat ledničku, vždycky tady musí být jakýsi "vztah", který se vytváří už v prvních vteřinách vzájemného setkání.
Prostě řeči o tom, že návštěvy v útulku nejsou žádoucí, protože psi jsou ve stresu, tak to považuji za výmluvu majitele, který má co schovávat.
koňadra
napsal(a):
Nějak moc neuznávám útulky. Je v nich čím dál víc psů, podle mne i neumístitelných, starých, nemocných, s psychickými problémy, takové psy je snad lepší přímo utratit. Jenže za každý kus je příspěvek od města, a to i v některých soukromých útulcích, které mají s městy smlouvy. Když tady v různých příspěvcích čtu, jak někdy těžké je od tam psa vůbec dostat, tak začínám pochybovat o smyslu takových zařízení.
Pokud bych se snad někdy zbláznila a chtěla nějaký útulek podpořit, určitě bych nechtěla dávat peníze do něčeho, co znám jen z fotek a webu, kam si každý provozovatel samozřejmě napíše, co chce a jen to nejlepší (mnohdy i to, co není pravda). Asi těžko by někoho přesvědčili, aby svoje peníze dal na útulek, který je v bor-delu a peníze nebudou ani použity na psy, ale (taky možná) do kapes jejich ošetřovatelů.
Docela určitě bych chtěla útulek vidět, vidět i ty psy. A jestli někdo říká, že psi budou ve stresu, tak to bude asi proto, že nejsou na takové návštěvy zvyklí. Kdyby tam denně couralo x lidí, kteří by se jen podívali a zase odešli, nepochybuji o tom, že ti psi by si těch lidí přestali všímat - vždyť by jim nic nedávali, nebrali by je ven, tak co by od nich čekali? Kdybych se snad rozhodla, že chci pomoci nějakému psovi z útulku a vzít si ho, určitě bych šla někam, kde by mně pustili mezi ty psy. Podle fotky si sice mohu nějakého vybrat, ale když je uvidím naživo, je docela možné, že odejdu s úplně jiným psem. Tohle není jako vybírat ledničku, vždycky tady musí být jakýsi "vztah", který se vytváří už v prvních vteřinách vzájemného setkání.
Prostě řeči o tom, že návštěvy v útulku nejsou žádoucí, protože psi jsou ve stresu, tak to považuji za výmluvu majitele, který má co schovávat.
Umístitelný není. Nebo ho teda aspoň za ty takřka tři roky ještě nikdo nechtěl. Nicméně si myslím, že si pes nežije úplně špatně. My dva jsme se naučili spolu vycházet. Já respektuju to, že je hranice, kterou on nezvládne a zbytečně ho nevytáčím. Naopak on respektuje to, že když se nechová slušně, může ode mě taky dostat herdu do zad.
Agresivitu na ocas se nám nimravou prací snad podařilo odstranit a v poslední době se i rád s cizími pomazlí.
Jinak ad ten zbytek... To se prostě musí zažít i z druhé strany. Pak možná člověk pochopí.
jolyha

XXX.XXX.229.101
koňadra
napsal(a):
Lidi by jim nic nedávali, nebrali je ven... ale vysvětlete mi jak ty lidi donutíte k tomu, aby šli jen kus od kotců, na každého psa nešišlali a neňuňali a nesnažili se každého - často i toho, který o to vůbec nestojí - pohladit skrz mříže? Pak je problém i v případné přenesené agresivitě ve chvíli - kdy nejsou psi po jednom, ale třeba v kotci dva. Normálně se spolu mohou super snášet, být kamarádi a je pro ně lepší být v kotci spolu než každý sám. Ale příjde člověk, co tam normálně nechodí, pohladí jen jednoho a je na světě bitka. A ten člověk pak jen stojí a volá "voni se vám tu perou!" Myslím, že většina útulků to dělá tak, že Vám prostě přivedou případné vhodné kandidáty někam na "neutrální území" - tj. do prostor útulku, ale ne ke kotcům, kde psi bydlí. Prostě dle toho zda chcete psa nebo fenku, velkého nebo malého, starého nebo mladšího. Asi nikde vás nebudou nutit vybrat si podle fotky, ale nedivte se, že spousta útulků lidi k psím ubikacím pouštět nechce. Navíc lidi jsou občas fakt zabednění. Můžete do nich hučet jak do dubu, že nemají psům přes kotec cpát pamlsky a další, prd platné. Vždycky když myslí, že zrovna nekoukáte, tak nějaký kus žvance objeví. Pak se ale diví, když třeba nějaký pes chramstne rychle a nedej bože je škrábne "jééé, von mě kousnul". Nebo když se personál útulku vzteká, protože hafo různých pamlsků prostě není hyper super, co si budem povídat. Nejčastěji lidi příjdou s přeslazenýma piškotama a myslí si co že psům nedávají. Když vám za den příjde takových třeba pět, máte psy nacpané pšenicí a cukrem, že by z toho mohli začít snášet vejce, ale nic užitečného jim to nedá a můžete být rádi, pokud druhý den nebudete uklízet psí ubikace totálně zesr...ané.
Částečně s Koňadrou souhlasím. Navštívila jsem 3 útulky, do dvou jsem byla puštěna do třetího ne. V prvním útulku mi pejska půjčili, abych mohla zkusit jak si padne do oka s našimi holkami a jestli jej mezi sebe přijmou. Pochopitelně, že s námi hned odjel domů. Měli jsme možnost se po útulku projít a nemohu říci, že bychom pejsky nějak rozčilovali a žádný řev se nekonal, psi byli podle toho jak se chovali spokojení a spíše jen ze zvědavosti se přiběhli podívat kdo to tam je. Do druhého útulku si dcera jela pro pejska vybraného podle fotografie, ale v útulku ji nabídli, že se může ještě porozhlídnout po jiném, kdyby se jí ten vybraný nezamlouval. Také zde nebyl vidět na psech žádný stres. Třetí útulek jsme navštívili nedávno, protože jsme na fotce viděli fenku, kterou jsme znali, tak jsme si řekli, že si ji vezmeme a nenecháme ji tam. Do tohoto útulku jsme vpuštěni nebyli, fenku nám neukázali a jako budoucí majitelé jsme nebyli vhodní. Musím podotknout, že jsem nesouhlasila s předběžnou kontrolou, kdy by mi někdo přijel kontrolovat chovatelské podmínky, jestli jsem vhodný majitel a mám vhodné podmínky. Nemám ani boudu, ani kotec. Z těch předcházejících návštěv útulků jsem měla pocit, že předávající mají dobrý odhad na lidi, kam asi jejich svěřenci půjdou a jak se budou o svěřené zvíře starat.Z prvního útulku se přijeli na pejska podívat po nějakém čase, ale předem se ohlásili, jestli si jej můžou přijet nafotit v novém domově a ráda jsem vyhověla. V druhém útulku je zase zajímalo jestli má dcera prostředky na výživu a stačila jim výplatní páska a prohlášení, že nebude množit. Každý útulek má své představy, možná i zkušenosti.Chtěla jsem té čubině pomoc, ale nešlo to, tak zůstala v útulku.
.
Asi je to fakt "kus od kusu". Fakt je ten, že lidi jsou neukáznění. Viz třeba v ZOO, kde hází zvířatům i to, co vůbec žrát nemají, lezou až k mřížím a chtějí se družit i s tygrem. Nechápu, proč je tak těžké nekrmit psy/zvířata, nešišlat na ně a nechtít si mocí mermo všechny pohladit.
V útulku bych stanovila nějaká pravidla pro prohlídky a kdo je nebude respektovat, tak VEN. Ale vodit zájemcům psy před dveře se mě taky nezdá ideální řešení.
Zrovna tak jako nesmyslné adopční smlouvy. Prostě páníček pro psa z útulku se kádruje jakoby byl nějaký skoro potencionální zločinec, přitom by se pes u něj mohl mít líp, než u mnohých jiných, které nikdo nekádruje, ale jednoduše si vezmou psa na inzerát (třeba zdrarma, nebo levně).
Mohl...
To je to podstatné..
Divila byste se, co za existence by si moc rádo pořídilo dvouletou fenečku módního plemene ke svému pejskovi stejného plemene. Samozřejmě nekastrovanou, protože oni by chtěli štěňátka. Ale ne pořád. Jen třeba jednou nebo dvakrát.. To je zas ten pohled z druhé strany. Nic ve zlém koňadro, ale chybí Vám prostě ta praxe z opačného břehu..
I když samozřejmě extrémy jsou vždycky špatně..
impact
napsal(a):
Co je sobeckého na tom, že chce Tedysek vědět, kam by putovaly její nespotřebované peníze nebo věci?
To někdo řekl? Jsem si nevšimla.. Nebo aspoň já tady mluvím o úplně něčem jiném.
Běžte do takového útulku chvíli pracovat. Pak uvidíte, jaký stres přináší zvířatům courající návštěvy mezi kotci. Jedna, druhá, třetí, desátá či dvacátá za den. Psi permanentně ve stresu. Moc hezký.
Tedýsek se chce courat v útulku jako jedna až dvacátá návštěva za den?
Nezveličujte, prostě se chtěla kouknout, kam by poslala peníze nebo materiální pomoc.
Myslím, že díky takovým řečem ji nadšení pravděpodobně přejde a útulek bude mít prd.
Můžete si pogratulovat.
Fiona.Praha
napsal(a):
Tedýsek se chce courat v útulku jako jedna až dvacátá návštěva za den?
Nezveličujte, prostě se chtěla kouknout, kam by poslala peníze nebo materiální pomoc.
Myslím, že díky takovým řečem ji nadšení pravděpodobně přejde a útulek bude mít prd.
Můžete si pogratulovat.
Ale na to já dlabu. Pokud je natolik neschopná, že neumí zvednout zadek a jít se přesvědčit sama, tak je to její problém. Nehažte neschopnost lidí na moji hlavu. To byl dost trapnej pokus. Jako jsem onehdá v jedné diskuzi četla, jak chovatel inzeroval štěnce s PP s tím, že cena štěňat po osobní návštěvě a výběru štěněte a jeden pán tam po něm začal dupat, že když neumí teda říct cenu, tak on na truc půjde a radši si koupí štěně od množitele (jakože fakt výraz množitel znal a věděl, co znamená). Logika šestiletých dětí, co si na pískovišti házej písek do vlasů.
impact
napsal(a):
Ale na to já dlabu. Pokud je natolik neschopná, že neumí zvednout zadek a jít se přesvědčit sama, tak je to její problém. Nehažte neschopnost lidí na moji hlavu. To byl dost trapnej pokus. Jako jsem onehdá v jedné diskuzi četla, jak chovatel inzeroval štěnce s PP s tím, že cena štěňat po osobní návštěvě a výběru štěněte a jeden pán tam po něm začal dupat, že když neumí teda říct cenu, tak on na truc půjde a radši si koupí štěně od množitele (jakože fakt výraz množitel znal a věděl, co znamená). Logika šestiletých dětí, co si na pískovišti házej písek do vlasů.
Co to píšete za nesmysly?
Tedýsek napsala, že bude jezdit 2x týdně kolem útulku, ptala se na reference, jela by se podívat na psy, jak a v čem žijí a pak by tam směřovala peníze a materiální pomoc.
Vy konkrétně jste začala o ZOO.
Na jednu stranu je podle Vás stresující pro psy, když se na ně někdo jde podívat (jestli existují a v čem žijí) a na druhou stranu si má prověřit, kam by posílala peníze, aby je nedávala podvodníkům.
A na závěr je to vlastně její problém, když je natolik neschopná, když neumí zvednout zadek a jít se přesvědčit sama.
To jsou myšlenkové veletoče
Fiona.Praha
napsal(a):
Co to píšete za nesmysly?
Tedýsek napsala, že bude jezdit 2x týdně kolem útulku, ptala se na reference, jela by se podívat na psy, jak a v čem žijí a pak by tam směřovala peníze a materiální pomoc.
Vy konkrétně jste začala o ZOO.
Na jednu stranu je podle Vás stresující pro psy, když se na ně někdo jde podívat (jestli existují a v čem žijí) a na druhou stranu si má prověřit, kam by posílala peníze, aby je nedávala podvodníkům.
A na závěr je to vlastně její problém, když je natolik neschopná, když neumí zvednout zadek a jít se přesvědčit sama.
To jsou myšlenkové veletoče
No máte v tom guláš značnej. To mě pobavilo.
Zkuste ty internetový diskuze tak strašně nežrat.
Taky jsem si zájemce o štěňata vybírala a neprodala každému, zásadně jen do rodin, ale na žádné smlouvě jsem neměla kolonku na RČ, jako mají na smlouvě v útulku. Zastávám názor, že chovatel vy si měl alespoň jednou vzít pejska z útulku, aby pomohl i těm co majitele zatím nemají a myslím, že je nás dost, kteří mimo psů s PP máme i nějakou tu směsku, dávají nám stejnou radost jako ti s PP., proto mne jednání v jenom útulku překvapilo. Nepotřebuji psa na hlídání ani na mazlení, ty mám, jen jsem chtěla pomoc pejskovi, kterého znám. To, že se to nepovedlo je jiná kapitola.
hanula
napsal(a):
Taky jsem si zájemce o štěňata vybírala a neprodala každému, zásadně jen do rodin, ale na žádné smlouvě jsem neměla kolonku na RČ, jako mají na smlouvě v útulku. Zastávám názor, že chovatel vy si měl alespoň jednou vzít pejska z útulku, aby pomohl i těm co majitele zatím nemají a myslím, že je nás dost, kteří mimo psů s PP máme i nějakou tu směsku, dávají nám stejnou radost jako ti s PP., proto mne jednání v jenom útulku překvapilo. Nepotřebuji psa na hlídání ani na mazlení, ty mám, jen jsem chtěla pomoc pejskovi, kterého znám. To, že se to nepovedlo je jiná kapitola.
Který útulek má kolonku na RČ?
impact
napsal(a):
V útulku bych stanovila nějaká pravidla pro prohlídky a kdo je nebude respektovat, tak VEN.
Mimochodem... Takoví lidi si nikdy nepřiznají, že udělali chybu a neskutečným způsobem útulek pak všude pomluví..
Ach jo, tak to asi nemá řešení. Máte pravdu, že když někoho vyhodí, tak ten člověk nikdy na FB nenapíše, že se choval blbě a proto byl vyhozen, ale napíše, že zaměstnanci jsou hulváti, kteří ho, chudáčka, vyhodili a on tam vezl dary.
Fakt lepší dělat se zvířaty než s lidmi.
Impact: Hele vážím si toho co pro psy děláš. Ne každý na to má, ale asi je s tebou zbytečný o něčem takovém diskutovat. Je to jako se bavit s nadřízeným o výši své mzdy. Každá to vidíme z jiné strany. Já se zařídím podle sebe a nemusíš mít k tomu řeči o tom že někdo dělá z útulku ZOO.
Jak tu už někdo psal, ano zchladili jste mi nadšení. Tak pokud tady v čr je opravdu problém se podívat kam strkáš prachy a materiální pomoc, pošlu jí klidně jinam kde s tím problém nemají. Každopádně jsi mě k tomu inspirovala a spousta psíků třeba díky mě bude zdravější nebo aspoň šťastnější.
Tedysek
napsal(a):
Impact: Hele vážím si toho co pro psy děláš. Ne každý na to má, ale asi je s tebou zbytečný o něčem takovém diskutovat. Je to jako se bavit s nadřízeným o výši své mzdy. Každá to vidíme z jiné strany. Já se zařídím podle sebe a nemusíš mít k tomu řeči o tom že někdo dělá z útulku ZOO.
Jak tu už někdo psal, ano zchladili jste mi nadšení. Tak pokud tady v čr je opravdu problém se podívat kam strkáš prachy a materiální pomoc, pošlu jí klidně jinam kde s tím problém nemají. Každopádně jsi mě k tomu inspirovala a spousta psíků třeba díky mě bude zdravější nebo aspoň šťastnější.
Já bohužel vůbec nemám tušení, kdo jsi... Ale pokud moji práci podrobněji sleduješ, tak nejspíš víš, proč mám takový názor, jaký mám..
A taky víš, že mluvím vždycky na rovinu.
Mimochodem vážíš si mojí práce a nikdy jsi u mě nebyla...?
koňadra
napsal(a):
Ach jo, tak to asi nemá řešení. Máte pravdu, že když někoho vyhodí, tak ten člověk nikdy na FB nenapíše, že se choval blbě a proto byl vyhozen, ale napíše, že zaměstnanci jsou hulváti, kteří ho, chudáčka, vyhodili a on tam vezl dary.
Fakt lepší dělat se zvířaty než s lidmi.
Hele zažila jsem to jednou, když jsem odmítla zájemkyni od adopci, protože její pes na nezávazné osobní návštěvě neustále až psychopaticky nakrýval naši fenku (jimi vybranou) a oni nehnuli ani prstem proto, aby mu zabránili a byla jsem ve finále opravdu ráda, že nešli až dovnitř. Bohatě stačilo, co si vydedukovali z toho, že jsme šli na procházku a že viděli jen zeď okolo dvora.
impact
napsal(a):
Já bohužel vůbec nemám tušení, kdo jsi... Ale pokud moji práci podrobněji sleduješ, tak nejspíš víš, proč mám takový názor, jaký mám..
A taky víš, že mluvím vždycky na rovinu.
Mimochodem vážíš si mojí práce a nikdy jsi u mě nebyla...?
Jo vážím si toho co jsem ještě z minulosti o tobě věděla. Ano, nebyla jsem u tebe a přesto jsi mě přesvědčila. A nejen ty. A o tom to taky je. Ale když místo konstruktivních referencí dostanu seřváno... Nemám chuť ani tam zavolat. Ale nevadí. Pomoc je potřeba i jinde. Víc to asi řešit nemusíme, ne?
Tedysek
napsal(a):
Jo vážím si toho co jsem ještě z minulosti o tobě věděla. Ano, nebyla jsem u tebe a přesto jsi mě přesvědčila. A nejen ty. A o tom to taky je. Ale když místo konstruktivních referencí dostanu seřváno... Nemám chuť ani tam zavolat. Ale nevadí. Pomoc je potřeba i jinde. Víc to asi řešit nemusíme, ne?
To je ale právě to, o čem celou dobu mluvím...
Asi bylo řečeno téměř vše z obou stran. Je to hlavně o lidech..
Já chápu Tedýska a chápu i ty zaměstnance útulku, kterým věčné courání lidí, kteří se jdou "jen"podívat vadí..
Já takhle byla s dcerou v Hodoníně v Zoo - kousek od té ZOO je psí útulek. Vrata byla otevřená tak si říkám super mrknem tam.. Byla tam usměvavá a milá holka, nechala nás, ale já to u druhého kotce vzdala neb mi došlo, že fakt některá zvířata zbytečně stresujem a tak jsem rychle zařadila zpátečku, aby měli klid..a fakt jsem si připadala blbě a říkala si "co tam sakra lezeš, když psa si vzít nechceš?".. Vlastně mě to připomělo, že zrovna tomuto útulku jsem chtěla přispět.. Hezký útulek, čisté kotce.. řekla bych, že jeden z mála těch slušných
No a to je i ta druhá strana mince, kdybych tam nevlezla tak by mě ani nenapadlo, že bych zrovna zde mohla nějakým zpúsobem pomoct i když ne tím způsobem nejpotřebnějším tedy adopcí některého z nich..
A spoléhat na recenze? No nevím, nevím..
Brněnský útulek na Kociánce je měl (zkušenost stará 20let) dobré a realita úplně opačná - tam to bylo šílený..
Ha - pak se v tom vyznej.

..." Vrata byla otevřená tak si říkám super mrknem tam.. Byla tam usměvavá a milá holka, nechala nás, ale já to u druhého kotce vzdala neb mi došlo, že fakt některá zvířata zbytečně stresujem a tak jsem rychle zařadila zpátečku, aby měli klid..a fakt jsem si připadala blbě a říkala si "co tam sakra lezeš, když psa si vzít nechceš?"...
Takhle nějak bych to viděla taky.
Útulek má i nějakou kancelář, kde se dá promluvit s majiteli, má nějaké další zázemí ( kde je buď pořádek, nebo špína a bordel )...I z toho se dá ledacos odhadnout. Ale jít se koukat na psy, když nemám možnost si žádného vzít - to bych pokládala i za masochismus.
Elmo

XXX.XXX.11.1
Pardón ale u těch psů to akorát vyvolává stres a to už byste tam mohla rovnou jet koupit něco (pamlsky...Konzervy...granulky) a psíka nějakého vyvenčit a trochu jim s nima helpnout...

Elmo
napsal(a):
Pardón ale u těch psů to akorát vyvolává stres a to už byste tam mohla rovnou jet koupit něco (pamlsky...Konzervy...granulky) a psíka nějakého vyvenčit a trochu jim s nima helpnout...
A co kdybyste napsala česky "trochu jim pomoci" ?
Přidám dnešní zkušenost
byla jsem dnes na srazu majitelů útulkáčů který doprovázela prohlídka útulku( malé části)
když jsme došli ke kotcům, psi se mohli zcvoknout- skákali na mříže( někdy i viseli), knučeli, štěkali...(půlka skupiny se rozbrečela, těch necelých 6min bohatě stačilo)
přijde mi celkem sobecké způsobovat těm psům stres "jen" kvůli darům...