Kde pouštíte psy navolno?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.6.2017 20:37
samik49

XXX.XXX.78.43

V souvislosti s různými názory na to, kde všude nesmí/neměli by být psi na volno by mě zajímalo, kde pouštíte svoje psiska z vodítka?
Máte 100% přivolání - od lidí, jiných psů, od zvěře nebo zkrátka čehokoliv?
Pokud ne, jak to řešíte - vodíte psy jen na vodítku/stopovačce, nebo jsou místa, kde to risknete?

26.6.2017 20:52
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Většinou chodím na volno, koukám hodně kolem sebe, když někdo jde, přivolám a dám na vodítko.

26.6.2017 21:31
šavlozubka

XXX.XXX.140.24

Na volno psa pouštím mimo zástavbu, tam kde není vysloveně cedule se zákazem. Pes je "v terénu" spolehlivej. Nemá tendence zdrhat, psy obvykle ignoruje, lidi taktéž. Je naučený, že v přírodě chodí po cestách nebo pěšinách. Nenechávám ho lítat, kde se mu zlíbí. Sám od sebe se drží blízko mě, takže na výletech není nutné jeho (i sebe) omezovat vodítkem a můžeme jít každý svým tempem. Když vidím jiné psy připínám ho. V zástavbě a na frekventovaných cestách ho vodím na vodítku.

26.6.2017 21:45
Tedysek

XXX.XXX.60.240

Na volno je víceméně NO furt. Kromě hlavní silnice. Bígla pustim tam kde vím že není zrovna zvěř. Takže posekane pole nebo nízká louka. Přivolání sice ma, ale volat ho 100x za procházku je obtěžující víc než 5-10m vodítko. Na vesnici sice vyhláška je, ale jednak ho všichni znají a jednak když někdo kde tak psa mám na ruce za poutko na obojku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.6.2017 06:39

100%ně spolehlivého a poslušného HW na volno vždy
100%ně nespolehlivého leč přiměřeně poslušného pastevce dle výhledových poměrů a výskytu života v okolí

ono, kdyby se člověk řídil tím "smí", tak nesmí skoro nikde, neb vše je obec nebo honitba či obojí...

27.6.2017 07:14
Andrýsek3

XXX.XXX.171.68

Mix labradora, ve městě brzy ráno a večer, na lukách, polích, lesích - na volno, pokud vidím psa, pes jde na vodítko. Pokud jdou lidi, tak ne, těch si nevšímá, pokud vidíme třeba školku apod. pes jde na vodítko.

27.6.2017 07:23

Pes za sebou tahá couračku, tu beru do ruky v nepřehledných místech, když jdou psi, případně když jdou lidi a pes se tváří, že je musí přivítat. A když vidím, že se pes chystá na chvíli ohluchnout. A tak.

27.6.2017 09:21
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Jeden pes, který nemá přivolání je bohužel pernamentně na vodítku (nalezenec) a další jsou navolno. Ovšem co jdu, tak je neustále kontroluju co dělají, kde jsou a když jde naproti nám pes, okamžitě si je přivolám a buď počkáme a nebo přejdeme na vodítku dál. Pouštím je za městem, v lokalitách, kde to místní vyhláška povoluje a jinak klasicky les, louka, pole, vždy vše s rozumem a vědomím, NEJSME tady SAMI. Samozřejmě teď na jaře se vyhýbám místům, kde vím, že bývá zvěř, bývají mladí, v lese to samé.

27.6.2017 09:53

Na "našich" loukách, v "našich" lesích. Výskyt jiných lidí a psů je tu tak zřídkavý..., v opuštěné, přehledné krajině.
V nepřehledné většinou na flexi.

27.6.2017 11:03
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Psů si nevšímá, lidí taky ne, takže náš okruh i když je to vesnicí, ale kolem potoka, kde chodí jen pár sousedů se psy a ostatní téměř vůbec...tam je na volno, protože výskyt zvěře, koček a slepic téměř nulový Pak ještě na cyklotrase do sousední vesnice, kolem jsou louky a křoviny, lemované z obou stran vodou, takže mám jistotu, že k lesu nezdrhne, ani když tam vypíchne srnu či zajdu. Nedoběhne, neublíží. Cyklistů málo, auto vyjímečně. Jsme spojené dvě vesnici, myslím, že není nikdo, kdo by ho neznal, lidi se ho nebojí, i když je to větší pes(samojed).

Neregistrovaný uživatel

27.6.2017 11:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

My pouštíme naše holky tam kde to je od obce vyhláškou povoleno, takže na lesních, polních cestách a v okolí řeky mimo cyklostezku, jinak v obci a na cyklostezce máme na vodítku.

27.6.2017 12:18

Ve městě vůbec...za městem brzo ráno a pozdě večer na volno oba, když jdeme odpolko, tak jde na volno pouze jeden ze psů, střídaj se...fena vždy s košíkem, jednoho přivolám bez problémů, jak by byli na volno oba, tak se obávám, že bych nemusela mít šanci např. od štěkajícího psa a pokoušet to nebudu...pokud někoho potkáme, jdou na vodítka oba...

27.6.2017 14:16
sufle

XXX.XXX.49.81

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
100%ně spolehlivého a poslušného HW na volno vždy
100%ně nespolehlivého leč přiměřeně poslušného pastevce dle výhledových poměrů a výskytu života v okolí

ono, kdyby se člověk řídil tím "smí", tak nesmí skoro nikde, neb vše je obec nebo honitba či obojí...

Tak nějak

ale u mě první případ čertice a druhý lurcherka, u ní jen tam, kde neočekávám zvěř, jinak je krásně poslušná a netečná k čemukoliv jinému.

27.6.2017 18:16
Doggie.were

XXX.XXX.129.20

Naši jorkširku pouštím na volno na polních cestách, v lese(ale tam jsem ve střehu protože moc ráda chytá malé ptactvo) a někdy na cyklostezce...když nikdo nejede
Jinak ji mám ve vesnici na vodítku, protože je jako malé díťe, které chce chodit po obrubnících a kdyby spadla tak je v silnici.

27.6.2017 18:49

Doggie.were napsal(a):
Naši jorkširku pouštím na volno na polních cestách, v lese(ale tam jsem ve střehu protože moc ráda chytá malé ptactvo) a někdy na cyklostezce...když nikdo nejede
Jinak ji mám ve vesnici na vodítku, protože je jako malé díťe, které chce chodit po obrubnících a kdyby spadla tak je v silnici.

Hehe, můj pes by nejradši chodil uprostřed silnice :D někdy je s tím na zabití :D.

27.6.2017 20:22
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Dobre tema . My mame za sidlistem pole, pesiny, les- tak tam, i kdyz je to porad soucast mesta . Ale je to vasniva fotbalistka a s kosem by mi balonek jaksi nenosila. Takze porusuji zakon. A pro sebe si hledam omluvu, ze lepsi stastny vyblbnuty pes, nez nevybity hyperaktiv na voditku . Kdyz jdeme kolem lidi, je u nohy.

28.6.2017 01:08
Evv

XXX.XXX.55.14

Kolem hlavní silnice na vodítku, ve městě po ulicích za sebou tahá krátké vodítko, když vidím něco co nevím jak by reagoval, cizího psa tak beru do ruky. Po večerech když nám tu vylezou zajíci tak je na vodítku celou dobu, pokud se jdeme koukat na kočičky taky je na vodítku. Na chatě pořád na volno, vodítko jen když procházíme kolem psa co je na zahradě.

Za zvěří by zdrhnul, ale pár metrů a vrátí se.

A poněvač nemá žádný pud sebezáchovy tak tam kde hrozí že se blázen zabije je na vodítku.

28.6.2017 10:11
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Můj čsv chodil ve městě na vodítku, za městem v lese (bydlíme na kraji) na volno. Nelovil, lidí si nevšímal, držel se cestiček. Přivolání měl dobré, ale pokud by byl moc daleko ode mě a potkal by jiného psa, možná by neposlechl a porval by se. Takže tam, kde jsem neviděla moc dopředu, jsem si ho přivolávala k sobě, stejně jako vždy, když šel nějaký člověk (aby se ho dotyčný nebál).

28.6.2017 10:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hehe, můj pes by nejradši chodil uprostřed silnice :D někdy je s tím na zabití :D.

Nápodobně

28.6.2017 11:46
samik49

XXX.XXX.78.43

Díky za odpovědi :) Teď v létě jsem se přistihla, že dávám psy na vodítko častěji, než bych chtěla - hlavně je všude o hodně víc cyklistů a nemám moc dobrý pocit z toho, že by se jim psi mohli někde přimotat do cesty. Plus jsem tenhle týden fenu 2x v jeden den odvolávala od srny, která jí vyskočila přímo před nosem, naštěstí teda úspěšně, ale i tak to ve mě vzbudilo větší ostražitost. Tak mě zajímalo, jak to mají ostatní.

28.6.2017 12:12

Ještě drobnost - pokud jedu na víc jak jeden den někam bez psa a toho mi někdo hlídá, po návratu je pes aspoň jednu procházku na dlouhý stopovačce, než se zase "seznámíme" a připomeneme pravidla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík