Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

AJA123

12.7.2017 19:49
AJA123

XXX.XXX.180.182

Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o návrh jmen pro má štěňata.Mám papírový chov a název mám anglický. Proto prosím o jména pokud možno anglická. Vrh mám první (od písmena A). Jména můžete vymyslet i na jiná písmena, použiju je příšte. děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.7.2017 20:23

Áčkový vrh je peklo. Nejlíp jsou na tom plemena z exotických zemí. Jména z jejich jazyka bývají někdy až nevyslovitelná, ale zas nehrozí nic ve stylu deset Akimů za rok.

http://www.babynames.net/all/english

Až budete v koncích, zkuste slovní spojení s prvním slovem od A, př. přídavná jména nebo vůbec přívlastky.

12.7.2017 20:27
MIKI123

XXX.XXX.0.78

Armand, Aaron, Airin, Aya, Abigail, Akela, Adalbert, Annie, Altea, Athene, Athos, Aramis.Atilla, Atlas, Arabeska, Arabella, Aranka :).

12.7.2017 20:39
Tedysek

XXX.XXX.38.120

Už pár let bych chtěla doma Azora. :) stejně štěňatům budou majitele rikat po svém. :).

12.7.2017 23:09
12.7.2017 23:15
Iliena

XXX.XXX.216.10

Já přihodím jméno mé první fenky, také byla z áčkového vrhu. Axa

13.7.2017 06:48
koňadra

XXX.XXX.128.31

Prosí o jména především ANGLICKÁ.
Pro zadavatelku: na netu je spousta psích kalendářů, sbírek jmen - stačí jen hledat.
Jména mají být znělá a vyslovitelná pro páníčky, nějaká nevyslovitelná exotická jména stejně nemají cenu, lidi si psi stejně přejmenují na "Alíky", "Amálky" apod. Ovšem někdo chce být originální za každou cenu, a tak vymýšlí nesmyslná a v praxi nepoužitelná jména.

13.7.2017 07:16
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

AJA123 napsal(a):
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o návrh jmen pro má štěňata.Mám papírový chov a název mám anglický. Proto prosím o jména pokud možno anglická. Vrh mám první (od písmena A). Jména můžete vymyslet i na jiná písmena, použiju je příšte. děkuji

O jaké plemeno se jedná?

13.7.2017 09:30
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Fiona.Praha napsal(a):
O jaké plemeno se jedná?

Dobrá poznámka Ono jmen se dá vymyslet hodně, ale třeba Abash Enemy se moc nebude hodit na jokršírka a Any Tiny zas bude znít divně u mastifa...

13.7.2017 09:41
Atheira

XXX.XXX.240.44

xchipsy napsal(a):
Dobrá poznámka Ono jmen se dá vymyslet hodně, ale třeba Abash Enemy se moc nebude hodit na jokršírka a Any Tiny zas bude znít divně u mastifa...

Právě, že se čím dál častěji setkávám s tím, že obří příšery se jmenují Beruška, Amálka, Cukřík... a pak kolem vás projde pes o velikosti morčete, kterému říkají Herkules (vlastní zkušenost, konkrétně dlouhosrstá čivava náhodně potkaná ve městě) a vy najednou netušíte, jestli jste slyšela dobře.

13.7.2017 09:57
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

xchipsy napsal(a):

Myslím, že také dost záleží na názvu CHS.
Dominátor z Růžové zahrádky taky nezní nic moc. Nebo Růženka Killer

Blbé je, že u nás platí, že každé plemeno v jedné CHS začíná od A.
Na Slovensku to mají tak, že je jedno kolik plemen chovají, jedou jednu abecedu. Takže např. A jsou dogy, B čivavy a C třeba baseti.
Ve Francii se prý vyhlásí na každý rok písmenko a všechna štěňata, narozená v tom roce, se jmenují od toho vyhlášeného písmenka. To mi přijde rozumné. Nevím, jestli je to pravda, nikdy jsem neměla ani nikdo ze známých psa z Francie.

13.7.2017 10:42

"Blbé je, že u nás platí, že každé plemeno v jedné CHS začíná od A."
A toto víte na 100% ?

13.7.2017 10:57
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A toto víte na 100% ?

Zase se chcete dohadovat nebo ftipkovat o PMS?

13.7.2017 11:07
xchipsy

XXX.XXX.142.1

A toto víte na 100% ?

Čl. X
Zápisy štěňat do plemenné knihy
...
6. Jména štěňat jednoho vrhu začínají stejným písmenem. Vrhy musí být řazeny abecedně (vzestupně) za sebou. Pro každé plemeno v chovatelské stanici je vedena zvláštní řada, začínající písmenem „A“. Jména vrhu C nelze směšovat se jmény začínající písmenem CH, které je samostatným písmenem české abecedy. Není vhodné, aby jména štěňat obsahovala jakýkoliv název chovatelské stanice. Jména nesmějí obsahovat vulgární či hanlivá slova a nesmějí žádným způsobem propagovat terorismus nebo jiná extremistická hnutí. Délka jmen může být maximálně 20 znaků včetně mezer a interpunkčních znamének. Chovateli je umožněno vynechat v abecedě písmena CH, Q, W, X, Y, a písmena s diakritikou.
7. Jména štěňat se v jedné chovatelské stanici v rámci jednoho plemene nesmí opakovat.

(Zápisní řád ČMKU).

13.7.2017 11:53
Melaka

XXX.XXX.48.109

Ve Francii nebo třeba v Belgii je to, jak píše Fiona. Každý rok se všechna štěňata jmenují podle jednoho písmene. Nevím tedy, jestli je to pro každé plemeno jinak nebo jestli jde o štěňata všech plemen. Ovšem pak takový katalog z francouzské výstavy je dost nepřehledný, všichni psi se jmenují podobně a jména začínají jen od několika písmen. A třeba u mého plemene jsou ve Franci velké CHS, které odchovají třeba 7 vrhů za rok. To pak najít jména je docela náročné (babička mého psa se jmenuje Ukulele).
V Itálii je to tak, že se dávají buď jména od jednoho písmene (snad mají i jít za sebou podle abecedy) a nebo mají jména stejné téma (jako třeba podle oper, hvězd apod.), ovšem neumím si představit, že by to někdo kontroloval. V Itálii taky schválí jméno CHS až po několika odchovaných vrzích (tuším po pěti), takže je v tom ještě větší chaos. Podobně to mají v Dánsku, taky jsméno CHS nemají hned, ale až po několika vrzích. A jména dávají jaká chtějí, bez stejného počátečního písmene a myslím že jména nemusejí mít ani společné téma.
V Polsku si chovatel vybere jakékoliv písmeno abecedy a podle nej začínají včechna jména. Písmena různě střídají, jak chtějí.
Pod FCI rozhodně nepanuje jednota smajlík

13.7.2017 12:06

xchipsy napsal(a):
Čl. X
Zápisy štěňat do plemenné knihy
...
6. Jména štěňat jednoho vrhu začínají stejným písmenem. Vrhy musí být řazeny abecedně (vzestupně) za sebou. Pro každé plemeno v chovatelské stanici je vedena zvláštní řada, začínající písmenem „A“. Jména vrhu C nelze směšovat se jmény začínající písmenem CH, které je samostatným písmenem české abecedy. Není vhodné, aby jména štěňat obsahovala jakýkoliv název chovatelské stanice. Jména nesmějí obsahovat vulgární či hanlivá slova a nesmějí žádným způsobem propagovat terorismus nebo jiná extremistická hnutí. Délka jmen může být maximálně 20 znaků včetně mezer a interpunkčních znamének. Chovateli je umožněno vynechat v abecedě písmena CH, Q, W, X, Y, a písmena s diakritikou.
7. Jména štěňat se v jedné chovatelské stanici v rámci jednoho plemene nesmí opakovat.

(Zápisní řád ČMKU).

Tak tedy dík. Docela mě to překvapilo, mám za to, že to bývalo jako na Slovensku.

13.7.2017 12:11
Melaka

XXX.XXX.48.109

Ono to u nás dřív bývalo jako na Slovensku, že se vedla jedna abecední řada pro víc plemen. Měnilo se to tuším kolem roku 2003 - 2005. A v 70. letech to bylo tak (alespoň u loveckých plemen), že si chovatel vybral nějaké písmeno abecedy, od kterého začal vést řadu.

13.7.2017 12:46
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Melaka napsal(a):
Ve Francii nebo třeba v Belgii je to, jak píše Fiona. Každý rok se všechna štěňata jmenují podle jednoho písmene. Nevím tedy, jestli je to pro každé plemeno jinak nebo jestli jde o štěňata všech plemen. Ovšem pak takový katalog z francouzské výstavy je dost nepřehledný, všichni psi se jmenují podobně a jména začínají jen od několika písmen. A třeba u mého plemene jsou ve Franci velké CHS, které odchovají třeba 7 vrhů za rok. To pak najít jména je docela náročné (babička mého psa se jmenuje Ukulele).
V Itálii je to tak, že se dávají buď jména od jednoho písmene (snad mají i jít za sebou podle abecedy) a nebo mají jména stejné téma (jako třeba podle oper, hvězd apod.), ovšem neumím si představit, že by to někdo kontroloval. V Itálii taky schválí jméno CHS až po několika odchovaných vrzích (tuším po pěti), takže je v tom ještě větší chaos. Podobně to mají v Dánsku, taky jsméno CHS nemají hned, ale až po několika vrzích. A jména dávají jaká chtějí, bez stejného počátečního písmene a myslím že jména nemusejí mít ani společné téma.
V Polsku si chovatel vybere jakékoliv písmeno abecedy a podle nej začínají včechna jména. Písmena různě střídají, jak chtějí.
Pod FCI rozhodně nepanuje jednota smajlík

Takže zřejmě u nás se rodí nejvíc Áček
Mně se nejlepší systém zdá to, jak to mají na Slovensku.

13.7.2017 12:56

Fiona.Praha napsal(a):
Takže zřejmě u nás se rodí nejvíc Áček
Mně se nejlepší systém zdá to, jak to mají na Slovensku.

Jasně, protože byli moudří a nechali si to, co bylo v Československu dobré
smajlík. Ale my máme zase vlajku!

Aner

13.7.2017 14:40
Aner

XXX.XXX.49.86

AJA123 napsal(a):
Dobrý den,

Aston, Arka, Axim, Atila, Athena, Afrodita...
Nebo dvojslovne... An Serin...

13.7.2017 15:05
koňadra

XXX.XXX.128.31

Jasně, protože byli moudří a nechali si to, co bylo v Československu dobré
smajlík. Ale my máme zase vlajku!

Přesně tak. Dokud se šlo v abecedě bez ohledu na plemeno, tak v tom byl pořádek. Když mně zavolal majitel mého štěněte se slovy "já mám od vás Alíka", tak jsem hned věděla, co to bylo za plemeno. Teď v tom mám guláš, protože jsem prodala 3 Alíky třech plemen. Docela jsem byla naštvaná, když to asi v r.2004 změnili.

13.7.2017 15:09

Může vám být slabou útěchou, že takových věcí je víc. Ale to je zas něco jiného.

16.7.2017 15:44
Skyrra

XXX.XXX.234.26

Ja osobne mám rada mená, ktoré už majú iný význam a teda ide hlavne o slovenské názvy, trebárs Sadza, Oliva, Cifra, Ryba, Bystrá... proste si otvorím slovník a vyberiem plno krásnych rýdzo slovenských mien :). A rovnako to ide aj s anglickými menami, tak isto by som pozerala do slovníka.
Nemá to len tak každý a je zaujímavé sledovať reakcie ľudí keď sa dozvedia ako sa pes volá ;D.
Kamarátka často cestovala a chcela pre svojho orieška tiež anglické meno aby ho ľudia ľahšie chápali. Premýšlala nad Sushi, Nuts a Chilli.
Mená ala jedlo sú top :D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík