Ahoj, nemáte někdo tipy a rady, jak vyfotit vrh cca 5-ti nebo 6-ti týdenních štěňat pohromadě? Minule jsme jich měli 6 a byla to šílená fuška je udržet, aby alespon 1/2 vteřiny od odstranění držících rukou neseskočili z gauče. Teď jich máme 9 a to už ani neudržíme. Napadlo mě, fotit unavené, ale to budou zase polehávat...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nějaké typy jsem kdysi četla v e-booku fotografky www.aneta-foto.com, možná ten e-book bude někde na jejím webu. Určitě pomůže štěňata utahat. Zkuste je dát v autě do kufru, třeba nebudou chtět sama od sebe vyskakovat a počkají vám chvíli, abyste si je vyfotili.
Mě se osvědčily zahradní lavičky, houpačky nebo gauče. Ideální je nějaké madlo nebo bok po stranách. A minimálně dva pomocníci. Taky je dobré, když jsou štěňata ospalá, po jídle.
tchorik
napsal(a):
No to je neuvěřitelná fotka a počet štěňátek
Z každé strany číhal jeden človek a třetí se krčil pod gaučem Jsou to trochu nervy.
Celkem dobré je, když sedací plocha je trochu šikmá směrem k opěradlu, štěňata tam pěkně zapadnou. A líp se fotí štěňata ležící než sedící, ta pak mají větší tendenci odcházet.
jolyha

XXX.XXX.229.101
Melaka
napsal(a):
Z každé strany číhal jeden človek a třetí se krčil pod gaučem Jsou to trochu nervy.
Celkem dobré je, když sedací plocha je trochu šikmá směrem k opěradlu, štěňata tam pěkně zapadnou. A líp se fotí štěňata ležící než sedící, ta pak mají větší tendenci odcházet.
To sice joo, ale pak po vás stejně lidi zásadně chtějí fotky, kde jsou štěňata "tak aby jim byly vidět nožičky" a "kde nevypadají tak unaveně". A vysvětlovat jim, že to je tak na celý den focení a stejně z několika set fotek bude použitených tak deset, to je marné a marné. A ještě ideálně musí koukat do foťáku a mít při tom pěkně postavená ouška, netvářit se jako chudinky, což samozřejmě ráda dělají, když se na gauči a podobném vyvýšeném místě cítí ne úplně jistá v kramflecích.
Pro zadavatelku: Hlavně je super, pokud máte k tomu focení více lidí. Dost zájemců o psíky má problém s chápáním toho, že ne vždy má člověk dva tři lidi k ruce aby bylo možno spáchat pěknou fotku. Držím palce ať se Vám zadaří a pořídíte pěkné fotky, když se pak pochlubíte, myslím, že tu bude více lidí rádo.
Všem Vám moc děkuji za cenné rady, zkušenosti a postřehy. Tak jsme to včera v necelých 8 týdnech zkusily a tady je výsledek. Průběh focení je tady http://aneliso.rajce.idnes.cz/Stenatka_vrh_B_-_Spolecne_foceni/
Byl to adrenalin, já fotila, čtyři asistentky rovnaly štěňata a stejně to úplně ukázkově nevyšlo. Ale já jsem vcelku spokojená. Focení předcházelo z mého pohledu nekonečné řádění a utahávání štěňat, když už to vypadalo, že už nemůžou, tak jsme začaly. Okamžitě se jim vrátila energie a jejich parašutistické výkony a rvaní se na gauči místo noblesního pózování fakt stály za to
Původně jsme chtěly štěnda nějak hezky seřadit, aby se promíchaly barvičky, to jsme během focení vzdaly, protože oni si přelézali na gauči kam chtěli a my měly co dělat, aby nám nepopadaly na zem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tchorik
napsal(a):
Všem Vám moc děkuji za cenné rady, zkušenosti a postřehy. Tak jsme to včera v necelých 8 týdnech zkusily a tady je výsledek. Průběh focení je tady http://aneliso.rajce.idnes.cz/Stenatka_vrh_B_-_Spolecne_foceni/
Byl to adrenalin, já fotila, čtyři asistentky rovnaly štěňata a stejně to úplně ukázkově nevyšlo. Ale já jsem vcelku spokojená. Focení předcházelo z mého pohledu nekonečné řádění a utahávání štěňat, když už to vypadalo, že už nemůžou, tak jsme začaly. Okamžitě se jim vrátila energie a jejich parašutistické výkony a rvaní se na gauči místo noblesního pózování fakt stály za to
Původně jsme chtěly štěnda nějak hezky seřadit, aby se promíchaly barvičky, to jsme během focení vzdaly, protože oni si přelézali na gauči kam chtěli a my měly co dělat, aby nám nepopadaly na zem.
Skvělýýýý!