Uživatel s deaktivovaným účtem

Na vanoce piskaci hracky. Letos mam uz i nakoupeno - byly ve sleve. Bavi nas vybalovani, takze balim do nekolika vrstev novin a navrch balici papir. Na narozeniny jen dort, klasicky na sladko, pokud si teda vzpomenu.

Nic.

My dáváme převážně hračky, které kupujeme opravdu vyjímečně pouze k těmto příležitostem...moji pesani hračky milují, bohužel všechny do deseti minut rozeberou na atomy...samozřejmě zabalené, protože rozbalování nás taky moooc baví a samozřejmě nějaký "slavnostnější" papání...

Moje sluníčko hovíček dostával vždy pod stromeček nějaké mlsky, a našim prvním největším společným dárkem bylo dívat se, jak se nadšeně vrhá pod stromeček, hledá, nachází, rozbaluje...jak malé dítě...

lesnížínka
napsal(a):
Na Vánoce to bývaly pískací hračky(teď už si moc nehraje) a nějaké ty mlsky. K narozeninám nic. Nedávám si ani s mužem, nehrotím to se psy
No já bych to asi taky nehrotila...dát psům zabalený dárek, je spíš dárkem pro nás, pozorovat, jak si dárek rozbalí a jak si pak hrají, je fakt, že hlavně na psa je boží pohled, sice už je to osmiletý tele, ale normálně má rozzářený oči a přísahala bych, že se směje...

Hele, kterým domácím zvířatům ještě dáváte dárky k těmhle zmíněným svátkům?

Dětem
ale je to rok od roku horší
psi mají pořád stejnou upřímnou radost.

napsal(a):
Dětem
ale je to rok od roku horší
psi mají pořád stejnou upřímnou radost.

lukasel
napsal(a):
Asi sem divnej, mám psa na hlídání a svátky ho nějak nezajimaji, ale když bouram maso to by mu ocas upadl. Dárky dávám rodině a zvěřinec dostane prilepseno s ohledem na jejich stravovací návyky.
Nejste divnej...taky jsem dřív, když byly děti malý psům nic nedávala...jen se jim přilepšilo nějakým jídlem, ale jak děti rostly, tak se to u nás nějak zavedlo...prostě suplují nejmladší členy rodiny, když moje dospělá dcera přijede po měsíci dom, tak psům vždycky něco přiveze...

napsal(a):
Možná kdybych měla kočku, tak tý jo, ale ostatní havěti jsem nic nekupovala...
lukasel
napsal(a):
Asi sem divnej, mám psa na hlídání a svátky ho nějak nezajimaji, ale když bouram maso to by mu ocas upadl. Dárky dávám rodině a zvěřinec dostane prilepseno s ohledem na jejich stravovací návyky.
Asi jsem taky divná - ač psa nemám na hlídání, stejně ho nějaké svátky nezajímají. Pes nemá kalendář a je mu naprosto šumák, že má narozeniny nebo jsou Vánoce.
Přiznám se, že se někdy musím podívat do PP, když někam potřebuji napsat jeho přesný datum narození.
Netvrdím, že třeba na Štědrý den nešoupnu do psí misky nějakou dobrotu navíc nebo mu nekoupím hračku. Ale že bych balila dárky, pekla dorty a prováděla podobné kejkle, to ne... Když mu chci udělat radost, vyrazíme raději na pořádný výlet.
Nic ve zlém, ale tyhle "psí oslavy" pořádají majitele víc sami pro sebe než pro psa (podobně jako třeba oslavy narozenin nemluvňat)...
U nas se dávají dárky - hračky a sušené pamlsky celoročně. Občas jsou na Vánoce akce, tak jim nakoupim zásobu a potom dávám v průběhu roku.
Plus na Vánoce dostávají více mnamek, narozky moc nehrotim, max. rozdám cele smečce sušené pamlsky, kdyz si vzpomenu, ze některý ze psu slaví. A víc oslavence pomazlim. ;).

"Asi sem divnej, mám psa na hlídání a svátky ho nějak nezajimaji, "
no to se přiznám, že by mě vůbec nenapadlo, že by pes nějak řešil jakékoliv svátky, to je lidský výmysl. Ale jeho radost z nárůstu milovaných lidských členů jeho smečky, okořeněného něčím chutným, zvlášť když je to spojeno s totální destrukcí papírového obalu, je balzámem na duši.
Kočičí omladina (včetně desetiletého) je nadšena stromečkem a baněčkami (ó, jak to pak křupe pod nohami ), jedna babka radostně uvítá své oblíbené wc pod stromečkem , druhá svého oblíbeného člena rodiny, kterého na celou dobu obsadí...
ani se nenadějem, a už je to zas tady...
Dáváme hračky, k narozeninám i Vánocům. K Vánocům dostanou i obměnu našeho jídla, takže nějakou rybku s "bramborovým salátem", a pak jim dáme nějaký hračky, ať neničí stromeček. Myslím, že i dřív, když psi nebyli ještě gaučáci, tak se jim na Štědrý den přilepšilo, do lesa jdu zvířátkům taky přilepšit. Na Vánoce mi ta lidská rasa nepřijde tak marná, a pro mě je to takové kouzelné, a mělo by se myslet na všechny.
Narozeniny - měl masový dort - pouze kupa mletého, a nějakou větší hračku - plyšáka, které nedostává, protože je hned zničí. Kocour bude mít brzy narozeniny asi.. a ten asi taky dostane nějakou hračku, ne že bych jim u toho blahopřála, ale tak vím, že jim to udělá radost, a to je pro mě důležité.
napsal(a):
Všem takže to jsou psi, kočka, králík, morčata a papoušek...psi dostávaj hračky a mlsky a zbytek zvířeny mlsky, co normálně nekupuju...jo a psům k narozkám peču bábovku, tu milujou

O Vánocích rozmístím po bytě pečlivě zabalené pamlsky př. v tubusech od papírových utěrek, přímo v utěrkách... Dá pak pokoj při rozbalování dárků. Na narozeniny udělám sulc a do něj vytvaruji barfáckou véču jako dort. Samozřejmě neriskuji nic ve stylu "granuláři dáme něco dobrého a pak bude týden na Ranisanu". Něco dostane stejně jako x dní v roce. Ale to zas nefotím pro kolegy v triku.
Megahu

XXX.XXX.170.1
Můj pes je ateita "chvála bohu".
Megahu

XXX.XXX.170.1
Megahu
napsal(a):
Můj pes je ateita "chvála bohu".
Ateista
Pes ateista na základe osobného verejného prehlásenia psa?
Foto menu; 11-ste narodeniny.

Boxer007
napsal(a):
Je kde měly slevy!?
V Petco v Mexiku. To asi budete mít trochu z ruky.
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4
Malý dotaz, věří vaši psi na ježíška?

Pan Brouček
napsal(a):
Malý dotaz, věří vaši psi na ježíška?
Ne, proč? A vy na něj věříte?

napsal(a):
...kravám po výslužce, kohoutovi česneku, hrachu jeho družce...

polárka.15
napsal(a):
Nic, vůbec nic. Dostávají v průběhu roku pořád něco, obojky apod, kupuju dle potřeby bez ohledu na datum. Takže mě je číslo v kalendáři opravdu šumák.
No nemyslím si, že my co dáváme dárky pesanům to děláme prvoplánovitě proto, že pes čeká na dárek od Ježížka...tomu je taky nějaký datum u zadní části těla, spíš si myslím, že je to prostě tím, že naši psi jsou členi rodiny a jako takoví dělají všechno se svou smečkou...tudíž i to rozbalování dárků...takže nejde o dárky jde o společné soužití a o vánocích má prostě člověk sklony dělat svým blízkým radost, no a ten pes do toho okruhu prostě spadá...a navíc je tak nadšenej, že to vyváží kyselý ksichty zbytku rodiny, kterým se dárkem netrefíte do vkusu...takže vlastně nedáváte dárek psovi, ale sobě...
No a teda z obojku pod stromečkem by můj pes teda nadšenej nebyl...to je jako když malé dítě dostane tzv. měkký dárek...
napsal(a):
No nemyslím si, že my co dáváme dárky pesanům to děláme prvoplánovitě proto, že pes čeká na dárek od Ježížka...tomu je taky nějaký datum u zadní části těla, spíš si myslím, že je to prostě tím, že naši psi jsou členi rodiny a jako takoví dělají všechno se svou smečkou...tudíž i to rozbalování dárků...takže nejde o dárky jde o společné soužití a o vánocích má prostě člověk sklony dělat svým blízkým radost, no a ten pes do toho okruhu prostě spadá...a navíc je tak nadšenej, že to vyváží kyselý ksichty zbytku rodiny, kterým se dárkem netrefíte do vkusu...takže vlastně nedáváte dárek psovi, ale sobě...
No a teda z obojku pod stromečkem by můj pes teda nadšenej nebyl...to je jako když malé dítě dostane tzv. měkký dárek...
Já mám názor takový, dělám to tak, tak proč se mi snažíte vnutit svůj pohled na věc a svoje počínání? Já si budu dělat co uznám za vhodné, Vy to dělejte taky.
Moji psi jsou taky členové rodiny, i přes to všechno z nich nedělám děti, nedělám z nich lidi.

polárka.15
napsal(a):
Já mám názor takový, dělám to tak, tak proč se mi snažíte vnutit svůj pohled na věc a svoje počínání? Já si budu dělat co uznám za vhodné, Vy to dělejte taky.
Moji psi jsou taky členové rodiny, i přes to všechno z nich nedělám děti, nedělám z nich lidi.
No tak...nebuďte vztahovačná, já se vůbec nesnažím někomu něco vnucovat...je mi upřímně jedno, jestli psovi něco dáte nebo ne, je mi šumák, jak to máte se psy vy a nebudu vás tady nutit k tomu, abyste svým psům něco dávala...stejně tak jako jste napsala vy svůj názor, tak jsem já jen doplnila, že většinou nejde apriori o dávání dárků...
Ze psů rozhodně děti nedělám a ani lidi, psy jsem si pořídila právě proto, že to jsou psi, ale to rozhodně neznamená, že kvůli tomu, že to jsou psi je nepřípustné, aby o štědrém dnu dostali pískací hračku...
napsal(a):
No tak...nebuďte vztahovačná, já se vůbec nesnažím někomu něco vnucovat...je mi upřímně jedno, jestli psovi něco dáte nebo ne, je mi šumák, jak to máte se psy vy a nebudu vás tady nutit k tomu, abyste svým psům něco dávala...stejně tak jako jste napsala vy svůj názor, tak jsem já jen doplnila, že většinou nejde apriori o dávání dárků...
Ze psů rozhodně děti nedělám a ani lidi, psy jsem si pořídila právě proto, že to jsou psi, ale to rozhodně neznamená, že kvůli tomu, že to jsou psi je nepřípustné, aby o štědrém dnu dostali pískací hračku...
Nejsem vztahovačná, jen nechápu, proč se někteří "pohoršují" nad tím, když svátky ani narozeniny neprožívám.

"Nejsem vztahovačná"
teda, upřímně, tohle bych přehodnotila...
"proč se někteří "pohoršují"nad tím, když svátky ani narozeniny neprožívám"
kde? kdo?
jediní pohoršovatelé jsou zde přesně z toho opačného tábora...
NatyAnna

XXX.XXX.115.30
Vzhledem k tomu, že je pes člen rodiny, mazel, gaučák, postelovej povaleč, tak dárky dostává. Je to vlastně takové dítě. Dávám pamlsky, hračky, občas i něco praktického, jako je nový obojek nebo tak. Baví mě to.
Ať si tohle každej řeší, jak uzná za vhodné. Chápu, že jinak to prožívají ti, co mají psa doma a ti, co mají psa venku a na hlídání.
napsal(a):
"Nejsem vztahovačná"
teda, upřímně, tohle bych přehodnotila...
"proč se někteří "pohoršují"nad tím, když svátky ani narozeniny neprožívám"
kde? kdo?
jediní pohoršovatelé jsou zde přesně z toho opačného tábora...
já na rozdíl od některých jsem neměla potřebu reagovat na komentář, který mi není až tak blízký. Pouze jsem reagovala na dotaz zadavatelky. Ano, možná má odpověď na reakci "sardullah" jsem byla trošku prudší, ale není to poprvé a naposledy, kdy jsem za exota, že narozeniny, Vánoce a podobné "datumy" neřeším. Ani u koně, ani u psa,... byť to jsou jednou z nejdůležitějších částí mého života.
Vím, že je toto diskuze, tudíž to vychází s principu diskutovat, ovšem mám občas dojem, že ten, kdo nejde ve stádě ovcí a nebo má trošku jiný pohled už je divný a už je s oblibou středem diskuze.

polárka.15
napsal(a):
Nejsem vztahovačná, jen nechápu, proč se někteří "pohoršují" nad tím, když svátky ani narozeniny neprožívám.
Nikdo se nepohoršuje...někdo dává někdo nedává...o pohoršování opravdu nejde