Granule - jak správně dávkovat ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2017 09:43
arabesca

XXX.XXX.156.111

Dobrý den, prosím koupila jsem mému štěněti granule Carnilove
je tam uvedená tabulka dávkování g/den. Štěně má 4 měsíce a váží cca 4 kg, krmím 2x denně. V tabulce je uvedená dávka na den 75g, ale to mě to příjde málo dát polovinu ráno a polovinu večer a fenečka u misky má také stejný názor , Zvládne plnou dávku ráno i večer. Poradí mi někdo jak správně dávkovat? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.8.2017 09:50

Ten horní řádek je váha psa v dospělosti, ne aktuální váha štěněte, takže tvé štěně má naprosto přesný pocit, že mu dáváš málo .

A za druhé, uvedené dávky jsou vždy pouze orientační, psi nejsou mašinky, všechny stejné, každý má jiné potřeby příjmu, neboli musíš se řídit psem a jeho kondicí, vždy...

31.8.2017 09:56

Váha je psaná v dospělosti
takže když máte psa, který bude mít v dospělosti 5kg, dáte teď ve 4 měsících 75g denně
jestli máte plemeno, které bude mít v dospělosti 20kg, dávka na den je 180-210g
pokud tedy dobře vidím... nahoře je psáno "adult weight", ne váha aktuální, ale psa v dospělosti
mimochodem štěňátko si zaslouží i lepší stravu.

31.8.2017 11:11
arabesca

XXX.XXX.156.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
takže když máte psa, který bude mít v dospělosti 5kg, dáte teď ve 4 měsících 75g denně
pokud tedy dobře vidím... nahoře je psáno "adult weight", ne váha aktuální, ale psa v dospělosti

V dospělosti bude mít do 10 kg, myslela jsem, že to jsou kvalitní granule s dostatečným podílem masa i složením.

31.8.2017 11:29
scylla

XXX.XXX.187.3

arabesca napsal(a):
Dobrý den, prosím koupila jsem mému štěněti granule Carnilove
je tam uvedená tabulka dávkování g/den. Štěně má 4 měsíce a váží cca 4 kg, krmím 2x denně. V tabulce je uvedená dávka na den 75g, ale to mě to příjde málo dát polovinu ráno a polovinu večer a fenečka u misky má také stejný názor , Zvládne plnou dávku ráno i večer. Poradí mi někdo jak správně dávkovat? Děkuji.

Fenka v tomto věku má jíst tak 4* denně, ne dvakrát. A dávkování na pytli je jen orientační, záleží na chuti a kondici psa.

31.8.2017 12:55

arabesca napsal(a):
V dospělosti bude mít do 10 kg, myslela jsem, že to jsou kvalitní granule s dostatečným podílem masa i složením.

Tak má mít tedy dvojnásobnou dávku.
Maso 5%, zbytek moučky a masový protein. To je spousta schovaných syntetických antioxidantů a navíc s tím zachází jak.. http://www.satur-plus.cz/page/cz/hydrolizovany-protein.html.

31.8.2017 13:02
inusanka

XXX.XXX.98.58

ARABESCo, nevím, co má společného špatná dávka a kvalita granulí? Dávka je malá a sebekvalitnější granule ve třetinové dávce prostě nezasytí. Navíc alespoň 3x denně bych to také viděla, i když to dávkování záleží i na tom, jak se psem pracujete a kolik energie vydá.

31.8.2017 13:36
arabesca

XXX.XXX.156.111

inusanka napsal(a):
ARABESCo, nevím, co má společného špatná dávka a kvalita granulí? Dávka je malá a sebekvalitnější granule ve třetinové dávce prostě nezasytí. Navíc alespoň 3x denně bych to také viděla, i když to dávkování záleží i na tom, jak se psem pracujete a kolik energie vydá.

Děkuji.

31.8.2017 14:32
inusanka

XXX.XXX.98.58

Není zač, nemusí každý vládnout englicky a jednomu nedojde, že je to na váhu dospělce. Pokud jste ji tak nekrmila příliš dlouho, tak se nic tak strašného nestalo a určitě byste to poznala, byla by jak piáno.

31.8.2017 14:56
arabesca

XXX.XXX.156.111

inusanka napsal(a):
Není zač, nemusí každý vládnout englicky a jednomu nedojde, že je to na váhu dospělce. Pokud jste ji tak nekrmila příliš dlouho, tak se nic tak strašného nestalo a určitě byste to poznala, byla by jak piáno.

Jen jeden den.

31.8.2017 15:20
inusanka

XXX.XXX.98.58

Aspoň jí vytrávilo

31.8.2017 15:25
arabesca

XXX.XXX.156.111

Smím se zeptat čím krmíte vy?

31.8.2017 15:43

arabesca napsal(a):
Smím se zeptat čím krmíte vy?

Střídám..Simpsons puppy, Essential nautical a estate, N&D low grain codfish a chicken, Purizon adult ryba a jehně s lososem. Hodí se pro štěňátka i dospělé.
Občas mi přijde pod ruku troška Barking heads, Wolfsblut, Canagan, všecko v pohodě, protože ta krmiva jsou téměř stejná. K málo tučným jako jsou Magnusson junior, Lukullus, musím přidat kus kachny třeba.
Granule jsou jednou denně nebo obden, jinak maso.

31.8.2017 15:50
arabesca

XXX.XXX.156.111

Střídám..Simpsons puppy, Essential nautical a estate, N&D low grain codfish a chicken, Purizon adult ryba a jehně s lososem. Hodí se pro štěňátka i dospělé.
Občas mi přijde pod ruku troška Barking heads, Wolfsblut, Canagan, všecko v pohodě, protože ta krmiva jsou téměř stejná. K málo tučným jako jsou Magnusson junior, Lukullus, musím přidat kus kachny třeba.
Granule jsou jednou denně nebo obden, jinak maso.

Děkuji.

Demimetritis

31.8.2017 16:02
Demimetritis

XXX.XXX.159.165

Ja nase ucila od štenete ze maji plnou mistu kolik sni tolik sni a nekdy je pryc za den jindy za dva je pazdna doplni povrch jinak vecina padla, jinak 1-2 x tydnu maji ryzi a maso, nudle a maso sem tam siro maso i skosti, tepelne upravene kosti nedavam a jsou spokojeni setam pamlsek nebo neco na kousani.

31.8.2017 16:15

Demimetritis napsal(a):
Ja nase ucila od štenete ze maji plnou mistu kolik sni tolik sni a nekdy je pryc za den jindy za dva je pazdna doplni povrch jinak vecina padla, jinak 1-2 x tydnu maji ryzi a maso, nudle a maso sem tam siro maso i skosti, tepelne upravene kosti nedavam a jsou spokojeni setam pamlsek nebo neco na kousani.

Spokojený pes = pes, který má jasně dané kdy a co se po něm chce = jídlo, zábava/práce, odpočinek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík