Dobrý den, prosím koupila jsem mému štěněti granule Carnilove
je tam uvedená tabulka dávkování g/den. Štěně má 4 měsíce a váží cca 4 kg, krmím 2x denně. V tabulce je uvedená dávka na den 75g, ale to mě to příjde málo dát polovinu ráno a polovinu večer a fenečka u misky má také stejný názor , Zvládne plnou dávku ráno i večer. Poradí mi někdo jak správně dávkovat? Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ten horní řádek je váha psa v dospělosti, ne aktuální váha štěněte, takže tvé štěně má naprosto přesný pocit, že mu dáváš málo .
A za druhé, uvedené dávky jsou vždy pouze orientační, psi nejsou mašinky, všechny stejné, každý má jiné potřeby příjmu, neboli musíš se řídit psem a jeho kondicí, vždy...

Váha je psaná v dospělosti
takže když máte psa, který bude mít v dospělosti 5kg, dáte teď ve 4 měsících 75g denně
jestli máte plemeno, které bude mít v dospělosti 20kg, dávka na den je 180-210g
pokud tedy dobře vidím... nahoře je psáno "adult weight", ne váha aktuální, ale psa v dospělosti
mimochodem štěňátko si zaslouží i lepší stravu.
napsal(a):
takže když máte psa, který bude mít v dospělosti 5kg, dáte teď ve 4 měsících 75g denně
pokud tedy dobře vidím... nahoře je psáno "adult weight", ne váha aktuální, ale psa v dospělosti
V dospělosti bude mít do 10 kg, myslela jsem, že to jsou kvalitní granule s dostatečným podílem masa i složením.
arabesca
napsal(a):
Dobrý den, prosím koupila jsem mému štěněti granule Carnilove
je tam uvedená tabulka dávkování g/den. Štěně má 4 měsíce a váží cca 4 kg, krmím 2x denně. V tabulce je uvedená dávka na den 75g, ale to mě to příjde málo dát polovinu ráno a polovinu večer a fenečka u misky má také stejný názor , Zvládne plnou dávku ráno i večer. Poradí mi někdo jak správně dávkovat? Děkuji.
Fenka v tomto věku má jíst tak 4* denně, ne dvakrát. A dávkování na pytli je jen orientační, záleží na chuti a kondici psa.

arabesca
napsal(a):
V dospělosti bude mít do 10 kg, myslela jsem, že to jsou kvalitní granule s dostatečným podílem masa i složením.
Tak má mít tedy dvojnásobnou dávku.
Maso 5%, zbytek moučky a masový protein. To je spousta schovaných syntetických antioxidantů a navíc s tím zachází jak.. http://www.satur-plus.cz/page/cz/hydrolizovany-protein.html.
inusanka
napsal(a):
ARABESCo, nevím, co má společného špatná dávka a kvalita granulí? Dávka je malá a sebekvalitnější granule ve třetinové dávce prostě nezasytí. Navíc alespoň 3x denně bych to také viděla, i když to dávkování záleží i na tom, jak se psem pracujete a kolik energie vydá.
Děkuji.
napsal(a):
Smím se zeptat čím krmíte vy?

arabesca
napsal(a):
Smím se zeptat čím krmíte vy?
Střídám..Simpsons puppy, Essential nautical a estate, N&D low grain codfish a chicken, Purizon adult ryba a jehně s lososem. Hodí se pro štěňátka i dospělé.
Občas mi přijde pod ruku troška Barking heads, Wolfsblut, Canagan, všecko v pohodě, protože ta krmiva jsou téměř stejná. K málo tučným jako jsou Magnusson junior, Lukullus, musím přidat kus kachny třeba.
Granule jsou jednou denně nebo obden, jinak maso.
napsal(a):
Střídám..Simpsons puppy, Essential nautical a estate, N&D low grain codfish a chicken, Purizon adult ryba a jehně s lososem. Hodí se pro štěňátka i dospělé.
Občas mi přijde pod ruku troška Barking heads, Wolfsblut, Canagan, všecko v pohodě, protože ta krmiva jsou téměř stejná. K málo tučným jako jsou Magnusson junior, Lukullus, musím přidat kus kachny třeba.
Granule jsou jednou denně nebo obden, jinak maso.
Děkuji.
Demimetritis

XXX.XXX.159.165
Ja nase ucila od štenete ze maji plnou mistu kolik sni tolik sni a nekdy je pryc za den jindy za dva je pazdna doplni povrch jinak vecina padla, jinak 1-2 x tydnu maji ryzi a maso, nudle a maso sem tam siro maso i skosti, tepelne upravene kosti nedavam a jsou spokojeni setam pamlsek nebo neco na kousani.

Demimetritis
napsal(a):
Ja nase ucila od štenete ze maji plnou mistu kolik sni tolik sni a nekdy je pryc za den jindy za dva je pazdna doplni povrch jinak vecina padla, jinak 1-2 x tydnu maji ryzi a maso, nudle a maso sem tam siro maso i skosti, tepelne upravene kosti nedavam a jsou spokojeni setam pamlsek nebo neco na kousani.
Spokojený pes = pes, který má jasně dané kdy a co se po něm chce = jídlo, zábava/práce, odpočinek.