Prosím o radu zkušenější.Máme doma roční fenku francouzského buldočka a je to opravdu divoška a šílený hypoš.Chtěla bych k ní kamarádku a přemýšlím o stejném plemeni z důvodu velikosti.Myslíte, že kdybych koupila fenečku přibližně stejně starou nebude mezi nimi agrese a zvyknou si?Děkuji za jakoukoliv připomínku.
To nikdo neví. Všeobecně u fenek je mnohem větší nevraživost, než u dvou psů a pokud se začnou nesnášet, tak je to na život a na smrt a už je dohromady nikdy nedáte. Psi se servou o pozice a je klid. Nejjistější vzhledem ke snášenlivosti je varianta fenka a pejsek, ale tam budete řešit hárání, pokud nemíníte kastrovat.
Tak nevim, zda bych nevrazivost 2 fenek resila zrovna u tohoto plemene.
Za mne urcite ne. K adoptovane starsi kastrovane fence jsme poridily 5-letou kastrovanou fenku a vse probehlo naprosto v pohodě.
Spise bych se zamyslela, zda nechcete dalsim pejskem jen suplovat svuj podil na vychove a zamestnani soucasne psi clenky Vasi rodiny. Mozna bych se ještě zamyslela... aby to nedopadlo tak, ze budete mit doma 2 "motorove mysi", k tomu pri porizeni pejska i stenaata (všichni dulezite tvrdi, jak haravou fenu uhlidaji a casto byva opak pravdou... a stenatka jsou tak rozkosna a jeste penize za prodej ).
Rady, ze aktivniho pejska zabavi zase jen psi kamarad, nejsou casto z tech nejrozumnejsich..pokud nejste psi nadsenci.
Co dovolena? Berete psy? Ubytko se 2 uz je obcas problem, totez pri hlidani.
Ja mam 2 psy. Bez nich je u nas doma prazdno, ale určitě jsme si druheho neporizovaly z duvodu zabaveni toho prvniho...
Znám několik lidí, co mají doma víc fen a je to v poho.. z tohoto důvodu bych se toho nebála.
Ale fakt to není tak, že pořídíte druhého psa a ti dva si spolu vyhrají - je to právě naopak. Budete muset unavit ještě o jednoho navíc :D a pokud má navíc starší pejsek nedostatky ve výchově, mladší je spolehlivě odkouká. Pokud budete mít to "štěstí", že pejsci budou trochu odlištného temperamentu a každého bude bavit něco úplně jiného, máte opravdu o zábavu postaráno :)
Ještě to promyslete.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tohle není zrovna plemeno, v jehož naturelu by bylo soupeření fen s cílem vymazat konkurenci z povrchu zemského, ale nikdo vám to nezaručí, zvlášť u stejně starých psů. Taky záleží na vás, jak moc jste schopna psy okoučovat. A jak už bylo psáno, nemusí se zabavit vzájemně. Mám doma 1 kousek, ale občas se mi smečka rozmnoží na 3, když máme doma ségru a sestřenici. Vyblbnou se, ale když dva usnou, třetímu se stejně musím věnovat. Vlastně i když jsou vzhůru, jeden chce podrbat, vrhnou se na mě všichni a chybí mi ruka.

Nevím, jak u buldočka, ale já jsem si jednou pořídila ke dvouleté feně N.O.,9 týdenní štěndo fenku barzojku. Obě spolu vycházely naprosto v pohodě, nikdy se nepraly, naopak ta ovčanda ji odmalinka vychovala a předala jí mnoho z povahy ovčáka, takže barzojka nebyla žádný křehký vystrašený tvor, nebála se střelby, bouřky, petard na silvestra, no a ona zase předala nějaké vlastnosti ovčandě. Žily spolu až do smrti, byly jak jedno tělo, jedna duše, naprosto dvě zcela hodně odlišné plemena. Později k nim přibyl ještě jeden pes N.O. Naprosto bezkonfliktní trojka.
napsal(a):
Nevím, jak u buldočka, ale já jsem si jednou pořídila ke dvouleté feně N.O.,9 týdenní štěndo fenku barzojku. Obě spolu vycházely naprosto v pohodě, nikdy se nepraly, naopak ta ovčanda ji odmalinka vychovala a předala jí mnoho z povahy ovčáka, takže barzojka nebyla žádný křehký vystrašený tvor, nebála se střelby, bouřky, petard na silvestra, no a ona zase předala nějaké vlastnosti ovčandě. Žily spolu až do smrti, byly jak jedno tělo, jedna duše, naprosto dvě zcela hodně odlišné plemena. Později k nim přibyl ještě jeden pes N.O. Naprosto bezkonfliktní trojka.
...nádhera
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25
Známá měla čivavku a fr. buldočku a přibližně v jejich dvou letech buldočka v době hárání čivavku zakousla.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Známá měla čivavku a fr. buldočku a přibližně v jejich dvou letech buldočka v době hárání čivavku zakousla.
Nespoléhala bych na plemena, ono je to spíše o povahách, jednotlivcích. Samozřejmě takto fatální útok, by člověk čekal u jiných a také větších plemen. Někdo tu psal o bezproblémovém soužití kastrovaných fen. No právě, o tom to je hlavně. Pokud jim v hlavě neharaší hormonální bouře, ještě se to dá. Také ukočíruju mámy kastrátku a sousedku, které si obě nárokují mého psa a naši zahradu Ale o samotě bych je stejně nenechala...

Spoléhat se nedá na nic a možné je úplně vše...zejména pokud to nechá člověk jenom na těch psech "ať si to vyřídí a zařídí dle svého"...