Jessie 977

XXX.XXX.39.140
Dobrý den trápí me jedna věc. Mam 5 měsíců starou fwnku amstafa. Bydlim sam a tak je sama když jdu do Prace :). Ale vždycky sni jdu ráno a pak sni skočí mamka v poledne jelikož ma práci hned u mého bytu.. chodim sni rano vykadi se i vyčůrá. A stejne doma udělá louzicky chapu ze to je 5 hodin ale ona za tech 5 hodin udela 2-3 louže.. to samé odpoledne.. dalsi vec je ze přijedu z prace a jdeme na procházku aportujeme atd.. jsme spolu 2 hodiny pak jedu na trénink a ona za 2 hodiny co jsem pryc udela 2 louže přitom by tuhle dobu mela vydržet.. prijde mi ze to fakt dela naschvál.. a takhle to je posledních 14 dni předtím tolik louže nedělala.. nevim už co stim furt jen uklízím po ni.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Během 14 dnů klesla teplota o 20°C
u nás ze dne na den.

Ještě taková mini připomínka
u staffordů je jedna taková legrace.. značkují i holčičky
takže prostě není vyčůraná
psi naschvály neumí, to jen lidé
když, tak něco říká
stejně je to zvláštní, jak si lidé řeknou, že zvíře něco dělá naschvál
podle sebe soudím všecko
ne vyčůraná
nevyčůraná.
napsal(a):
když, tak něco říká
podle sebe soudím všecko
ne vyčůraná
nevyčůraná.
Tak já mám asi staforda

Terven
napsal(a):
Tak já mám asi staforda
Nee, máte dominantní, teritoriální, rozmazlenou fenku :-p
mi řekli dva lidé, jeden ještě přidal sprostý výraz pro bez pp, protože jeho stafford (na ohlávce) 59cm v kohoutku
hmm.. ale dyť ta Vaše psice kouká jak pitbulík ! věšíte nám tu celou dobu na nos bulík, že šitzu.
napsal(a):
Nee, máte dominantní, teritoriální, rozmazlenou fenku :-p
mi řekli dva lidé, jeden ještě přidal sprostý výraz pro bez pp, protože jeho stafford (na ohlávce) 59cm v kohoutku
hmm.. ale dyť ta Vaše psice kouká jak pitbulík ! věšíte nám tu celou dobu na nos bulík, že šitzu.
A ta na profilovým obrázku byla taky pitbulík

Janinka Bosorka
napsal(a):
Postavte ji do koupelny do vany, přivažte ke kohoutku a když přijdete domů, jen opláchněte vanu včetně psa. Dezinfekci použijte poté, co psa vyjmete z vany. Jak prosté.
Další dotaz bude "amstafovi padaj chlupy"
nechte si své (s)prosté rady
to píšu hned, protože za chvíli to stejně napíše asi tak 15 lidí ;-)
PS: ten stromeček, co tak strašně smrdí v autě, na krk ?
Krk. Jack Welch řekl" Samotné otázky jsou k ničemu. Zajistěte, aby vaše dotazy rozproudily debatu a přinesly náměty, které vyvolají činy. " Asi někomu zakroutim krkem. A jestli padaj tomu amstafovi chlupy, tak to zas tazatel blbě přečet, psala jsem psa vyndat z vany než tam nastříkám Savo. Nebo kyselinu sírovou?

napsal(a):
když, tak něco říká
podle sebe soudím všecko
ne vyčůraná
nevyčůraná.
A značkují i aussici? V lese(všude v cizím prostředí) čůrá furt, doma na zahradě jen 2x.

napsal(a):
A značkují i aussici? V lese(všude v cizím prostředí) čůrá furt, doma na zahradě jen 2x.
Nemám ausíka
kleplo by mě z něj
ale napadá mě, možná připravuje šipkovanou ?

napsal(a):
když, tak něco říká
podle sebe soudím všecko
ne vyčůraná
nevyčůraná.
A značkují staffordice i trusem? protože to pak mám doma 100% staforda.
Jessie 977
napsal(a):
Dobrý den trápí me jedna věc. Mam 5 měsíců starou fwnku amstafa. Bydlim sam a tak je sama když jdu do Prace :). Ale vždycky sni jdu ráno a pak sni skočí mamka v poledne jelikož ma práci hned u mého bytu.. chodim sni rano vykadi se i vyčůrá. A stejne doma udělá louzicky chapu ze to je 5 hodin ale ona za tech 5 hodin udela 2-3 louže.. to samé odpoledne.. dalsi vec je ze přijedu z prace a jdeme na procházku aportujeme atd.. jsme spolu 2 hodiny pak jedu na trénink a ona za 2 hodiny co jsem pryc udela 2 louže přitom by tuhle dobu mela vydržet.. prijde mi ze to fakt dela naschvál.. a takhle to je posledních 14 dni předtím tolik louže nedělala.. nevim už co stim furt jen uklízím po ni.
Může být nastydlá, může čůrat ze stresu ze samoty, možností je hodně.

napsal(a):
Nemám ausíka
kleplo by mě z něj
ale napadá mě, možná připravuje šipkovanou ?
Značkuje i psice-ausice. Značkovala i P+S. Značkuje každá
( skoro?) dospělá fena. Někdy značkuje i trusem. Venku. Doma neznačkují, maximálně na návštěvě - a podle výrazu se to pozná.
Doma čůrají, když už to nemůžou vydržet. Chtějí, chtějí a nikdo je neposlouchá, nevnímá.
Máme domovenkovního kocoura. Nemá doma záchod. Když jsem doma, spí klidně i osm a více hodin v teplíčku. Pak si významně sedne ke dveřím či oknu, je na mně, abych pochopila, že potřebuje ven. Jen jednou za čtyři roky jsme ho zapoměli v domě, z kterého neměl úniku, dvacet hodin. Musel udělat potřebu, vybral si manželovu postel. Jedinkrát. Věřte, že mi ho bylo líto, představila jsem si, jak musel trpět. Hledal cestu ven, nebyl nikdo, kdo by mu otevřel. Naše vina to byla.
Takže zaprvé, byla fenka někdy učena do na plenku nebo jiné magické zařízení, které by jí umožňovalo se vy venčit doma?
Za druhé, píšete, že před tím tolik louže nedělala, tzn. nějaké louže dělala a vy jste to nijak neřešila?
Za třetí, když jste venku, aportujete a podobně, má fena vůbec čas se v klidu vyčůrat?
Za čtvrté, "měla by vydržet delší dobu", učil ji někdo někdy vydržet? Chodil s ní někdo od malička často a pak dobu postupně prodlužoval, tak aby se naučila venčit venku a ne doma?
Janinka Bosorka
napsal(a):
Máme domovenkovního kocoura. Nemá doma záchod. Když jsem doma, spí klidně i osm a více hodin v teplíčku. Pak si významně sedne ke dveřím či oknu, je na mně, abych pochopila, že potřebuje ven. Jen jednou za čtyři roky jsme ho zapoměli v domě, z kterého neměl úniku, dvacet hodin. Musel udělat potřebu, vybral si manželovu postel. Jedinkrát. Věřte, že mi ho bylo líto, představila jsem si, jak musel trpět. Hledal cestu ven, nebyl nikdo, kdo by mu otevřel. Naše vina to byla.
Koukám, že to máme fakt hodně podobné. Mám domovenkovní britky. Kocour celé léto odmítá být doma, okupuje psí boudu. Kočka se na pár hodin přijde domů vyspat...většinou. Záchod doma nemají, v případě nouze a když tam v zimě spávají, mají k dispozici úklidovou místnost, kde se kočka naučila hodit bobek do rohu na dlažbu. Jednou se tam vyčůral i kocour. Jinak si stejkně jako u vás sezením u okna či kočka umí i na něj zaškrabat říct, že chtějí ven.
jessie 997

XXX.XXX.53.94
Řešilo se to.. když jsem jí přistihl tak jsem jí vyhoboval na jejím výraze bylo poznat že ví že udělala něco špatně..
Ano když aportujeme tak se vyčurá někdy i 2x a stihne se i vykadit :)
ano když jsem si jí přivezl chodil jsem sní skoro každou hodinu a pak jsem přidával čas :) a jak řikám před 14 dny neměla problém vydržet nějaký čas a ted ten čas nevydrží i když je to stejný časový interval..
jessie 997
napsal(a):
Řešilo se to.. když jsem jí přistihl tak jsem jí vyhoboval na jejím výraze bylo poznat že ví že udělala něco špatně..
ano když jsem si jí přivezl chodil jsem sní skoro každou hodinu a pak jsem přidával čas :) a jak řikám před 14 dny neměla problém vydržet nějaký čas a ted ten čas nevydrží i když je to stejný časový interval..
Tak to je potom fakt záhada.

"Řešilo se to.. když jsem jí přistihl tak jsem jí vyhoboval na jejím výraze bylo poznat že ví že udělala něco špatně.. "
aneb - jak dobrá a potřebná je teorie!
1. "naschvál" je úmyslná, plánovaná, cílená činnost, kdy jeden udělá něco s úmyslem naštvat/stresovat/vytočit někoho druhého...opravdu si myslíš, že psi jsou takového plánování, úvah a provedení schopni?
2. varianta A - ty jsi jí vyhuboval, ona jde samozřejmě do stresu aniž by si to s něčím spojila (maximálně že jsi nevypočitatelný magor...)
3. varianta B - ty jsi jí vyhuboval, ona jde do stresu v souvislosti s potřebou - výsledkem je, že se snaží dělat potřebu "tajně", protože to je přeci něco špatného...
jestli nemůže být někde tady zakopaný pes...
Zdravotní problém už je vyloučen?
jessie 997
napsal(a):
To ovšem není řešení, jediné, čeho tím docílíte je, že fena bude tu potřebu pořád doma vykonávat, ale ne před vámi.
Pokud jste byla u veterináře a vyloučila zdravotní problém, který by to mohl způsobovat, měla byste asi zase začít jako se štěňátkem.
Rafan543

XXX.XXX.13.31
To si děláte humor?
Jessie 977
napsal(a):
Takhle psi neuvažují a naschvály toho druhu jsou jim cizí. Spíš to může dělat ze stresu že je sama doma.Dejte psa vyšetřit, jestli je v pořádku to časté močení, může mít i cukrovku. Nepije hodně?