Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

7

21.9.2017 14:41
7

XXX.XXX.40.214

Dobrý den, máte někdo doma bílého knírače chtěli bychom parťáka do rodiny.Podle toho co jsem se zatím dočetla se mi zrovna bílý knírač zamlouvá, ale ráda bych slyšela něčí osobní zkušenost.S výcvikem a výchovou psa mám zkušenosti jen jsem vždy měla psy velké, teď bych ráda nějakého menšího bude s námi doma máme děti a zvířata.A není moc uštěkaný někde jsem četla že dost štěká a je hodně paličatý.Děkuji za komentáře.

21.9.2017 16:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

S výcvikem a výchovou psa mám zkušenosti jen jsem vždy měla...
""""""""""""""""""""
Tak jistě víte, že se dá pes vychovat,
aby nebyl uštěkaný.

22.9.2017 09:48
tuilindo

XXX.XXX.168.147

rapotacka11 napsal(a):
S výcvikem a výchovou psa mám zkušenosti jen jsem vždy měla...
""""""""""""""""""""
Tak jistě víte, že se dá pes vychovat,
aby nebyl uštěkaný.

Nedá mi to nezareagovat na komentář "rapotacky", protože podle mě odráží častou rozporuplnost ifauny - pokud si někdo pořídí plemeno, na které nestačí, hned se na něj sesypou komentáře o tom, jak si měl nastudovat o plemeni více. Na druhou stranu se velmi často dočtu, jak je všechno jen a jen o správné výchově (a pokud to neumíte, kupte si plyšáka)...podle mě není a v dnešní době, kdy psi plní spíše funkci společenskou než pracovní, na to často zapomínáme. Výchovou se dá určitě ovlivnit hodně, ale změnit naturel psa myslím ne. Proto dá více práce (a ne vždy se to podaří) odnaučit lovit loveckého psa, zmírnit touhu po tahu a běhu u saňových psů, a taky ztlumit štěkání u psů, kteří fungovali dříve jako "domovní zvonek" atd.
Mám v bytě dvě šeltie (původem právě "domácí zvonky"smajlík, a výchovou se mi je povedlo "ztlumit" natolik, že nereagují na sousedy na patře, nicméně jak zazvoní někdo cizí, nastane rachot (fena by se "vypnout" dala, pes prostě bude hlásit do posledního dechu). Jejich touhu po štěkání vidím kdykoliv, když vezmu doma do ruky hračku, hned by to chtěli komentovat...tlumím jejich štěkání doma, na sídlišti, ale když je nechám štěkat po libosti venku na poli, přímo z nich sálá radost z toho, že můžou ječet jak chtějí...předchozí pes jiného plemeno při stejné výchově na zvonek párkrát blafnul, "vypnout" šel v pohodě a venku maximálně zakňučel na háravku...
Takže hned poučovat zakladatelku tématu, že si má psa vychovat a pak si může pořídit, co chce, mi nepřijde fér. Podle mě se zcela rozumně ptá na zkušenosti majitelů a chovatelů konkrétního plemene.
Jinak k tématu - soused knírače měl, tendenci štěkat měl ale ne tak velkou, takže výchovou by se asi dal "ztlumit" dobře, nicméně bylo by lépe, kdyby vám napsali majitelé tohoto plemene.

22.9.2017 10:00
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tuilindo, souhlasím s vámi, nejprve si promyslím, co od psa očekávám, pak si prostuduji standardy plemen psů, které se mi líbí. Zvážím své možnosti prostorové, časové, finanční. Poradím se s chovateli vybraných plemen, možno i zde hledat zkušené. Takhle jsme hledali před deseti lety.
Chtěli jsme psa, který může být převážně venku, klidnější letory, přiměřeně hlídá teritorium, málo, ne zbytečně, štěká, vybrali jsme fenu, plavou hovawartku, splnila naprosto přesně naše očekávání, miluje procházky, dlouhé, štěká jen, když je třeba, je rezervovaná k cizím, může být vně i uvnitř, už máme druhou, rok a půl, je stejná. Zodpovědným výběrem jsme si ušetřili mnoho starostí.
Připomíná mi to, že je to stejné, jako když si partnera vyberu jen dle vzhledu.

Valary

22.9.2017 13:02
Valary

XXX.XXX.35.231

Já bílého knírače mám. Již druhého. První pejsek byl neskutečné zlatíčko, milovník všeho a všech, bohužel mu v 10 letech vet diagnostikoval zhoubný nádor a v 11 letech mě pejsek opustil. Byl to moc fajn parťák, klidný, neuštěkaný, vycházel s kočkami i ostatními psy v domě, miloval lidi. Po velmi dobré zkušenosti s touto rasou jsem si před 2,5 lety pořídila dalšího bělouška. A musím říct, že povahově je úplně někde jinde, než byl předchozí. Zdaleka není tak klidný, je uštěkaný a i když jsme hodně makali na socializaci, tak situace ještě není úplně "růžová". Je ale vcelku poslušný a poměrně dobře ovladatelný.
Moji rodiče mají již 12ti letou bílou kníračku a s tou byl problém už od prvopočátku, co se bázlivosti týče. Je pravda, že rodiče se fence po stránce výcviku nijak nevěnovali, v té době byli již důchodci a pejska chtěli na mazlíka, což jejich fenečka beze zbytku plní. Bázlivá je do dnešní doby a uštěkaná je poměrně taky dost.
Všichni tři knírači jsou s PP a každý z jiné CHS.
Já osobně bych asi už do bílého knírače nešla, nicméně vzhledem k tomu, že knírači jsou moje srdeční záležitost tak bych asi volila jiný barevný ráz.

7

22.9.2017 13:09
7

XXX.XXX.40.214

Velmi děkuji za zkušenosti a rady, Valary prosím a s jakými chs máte zkušenost?

Valary

22.9.2017 13:16
Valary

XXX.XXX.35.231

Napište mi na emal. Odpovím a i se více rozepíšu.
valary@seznam.cz.

js.mk

24.9.2017 12:35
js.mk

XXX.XXX.34.180

Já mám z blízkého okolí zkušenost se dvěma malými bílými knírači a oba jsou úžasní psi, respektive fenky. Knírači obecně (respektive mám zkušenosti s malými a středními) jsou chytří psi, kteří při správném vedení jsou úžasnými parťáky. Mně osobně se na nich líbí, že jsou to "osobnosti", jsou učenliví, chytří, ale ne tvrdohlaví jako třeba teriéři. Pokud jde o štěkání, ano, mají k tomu patrně predispozice, ale když to nepodceníte při výchově, sousedi Vám budou skládat komplimenty, že Vašeho psa vůbec neslyší.;-)
Oba malí bílí knírači, které znám, jsou s PP ze stejné CHS. V případě zájmu mi napište na mail js.mk@seznam.cz své dotazy, pokusím se Vám je zodpovědět.
js.mk.

24.9.2017 12:45
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Janinka Bosorka napsal(a):
Tuilindo, souhlasím s vámi, nejprve si promyslím, co od psa očekávám, pak si prostuduji standardy plemen psů, které se mi líbí. Zvážím své možnosti prostorové, časové, finanční. Poradím se s chovateli vybraných plemen, možno i zde hledat zkušené. Takhle jsme hledali před deseti lety.
Chtěli jsme psa, který může být převážně venku, klidnější letory, přiměřeně hlídá teritorium, málo, ne zbytečně, štěká, vybrali jsme fenu, plavou hovawartku, splnila naprosto přesně naše očekávání, miluje procházky, dlouhé, štěká jen, když je třeba, je rezervovaná k cizím, může být vně i uvnitř, už máme druhou, rok a půl, je stejná. Zodpovědným výběrem jsme si ušetřili mnoho starostí.
Připomíná mi to, že je to stejné, jako když si partnera vyberu jen dle vzhledu.

Naprosto s váma souhlasím...o tom pečlivém výběru psa. Sousedé měli plavého hovawarta, nemohli si ho vynachválit(i když já bych takového psa nechtěla...toho jejich tedy) poslušně ťapal pánovi u nohy, prakticky se nevzdaloval, chodil ven jen s košem, protože páník říkal, že mu nevěří, že je hodně ostrý a klidně by kousnul někoho, kdo by jen přišel blíž. Po něm vybírali a nakonec pod vlivem reklamy v TV koupili pyrenejku. Je jí už tuším 5let, ale pořád jsou z ní nějak zklamaní, její povaha jim vůbec nesedla. Jsem strašně ráda, že jsem jim rozmluvila samojeda, to by bylo teprve něco... Asi by jim sedl poslušný berňák, toho zase nechtěli, že nehlídá...

25.9.2017 13:33
carevna

XXX.XXX.115.123

Já mám malou bílou kníračku v bytě. Větší zlatíčko si ani představit nedovedu. Knírači jsou moje srdeční záležitost a jejich povaha mi prostě sedí. Kdybych ji měla popsat jedním slovem, bylo by to BYSTRÁ. Velmi učenlivá, se zájmem o celý okolní svět. Moje fenka je povahou průzkumnice. Jak psáno výše, osobnost, prostě žádná ňouma. Velmi přizpůsobivá režimu domácnosti, domácí povaleč, který je kdykoli připravený do akce.
U všech psů je ve výchově potřeba důslednost, u kníračů, jak jsou chytří, to podle mě platí tím spíš. Učenlivá je totiž takříkajíc všemi směry, co bylo jednou dvakrát povolené (rozuměj třeba v tu chvíli neřešeno, nepovšimnuto), tak to přece příště může zase…
Děti má ráda, hlavně věkově školkové, pozornost od nich vysloveně očekává, je tak zvyklá od malička. Když ji to přestane bavit, jde si po svém. Z koček je úplně hotová, ale v dobrém, dovedu si představit mít s ní i kočku v bytě. Obecně, všechna zvířata by ráda prozkoumala, třeba potkat ježka, koně, cokoli na vycházce je pro ni bezva. Nebere je jako kořist, ani tam není žádná zloba, ale má o ně zájem, „řeší je“. Říká se, že malí knírači loví myši; jsem dost na vážkách, jestli by to prakticky dala.
Ke štěkání má určitě sklony. Z širšího okolí znám i pár uštěkaných malých kníračů vč. bílých. Na podněty jsou malí knírači tak nějak vzrušivější. Ale nemyslím si, že by bílý barevný ráz byl uštěkanější než jiné barevné rázy. Dávala jsem hodně pozor na „zbytečné“ štěkání. Jakékoli vyštěkávání (kvůli pozornosti, při cvičení, při agility apod.) jsem usměrňovala a nedělá to. Pes se štěkáním vyjadřuje, nejde očekávat, že si občas neblafkne. Na ulici neštěká, sousedy na patře, výtah apod. neřeší. Na zvonek štěká, ale máme naučené ukončení (v duchu „šikulka, hlásíš to, vím o tom, tvoje práce skončila, odteď řeším příchozí já“). Což je použitelné i v jiných situacích.
Malý knírač by Vám podle mě mohl sedět, pokud jste zvyklá na větší aktivní, dobře ovladatelné psi a chcete jít do menšího.
A ať jen nepěji ódy na malé bělouše. Srst bílých je měkká, málokterý jde trimovat, stříhají se strojkem. Na omak jsou sice super příjemní (fakt jako samet a vlasy), ale zachytává se venkovní nepořádek. Srst běloušů moc neposkytuje ochranu proti prostředí, promokne atd. Oproti jiným barevným rázům je to velký rozdíl, tak aby Vás to nepřekvapilo.
Já bych šla do bělouše znovu.

21.11.2017 13:21
Altcha

XXX.XXX.207.10

Mám 5 kníračů, z toho 4 "běloby" ;-)
Paličáci mi nepřijdou, ale člověk musí vědět, jak na ně.
Jinak ad. ta srst, já mám trimované všechny a mají srst kvalitní - a ano, z venku vypadají špinavěji, než ta černá, ovšem ve vaně je vidět, že mají na sobě svinčik všichni :-D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík