Sandy433

XXX.XXX.217.129
Dobrý den chtěla bych se zeptat chci koupit svému psovi tlumič tahu velikost přesněji L/XL protože dost tahá a nic mi ba ni nezabírá jakkoliv ji přivolat, pokátat ba i plácnout přes zadek hned jak se znovu rozejdeme tak vyletí a začne tahat znovu už mě bolí ruce sice na ni mám ohlavku proti tahání ale nemá ji ráda a buď se mi otírá o nohu, o zem, o zeď jednoduše o cokkoliv co jde sice to třeba přestane chvíli dělat když jí napomenu ale pak třeba po pěti minutách si ji začne snažit sdělávat packami nebo něco z předešlých věcí a nedá si říct prostě jde čuchá a táhne přemýšlela sem nad tlumičem aby mi to trochu odlehčilo tu práci z taháním a možná by ji to mohlo od tahání i odradit když vezmu tu nejtěžší velikost myslíte že je to dobrý nápad a mohlo by to zabrat?Popřípadě další rady?
Co je tlumič tahání?
Tak nejúčinnější je dle mě je normální pevné vodítko, normální obojek, a zastavit pokud začne tahat. Tahá- stojím, začne vnímat - jdu, tahá - stojím ani se nehnu, atd.. jdu pouze s povoleným vodítkem. Nejprve půjdete 10 metrů půl hodiny, ale když budete hoooodne trpělivý, tak ty výsledky tam jsou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Https://www.youtube.com/results?search_query=how+to+stop+dog+pulling+on+leash
videa, kde se trhá vodítkem, ignorujte.
Sandy433

XXX.XXX.217.129
Pokusím se zastavovat ale nevím jestli to bude fungovat dříve jsme to zkoušeli a nezarazilo nám to úplně ten problém s taháním a toto je odkaz na tlumič tahu:https://voditka-pro-psy.heureka.cz/trixie-tlumic-tahu-nylonove-voditko-s-gumou/specifikace/#section.
Sandy433
napsal(a):
Pokusím se zastavovat ale nevím jestli to bude fungovat dříve jsme to zkoušeli a nezarazilo nám to úplně ten problém s taháním a toto je odkaz na tlumič tahu:https://voditka-pro-psy.heureka.cz/trixie-tlumic-tahu-nylonove-voditko-s-gumou/specifikace/#section.
To je asi k ničemu a neřeší to problém - odnaučení tahání.
Sandy433
napsal(a):
Tohle neodnaučuje psa tahat, naopak se to používá při tahu, aby byla chráněna páteř psa i člověka, takže vás na tomhle bude vláčet stejně, ale pěkně odpruženě :) jinak než zastavování mi pomohla změna směru... https://www.youtube.com/watch?v=NcuDqu859fI.

Brutty, jak psaly ženy výše, to vodítko je blbina, psu se na tom tahá lépe...
netahání:
http://blog.koira.cz/nezarazene/pojd-se-mnou
Musíš na tom pracovat aktivně a ne se např. "pokusit" zastavovat (jak se to vlastně pokouší?), ale prostě a jednoduše zastavíš. Tečka.
Platí, že psovod musí mít palici tvrdší než pes, a ty máš bulíka...
Já přitom psu pomáhám tak, že ho naučím povel "pomalu" (když jde hezky bez tahání, dám povel + odměnu), ať se spolu příště můžeme domluvit slovně - co po něm chci (protože můj pes může tahat na postroji legálně).
Na tomto vodítku bude psovi naopak tahání pohodlnější a pro Tebe bude těžší ho ovládat.
Nicméně doporučuju koupit ho i se sedákem a postrojem a naučit psa tahat cíleně, na povel. Jednak Tě nebudou bolet ruce, pes Ti při procházce ještě pomůže a sám se unaví :) Nakonec bude rád, když mu dáš normální obojek a vodítko a tahat nebude muset.
Z mojí zkušenosti snažit se přimět psa plného energie, aby netáhl, je většinou zbytečná práce..
Sandy433
napsal(a):
Přesně, jak tady psali, toto mám na fenu, když jdeme běhat, na chození u nohy je výcvik.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Když vyjdu na prochajdu, fena je plná elánu, kolem zahrady se psy. Chtít po ní, aby ani nenaplnula vodítko mi připadá nesmyslné. Na počátku si chvilku potahá, oštěká okolní psy, pak jsme v lukách, je na volno, vylítá se, procvičím přivolání, pak trénuji chůzi u nohy na vodítku.
Tak každý to máme jinak já po svých psech požaduju klid a až pak další věci. Nedokážu si představit přijet na zkoušky, na výstavu a hodinu se tam s ní přetahovat, než začne pracovat. To stejně tak před prací v praxi. Beru to volno a nicnedělání jako odměnu poté, co se chovala slušně a vzorně. Sto lidí sto chutí
samik49
napsal(a):
Na tomto vodítku bude psovi naopak tahání pohodlnější a pro Tebe bude těžší ho ovládat.
Nicméně doporučuju koupit ho i se sedákem a postrojem a naučit psa tahat cíleně, na povel. Jednak Tě nebudou bolet ruce, pes Ti při procházce ještě pomůže a sám se unaví :) Nakonec bude rád, když mu dáš normální obojek a vodítko a tahat nebude muset.
Z mojí zkušenosti snažit se přimět psa plného energie, aby netáhl, je většinou zbytečná práce..
Nakonec bude rád, když mu dáš normální obojek a vodítko a tahat nebude muset.
Tak s tímhle nesouhlasím. Pes mi taky zkoušel tahat, to jsem ho odnaučila jak bylo psáno výše tím, že jsem zastavovala, měnila směr atd... Pak jsme začali chodit na postroji se sedákem v tahu, a jezdit na koloběžce - kdy pes tahá. Od začátku jsme se snažila ho učit rozlišovat, že když má postroj tak se tahá a když má obojek tak se jde pomalu na prověšeném vodítku. Mám na to i slovní povely. Ale přesto, pokud třeba dva dny chodíme na procházky kdy je v tahu a pak jdeme na normální procházku na obojku, tak se zezačátku snaží tahat, po pár upozorněních to pochopí.
Nevím, ale možná bych nejdříve dotáhla dokonce to, aby pes chodil na prověšeném vodítku a až potom pořídila sedák a učila ho tahat úmyslně. Nebo bych teda od začátku důsledně učila rozližovat postroj a obojek a zároveň naučila nějaký povel pro tahání a povel pro normální chůzi na obojku.
Ale to, že pes, kterého jsem naučila tahat, bude nakonec rád za normální obojek a vodítko tak s tím vážně nesouhlasím. Můj pes se na tahání vyloženě těší, než vyrazíme tak se úplně klepe, kvičí skáče a blázní. A pokud takhle jdeme v tahu třeba pár km za městem a pak přijdeme do města, kdy psa přepnu na obojek, tak opravdu není rád a párkrát to tahání zkusí.

Nam taky fena příšerné tahala na vodítku a bylo jí jedno ze dostala novinama přes zadek. Pak jsem to vyřešila s e stahovakem. Když jsme sáňkování na sankach tak jsem ji dala kožený obojek protože jsem věděla že na tom taha, unas rozlišit stahovak s koženým obojkem trvalo chviličku.
napsal(a):
Nam taky fena příšerné tahala na vodítku a bylo jí jedno ze dostala novinama přes zadek. Pak jsem to vyřešila s e stahovakem. Když jsme sáňkování na sankach tak jsem ji dala kožený obojek protože jsem věděla že na tom taha, unas rozlišit stahovak s koženým obojkem trvalo chviličku.
To myslíte vážně? ono pokud pes tahá a dostane novina přes zadek tak podle mě docílíte spíš toho, že bude tahat ještě víc (uhýbat). Stahovákem toho také moc nevyřešíte a navíc tím můžete psovi ublížit. Ale co mě udivuje nejvíc - vážné nechávat psa tahat sáňky na koženém obojku?