Zmena chovania- fena huskyho.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2017 19:38
vitaemuf

XXX.XXX.64.16

Zdravím. Neviem ako začať... Máme fenku huskyho 2ročnú. Tú vec ktorú začala robiť pár dní dozadu robila minulý rok v zime. Keď zima prešla prestalo aj to jej divné chovanie.
Teraz prejdem k veci. Fenku na noc zatvárame do koterca cez deň je vonku. Keď ku nej prídem a leží v kĺbku, spozornie, keď ju idem pohladkať jemne zavrčí a hlavu si dá obranne ku chvostu a začne sa olizovať. Aj keď vrčí neurobí nič, potom sa niekedy začne triasť... Inak papá ako vždy, príde privítať keď niekto príde je veselá, behá skáče na prechádzky sa teší, spolu sa hráme... Avšak keď prídeme domov z prechádzky hneď beží na miesto a tam si sadne. Netuším čo s ňou môže byť. Napadla ma faloška ale nikde som nečítala o takých príznakoch. Vedel by mi niekto poradiť?

25.9.2017 10:37
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Určitě líp poradí huskyjanina, ale přijde mi to celkem normální chování na seveřana. Mám samojeda a někdy když leží, taky začne brblat a nemá náladu na muchlování. Řeknu mu jen, že když je brbla tak jdu pryč, dám mu ještě provokativně pusu na čelíčko a nechám ho být. Za chvilku se provinile přišourá a konejší. Proč se tak někdy chová taky nevím...říkám si, že prostě taky nemusí mít svůj den, stejně jako lidi

25.9.2017 10:47
scylla

XXX.XXX.150.32

vitaemuf napsal(a):
Zdravím. Neviem ako začať... Máme fenku huskyho 2ročnú. Tú vec ktorú začala robiť pár dní dozadu robila minulý rok v zime. Keď zima prešla prestalo aj to jej divné chovanie.
Teraz prejdem k veci. Fenku na noc zatvárame do koterca cez deň je vonku. Keď ku nej prídem a leží v kĺbku, spozornie, keď ju idem pohladkať jemne zavrčí a hlavu si dá obranne ku chvostu a začne sa olizovať. Aj keď vrčí neurobí nič, potom sa niekedy začne triasť... Inak papá ako vždy, príde privítať keď niekto príde je veselá, behá skáče na prechádzky sa teší, spolu sa hráme... Avšak keď prídeme domov z prechádzky hneď beží na miesto a tam si sadne. Netuším čo s ňou môže byť. Napadla ma faloška ale nikde som nečítala o takých príznakoch. Vedel by mi niekto poradiť?

Dobře vám poradí Markéta Tomanová, najděte na netu.

25.9.2017 16:37
vitaemuf

XXX.XXX.64.16

Ďakujem za reakcie :).

25.9.2017 22:26
lupus4

XXX.XXX.66.203

Keď ku nej prídem a leží v kĺbku, spozornie, keď ju idem pohladkať jemne zavrčí a hlavu si dá obranne ku chvostu a začne sa olizovať.

keď ju idem pohladkať jemne zavrčí

je podstatný rozdíl "ve vrčení" (nech mne na pokoji) a spokojené brouknutí (pozdrav ) - o který projev jde z vašeho popisu nelze poznat...

začne sa olizovať.

konejšivý signál

až se začne olizovat, upřímně a zeširoka si zívněte (naprosto srozumitelný uklidňující signál z vaší strany) uvidíte, že vám zívnutí oplatí

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.9.2017 22:30

Pes se olízne, když je nervózní
tzv. těsně před útokem.

25.9.2017 22:41
lupus4

XXX.XXX.66.203

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pes se olízne, když je nervózní
tzv. těsně před útokem.

těsně před útokem.

už xx století se husky, který jen zle zavrčeli na jakoukoli lidskou bytost utráceli...natož aby kousli

takže pokud jde o SH s PP a není naprosto zkažený debilní výchovou, tak si myslím, že mručí na pozdrav a je kapánek nervozní a vysílá "uklidnění"

bohužel nebylo zadavatelem ani napsáno, jak na toto chování reagují...

25.9.2017 22:50

lupus4 napsal(a):
těsně před útokem.

už xx století se husky, který jen zle zavrčeli na jakoukoli lidskou bytost utráceli...natož aby kousli

takže pokud jde o SH s PP a není naprosto zkažený debilní výchovou, tak si myslím, že mručí na pozdrav a je kapánek nervozní a vysílá "uklidnění"

Ten pes je nervní, když vidí svého majitele, není Vám to divné ?
přeji mu, aby ho kousl
a je mi zcela jedno, jestli je to husky nebo mops
utráceli.. no to nevím, se říká o více plemenech.. pochybuji, že se to dělá dnes.. ale když budete psa řezat, nezbyde mu nic jiného, že jo
ne, olizování a zívání je něco jiné.

25.9.2017 23:08

Pár husky známe, pro mého psa jsou holky vzorem dokonalé psí ženy - maximálně přitažlivé bez ohledu na hárání. Nemusí je znásilnit, je z nich jednoduše totálně paf. Prostě tyhle přírodnější typy se přitahují. U kluků naopak. Chování naturální, takže předpokládám podobnou komunikaci. Můj pes neštěká, ale "povídá" dost. Když spí a pohlazením neobtěžuji, tak zamručí stejně jako při protahování ze spánku. Když je venku hnusně, on spí (resp. dělá, že spí) a mě už to nebaví, tak ho chci vytáhnout, zavrčomručí, že ruším a jemu se nechce. Plus podobné projevy. Ví, že ven musí, ale nechce, tak se mnou po svém komunikuje, neožene se ani nic podobného. Prostě ho otravuji a on mi to sdělí.

26.9.2017 06:58

"hlavu si dá obranne ku chvostu a začne sa olizovať"
běž pryč, jsem nervózní

"Napadla ma faloška "
i by mohlo být, pokud to časově odpovídá, fyzické známky nejsou?
Může si třeba už vymezovat prostor pro štěňata...třeba.

26.9.2017 07:04
scylla

XXX.XXX.150.32

lupus4 napsal(a):
těsně před útokem.

Pes, schoulený, olizující se, třesoucí se -vrká podle vás na pozdrav?

26.9.2017 07:31

lesnížínka napsal(a):
Určitě líp poradí huskyjanina, ale přijde mi to celkem normální chování na seveřana. Mám samojeda a někdy když leží, taky začne brblat a nemá náladu na muchlování. Řeknu mu jen, že když je brbla tak jdu pryč, dám mu ještě provokativně pusu na čelíčko a nechám ho být. Za chvilku se provinile přišourá a konejší. Proč se tak někdy chová taky nevím...říkám si, že prostě taky nemusí mít svůj den, stejně jako lidi

No nevím. Samojeda jsem měla skoro patnáct let a takové chování neznám.

26.9.2017 10:16
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

No nevím. Samojeda jsem měla skoro patnáct let a takové chování neznám.

To není zlé vrčení, jen takové zamručení, jak já říkám zabrlání. Možná ho zrovna něco bolí(má artrozu)
Zadavatelky pes si myslím, že je z něčeho nervozní, jak popisuje i Lupus.
Ještě mne zadavatelko napadlo. Jakovým způsobem ji zavíráte, jde do kotce v klidu sama, nebo ji tam odpovelujete třeba i víc rázně. Možná když leží se bojí, že by jste ji mohla jít zahnat do kotce? Nevím, já kotec nemám, jen si nějak nedovedu představit, že by tam šel pes rád...

26.9.2017 10:47
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

lesnížínka napsal(a):
To není zlé vrčení, jen takové zamručení, jak já říkám zabrlání. Možná ho zrovna něco bolí(má artrozu)
Ještě mne zadavatelko napadlo. Jakovým způsobem ji zavíráte, jde do kotce v klidu sama, nebo ji tam odpovelujete třeba i víc rázně. Možná když leží se bojí, že by jste ji mohla jít zahnat do kotce? Nevím, já kotec nemám, jen si nějak nedovedu představit, že by tam šel pes rád...

Já jen k tomu kotci - můj pes do něj chodí rád. Je to teda pes postelový, ale jelikož máme zahradu, tak jsme postavili kotec, kde ho nechávám přes léto když je hezky a já jsem v práci. Pes má v kotci gauč, spoustu hraček, a když odcházím, tak mu vždycky dám něco na žužlání, nebo naplním kong pamlsky. Pes do kotce chodí už automaticky, a opravdu tam nejde nijak sklesle, naopak tam nadšeně běží a i si sám čumákem otevře smajlík. Pes je tam maximálně 8 hodin, nemyslím si, že by tím trpěl, připadá mi to v létě lepší, než aby byl zavřený doma. Ale teď už se nám ochlazuje, tak zase dává přednost posteli

Chce to jen psa na kotec naučit a ne ho tam rovnou na celý den šoupnout a nebo ho tam dávat za trest, jako to mnozí dělají.

26.9.2017 10:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

marcelaamax napsal(a):
Já jen k tomu kotci - můj pes do něj chodí rád. Je to teda pes postelový, ale jelikož máme zahradu, tak jsme postavili kotec, kde ho nechávám přes léto když je hezky a já jsem v práci. Pes má v kotci gauč, spoustu hraček, a když odcházím, tak mu vždycky dám něco na žužlání, nebo naplním kong pamlsky. Pes do kotce chodí už automaticky, a opravdu tam nejde nijak sklesle, naopak tam nadšeně běží a i si sám čumákem otevře smajlík. Pes je tam maximálně 8 hodin, nemyslím si, že by tím trpěl, připadá mi to v létě lepší, než aby byl zavřený doma. Ale teď už se nám ochlazuje, tak zase dává přednost posteli

Chce to jen psa na kotec naučit a ne ho tam rovnou na celý den šoupnout a nebo ho tam dávat za trest, jako to mnozí dělají.

Mám také známé, co tam psy dávají na noc, jako zadavatelka. Ale já tady u nás znám jen psy, kteří jsou tam zavření takřka či absolutně pořád a jsem i viděla způsob, jakovým se tam zavírají. Proto ten dotaz. Písknutí a: táhni do kotce, švihej!...je ta mírnější varianta, co jsem viděla

26.9.2017 10:56
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

lesnížínka napsal(a):
Mám také známé, co tam psy dávají na noc, jako zadavatelka. Ale já tady u nás znám jen psy, kteří jsou tam zavření takřka či absolutně pořád a jsem i viděla způsob, jakovým se tam zavírají. Proto ten dotaz. Písknutí a: táhni do kotce, švihej!...je ta mírnější varianta, co jsem viděla

Jo rozumím, u nás na vesnici to vidím taky.

26.9.2017 11:08

lesnížínka napsal(a):

Jak píšu, takové chování neznám ani od samojeda, ani od kavkazanek, ani od psů jiných plemen, co jsme měli. Zvláštní.

26.9.2017 11:11
Andrýsek3

XXX.XXX.171.68

Můj pes taky mrmlá.
Když chce jít ven, tak udělá takový vrčo-mručení
Když spí a kocour ožije a dělá bordel, hluk, tak zamručí, "nech mě spát"
když si chce hrát
Když mě chce naštvat a tak..
Ale tady bych to na takové mručení neviděla, ještě s těmi signály.

26.9.2017 21:19
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

vitaemuf napsal(a):

Tohle rozhodně normální není, fena je rozhozená a konejší...teď ještě zjistit proč Faleška by to klidně být mohla, pokud by to odpovídalo době po hárání...ale. Začalo to minulou zimu, dělala to celou zimu, nebo jen část? Nepotrestali jste ji nějak v zimě v tom kotci, že by to měla spojený a v tu chvíli byla nejistá...každopádně bych se čubině přestala vnucovat, pokud si ji budete chtít pohladit, tak si ji přivolávejte k sobě. Nestůjte čelem k ní, ale sedněte si na bobek a bokem, nedávejte jí ruku na hlavu, ale podrbejte jí zespodu na krku. Pokud v kotci i po přivolání bude nejistá, tak si ji přivolejte, at jde za vámi až mimo kotec, do kotce pak můžete jít zpátky spolu, tam si můžete sednout a dávat jí pamlsky. Já je ale nedávám tím stylem, že cpu psa pamlskama, ale v podstatě spolu svačíme...jeden on, jeden já...

26.9.2017 21:22
vitaemuf

XXX.XXX.64.16

lupus4 napsal(a):
těsně před útokem.

Reagujem na to tak že pri nej ostanem ruku nechám na nej a po pár sekundách ukáže brucho aby som ju škrabkala... Nie toto vrčanie nie je zamenie na pozdrav, na pozdrav krátko zvije...

26.9.2017 21:25
vitaemuf

XXX.XXX.64.16

Ten pes je nervní, když vidí svého majitele, není Vám to divné ?
přeji mu, aby ho kousl
a je mi zcela jedno, jestli je to husky nebo mops
utráceli.. no to nevím, se říká o více plemenech.. pochybuji, že se to dělá dnes.. ale když budete psa řezat, nezbyde mu nic jiného, že jo
ne, olizování a zívání je něco jiné.

Tak mi to kľudne prajte ak ste taká/ý dobroprajný :) v živote má ešte nekúsla a nemyslím že to má v pláne... Neviem či to o rezaní platí na mňa ale v živote by som psa nezbyla tak ako to tam vyzerá opisujete jedine keď odomňa dostala bola jemná po riti...

26.9.2017 21:27
vitaemuf

XXX.XXX.64.16

lesnížínka napsal(a):

Do koterca ide veľmi rada. Od kedy sa jej zmenilo to správanie tam ide práveže až prehnane rada, výhradí si tam miesto a hneď si aj ľahne do kĺbka.

26.9.2017 21:31
vitaemuf

XXX.XXX.64.16

Huskyjanina napsal(a):
Tohle rozhodně normální není, fena je rozhozená a konejší...teď ještě zjistit proč Faleška by to klidně být mohla, pokud by to odpovídalo době po hárání...ale. Začalo to minulou zimu, dělala to celou zimu, nebo jen část? Nepotrestali jste ji nějak v zimě v tom kotci, že by to měla spojený a v tu chvíli byla nejistá...každopádně bych se čubině přestala vnucovat, pokud si ji budete chtít pohladit, tak si ji přivolávejte k sobě. Nestůjte čelem k ní, ale sedněte si na bobek a bokem, nedávejte jí ruku na hlavu, ale podrbejte jí zespodu na krku. Pokud v kotci i po přivolání bude nejistá, tak si ji přivolejte, at jde za vámi až mimo kotec, do kotce pak můžete jít zpátky spolu, tam si můžete sednout a dávat jí pamlsky. Já je ale nedávám tím stylem, že cpu psa pamlskama, ale v podstatě spolu svačíme...jeden on, jeden já...

Dnes zas bola úplne v pohode. Keď som prišla hneď vyskočila a chcela sa hladkať. Potom sme spolu cvičili, bahala po záhrade a keď bol čas večere a zatvárania sama tam vošla sadla si a čakala kedy jej dám mäso do misky. Nejavila žiadne známky z toho predchádzajúceho správania... Asi proste len nemá náladu alebo už fakt neviem. Ak by sa tu dalo dať video dala by som ho tu.

26.9.2017 21:52
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

vitaemuf napsal(a):
Dnes zas bola úplne v pohode. Keď som prišla hneď vyskočila a chcela sa hladkať. Potom sme spolu cvičili, bahala po záhrade a keď bol čas večere a zatvárania sama tam vošla sadla si a čakala kedy jej dám mäso do misky. Nejavila žiadne známky z toho predchádzajúceho správania... Asi proste len nemá náladu alebo už fakt neviem. Ak by sa tu dalo dať video dala by som ho tu.

Jj...video by bylo nejlepší Ono haskouni jsou jak kočky a někdy prostě nemaj náladu. Vy jí máte jen venku, nebo ji berete i dovnitř?

26.9.2017 22:23
vitaemuf

XXX.XXX.64.16

Huskyjanina napsal(a):
Jj...video by bylo nejlepší Ono haskouni jsou jak kočky a někdy prostě nemaj náladu. Vy jí máte jen venku, nebo ji berete i dovnitř?

Vy ste v tej skupine ? Sibírsky husky? Mohla by som Vám ho teda poslať do správ... Avšak neviem kedy sa mi ho podarí natočiť skúsim zajtra :)
Máme ju len vonku, rodičia by to asi nezniesli... :D.

26.9.2017 23:10
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

vitaemuf napsal(a):
Vy ste v tej skupine ? Sibírsky husky? Mohla by som Vám ho teda poslať do správ... Avšak neviem kedy sa mi ho podarí natočiť skúsim zajtra :)
Máme ju len vonku, rodičia by to asi nezniesli... :D.

Myslíte na fb? Klidně mi to pošlete na Jana Pfeiferová, to najdete, mám tam tyhle dva haskounky, co mám v profilu. Jinak pokud je jen venkovní, tak tohle chování u haskounů bývá. Proto říkám, že seveřani by se měli brát dovnitř, už kvůli tý navázanosti na páníčka. Pokud to je jen venkovní pes, tak jsou to v podstatě samostatný jednotky, který člověka až tak nepotřebujou. Tohle je u psů, pro který není člověk bohem, hrozně znát, pokud to je pes jen venkovní, nebo je i doma...oba se tím vzájemným soužitím víc poznáte...je taky možný, že to dělá v zimě, protože je horší počasí a vy s ní trávíte venku míň času než v létě, takže se odcizujete...

27.9.2017 05:32
scylla

XXX.XXX.150.32

vitaemuf napsal(a):
Do koterca ide veľmi rada. Od kedy sa jej zmenilo to správanie tam ide práveže až prehnane rada, výhradí si tam miesto a hneď si aj ľahne do kĺbka.

Takže se běží asi před něčím schovat. Jen zjistit, co to je.

Přidejte reakci

Přidat smajlík