Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.9.2017 12:46

Vždy jsem měla psy moc ráda bez ohledu na rasu či velikost nedělalo mě jako dítě problém pohladit i velkého psa skrz plot, no věděla jsem že se to nesmí ale říkejte to dětem, když něco chtějí...Co se mě ale po několika zkušenostech přivádí až k tomu, že se začínám bát chodit ven se svým malým psem ven a to už je dost špatný.Jsme z velké vesnice ale nikdy jsem se tu nesetkávala s tolika přihlouplými pejskaři o to hůře s nevychovanými psy.Poslední půl rok to stálo opravdu za to, jedno jdu z práce a proti mě nějaký ohař, pán v nedohlednu, pes po mě začal vyjíždět, šel po noze.Já se snažila ho nohou odstrčit a v tu chvíli se vynořil chlap a ještě drze ať mu do psa nekopu, že mě jinak dá přes hubu .Tak jsem jen odvětila že má psa nevychovaného.Nicméně čokl běhá takto nadále, páníček bývalý myslivec ožera.Další bylo když jsem šla se svým psem který šel spořádaně na vodítku, proti chlap s nějakym pitbulem, sice na laně ale na dlouho a pes si běhal jak chtěl.Řekla jsem si dobře, zkusím normálně projít, jenže chlap nechal psa jít až k nám, jeho pes se sice tvářil jen zvědavě, jenže sotva doběhl tak po mém vyjel, štěstí bylo jen že já malému povolila vodítko tak stačil uskočit, jinak měl velkého zahryzlého za krkem a to nevím jak by to dopadlo.Dodnes mu říkám, vidíš jak je dobře že jsi malej ale zato hrozně rychlej, uskočil jsi smrti z tlamy.Ten chlap ještě jen prohodil-nech ho být on se nechce kamarádit a rychle si ho přitáh, to mě fakt už dojímá jak jsou někteří tak d*lní.Bylo zcela jasné že se mě do psa chtěl zakousnout, protože těsně před útokem zavrčel a to bylo i to co přimělo mého uskočit, jenže ne každý před útokem vrčí. Včera pro změnu jdu kolem známého chlapa s rotvíkem, vím že jeho fena je problémová a pár lidí pokousala, on jí už vodí s náhubkem, no a sotva jsme se míjeli byli na víc jak krok vedle, tak cítím takovou ránu skoro zezadu do stehna, fena mě chtěla bez varování jen tak kousnout a ještě že měla náhubek, v tu chvíli jsem myslela, že mám nohu přeraženou, to nebylo jen nějaké bouchnutí, znám běžné bouchance kovovým náhubkem od velkých psů.Dnes mám modřinu jak pěst.Tentokrát chlap prohodil, no co děláš, nečuchej k paní, já leknutím ani slovo a šla jsem dál.Tak si říkám, jestli to nějak přitahuju, nebo jen přibývají nevychovaní psi...nehledě co kolikrát vidím na ulici to také mluví za vše.Horší je že jak mám jít ven, tak už myslím na to co se mi zas přihodí a hlavně strach o svého psa to už je snad na cvokaře.Horší je že pak tu nervozitu přenáším i na psa a to nechci.Máte na tohle nějakou radu?Jedině kam ještě můžu je do lesa, ale to věc neřeší a také do doby než tam také nějakého vydařeného potkáme a zřejmě rovnou na volno.Ještě že sousedi mají psa hodného Nicméně vždy jsem se snažila své psy vychovat aby byli bezproblémoví a myslím že i byli, rozhodně nikdy nikomu neublížili ani neobtěžovali, marně ale ráda bych to viděla i u ostatních.

25.9.2017 12:51

- Přestěhovat se.
- Obcházet psy u vás velkým obloukem.
- Jezdit se psem někam do skupiny rozumných pejskařů na socializačku, takže potkáte i normálnější lidi a psy a navíc budete moct okoukávat, jak si poradit s otravným kolemjdoucím psem.

25.9.2017 12:57

Pořídit si el. paralyzér a občas hodit "preventivní" jiskru...psi tě budou obcházet obloukem

Ještě si taky můžeš pořídit velkého psího hajzlíka (bych ti půjčila svého, ale to by se mi stýskalo... ) a budou tě rovněž obcházet obloukem...ale to je nepoměrně náročnější řešení, než ten paralyzér

25.9.2017 13:23

Díky za rady, vidím spíš ten paralyzér, jsem už postarší navíc invalida přes klouby, velký psy jsme mívali, teď už to skončilo u malého.Co se týče u blížícího se psa, je u některých plemen těžké poznat jaký má záměr, někdy ho i změní na místě.O sebe se ani tak nebojím, ale malému bych nejraději koupila nějaké brbění.Je fakt že když jsem měla velkého psa, tak jsem se nebála, věděla jsem že malého nenapadne a s velkým případně bude alespoň rovnocenný.

25.9.2017 13:29
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Jedna starší paní v Radotíně měla v kapse malý rozprašovač z vodou. Když k ní přibíhal pes, klidně ho vytáhla z kapsy a stříkala na psa. Psi mazali k páníčkům. Voda psům neublíží, ale nevím, některého by to mohlo spíše rozzuřit.

25.9.2017 13:37

"Co se týče u blížícího se psa, je u některých plemen těžké poznat jaký má záměr, někdy ho i změní na místě"
ano, a proto jsem vždy měla jako první volbu milé přivítání včetně pamlsku, případně dotyčného příchozího upoutat hozeným kamínkem, šiškou...(on to byl jasný signál i pro mého psa)

paralyzér mi přijde jako fajn na obranu, neb jednak výboj zastraší aniž by muselo dojít ke kontaktu (např. situace jak píšeš v úvodu o tom ohaři), a pokud už by mělo dojít k nejhoršímu, tak je to opravdu účinná zbraň.

25.9.2017 14:33
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Co se týče u blížícího se psa, je u některých plemen těžké poznat jaký má záměr, někdy ho i změní na místě"
ano, a proto jsem vždy měla jako první volbu milé přivítání včetně pamlsku, případně dotyčného příchozího upoutat hozeným kamínkem, šiškou...(on to byl jasný signál i pro mého psa)

paralyzér mi přijde jako fajn na obranu, neb jednak výboj zastraší aniž by muselo dojít ke kontaktu (např. situace jak píšeš v úvodu o tom ohaři), a pokud už by mělo dojít k nejhoršímu, tak je to opravdu účinná zbraň.

Tu si ale treba uvedomiť, že paralyzér môže menšieho psa kľudne aj zabiť.

Ja nosievam u seba pepřový spray, použiť som ho našťastie ešte nemusela no mám veľké plemeno a keby k nám pribehol nejaký veľký rozzúrený pes asi by som tú bitku vidieť nechcela. Či človek dokáže adekvátne a rýchlo zareagovať v takej situácii je ale asi tiež otázne..

elikk

25.9.2017 15:20
elikk

XXX.XXX.26.166

"Tu si ale treba uvedomiť, že paralyzér môže menšieho psa kľudne aj zabiť. "

nemůže.
najdi si rozdil mezi paralyzérem a taserem.

25.9.2017 21:13

Ernyo, zřejmě je z vás cítit strach na dálku. Tedy psi ho cítí. A tak jste pro ně zajímavá. A čím víc se budete bát, tím po vás víc půjdou.
Nesouhlasím s použitím paralyzéru, pepřáku, taseru, a jiných "obranných" prostředků proti psům. Asi proto, že jsem nic takového nikdy nepotřebovala. Asi žiju na nějaké jiné planetě, ale nepotkávám psy, kteří by chtěli na potkání ubližovat. Možná kdybych měla nějakou malou uštěkanou rukavici...

25.9.2017 21:49

Behem prochazky musite venovat 100% pozornost vsemu co se kolem Vas deje.

Snazte se cist lidi i psy co videte. Jak se k sobe chovaji? Jak pan psa vede? Venuje se mu?

Pokud se Vam neco nezda (pes taha pana kam se mu zamane, na prikazy nereaguje, pan cumi do mobilu...). Bezte jinou trasou. Udelejte oblouk a obema se vyhnete. Prejdete ulici. Nestydte se na lidi kriknout, at si psa zavolaji a daji ho na snuru - pokud je na volno.
Pokud je na vodaku a pana tahne - plus je na ceste malo mista - klidne uhnete do pole ci lesa. Sveho psa usadte - pochvalte (pamlsek?)... a cekejte dokud neprejdou.

Vyhybat se blbcum je zaklad.
Pokud je s nima nakonec rec, tak jim vysvetlete oc Vam jde (ale to je 1 z 10...).

Pokud nereaguje blbec, je mozne, ze pes bude... Na psy kteri litaji po vsi na volno dost casto zabira "mazej domu", nebo "vypadni". Mrsknuti klicu co mate v kapse...

Ve skupine je sila. Nenajde se nekdo, kdo by Vam delal garde?

Peprak, pralyzer atd. Nez to vyhrabate... + mozne opletacky. Asi nejzazsi reseni.

25.9.2017 22:41

Ernyo, zřejmě je z vás cítit strach na dálku. Tedy psi ho cítí. A tak jste pro ně zajímavá. A čím víc se budete bát, tím po vás víc půjdou.
Nesouhlasím s použitím paralyzéru, pepřáku, taseru, a jiných "obranných" prostředků proti psům. Asi proto, že jsem nic takového nikdy nepotřebovala. Asi žiju na nějaké jiné planetě, ale nepotkávám psy, kteří by chtěli na potkání ubližovat. Možná kdybych měla nějakou malou uštěkanou rukavici...

No to se máte smajlík
Mám velkou bojovou fenku a v pátek jí pokousala border teriérka. Do nosu. Šly jsme po chodníku, tamta uvázaná před obchodem. Vystřelila metr k nám a kousla si. Vylezla paní a řekla - ona hlídá. Hehe co hlídá, chodník ?
O 300m dál na mostě měl majitel obřího stafforda co dělat, abychom neskončili všichni v řece.
A pak jsem toho měla plné zuby a jela domů. Ne, že se psi nemohou pohádat, se nezblázním, ale nějak to není pěkná vycházka..
A zítra nikam nejdu.

25.9.2017 23:33
asurwic

XXX.XXX.37.20

Victoria: Žádné "možné oplétačky" v případě útočících hafanů fakt nehrozí ani když psa nějakým způsobem při sebeobraně zraníte, natož pak když použijete pomůcku určenou k ochraně. Nezajištěný, neovladatelný, dle Vašeho pozorování i agresivní = s majitelem se nebude o tom nikdo více bavit.

megííí: Tak nějak. U nás před týdnem stejný případ, ale utečený jag místo bordera a do zadku místo do čumáčku. Samozřejmě mi ten zmetek mého chlupáče přes chlupy neprokousl (a tudíž mu nestál za víc než za zavrčení), ale i tak jsem teriéra pár minut páčila a nadávala jsem si, že se mi paralyzér válí doma.
Jestli mi vyjde pořízení štěňátka miniaturního plemene, tak už budu s "vybavením na venčení" určitě poctivější.

26.9.2017 00:07

asurwic napsal(a):
Victoria: Žádné "možné oplétačky" v případě útočících hafanů fakt nehrozí ani když psa nějakým způsobem při sebeobraně zraníte, natož pak když použijete pomůcku určenou k ochraně. Nezajištěný, neovladatelný, dle Vašeho pozorování i agresivní = s majitelem se nebude o tom nikdo více bavit.

megííí: Tak nějak. U nás před týdnem stejný případ, ale utečený jag místo bordera a do zadku místo do čumáčku. Samozřejmě mi ten zmetek mého chlupáče přes chlupy neprokousl (a tudíž mu nestál za víc než za zavrčení), ale i tak jsem teriéra pár minut páčila a nadávala jsem si, že se mi paralyzér válí doma.
Jestli mi vyjde pořízení štěňátka miniaturního plemene, tak už budu s "vybavením na venčení" určitě poctivější.

Tolik se psů zas nebojím, nebo nemám na to asi..abych vzala klacek nebo paralyzér, většina si to rozmyslí a ty nečekané bleskové výpady stejně nestihnu
nejlepší na tom bylo, borderteriérka jak vrčivě štěkala, panička vylezla z krámu a jala se na mě řvát, že můj pes tady nemá co dělat, že je obrovskej (48cm,22kg) ať jdeme jinam (leda řekou, to se mi obvykle nechce), že jí ho roztrháme
zůstala jsem tam stát jak.. debull.. když jsem se vzpamatovala, říkám, ale váš pes kousl mýho.. (megí pochopila, strašně božsky si sedla k noze, masakr smajlík )
paní - to určitě !
kolemjdoucí, co mi v úžasu blokoval cestu, řekl, že jo, že to viděl
a ta paní - moje fenka hlídá, no
si nestěžuju, že něco kouslo do mého psa
jenom mě napadá, kdy jim to začne vracet.. ale ne.. už je velká..

26.9.2017 00:49

asurwic napsal(a):

Hm. Smutne.
Proctete si paragrafy. Proberte to s pravnikem.

Je to smutne. Ale zakony jsou postaveny jinak.

26.9.2017 06:40

Šmarjá dámy...půvab paralyzéru je v tom, že na 99,99% zastraší výboj a tudíž k žádné fyzické újmě nikoho nedojde!

"Peprak, pralyzer atd. Nez to vyhrabate... + mozne opletacky. Asi nejzazsi reseni"
než to vyhrabete...jak dlouho trvá vytáhnout baterku z kapsy?
Že je kontaktní použití paralyzéru nejzažší řešení je samozřejmé, je to obranný prostředek proti útočícímu útočníkovi, nikdo s tím asi nebude nahánět oštěkávače, aby mu uštědřil ránu, ne...na to je ten výboj.

26.9.2017 11:31

Nemyslím si, že by to bylo tak docela, ten poslední případ s rotvajlerem jsem vůbec nemyslela na nic špatného, naopak koukala jsem po houbách, spíš, že jsem byla v přikrčené pozici mohlo hrát roli, pána se psem jsem brala běžně, potkávám je často.Jinak nejsem typ, co by něco sebou nosil po kapsách, možná bych to ani neuměla vhodně a včas použítMožná mě tak napadl nějaký dlouhý klacík, pevný proutek.Upoutala bych tak pozornost jinam a jako přiměřená dočasná obrana by taky mohlo stačit.Pepřák raděj ne, to bych mohla dostat po čuni rovnou od těch inteligentních majitelů že jim stříkám na psy, nebo že bych jim také dala přivonět no a podobně by to dopadlo asi i s tím paralyzérem, navíc by se ještě rozkřiklo po vesnici, že bláznivá ženská s tím chodí za bílého dne

26.9.2017 21:48

Šmarjá dámy...půvab paralyzéru je v tom, že na 99,99% zastraší výboj a tudíž k žádné fyzické újmě nikoho nedojde!

Ok. Dejme tomu, ze zazenete psa, ale majitel to uvidi a vyhodnoti jako utok na sveho psa a dle toho zacne jednat. Utok jste sam vyprovokoval.

...psa nějakým způsobem při sebeobraně zraníte...

Dostavate se do celkem slozite situace. Byla obrana adekvatni? Paradoxne budete na 99,99% vinen.

Zakony CR.

26.9.2017 22:00

Nene
vždy se brání člověk, ne zvíře.

26.9.2017 22:56

Nene
vždy se brání člověk, ne zvíře.

Bavime se o psech? Za psa dle zakonu odpovida vlastnik.
Odpovednost jde za nim. A opet obcansky zakonik...

27.9.2017 06:44

Obávám se, že jsi z toho už nějaká domotaná...

"Ok. Dejme tomu, ze zazenete psa, ale majitel to uvidi a vyhodnoti jako utok na sveho psa a dle toho zacne jednat. Utok jste sam vyprovokoval."

mimochodem, ten paralyzér je z hlediska účinků na útočníka (psa) daleko bezpečnější, než třeba kopanec...

27.9.2017 08:02

Ano, bavíme se o psech
pokud to vypadá, že mě nebo můj majetek (i pes je můj majetek) ohrožuje pes/prase/vrabec, můžu se bránit
bohužel, pokud někdo takto v obraně nakopne psa, jako včera tu na návsi, nic se mu nestane
psovi ano, nemůže chodit
ale je to obrana
vždy se bere obrana člověka a majetku jako "víc".

28.9.2017 01:09

"Branit se" je siroky pojem (nutna obrana, neprimerena obrana, krajni nouze...).

Nic se nestane nikdy - pokud majitel nic nedela. Jinak minimalne § 228 TrZ.

Ale myslete si dal co chcete. Resp. co se Vam hodi.

Zakony jsou nakonec tak flexibilni, ze dobry pravnik dokaze ze ctverce udelat kruh.

28.9.2017 21:23
samik49

XXX.XXX.78.43

Obcházet podezřelé dvojice velkým obloukem.. pokud se mi něco nezdá, klidně se zavčas otočím a jdu jinudy.

29.9.2017 13:37
lu80

XXX.XXX.48.206

Vždy jsem měla psy moc ráda bez ohledu na rasu či velikost nedělalo mě jako dítě problém pohladit i velkého psa skrz plot, no věděla jsem že se to nesmí ale říkejte to dětem, když něco chtějí...Co se mě ale po několika zkušenostech přivádí až k tomu, že se začínám bát chodit ven se svým malým psem ven a to už je dost špatný.Jsme z velké vesnice ale nikdy jsem se tu nesetkávala s tolika přihlouplými pejskaři o to hůře s nevychovanými psy.Poslední půl rok to stálo opravdu za to, jedno jdu z práce a proti mě nějaký ohař, pán v nedohlednu, pes po mě začal vyjíždět, šel po noze.Já se snažila ho nohou odstrčit a v tu chvíli se vynořil chlap a ještě drze ať mu do psa nekopu, že mě jinak dá přes hubu .Tak jsem jen odvětila že má psa nevychovaného.Nicméně čokl běhá takto nadále, páníček bývalý myslivec ožera.Další bylo když jsem šla se svým psem který šel spořádaně na vodítku, proti chlap s nějakym pitbulem, sice na laně ale na dlouho a pes si běhal jak chtěl.Řekla jsem si dobře, zkusím normálně projít, jenže chlap nechal psa jít až k nám, jeho pes se sice tvářil jen zvědavě, jenže sotva doběhl tak po mém vyjel, štěstí bylo jen že já malému povolila vodítko tak stačil uskočit, jinak měl velkého zahryzlého za krkem a to nevím jak by to dopadlo.Dodnes mu říkám, vidíš jak je dobře že jsi malej ale zato hrozně rychlej, uskočil jsi smrti z tlamy.Ten chlap ještě jen prohodil-nech ho být on se nechce kamarádit a rychle si ho přitáh, to mě fakt už dojímá jak jsou někteří tak d*lní.Bylo zcela jasné že se mě do psa chtěl zakousnout, protože těsně před útokem zavrčel a to bylo i to co přimělo mého uskočit, jenže ne každý před útokem vrčí. Včera pro změnu jdu kolem známého chlapa s rotvíkem, vím že jeho fena je problémová a pár lidí pokousala, on jí už vodí s náhubkem, no a sotva jsme se míjeli byli na víc jak krok vedle, tak cítím takovou ránu skoro zezadu do stehna, fena mě chtěla bez varování jen tak kousnout a ještě že měla náhubek, v tu chvíli jsem myslela, že mám nohu přeraženou, to nebylo jen nějaké bouchnutí, znám běžné bouchance kovovým náhubkem od velkých psů.Dnes mám modřinu jak pěst.Tentokrát chlap prohodil, no co děláš, nečuchej k paní, já leknutím ani slovo a šla jsem dál.Tak si říkám, jestli to nějak přitahuju, nebo jen přibývají nevychovaní psi...nehledě co kolikrát vidím na ulici to také mluví za vše.Horší je že jak mám jít ven, tak už myslím na to co se mi zas přihodí a hlavně strach o svého psa to už je snad na cvokaře.Horší je že pak tu nervozitu přenáším i na psa a to nechci.Máte na tohle nějakou radu?Jedině kam ještě můžu je do lesa, ale to věc neřeší a také do doby než tam také nějakého vydařeného potkáme a zřejmě rovnou na volno.Ještě že sousedi mají psa hodného Nicméně vždy jsem se snažila své psy vychovat aby byli bezproblémoví a myslím že i byli, rozhodně nikdy nikomu neublížili ani neobtěžovali, marně ale ráda bych to viděla i u ostatních.

Je to smutné. Vždy když čtu podobný zoufalý příspěvek, děkuji všem svatým, že to u nás na vsi je v klidu. Jasně, blb se najde všude... ale moc jich tu není a dá se jim vyhnout. Bohužel pro Vás nevidím jinou radu než se problémovým majitelům a psům obloukem vyhýbat...najít si nějakou "klidnější" trasu, či chodit venčit v méně "pejskařské" hodiny. Dost dobře si nedovedu představit postarší invalidní paní, jak se ohání paralyzérem či pepřákem . Kolikrát si člověk (majitel většího psa) neuvědomí, že třeba ty nadávající babky a dědkové, kteří berou svého pidipejska hned do náruče a na mě bezdůvodně řvou ať si tu bestii hlídám mohou mít podobné zkušenosti. Ach jo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík