Prosím existuje nějaké
podobné nebo stejné plemeno jako tento pes (hračka)
Děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co třeba potkan? Dají se naučit spoustu triků, třeba i přivolání na jméno. Nepotřebují tolik pozornosti jako pes a číva se může dožít třeba až 15 let a více.
Zakrslý králíček? Pokud máte více trpělivosti a prostorových možností, tak třeba různé druhy veverek. Pak mě napadá třeba i činčila. Nebo když si troufáte na "něco většího", ani s kočkou nejsou takové starosti - sice si také potřebuje hodně hrát, hodně mazlit, ale alespoň ne výcvik a pravidelné venčení... v případě štěněte třeba i každou hodinu, což nevím, jak byste v rámci povinné školí docházky stíhala.
napsal(a):
Co třeba potkan? Dají se naučit spoustu triků, třeba i přivolání na jméno. Nepotřebují tolik pozornosti jako pes a číva se může dožít třeba až 15 let a více.
Potkan jeden ne! Proboha, neraďte s myšlenkou, že nechcete, aby pes skončil v nevhodném prostředí něco, co zničí život zase nějakému jinému zvířeti.

debí 1175
napsal(a):
Já sem spíš myslela jako pořídit. Prosím nřjaké navrhy. Děkuju.
Bych vybírala především s rodiči...
Vybírat pejska by měla hlavně rodina. Podle času kolik na něj bude, jestli bude v bytě nebo venku. Jestli krátkou nebo dlouhou srst. Ono je to kolektivní starost. My jsme pořizovali prvního psa před 3mi lety. Vybírali jsme celá rodina. Starší syn (to mu bylo 11,5 roku) pak chodil se štěnětem na cvičák. Samozřejmě tam taky chodil manžel. Hodně to synovi dalo.
Sem tam bývá ve větších městech výstava psů. Co takhle něco takového najít a domluvit se s rodiči a jet se tam podívat?

debí 1175
napsal(a):
Prosím existuje nějaké
podobné nebo stejné plemeno jako tento pes (hračka)
Děkuji za odpovědi.
Tak se snaž sama! Máš k dispozici celý internet, nejsi odkázaná pouze na literaturu jako byla moje generace. A přesto jsem si ve tvém věku dokázala sehnat spoustu informací. Už je to 35 let... Tehdy existoval pouze jeden časopis o psech, Pes přítel člověka, a nepříliš mnoho kynologické literatury. Dnešní možnosti vyhledávání a získávání informací jsou úplně jinde, dnes je to tak snadné.

napsal(a):
Tak se snaž sama! Máš k dispozici celý internet, nejsi odkázaná pouze na literaturu jako byla moje generace. A přesto jsem si ve tvém věku dokázala sehnat spoustu informací. Už je to 35 let... Tehdy existoval pouze jeden časopis o psech, Pes přítel člověka, a nepříliš mnoho kynologické literatury. Dnešní možnosti vyhledávání a získávání informací jsou úplně jinde, dnes je to tak snadné.
Taky pamatuj, jak jsem sháněla všechny možné knihy /nejen/o psech a pak s nimi byla zavalená v posteli ještě než jsem toho psa měla Dnes je to jednodušší, dřív jsem se nemohla ani na nic zeptat, třeba proč mi pes snědl noviny na to v knize odpověď nebyla

debí 1175
napsal(a):
Já mam dvěknihy o plemenech a péči o nich ale teď už spíš uvažuji o té kočičce. Ale stejne byste mohly být milejší.
Myslím, že jsem milá tak akorát úměrně dotazu, holčičko. To, co jsem ti napsala, myslím vážně. Musíš se snažit především ty sama. Jednak si pak získaných informací budeš víc vážit, než když je dostaneš zadarmo, a druhak si je mnohem líp zapamatuješ. I ke kočce budeš potřebovat informace a znalosti... totiž, ke každému zvířeti.

debí 1175
napsal(a):
Já mam dvěknihy o plemenech a péči o nich ale teď už spíš uvažuji o té kočičce. Ale stejne byste mohly být milejší.
Psala jsi, že už máte fenku, záleží jak s ní vycházíš, jestli poslouchá i tebe, jestli jsi schopná se o ní starat dlouho a baví tě to, pokud to máš nějak vyzkoušené, tak by nemusel být tak velký problém když ti rodiče pomůžou.Pokud se rozhodneš pro kočku tak počítej s tím že se se psem nebudou muset mít rádi, kočička ti může také po bytě dělat nepořádek, třeba i močit do postele, s tím vším musíš počítat.Co bych ti poradila jen v dobrém, nespěchej na žádné zvířátko, počkej třeba půl roku a pokud i nadále budeš stejně rozhodnuta, tak to pak bude lepší jak pro tebe tak pro něj.
Bydlíme v domě s velikou zahradou fenku mame venku je hodne vycvičena posloucha i me ale tu druhou bych chtěla mit doma ale to by asi nefungovalo protoze by ta starsi mohla zarlit nebo tak takze nevim. Mam z toho popletenou hlavu nevim jak se mam rozhodnouto. Děkuji moc Ernya moc mi pomáháte ste hodná ❤ Děkuju moc.
debí 1175
napsal(a):
Bydlíme v domě s velikou zahradou fenku mame venku je hodne vycvičena posloucha i me ale tu druhou bych chtěla mit doma ale to by asi nefungovalo protoze by ta starsi mohla zarlit nebo tak takze nevim. Mam z toho popletenou hlavu nevim jak se mam rozhodnouto. Děkuji moc Ernya moc mi pomáháte ste hodná ❤ Děkuju moc.
No jenže ejstli cheš malého pejska tak ten celoročně venku být nemůže . Prober to doma co pejskovi můžete nabídnout a jaký pejsem by vám vyhovoval a dle toho se rozhodnout. My chtěli nějaké malé plemeno, společenské a nechtěli jsme bílého psa a dle toho jsem pak hledala . Společenská plemena chtějí být s člověkem, ne venku, navíc malinký pes venku pořád být nemůže
debí 1175
napsal(a):
Milá Debí, píšeš, že jednu fenku už máte na zahradě. Nenapsala jsi jakové plemeno, ale nemyslíš si, že by bylo dobré, pokud svůj čas chceš věnovat pejskovi, aby jsi ho věnovala tomu stávajícímu? Kolik času denně s ním trávíš? Proč si myslíš, že tomu novému by jsi se věnovala víc? Pobyt venku prspěje tobě a láska a péče tomu psu na zahradě...