Uživatel s deaktivovaným účtem

marion108
napsal(a):
Zdravím,
mám fenu NO, která se šíleně bojí bouřek, střelby a samozřejmě i petard. Každý silvestr je s námi, ale hrozně štěká vyje, prostě se bojí. Zajímalo by mě, jak to řešítě, případně čím sedujete psi?
Sedativa má veterinář. Super je Sileo.
marion108
napsal(a):
A nevíte, pomůže i při té bouřce? Stěhuji se a nebudu moci brát fenu při bouřce domů.
Při bouřce určitě ne, přesně jak píšete musí se dát dopředu, ale silvesr si tím krásně vykrejete. Je to príma i na cesty, ale určitě bych to omezila jen na toho silvestra. Nebo je pak z medikamentů Adaptil obojek, mel by vylucovat mateřské hormony a uklidnovat psa, tak třeba nasadit v letě, kdy je období bouřek.

linduš
napsal(a):
Prosímtě, jak to působí? když je pes venku, aby nějak neodpadl a neprochladnul.
Právě že ne. jsou to drogy, ale nadávkované tak, že na psovi není nic poznat. akorát už se nebojí.
napsal(a):
Právě že ne. jsou to drogy, ale nadávkované tak, že na psovi není nic poznat. akorát už se nebojí.
To by bylo super. měli jsme kdysi dávno něco pro čubinu a to jí jenom podkosilo, takže se bála a nemohla "utéct".
asi je to na váhu, dává se jak dlouho před? a kolik si mám zhruba připravit?
marion108
napsal(a):
Zdravím,
mám fenu NO, která se šíleně bojí bouřek, střelby a samozřejmě i petard. Každý silvestr je s námi, ale hrozně štěká vyje, prostě se bojí. Zajímalo by mě, jak to řešítě, případně čím sedujete psi?
Mám vlkodavku čo sa strašne bojí a funguje nám kombinácia prípravku Relaxis - funguje do hodiny a môže sa dať aj viackrát za sebou ak treba. A na psovi nič nevidno nie je mimo akurát je kľudný. V lete to dávam aj keď ide búrka. K tomu viažem na silvestra šatku už to tu bolo popísané ako ju treba dať neviem to teraz nájsť ale s touto dvoj kombináciou mi fena posledné dva silvestre prežila úplne v pohode. Predtým panika, stres, pes mimo do ďalšieho dňa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.137
My teda všechny velké psy učili na střelbu takže silvestr ani bouřky je absolutně nerozházeli a vždycky to prochrápali v boudě. malej pes se vzal do náruče a v případě nouze se mu nabídli ňaminky a blblo se s nim. A taky byl klid.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My teda všechny velké psy učili na střelbu takže silvestr ani bouřky je absolutně nerozházeli a vždycky to prochrápali v boudě. malej pes se vzal do náruče a v případě nouze se mu nabídli ňaminky a blblo se s nim. A taky byl klid.
Chodili jsme na cvičák, kde se dvičila i střelba, ale bez úspěchu. Pak jsme chodit přestali, nesouhlasila jsem s tamními metodami...

marion108
napsal(a):
Chodili jsme na cvičák, kde se dvičila i střelba, ale bez úspěchu. Pak jsme chodit přestali, nesouhlasila jsem s tamními metodami...
Ono záleží, jakým stylem se ta střelba učila. CHce to velmi citlivý přístup. Je to teda i v povaze psa. Některý je labilnější a reaguje na to celý život, jiný je v poho, i kdyby mu vystřelili u hlavy. Měla jsem vždycky N.O. ani jeden se střelby ani petard nebál. Vyjímka byla jedna fena, která byla do 8 let OK, až onemocněla na zelený zákal, špatně viděla a byla citlivá na světlo-petardy. To světlo, záblesky, si spojila s tím rámusem a na silvestra chodila domů k televizi a doma rozsvíceno, aby jí to neděsilo. Na bouřky(hřmění), nereagovala, ale blesky ano. Nijak nevyšilovala, jen vždycky šla k paničce a byla taková ustrašená. Se sočasnou mojí chodíme každý rok na silvestra se dívat o půlnoci na zahradu, jak nad městem lítají petardy, jen koukne a chová se tak, jako by byl normální den a nic se nedělo.
marion108
napsal(a):
No, rozhodně strach z hluku nezvládnete na cvičáku, kde jste jednou za čas a ještě tam střílí v přítomnosti bojácného psa...
Tohle je práce jako první na doma, kdy cvičíte se psem alespoň jednou denně a "zařizujete" mu hluk dle jeho pokroků tak, aby překonával své hranice, ale nezačal se přímo bát. První s dotykem, tiše, plynule po sobě a s upozorněním na každou změnu, později ztěžujete obtížnost. Já si také myslela, že do prvního ledna zvukovku s novým štěnětem nedám, protože malá byla fakt katastrofická, ale povedlo se - sice mi několik hodin denně s postupně větší a větší intenzitou hrály z repráků bouřky, ohňostroje, střelby snad ze všech možných zbraní, rozbíjení skla a další a další blbosti, ale povedlo se - už funguje i venku při ohňostroji. Každopádně bych v případě nouze raději fakt odjela někam na chatu na Šumavu, kde se nesmí střílet, než experimentálně dopovat psa nějakými chemickými s*ačkami.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Můžu poprosti o zaslání fotky, nebo odkazu jak se správně váže kolem psa ten šátek? kdysi jsme to viděla ale nevím zda si to pamatuji přesěn tak a´t tu naši nefačuju blbě

Ten šátek mě taky zajímá.
A slibuju, že už fakt nebudu lempl a od března (tj. hned jak to přestane bouchat každej den) začnu s výukou a příští rok už budeme v pohodě.
Silvestr nějak dáme, horší jsou ty každodenní dělbuchy od listopadu do února, a potvrzuju, že s věkem se strach zhoršuje :/.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Ten šátek mě taky zajímá.
A slibuju, že už fakt nebudu lempl a od března (tj. hned jak to přestane bouchat každej den) začnu s výukou a příští rok už budeme v pohodě.
Silvestr nějak dáme, horší jsou ty každodenní dělbuchy od listopadu do února, a potvrzuju, že s věkem se strach zhoršuje :/.
Mě by tady hlada lidí asi nadala, za to, co dělám s jednou podělanou fenkou na silvestra. bouřku už zvládá tak, že jí stačí když může přijít k posteli do ložnice a lehnout si pod postel, sice slyším jak se třepe, ale nevyvádí, většinou svěsím ruku dolů aby o mě věděla a za chvíli usne, normálně se pes nemá chlácholit a litovat, ale u nás to prostě zabírá nejlépe, jako nelituji ji, ale vždycky si na gauč zaleze, spíš se vpasuje mezi mě a manžela a tam hoví celou silvestrovskou oslavu, leží mezi námi, o půl noci jak začnou dělobuchy, otevře jedno oko, rozklepe se, ale to je vše, rozhodně už nepobíhá udýchaná s očima přes půl hlavy po baráku jak dřív, takže u nás pomáhá těsná blízkost až sevření v náručí, obejmutí. Má 25 kg tak to není žádný 50kg macek co se nedá dát na klín, ikdyž počítám, že Tarrunka se taky bude cpát na klíneček, když uvidí jak si Chiquitka hoví ale ten šátek chci zkusit, mám ještě objednané bachovky, tento týden by měli dojít tak už pomalu začnu kapat, jelikož už u nás občas bouchnou i teď když jsme na procházce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Toto?
http://ttouchcz.blogspot.cz/2016/12/a-zase-ty-petardy.html#more.
Jj to je ono, udělám kompletní na dvakrát díky za odkaz

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě by tady hlada lidí asi nadala, za to, co dělám s jednou podělanou fenkou na silvestra. bouřku už zvládá tak, že jí stačí když může přijít k posteli do ložnice a lehnout si pod postel, sice slyším jak se třepe, ale nevyvádí, většinou svěsím ruku dolů aby o mě věděla a za chvíli usne, normálně se pes nemá chlácholit a litovat, ale u nás to prostě zabírá nejlépe, jako nelituji ji, ale vždycky si na gauč zaleze, spíš se vpasuje mezi mě a manžela a tam hoví celou silvestrovskou oslavu, leží mezi námi, o půl noci jak začnou dělobuchy, otevře jedno oko, rozklepe se, ale to je vše, rozhodně už nepobíhá udýchaná s očima přes půl hlavy po baráku jak dřív, takže u nás pomáhá těsná blízkost až sevření v náručí, obejmutí. Má 25 kg tak to není žádný 50kg macek co se nedá dát na klín, ikdyž počítám, že Tarrunka se taky bude cpát na klíneček, když uvidí jak si Chiquitka hoví ale ten šátek chci zkusit, mám ještě objednané bachovky, tento týden by měli dojít tak už pomalu začnu kapat, jelikož už u nás občas bouchnou i teď když jsme na procházce.
U nás podobně, pes na silvestra nejradši chrápe v mojí blízkosti, občas se znechuceně zadívá k oknu, občas se klepe, ale nekoná se žádný úprk nebo schovávání se či jiná panika. Některé silvestry jsme byli s přáteli mimo domov třeba na chalupě a i to pes zvládl, letos to taky chystáme. Sednu si k psovi a půjde to.
My jsme druhou zimu v novým bydlišti a tady je to fakt na pytel s tím boucháním. Letos se začalo bouchat 20. listopadu. Některý dny kdybych počítala dělbuchy na procházkách, určitě to bude víc než 10 šílených ran dosti blízko, plus desítky těch vzdálenějších a tlumenějších. A ty rány venku teda pes dává za mojí podpory jen do nějaký míry, jakmile to přesáhne jeho toleranci, už s tím nic moc nenadělám a z procházky je holt loudání se se staženým ocasem.
Umiňovala jsem si, jak budeme během roku trénovat, ale znáte to, člověk to tuhle odloží, tam to nestihne, tady zas nemá pomocníka, a najednou je tu dvacátej listopad a je jasný, že je na nějakej fakt nácvik pozdě.

napsal(a):
U nás podobně, pes na silvestra nejradši chrápe v mojí blízkosti, občas se znechuceně zadívá k oknu, občas se klepe, ale nekoná se žádný úprk nebo schovávání se či jiná panika. Některé silvestry jsme byli s přáteli mimo domov třeba na chalupě a i to pes zvládl, letos to taky chystáme. Sednu si k psovi a půjde to.
My jsme druhou zimu v novým bydlišti a tady je to fakt na pytel s tím boucháním. Letos se začalo bouchat 20. listopadu. Některý dny kdybych počítala dělbuchy na procházkách, určitě to bude víc než 10 šílených ran dosti blízko, plus desítky těch vzdálenějších a tlumenějších. A ty rány venku teda pes dává za mojí podpory jen do nějaký míry, jakmile to přesáhne jeho toleranci, už s tím nic moc nenadělám a z procházky je holt loudání se se staženým ocasem.
Umiňovala jsem si, jak budeme během roku trénovat, ale znáte to, člověk to tuhle odloží, tam to nestihne, tady zas nemá pomocníka, a najednou je tu dvacátej listopad a je jasný, že je na nějakej fakt nácvik pozdě.
..první nácvik střelby náš papillon absolvoval na chalupě při zářiové dovolené, když na nedalekém rybníku lovili kachny, to jsem se spíš lekala já, pes v klidu spal na venkovní verandě...jinak vzhledem k tomu, že bydlíme na sídlišti, tak se pravidelně ostřeluje od Mikuláše až do konce roku a pak ještě toho 1.1....kočky jsou v pohodě, ty mi Silvestra vždy prospaly a z toho občasného střílení také nic... včera si kousek od baráku na plácku udělal někdo soukromý ohńostroj, bylo to v pohodě, pes i kočky koukali do oken, ale spíše ze zvědavosti, protože to fakt bouchalo kousek od domu... tak snad Silvestra v plné palbě přežijeme v pohodě...spíš se bojím cestou po sídlišti na Silvestra z práce domů, to bude ostřelováni ze všech stran, asi vezmu psa do náručí a donesu na bus, protože mají občas idio.tské nápady a rachejtle psi - nepsi, lidi - nelidi hází mezi ně a za ně na chodník...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
keriton skrz ty psy je to kus od kusu, Chiquita má 8 let a bojí se všeho, doma mi spadně poklica od hrnce na zem, nebo cokoliv co udělá ráno a utíká pryč, posledně papoušek zhodil misku ze stolu a byla jak střelená do zadku...venku jakmile bouchne a nemám psa na vodítku tak zdrhá dom, prostě neodvolám, a prchá, doma nebo když je na zahradě a bouchnou tak je víc v klidu, venku je úplně v pasti ale takže většinou od půlky prosince do půlky ledna chodí na svinovačce a pouštím jen oprvadu mimo daleko města, vesnice, v háji v lese kde je minimální možnost že tam bude nějaký trotl co hodí petardu..

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
keriton skrz ty psy je to kus od kusu, Chiquita má 8 let a bojí se všeho, doma mi spadně poklica od hrnce na zem, nebo cokoliv co udělá ráno a utíká pryč, posledně papoušek zhodil misku ze stolu a byla jak střelená do zadku...venku jakmile bouchne a nemám psa na vodítku tak zdrhá dom, prostě neodvolám, a prchá, doma nebo když je na zahradě a bouchnou tak je víc v klidu, venku je úplně v pasti ale takže většinou od půlky prosince do půlky ledna chodí na svinovačce a pouštím jen oprvadu mimo daleko města, vesnice, v háji v lese kde je minimální možnost že tam bude nějaký trotl co hodí petardu..
Tak to já bych na vašem místě asi s touhle fenou na tom strachu pracovala. Protože s věkem se to zlepšovat samo od sebe fakt nebude, spíš naopak.
Prchání a neovladatelnost, s tím bych se tedy nesmířila.
Mně třeba nefunguje "odměňování" za ránu, to mi ten pes nepobere, že si to jako má spojit že jako petarda = pamlsek. Já spíš půjdu tou cestou, že psovi označím zvuk nějakým slovem ještě předtím, než se ten zvuk ozve. Pes by měl zjistit, že když řeknu "bubák", ozve se rána, ale když neřeknu, tak ne, takže to mám vlastně já pod kontrolou a není to žádná neznámá hrozba z vesmíru. Nebo tak nějak si to představuju. Musí se samozřejmě začít s takovým zvukem, kterej pes ještě zvládá a nestresuje. A postupně by to měl přestat řešit, případně by mělo zafungovat i označení nenadálýho zvuku zpětně.
Plus pouštění randálu z repráků, no.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
keriton já už na ní na chudině vyzkoušela tolik pokusů, že už to nechávám být a ten měsíc vždy nějak přežijeme, tak jako jsou lidé co jsou submisivní a nechají na sobě páchat cokoliv tak ona je něco podobného, poslední ve smečce, jsou ji schopné šikanovat i štěňata, jako bázlivou a zlomenou jsem si ji brala když měla rok, zvládla strašně moc věcí, ale ten bubák v ní je, já se s tím naopak smířila a nehodlám ji nijak už s tímto stresovat, abych ji otužovala, když vidím že ten pes na to prostě psychicky nemá, nemá cenu to lámat přes koleno, jsem jí oporou, kterou potřebuje, za to mám její neskonalou věrnost a oddanost.