Bolave zadni nohy - prochladnuti?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2018 09:46
PumaCZ

XXX.XXX.249.167

Zdravim,
Tak mame zase problem..
Tentokrat pesana boli “zadek”. Nevim, zda jsout to zada ci nizsi casti, ale sotva se belha, a kdyz se snazil najist, tak preslapoval z jedne nohy na druhou. Ale do schodu ho ocividne bolela mnohem vice leva zadni. Muze to byt z prochladnuti?
Pred dvema dny jsme ho totiz museli vykoupat (zase se mu objevila plisnova loziska vsude po tele) a prijde mi, ze zacal mit potize az pote. Jeste vcera to nebylo tak zle, ale dnes ani nechtel moc ven, lec jindy z bytu vyleti jak strela.
Pokud by to prochladnuti bylo, mohu mu nejak ulevit? Teply zabal apod?
Zatim jsem mu alespon vytopila byt, at je hezky v teple.
Diky a hezky den vsem :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2018 10:06

Může, přikládejte nahřátou plenu a doplěk od bolesti.

11.1.2018 10:47
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

A ocas má normálně? Není to ten, mrtvý ocas" ? Taky většinou z prochladnutí..Nebo termoláhev s teplou vodou.

11.1.2018 10:56
manbea

XXX.XXX.70.116

Máte udělány testy na Cushingův syndrom?

11.1.2018 11:13
PumaCZ

XXX.XXX.249.240

Ocas v pohode a Cushing to urcite nebude, ale diky za napad :)
Ted jsem ve skole, ale brzy pujdu domu, tak ho “zateplim” a uvidime, zda se mu ulevi. Na bolest nic nemam, dostava jen MSM na bolave klouby.

11.1.2018 11:16

PumaCZ napsal(a):
Ocas v pohode a Cushing to urcite nebude, ale diky za napad :)
Ted jsem ve skole, ale brzy pujdu domu, tak ho “zateplim” a uvidime, zda se mu ulevi. Na bolest nic nemam, dostava jen MSM na bolave klouby.

Tak zvyšte dávku a k vetovi pro Metacam nebo Rimadyl.

11.1.2018 11:53
scylla

XXX.XXX.150.32

PumaCZ napsal(a):
Zdravim,
Tak mame zase problem..
Tentokrat pesana boli “zadek”. Nevim, zda jsout to zada ci nizsi casti, ale sotva se belha, a kdyz se snazil najist, tak preslapoval z jedne nohy na druhou. Ale do schodu ho ocividne bolela mnohem vice leva zadni. Muze to byt z prochladnuti?
Pred dvema dny jsme ho totiz museli vykoupat (zase se mu objevila plisnova loziska vsude po tele) a prijde mi, ze zacal mit potize az pote. Jeste vcera to nebylo tak zle, ale dnes ani nechtel moc ven, lec jindy z bytu vyleti jak strela.
Pokud by to prochladnuti bylo, mohu mu nejak ulevit? Teply zabal apod?
Zatim jsem mu alespon vytopila byt, at je hezky v teple.
Diky a hezky den vsem :).

V první řadě jděte k vetovi a stanovte příčinu, pak je možné něco rozumného poradit.

11.1.2018 12:02
PumaCZ

XXX.XXX.249.127

Uz jsem to sem psala, ale.. K vetovi to je 200km, takze se nejdrive informuji zde, popripade po telefonu s vetem, nez se tam vydam.
Pes chodi, ale ocividne je minimalne ztuhly. A to od dnesniho rana, takze se snazim hned nevysilovat :) Uvidim, jak na tom bude po prichodu domu a zda mu nepomuze teplo. Pote uvidim :).

11.1.2018 12:31
jarka.covaci

XXX.XXX.29.21

Nám pes vláčil zadné nohy prakticky z hodiny na hodinu. Diagnóza sa potvrdila až po RTG snímkoch. Ale on je blázon. My sme bolesť veľmi tlmiť nemohli, inak skákal keď sa mu trošičku polepšilo. Takže to môže byť od displázie, po prechladnutie, až po zaseknutý nerv. Viac Vám však povie veterinár. Nahriatim podľa mňa nič nepokazíte.

11.1.2018 14:42
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

PumaCZ napsal(a):
Uz jsem to sem psala, ale.. K vetovi to je 200km, takze se nejdrive informuji zde, popripade po telefonu s vetem, nez se tam vydam.
Pes chodi, ale ocividne je minimalne ztuhly. A to od dnesniho rana, takze se snazim hned nevysilovat :) Uvidim, jak na tom bude po prichodu domu a zda mu nepomuze teplo. Pote uvidim :).

V době, kdy je veterinář v každá větší vesnici, mi vaše tvrzení připadá velmi zcestné !

11.1.2018 16:33
PumaCZ

XXX.XXX.253.70

jahodapavel napsal(a):
V době, kdy je veterinář v každá větší vesnici, mi vaše tvrzení připadá velmi zcestné !

To klidně může :P.

12.1.2018 14:20
Prestige

XXX.XXX.71.69

Mohl by mít i syndrom Cauda Equina nebo je opravdu jen prochlazený. Chce to klidový režim, a držet ho v teple. pokud by to trvalo běžte k vetovi.

12.1.2018 14:37
PumaCZ

XXX.XXX.238.139

Díky všem.
Pesan je sice lepší, ale pro můj klid jsme dnes objednaní k vetovi, tak se uvidí :).

12.1.2018 21:32
PumaCZ

XXX.XXX.238.139

Tak pokud by to někoho zajímalo, vet je názoru, že hlavní příčinou je počasí. Tedy, on ta záda i kyčle už dávno v pořádku nemá, ale doteď byl bez větších obtíží. Pokud se do týdne nezlepší, bude se dělat komplet rentgenové vyšetření kyčlí a páteře.
Ještě jednou děkuji všem za rady a přeji krásný večer :).

12.1.2018 21:35

A dal Vám něco na tu bolest?

12.1.2018 22:09
PumaCZ

XXX.XXX.238.139

Jo jo, dnes piďáro a na dalších deset dní tabletky.
Už po příjezdu domu pes zase začal řádit, takže se mu očividně dost ulevilo :).

12.1.2018 22:27

Tak to je dobře

13.1.2018 16:53
noemi

XXX.XXX.64.236

PumaCZ napsal(a):
Jo jo, dnes piďáro a na dalších deset dní tabletky.
Už po příjezdu domu pes zase začal řádit, takže se mu očividně dost ulevilo :).

, super.

Přidejte reakci

Přidat smajlík