Zdravim,
Tak mame zase problem..
Tentokrat pesana boli “zadek”. Nevim, zda jsout to zada ci nizsi casti, ale sotva se belha, a kdyz se snazil najist, tak preslapoval z jedne nohy na druhou. Ale do schodu ho ocividne bolela mnohem vice leva zadni. Muze to byt z prochladnuti?
Pred dvema dny jsme ho totiz museli vykoupat (zase se mu objevila plisnova loziska vsude po tele) a prijde mi, ze zacal mit potize az pote. Jeste vcera to nebylo tak zle, ale dnes ani nechtel moc ven, lec jindy z bytu vyleti jak strela.
Pokud by to prochladnuti bylo, mohu mu nejak ulevit? Teply zabal apod?
Zatim jsem mu alespon vytopila byt, at je hezky v teple.
Diky a hezky den vsem :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Může, přikládejte nahřátou plenu a doplěk od bolesti.

PumaCZ
napsal(a):
Ocas v pohode a Cushing to urcite nebude, ale diky za napad :)
Ted jsem ve skole, ale brzy pujdu domu, tak ho “zateplim” a uvidime, zda se mu ulevi. Na bolest nic nemam, dostava jen MSM na bolave klouby.
Tak zvyšte dávku a k vetovi pro Metacam nebo Rimadyl.
PumaCZ
napsal(a):
Zdravim,
Tak mame zase problem..
Tentokrat pesana boli “zadek”. Nevim, zda jsout to zada ci nizsi casti, ale sotva se belha, a kdyz se snazil najist, tak preslapoval z jedne nohy na druhou. Ale do schodu ho ocividne bolela mnohem vice leva zadni. Muze to byt z prochladnuti?
Pred dvema dny jsme ho totiz museli vykoupat (zase se mu objevila plisnova loziska vsude po tele) a prijde mi, ze zacal mit potize az pote. Jeste vcera to nebylo tak zle, ale dnes ani nechtel moc ven, lec jindy z bytu vyleti jak strela.
Pokud by to prochladnuti bylo, mohu mu nejak ulevit? Teply zabal apod?
Zatim jsem mu alespon vytopila byt, at je hezky v teple.
Diky a hezky den vsem :).
V první řadě jděte k vetovi a stanovte příčinu, pak je možné něco rozumného poradit.
Uz jsem to sem psala, ale.. K vetovi to je 200km, takze se nejdrive informuji zde, popripade po telefonu s vetem, nez se tam vydam.
Pes chodi, ale ocividne je minimalne ztuhly. A to od dnesniho rana, takze se snazim hned nevysilovat :) Uvidim, jak na tom bude po prichodu domu a zda mu nepomuze teplo. Pote uvidim :).
Nám pes vláčil zadné nohy prakticky z hodiny na hodinu. Diagnóza sa potvrdila až po RTG snímkoch. Ale on je blázon. My sme bolesť veľmi tlmiť nemohli, inak skákal keď sa mu trošičku polepšilo. Takže to môže byť od displázie, po prechladnutie, až po zaseknutý nerv. Viac Vám však povie veterinár. Nahriatim podľa mňa nič nepokazíte.
PumaCZ
napsal(a):
Uz jsem to sem psala, ale.. K vetovi to je 200km, takze se nejdrive informuji zde, popripade po telefonu s vetem, nez se tam vydam.
Pes chodi, ale ocividne je minimalne ztuhly. A to od dnesniho rana, takze se snazim hned nevysilovat :) Uvidim, jak na tom bude po prichodu domu a zda mu nepomuze teplo. Pote uvidim :).
V době, kdy je veterinář v každá větší vesnici, mi vaše tvrzení připadá velmi zcestné !
Tak pokud by to někoho zajímalo, vet je názoru, že hlavní příčinou je počasí. Tedy, on ta záda i kyčle už dávno v pořádku nemá, ale doteď byl bez větších obtíží. Pokud se do týdne nezlepší, bude se dělat komplet rentgenové vyšetření kyčlí a páteře.
Ještě jednou děkuji všem za rady a přeji krásný večer :).

A dal Vám něco na tu bolest?

Tak to je dobře