Prosím Bodlinku o názor.Je to zkopírovano z jiné diskuse.
Dobrý den, potřebuji také radu. Máme fenku oříšky je jí 13 let udělala se jí na ceciku bulka. Byli jsme u veterináře a on nám oznámil, že to jsou sražené mléčné žlázy a že je za potřebí je vyříznout...+ Kastrace aby se to fence neobjevilo znovu. Niky jsem s ní na žádné operaci nebyla a jelikož ji je 13 let ale je teda extrémně živá :) Chci se zeptat zdali tedy tato operace jí pomůže zdali je důležitá a jestli to máme podstoupit i s kastraci jdeme tam již v úterý prosím o rady co si o tom myslíte :)
Já jsem teda napsala že bych fenu v 13. letech nekastrovala, že bych odstranila jenom tu bulku a dala to na hisolku.Jinak zadavatelem píše že sono a RTG, krve jsou v poradku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Prestige
napsal(a):
Prosím Bodlinku o názor.Je to zkopírovano z jiné diskuse.
Dobrý den, potřebuji také radu. Máme fenku oříšky je jí 13 let udělala se jí na ceciku bulka. Byli jsme u veterináře a on nám oznámil, že to jsou sražené mléčné žlázy a že je za potřebí je vyříznout...+ Kastrace aby se to fence neobjevilo znovu. Niky jsem s ní na žádné operaci nebyla a jelikož ji je 13 let ale je teda extrémně živá :) Chci se zeptat zdali tedy tato operace jí pomůže zdali je důležitá a jestli to máme podstoupit i s kastraci jdeme tam již v úterý prosím o rady co si o tom myslíte :)
Já jsem teda napsala že bych fenu v 13. letech nekastrovala, že bych odstranila jenom tu bulku a dala to na hisolku.Jinak zadavatelem píše že sono a RTG, krve jsou v poradku.
Kastrace významně snižuje riziko recidivy. U nezhoubných nádorů téměř na 100% a funguje to i na některé zhoubné, které mají ještě receptory na pohlavní hormony. Navíc během hárání mají nádory tendenci růst, nebo zrychlovat růst.
A při samotném zákroku trvá nejdýl odstranění tumoru, kastrace je k tomu takový bonus, když už to zvíře spí.
Takže za mě, když už člověk odstraňuje tumor mž, tak i s kastrací, pokud se teda nejedná o zjevně paliativní zákrok, a/nebo nějaká rychlovka v sedaci skoro s lokálem, protože je to kardiak nebo tak.
Dobrý večer. S tím cecíkem bych raději došel na operaci, dokud to má maličké. Nejspíš se to časem bude zvětšovat. Mě na to před 6 lety zemřela Něm.ovčanda -musel jsem jí nechat uspat na nějakých 12 letech- rozrostlo se ji to a už nebylo cesty zpět a zákrok by jí nejspíš nepomohl. Stejný problém měla jeji dcera ale nezemřela na, to dožila s bulkou. Pak měl před 2.lety kamarád taky problém s ceckem u 12 leté feny -šla na operaci a dožila se o 2 roky déle. Byla vaše fenka někdy v narkoze? Vzhledem k jejímu věku... Jinak moje nynější fena Československého vlčáka je na narkozu alergická a málem se mi neprobudila.