Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2018 15:46
Saturda

XXX.XXX.253.194

Dobrý den,
ráda bych Vás poprosila o radu ohledně správného výběru pejska. Na život s pejskem jsem zvykla od svých 6 let a jinak si to už nedovedu představit. Poslední rok ale stále čekám na tu správnou chvíli, kdy si ho pořídit a také jaké plemeno zvolit. Dříve jsme chovali anglického kokršpaněla, který se dožil krásných osmnácti let. Nyní zvažuji spíše plemeno, které není tak tvrdohlavé ale zároveň chci zůstat u loveckého plemena, jelikož jsem si dlouhé procházky se psem oblíbila a teď nemám parťáka. Trochu se bojím své autority u pejska proto bych ráda volila vlastnosti jako je učenlivost, poslušnost a laskavost. Samozřejmě, bych tedy radši s pejskem chodila min.1x týdně na cvičák. Bydlíme s přítelem v bytě 3+1 v menším městě, takže přírody okolo nás je celkem dost. Trochu horší je to s časem, jelikož jsem 8 h. v práci. Víkendy mám však volné. Představovala bych si tedy ranní venčení, po příjezdu z práce dlouhá procházka a pak ještě venčení před spaním.

Zatím jsem přemýšlela nad australským ovčákem. Co si myslíte o tomto výběru?

Děkuji moc za rady. :)
P.

20.2.2018 15:54
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Do loveckého psa bych nešla určitě. Raději do ovčáckého, což je i ten australský ovčák, ale pokud se nebudete nějak intenzivně věnovat nějakému sportu, který by mu nahradil ovečky, nebo přímo ovečky, tak toho taky neee. Vedle je zrovna vlákno na AUO.
Co taková sheltie, pudl, dalmatin (lovecký, ale zvládnutelný) by možná mohl vyhovovat, bílý švýcarský ovčák, boxer, Boston, teď mě nic moc nenapadá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2018 15:59

Saturda napsal(a):
Dobrý den,
ráda bych Vás poprosila o radu ohledně správného výběru pejska. Na život s pejskem jsem zvykla od svých 6 let a jinak si to už nedovedu představit. Poslední rok ale stále čekám na tu správnou chvíli, kdy si ho pořídit a také jaké plemeno zvolit. Dříve jsme chovali anglického kokršpaněla, který se dožil krásných osmnácti let. Nyní zvažuji spíše plemeno, které není tak tvrdohlavé ale zároveň chci zůstat u loveckého plemena, jelikož jsem si dlouhé procházky se psem oblíbila a teď nemám parťáka. Trochu se bojím své autority u pejska proto bych ráda volila vlastnosti jako je učenlivost, poslušnost a laskavost. Samozřejmě, bych tedy radši s pejskem chodila min.1x týdně na cvičák. Bydlíme s přítelem v bytě 3+1 v menším městě, takže přírody okolo nás je celkem dost. Trochu horší je to s časem, jelikož jsem 8 h. v práci. Víkendy mám však volné. Představovala bych si tedy ranní venčení, po příjezdu z práce dlouhá procházka a pak ještě venčení před spaním.

Zatím jsem přemýšlela nad australským ovčákem. Co si myslíte o tomto výběru?

Děkuji moc za rady. :)
P.

Australáka vynechte tomu to stačit fakt nebude potřebuje zaměstnat i hlavu.
Navic píšete že chcete zůstat u loveckého plemene ale to aussik není on je OVČÁK.
A co zas anglický kokršpaněl?
Napadá mě welsspringr španěl.

20.2.2018 16:02
Saturda

XXX.XXX.253.194

Děkuji za odpověď :)

Přemýšlela jsem právě nad tím cvičákem. Ze začátku bych volila takovou tu základní východu a kdyby nás to chytlo tak bych byla ráda za nějaké tréninky např. agility. V týdnu jak píšu bych spíše byla pro dlouhé procházky tak 1-2 hodiny a nějaké aporty.

20.2.2018 16:06

Saturda napsal(a):

Přemýšlela jsem právě nad tím cvičákem. Ze začátku bych volila takovou tu základní východu a kdyby nás to chytlo tak bych byla ráda za nějaké tréninky např. agility. V týdnu jak píšu bych spíše byla pro dlouhé procházky tak 1-2 hodiny a nějaké aporty.

Na aussika musíte citlivě ale důsledně když naněj moc tlacite tak se zastaví s výrazem "NE" a někteří i zavrčí.

20.2.2018 16:06

Saturda napsal(a):

Tak to jo...

20.2.2018 17:02
Saturda

XXX.XXX.196.133

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak to jo...

Takže myslíte že australáka spíše ne? Já bych klidně znovu volila kokršpaněla ale právě vím jaký to jsou paličáci
Původně se mě libil irský červenobílý setr ale do bytu to je nerealizovatelné. Po dalším pátrání po různých typech plemen sem objevila australského ovčáka ale nemám žádná zkušenosti s ovčáckými plemeny.

20.2.2018 17:58
manbea

XXX.XXX.139.249

Pořiďte si koikerhondje. Budete nadšená

20.2.2018 18:24
K...

XXX.XXX.191.51

Saturda napsal(a):
Takže myslíte že australáka spíše ne? Já bych klidně znovu volila kokršpaněla ale právě vím jaký to jsou paličáci
Původně se mě libil irský červenobílý setr ale do bytu to je nerealizovatelné. Po dalším pátrání po různých typech plemen sem objevila australského ovčáka ale nemám žádná zkušenosti s ovčáckými plemeny.

A co vícebarevný kokřík? Nevím, jakou barvu jste měli předtím. Říká se, že bělouši jsou měkčí, než zlatí. Teď mám modrou běloušku s PP a někdy se mi po tý tvrdohlavosti až stýská
Určitě se to liší nejen podle barev, ale i jedinec od jedince. Kokřice, co mám teď je fakt miláček.
Nechtěla bych dělat obecně reklamu kokrům, ale když jste ho už měli, tak zhruba víte, do čeho jdete.
Pokud chcete, napište mi SZ.

Přidejte reakci

Přidat smajlík