Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2018 13:16
margitta

XXX.XXX.21.126

Plánujeme pořídit psa. Rozhodujeme se mezi shibou a peruánským nahacem osrstenym. Máme doma dvě kočky, dvě děti (7,11let) žijeme v bytě. Pes bude především člen rodiny s pravidelnými vycházkami. Vybrali jsme tato dvě plemena kvůli velikosti, povaze a údajně moc nestekaji.. nějak se ale nemůžeme dohodnout co zvolit. Díky za všechny rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.3.2018 13:26

margitta napsal(a):
Plánujeme pořídit psa. Rozhodujeme se mezi shibou a peruánským nahacem osrstenym. Máme doma dvě kočky, dvě děti (7,11let) žijeme v bytě. Pes bude především člen rodiny s pravidelnými vycházkami. Vybrali jsme tato dvě plemena kvůli velikosti, povaze a údajně moc nestekaji.. nějak se ale nemůžeme dohodnout co zvolit. Díky za všechny rady.

povahou jsou úplně jiní.

z těchto dvou bych vybrala peruánce.

šiba je... no, japonec. není to pes pro člověka, který neví, co si pořizuje.

28.3.2018 20:14
LájošM

XXX.XXX.14.251

Rozhodně peruánce. Povahově jsou naprosto jiní. Já bych šibu nechtěl, to už bych si rovnou pořídil kočku. Znal jsem 2 šibky, obě nemohly být puštěné venku z vodítka, s nikým se nebavily (ani se členy rodiny), žily si po svém, děti rády neměly.

Peruánci jsou většinou milí a učenliví psíci, mazliví, veselí, k dětem vstřícní.

28.3.2018 20:22
Enter

XXX.XXX.158.148

Dobrý den,

do Vašich podmínek peruánce.

29.3.2018 11:50
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Tak jak napsala bodlinka - jděte do peruánce.

Shiba má velmi specifickou povahu - někomu sedne "jako pr.del na hrnec" ale to jsou lidé, kteří tyto specifika ví, ocení, přijmou a respektují. A těch je upřímně pomálu.

29.3.2018 20:59
Hans_242

XXX.XXX.41.193

Šiby jsem poznal dvě, jednu měl kamarád a přesto že psům rozumí a socializoval ji od štěněte s lidmi i se psy co to jen šlo, vždycky to byla spíš samostatná jednotka se silným majetnickým pudem, která se o svého páníčka hodně nerada s kýmkoliv dělila. A spolu s kočkou si ji představit opravdu nedokážu.
No a ta co znám teď, tak to je opravdu extrém. Bezkonkurenčně nejuřvanější a nejagresivnější pes v ulici (strachová agrese) - tak hysterický štěkot jsem snad nikdy neslyšel. (takže mě docela pobavil ten popis že "moc neštěkaj"). Je pravda, že se na jejím stavu podepsali i poněkud svérázní majitelé (velmi mírně řečeno), kteří ví o psech možná tak to, že maj čtyři nohy. Prostě výchova a socializace nula. A kočku by snesl možná tak k večeři.
Takže když to shrnu, šibu jen tomu, kdo akceptuje její specifika a se psy to opravdu umí. Ke kočkám ani náhodou, k dětem - záleží na výchově a vašich zkušenostech se psy.
PS co třeba japan chin? S kotětem se skámošil bez problému jako dospělý pes a děti přímo miluje. Štěká tak jednou za 14 dní. Aspoň ten můj.

29.3.2018 21:18
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Hans_242 napsal(a):
Šiby jsem poznal dvě, jednu měl kamarád a přesto že psům rozumí a socializoval ji od štěněte s lidmi i se psy co to jen šlo, vždycky to byla spíš samostatná jednotka se silným majetnickým pudem, která se o svého páníčka hodně nerada s kýmkoliv dělila. A spolu s kočkou si ji představit opravdu nedokážu.
No a ta co znám teď, tak to je opravdu extrém. Bezkonkurenčně nejuřvanější a nejagresivnější pes v ulici (strachová agrese) - tak hysterický štěkot jsem snad nikdy neslyšel. (takže mě docela pobavil ten popis že "moc neštěkaj"). Je pravda, že se na jejím stavu podepsali i poněkud svérázní majitelé (velmi mírně řečeno), kteří ví o psech možná tak to, že maj čtyři nohy. Prostě výchova a socializace nula. A kočku by snesl možná tak k večeři.
Takže když to shrnu, šibu jen tomu, kdo akceptuje její specifika a se psy to opravdu umí. Ke kočkám ani náhodou, k dětem - záleží na výchově a vašich zkušenostech se psy.
PS co třeba japan chin? S kotětem se skámošil bez problému jako dospělý pes a děti přímo miluje. Štěká tak jednou za 14 dní. Aspoň ten můj.

Protože jak píšu, málokdo (více než málokdo) dokáže se Shibou mít "vztah". Pak miluje děti, kočky, želvu, cokoli... Ale právě proto ji nikomu nedoporučím.
A hlavně ne člověku, který vyžaduje 100% poslušnost, "submisivitu" apod. hovadiny.

14.4.2018 21:04
tero

XXX.XXX.100.103

Ke kočce ani jedno vámi uváděné plemeno.Co vám ta kočka udělala?

2.5.2018 18:26
margitta

XXX.XXX.93.254

Proč by mi měla něco dělat?

3.5.2018 11:18
inusanka

XXX.XXX.98.58

Jaké jste měli požadavky na povahu, že vám z toho vyšla tak rozdílná plemena?

3.5.2018 12:56
margitta

XXX.XXX.76.54

Především aby příliš nestekal, kvůli sousedům, potom jsem vybírala i podle vzhledu, shibu jsme ze seznamu vyřadili a abychom se nenudil, rozšířili jsme jej o šeltií, minibula, kavalíra a papillona.

3.5.2018 14:55
Forester

XXX.XXX.42.201

Každé plemeno má svá pro i proti. Šeltie bývaj labilky, štěkaj fest. Kavalirci problem s očima, milej psík. Minibul, mnó zdraví no, ale je s nima bžunda, hodně akční, neštěkaj moc. S číčama budete muset naucit družbu všechny. Nejmíň nadšený budou asi s klabáčka, ale dá se to. Papilonky moc neznam...

3.5.2018 17:36

margitta napsal(a):
Především aby příliš nestekal, kvůli sousedům, potom jsem vybírala i podle vzhledu, shibu jsme ze seznamu vyřadili a abychom se nenudil, rozšířili jsme jej o šeltií, minibula, kavalíra a papillona.

..papillon - velmi příjemný pejsek, stále dobře naladěn, neuštěkaný, pár chlupů z něj je, ale to je v bytě víc vlasů ze mně než chlupů z něj...a je to velký sporťák, ale na druhou stranu je schopný se mnou vydržet dvanáct hodin v práci sám na šatně, s tím, že sním jde přes den na hodinu jeho venčící teta - zbytek hodin tam prospí...doma má tři kočky a jsou to úžasní parťáci a kočky s ním blbnou jak za mlada...

4.5.2018 14:23
inusanka

XXX.XXX.98.58

Tak za kavalíra a papillona fandím, budou akční, když budete akční vy a klidně se válet na gaučíku, když se budete válet vy.

4.5.2018 21:49

inusanka napsal(a):
Tak za kavalíra a papillona fandím, budou akční, když budete akční vy a klidně se válet na gaučíku, když se budete válet vy.

4.5.2018 23:29

Tak zrovna za kavalíra bych nekopala. Srdce, SM... Jako módní plemeno se tu pohybuje ve větším množství. Pomalu každý něco. U sousedů adoptovaný senior právě srdce + SM a ty záchvaty, to rve srdce. Další z venčení nedávno uspaný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík