Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2019 18:57
jana130666

XXX.XXX.140.15

Dobrý den,
Mám veliký dotaz. Mám čtyři 5-týdenní štěňata Huskyho. Už od 4-týdne začala sama papat z misky, buď to mléko pro štěňata (fena o své z většiny přišla), nebo dávám rozmočené a rozmixované granulky (brit).
u jednoho štěněte jsem si všimla, že nejdřív pár krát při nakrmení z misky mu mléko vyprsklo trochu nosem. Po druhé jsem si všimla, že když sálo od feny (spíše sají ty zbytečky co tam fena má), tak dokonce vyprskl trochu i toho mateřského mléka. No a poslední 2 dny pozoruji, že po nakrmení z misky si do 30-40 minut ublinkne, nedělá to vždy a spíš mi přijde, že to dělá po tom mléku, po granulkách jsem to zatím nezpozorovala. ono je to složité, naše fena to hned vylíže, takže není šance to moc uhlídat.
To co štěně vyzvracelo mělo spíš bílou-pěnovitou konzistenci, nebo to bylo takové světlé-tuhé.
Veterinář mi řekl ať neplaším. Ať přijdu pouze kdyby zvracelo vyloženě zbytky potravy, ale nepřijde mi normální, že 5-týdenní štěně pravidelně zvrací.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.4.2019 20:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kolikrát denně štěňata krmíte a kolikrát byla již odčervena? Přes měsíc stará štěňata, kor husky, přestaňte krmit mlékem, radši jim naškrábejte/rozemelte libové hovězí maso a do toho trochu podmáslí, kefíru, kyšky a postupně i další druhy libového masa atd (o stravě štěňat toho na netu najdete spoustu). Nevidím důvod granule mixovat, stačí rozmočit a podat jako jednu z denních dávek. A miska s čistou vodou by měla být samozřejmostí.
Zvracející štěně může být jen přepité mlékem pro štěňata, nebo může mít jiný problém. Zbytky potravy z rozmixovaných granulí a mléka asi tězko vyzvrací, nic jiného než pěna či kaše z něj nepoleze.

5.4.2019 22:55
fikovnice

XXX.XXX.135.146

jana130666 napsal(a):
Dobrý den,
Mám veliký dotaz. Mám čtyři 5-týdenní štěňata Huskyho. Už od 4-týdne začala sama papat z misky, buď to mléko pro štěňata (fena o své z většiny přišla), nebo dávám rozmočené a rozmixované granulky (brit).
u jednoho štěněte jsem si všimla, že nejdřív pár krát při nakrmení z misky mu mléko vyprsklo trochu nosem. Po druhé jsem si všimla, že když sálo od feny (spíše sají ty zbytečky co tam fena má), tak dokonce vyprskl trochu i toho mateřského mléka. No a poslední 2 dny pozoruji, že po nakrmení z misky si do 30-40 minut ublinkne, nedělá to vždy a spíš mi přijde, že to dělá po tom mléku, po granulkách jsem to zatím nezpozorovala. ono je to složité, naše fena to hned vylíže, takže není šance to moc uhlídat.
To co štěně vyzvracelo mělo spíš bílou-pěnovitou konzistenci, nebo to bylo takové světlé-tuhé.
Veterinář mi řekl ať neplaším. Ať přijdu pouze kdyby zvracelo vyloženě zbytky potravy, ale nepřijde mi normální, že 5-týdenní štěně pravidelně zvrací.

Pije logicky tlamou, občas vyprskne nosem. Zkusila bych se mu podívat do tlamy. Rozštěpové vady (třeba patra) nepostihují jen lidi.

6.4.2019 00:08
b.k

XXX.XXX.210.109

jana130666 napsal(a):
Dobrý den,

Tak si vyberte - bud granule a čerstvá voda k tomu a nebo tzv.barf..
Fenu vynechte resp.omezte na minimum .
No a kontrolujte kolik jim toho dáváte..
Myslím si,že vet má pravdu - zbytečně plašíte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík