Jak na nosework / stopy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Leya

18.6.2019 14:55
Leya

XXX.XXX.70.136

Pořizuji si nové aktivní plemeno (po zvážení, chci nesoutěžně dělat několik sportů), štěňátko a zalíbil se mi tzv nosework, protože zaměstnává hezky hlavu (pohybové sporty vím, že nemůžu dělat do ukončení vývoje kvůli nohám). Jenže o tomto výcviku nic nevím. Dříve jsem se pokoušela o práci s nosem s mým křížencem PRT a nějak se nám to nedařilo, tak jsem toho nechala. Nový pejsek je plemene, kterému práce s nosem jde, tak tomu chci dát opět šanci. Nevím ale kdy začít? Jestli co nejdříve (samozřejmě až po zvládnutí základů důležitějších povelů), nebo počkat? Ani nevím jak přesně to učit. Nikde se mi nedaří najít kvalitní návod.

Ideálně bych chtěla aby zvládal několik cviků/povelů - najít pamlsky po domě a venku, sledovat našlapanou stopu, najít nějaký specifický pach (zalehnutí na konci). Jenže nevím jak začít učení, aby efektivně používal čumák? Na cvičák se bohužel nedostanu, nejbližší není kvalitní (a nelíbí se mi přístup ke psům) a ty další jsou moc daleko.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.6.2019 15:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

...vyšla pěkná kniha o noseworku - dá se objednat Kristýna Dostálková "NOSEWORK práce i zábava nejen pro psí nos" od nakladatelství PLOT.....základy se dají najít na videoukázkách na netu a nevím odkud jste, ale zaplatila bych si pár lekcí u profesionála, který by vám ukázal jak na to........

18.6.2019 22:42
tralalák

XXX.XXX.14.251

Na nosework bývá plno kurzů. Pro začátek si najděte klidně jen nějaký jednodenní nebo víkendový. Opraví vám chyby, naučí základy.
A také doporučuji výše zmiňovanou knížku.

18.6.2019 22:55
Terven

XXX.XXX.110.147

Na fb je skupina Nosework CZ - tam se dozvíte informace o akcích - tréninky, semináře, tábory.
Krom výše zmíněné knihy doporučuju i
http://obchod.kvetiny-ufrantiska.cz/nosework-c42/treninkovy-manual-nosework-i356/
a videomanuál
https://www.youtube.com/playlist?list=PLnmdlU-hON5_oBw3iIVxOindxZaURW6jw

Přidejte reakci

Přidat smajlík