Stejne jmeno jako mel predchozi pes?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.6.2019 22:03
suzanne12345

XXX.XXX.254.111

Dal jste nekdo novemu prirustku stejne jmeno jako mel predchudce? :-)

Stene bude mit samozrejme uz sve jmeno z chovky, ale na volani to opravdu neni, a ani mi nejde z toho odvodit nejaka pekna zkratka nebo odvozenina co by oficialni jmeno pripominala.
Takze asi si proste vymyslime nejake vlastni, a me se libi, a ke stendu by se i hodilo, jmeno predchoziho psa.

Jenze je to proste zaroven takove divne - kdyz se v rodine to jméno zmini, kazdy vi o koho slo, to by jsme je ted cislovali nebo jak... A taky prece jen i ja mam pod tim jmenem zapsaneho jednoho konkretniho psa... Bylo by tezke si zvyknout?

Meli jste to nekdo taky tak?

Co si o tom myslite?

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.6.2019 22:09

podle mě je to o vkusu každého soudruha. je dost možné recyklovat jedno jméno a číslovat to.

MišaH.

18.6.2019 22:12
MišaH.

XXX.XXX.231.234

Já bych stejné jméno nedala - bude to vyvolávat vzpomínky a budete srovnávat.

18.6.2019 22:16

Stejné jméno bych nedala, ale já bych nedala ani dítěti jméno po jiném rodinném příslušníkovi, u nás má zkrátka každý to svoje.

18.6.2019 22:36
tralalák

XXX.XXX.14.251

Kamarád dal třem psům po sobě stejné jméno. Nikomu to nevadilo, pro orientaci to byla jednička, dvojka, trojka. Navíc každý vypadal jinak.
Je to přece každého věc, jestli se vám to nezdá, tak to nedělejte.

18.6.2019 22:51
Markéta80

XXX.XXX.176.4

Nedáváme, tentokrát a vlastně poprvé chovatelka se zeptala jestli si vymyslíme jméno sami a ono pak napíše do PP. Takže výhoda že jí tak říká a už na své jméno bude slyšet Mne by to vadilo pocitově, jako náhrada Ale doma třeba všichni NO po sobě dědili jméno.

19.6.2019 07:29
domi.t

XXX.XXX.131.130

Tiež si myslím, že každý psík má nárok na svoje vlastné meno. Je predsa toľko pekných a originálnych mien! treba pokukať po nete, popýtať sa...a možno vás napadne niečo vlastné, úplne orignálne a psík bude naozaj jediný s takýmto menom

19.6.2019 07:38

Ne, nedala. Prostě to jméno patří vždy tomu konkrétnímu psovi, konkrétním vzpomínkám.

19.6.2019 09:05
suzanne12345

XXX.XXX.148.165

Diky za reakce :-) asi mate pravdu. Ja jen proste nemuzu prijit na nejake pekne jmeno co by se mi libilo, a k psovi mi taknejak pasovalo (je mi jasne ze pes se nauci poslouchat na cokoliv, ale asi proste potrebuju abych si rekla "to je ono") :-)
Tak ono se to nejak vyvrbi...

19.6.2019 09:07

suzanne12345 napsal(a):
Diky za reakce :-) asi mate pravdu. Ja jen proste nemuzu prijit na nejake pekne jmeno co by se mi libilo, a k psovi mi taknejak pasovalo (je mi jasne ze pes se nauci poslouchat na cokoliv, ale asi proste potrebuju abych si rekla "to je ono") :-)

Tak počkejte, až ho budete mít doma, přijde to samo. Podle mojí chovatelky si spousta lidí vybere sama jméno do PP a pak psovi nakonec stejně říkají jinak :-)

19.6.2019 09:26
Markéta80

XXX.XXX.176.4

suzanne12345 napsal(a):

a to co má v PP je nic moc? Já až ted budu říkat dle jména v PP,ale je fakt že chovatelka se sama zeptala jak jí budeme říkat. Já zase potřebovala odlišné od holek at se to neplete a písmeno E je fajn Já bych se stejným jménem strašně srovnávala i když je to úplně jiné plemeno. Manžel se na jméno moc netvářil ale už si zvykl. manžel sice vymyslel ale dlouhé které by se stejně nepoužívalo Klidně bych počkala až štěně bude doma

19.6.2019 09:28
suzanne12345

XXX.XXX.148.165

Markéta80 napsal(a):
a to co má v PP je nic moc? Já až ted budu říkat dle jména v PP,ale je fakt že chovatelka se sama zeptala jak jí budeme říkat. Já zase potřebovala odlišné od holek at se to neplete a písmeno E je fajn Já bych se stejným jménem strašně srovnávala i když je to úplně jiné plemeno. Manžel se na jméno moc netvářil ale už si zvykl. manžel sice vymyslel ale dlouhé které by se stejně nepoužívalo Klidně bych počkala až štěně bude doma

Jmeno v pp je hezke, ale moc dlouhe na volani, a ruzne zkratky a odvozeniny se mi proste nelibi :-)

19.6.2019 09:36
Markéta80

XXX.XXX.176.4

suzanne12345 napsal(a):
Jmeno v pp je hezke, ale moc dlouhe na volani, a ruzne zkratky a odvozeniny se mi proste nelibi :-)

ono to nějak dopadne, já zatím vždy měnila jméno a to jsme chtěla nechat to co dostane pokud bude normální ale venku volat na psa Eminence a dcera stejně chtěla Zuzanku tak vyřešeno a včera se jí děda ptal jak se bude jmenovat štěnátko a malá že jí bude říkat černá prdelínka a děda že by chtěl být u toho až na ní budeme volat venku

19.6.2019 09:39

zcela v klidu bych dala stejné jméno
z úcty a lásky ke svým bývalým psům

že je to jiný pes, to si určitě všimnu.....

19.6.2019 09:39
suzanne12345

XXX.XXX.148.165

Markéta80 napsal(a):
ono to nějak dopadne, já zatím vždy měnila jméno a to jsme chtěla nechat to co dostane pokud bude normální ale venku volat na psa Eminence a dcera stejně chtěla Zuzanku tak vyřešeno a včera se jí děda ptal jak se bude jmenovat štěnátko a malá že jí bude říkat černá prdelínka a děda že by chtěl být u toho až na ní budeme volat venku

No tak dcera zas dneska rano navrhla Ruzovou pacicku no

Ale "Ruzo" i "Packo" teda skrtam

19.6.2019 09:44
Markéta80

XXX.XXX.176.4

my měli vždy prase Růženku Kdy jedete pro štěně? Nějak to utíká a naše jde příští týden už na očkování a čip a nejspíš si jí dovezu na svůj svátek

19.6.2019 09:47
suzanne12345

XXX.XXX.148.165

Datum jeste nevime, ted jim teprv byl mesic.
Jake budete mit plemeno? :-)

19.6.2019 09:48

Vždycky se snažíme našim psům říkat jmény, která mají v PP. Docela nám to vychází, že jsou ta jména použitelná v běžném provozu.

19.6.2019 09:51
Markéta80

XXX.XXX.176.4

doma máme grifonky a tentokrát jsem hledala celočernou brabantičku a ted bylo to náročné. Pojedu daleko vlakem, tam přespím a druhý den přijede manžel. Manžel at netrvám na černé že je to nesehnatelné a pak úplnou náhodou přes jinou chovatelku. Navíc ještě čekat jestli si jí paní nenechá, chtěla ale že toho má moc tak je naše naše se narodila 10.5.

19.6.2019 09:54
suzanne12345

XXX.XXX.148.165

Markéta80 napsal(a):
doma máme grifonky a tentokrát jsem hledala celočernou brabantičku a ted bylo to náročné. Pojedu daleko vlakem, tam přespím a druhý den přijede manžel. Manžel at netrvám na černé že je to nesehnatelné a pak úplnou náhodou přes jinou chovatelku. Navíc ještě čekat jestli si jí paní nenechá, chtěla ale že toho má moc tak je naše naše se narodila 10.5.

Tak to je krasny ulovek, gratuluju

19.6.2019 10:09
Markéta80

XXX.XXX.176.4

suzanne12345 napsal(a):
Tak to je krasny ulovek, gratuluju

děkuji, je krásná a k nám se hodí. jediná z vrhu se nechce fotit

19.6.2019 10:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Vždycky jsem si říkala, že stejné jméno bych nikdy nedala. Ale kamarádka třeba mají stejné už u druhého psa a nepřiíšlo mi to ani divné. Jak Worick stárne dumám nad tím, jak by se jmenoval další pes a nějak si nedovedu představit, že už nebudu mít Woricka. Přece jsem si ho vybrala, protože jsem to jméno chtěla...a teď bych musela hledat stejné-mě hezké jméno? To bude složité. Někdy mne i zamrzelo, že mu nezůstalo Vasi, jako má v papírech, i by se k němu hodilo...jen jsme měli mít jméno na W a už jsme si na něj zvyknuli předem. Nakonec se narodil jen vrh V. Stejně po Woričkovi delší dobu nebude žádný pes a pak se uvidí, kam nás to nasměruje...

19.6.2019 11:45

..no já nevím, ale mně už strašně vadilo to, že známá si přinesla štěně a pojmenovala ho stejně jako já měla pojmenovanou fenku a ony týden před tímto štěnětem odešla dělalo mi dost velký problém slyšet když na něj tím jménem volala, pořád mně to vracelo zpět.....časem jsem si zvykla, ale ty první dny byly dost kruté.......

19.6.2019 12:33
PumaCZ

XXX.XXX.240.79

suzanne12345 napsal(a):

Mela jsem to dost podobne.
Oficialni jmeno jsme si mohli vybrat sami, jenze zacinajici na Y :/ Byval by se mi libil Yack, jenze jednoho Jacka - kralika, uz jsme doma meli, tak by to bylo hloupe. Navic jsem nechtela mit jedno oficialni a druhe domaci jmeno, nybrz jen jedno na vsechno. Take jsem musela vybirat ze jmen, ktera obstoji ve ctyrech jazycich - ve vyslovnosti i prechylovani.

Prosla jsem snad vsechny seznamy na internetu, ale nic me nezaujalo. Chtela jsem nejlepe neco, co bude spojene s vedou (jsem molekularni biolog), ale hlavne neco, co kdyz uvidim, tak to bude “to ono”, jak pisete.

A pak jsem jednou cestou na fakultu cetla odborny clanek v zahranicnim magazinu, ktery byl o osmipismennem genetickem kodu. Vedci, kteri jej vytvorili, jej nazvali Hachimoji, tedy v japonstine osmipismenny. Kdyz jsem to slovo cetla, zacala jsem se krenit na celou tramvaj. A tak mame doma Y’Hachi, doma “Hachini”, a s pritelem a jeho rodinou to jmeno zboznujeme :))
S moji rodinou je to horsi. Po oznameni jmena nastal velky konflikt a uz spolu nekolik mesicu nemluvime. Ale to je jina story :)

A k tematu, ne, zadneho dalsiho psa bych stejnym jmenem nepojmenovala. Neprijde mi to ok.

19.6.2019 12:59
suzanne12345

XXX.XXX.249.27

lesnížínka napsal(a):
Vždycky jsem si říkala, že stejné jméno bych nikdy nedala. Ale kamarádka třeba mají stejné už u druhého psa a nepřiíšlo mi to ani divné. Jak Worick stárne dumám nad tím, jak by se jmenoval další pes a nějak si nedovedu představit, že už nebudu mít Woricka. Přece jsem si ho vybrala, protože jsem to jméno chtěla...a teď bych musela hledat stejné-mě hezké jméno? To bude složité. Někdy mne i zamrzelo, že mu nezůstalo Vasi, jako má v papírech, i by se k němu hodilo...jen jsme měli mít jméno na W a už jsme si na něj zvyknuli předem. Nakonec se narodil jen vrh V. Stejně po Woričkovi delší dobu nebude žádný pes a pak se uvidí, kam nás to nasměruje...

Tak Worick je super 👌

19.6.2019 13:01
suzanne12345

XXX.XXX.249.27

Hachichi se mi taky moc libi, ale nesedaj si vsechny decka v okoli kdyz na psa venku zavolate "hačí"? :-)

19.6.2019 13:03
suzanne12345

XXX.XXX.249.27

Taky se probiram jmeny, a zacina se mi libit jedno spis neobvykle a malo znele, ale proste se mi libi - Mína.

Je to spis pro kocku, ale... Co myslite, je to ujety?

19.6.2019 14:08

No my jsme dali první feně jméno Sára......po dlouhém debatování o jménu pro současnou fenu, jsme nakonec, protože jsme nemohli najít žádný kompromis, dali taky jméno Sára...tedy psáno Sarah, aby měla "svoje jméno"...a myslím, že každá další fena, kterou ještě budeme mít zase bude Sárina........možná to někomu přijde divný, pro mě to původně bylo taky divný, ale je to můj kompromis směrem k manželovi a divný to v praxi není.

19.6.2019 14:31
suzanne12345

XXX.XXX.249.27

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No my jsme dali první feně jméno Sára......po dlouhém debatování o jménu pro současnou fenu, jsme nakonec, protože jsme nemohli najít žádný kompromis, dali taky jméno Sára...tedy psáno Sarah, aby měla "svoje jméno"...a myslím, že každá další fena, kterou ještě budeme mít zase bude Sárina........možná to někomu přijde divný, pro mě to původně bylo taky divný, ale je to můj kompromis směrem k manželovi a divný to v praxi není.

To jmeno o kterem uvazuju jestli dat znovu je prave taky Sara :-)

19.6.2019 14:44
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

suzanne12345 napsal(a):
Tak Worick je super 👌

Děkuju, on je to většinou ale Worka, volá se Worííí, ještě častěji Mišuta, stejně snad každý, kdo nás potká říká, že je to lední medvěd

19.6.2019 15:27

suzanne12345 napsal(a):
To jmeno o kterem uvazuju jestli dat znovu je prave taky Sara :-)

Jak jsem říkala...resp. psala....první byla Sára, druhá je oficiálně Sarah, třetí bude (po mě ) Sardullah........všechny se jmenují defakto stejně "Sárina", ale zároveň každá jinak...jestli pánbůh dá a budu mít po další feně ještě další, tak to bude třeba Saara....
....líbila by se mi třeba Adélka a nebo Terezka, ale to mi myslím přes manžela neprojde a než se zase hádat kvůli jménu .......je taky možný, že pokud bude další fena s PP a bude mít nějaké přijatelné jméno (přijatelné pro mého muže), tak jí třeba budeme říkat "pravým jménem"

19.6.2019 15:47

suzanne12345 napsal(a):
Taky se probiram jmeny, a zacina se mi libit jedno spis neobvykle a malo znele, ale proste se mi libi - Mína.

Je to spis pro kocku, ale... Co myslite, je to ujety?

Mám kočku Mínu a je to opravdu neznělé jméno. Možná u psa který je povahou vnímavý a poslušný to vadit nijak nebude, ale u jedince na kterého je potřeba občas ostřeji syknout, třeba když leží na sousedovic autě, tak je to jméno fakt naprd.
Já jména nerecykluji, každý zvíře se jmenuje jinak, ale mít jen jednoho psa, asi by mi to nevadilo. Známá má už třetí fenu zlaťáka a jmenuje se pokaždé Bella, a nijak divně mi to nezní.

19.6.2019 21:38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám kočku Mínu a je to opravdu neznělé jméno. Možná u psa který je povahou vnímavý a poslušný to vadit nijak nebude, ale u jedince na kterého je potřeba občas ostřeji syknout, třeba když leží na sousedovic autě, tak je to jméno fakt naprd.
Já jména nerecykluji, každý zvíře se jmenuje jinak, ale mít jen jednoho psa, asi by mi to nevadilo. Známá má už třetí fenu zlaťáka a jmenuje se pokaždé Bella, a nijak divně mi to nezní.

....moje babička měla kočku Mínu - její dceru jmenovala Mindou.......

20.6.2019 13:59
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Můj děda a pak i táta měli vždy NO, byl to vždy pes černý se znaky. A měl pořád stejné jméno. Pak k nám přijela návštěva po třiceti letech a mysleli si že je to pořád ten stejný pes. Nakonec jsem to zkazila já když jsem tátovi pořídila jiné plemeno i jméno se změnilo. Sice už má druhého čuvače, ale zase to jméno zůstává stejné. Taky jsme našemu psu nechali jméno dle PP. Xavier, nejdříve jsme se toho báli. A teď je to Xaver a Xavírek. Člověk si zvykne.

26.6.2019 09:40
AnieAnne

XXX.XXX.212.26

Manželův táta má už čtvrtého Cézara ( až na poslední dva různá plemena ), babička zase měla třikrát po sobě NO se jménem Arna..
Já si za sebe tedy nedovedu představit, že by další pes měl stejné jméno, jako má teď pesina, ale třeba zněním názor, až ( jestli ) to jednou budeme řešit..

Přidejte reakci

Přidat smajlík