Odber krvy - nizky tlak

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.7.2019 21:32
Sepo

XXX.XXX.92.215

Zdravim,
Bol som s koliou na odberoch po rekonvalescii (gastroent...) a uz druhy krat z nej nechcela tiect krv. Nakoniec sa to nejako podarilo ale vzdy sa muselo brat z rovnakej laby kde bola kanila.

Doktor to pripisoval slabym stenacim cievam a strachu. Raz to bolo rano, druhy raz na vecer a oila dostatocne.

Pri urgentnej hospitalizacii paradoxne z nej isla krv ok a nebol problem natocit 2 skumavky.

Tak by som chcel vediet ci to moze byt naozaj problem so psom alebo je to aj o rukach.

Vdaka.

31.7.2019 21:36
GAELLE

XXX.XXX.55.67

já jsem přesvědčená že je to o rukách. Našemu psovi nikdo neuměl napíchnout žíly na packách. Až poslední veterinářka mu zvedla hlavu a krev odebrala z krku. Pes si ani nevšiml že ho píchla ani se nehnul. Když ho chtěli píchat do pacek byl vždy problém. Netvrdím že je to tak i u vás...............ale na veterináři velmi záleží o tom jsem přesvědčená. Nakonec u lidí je to podobné.

31.7.2019 23:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):
já jsem přesvědčená že je to o rukách. Našemu psovi nikdo neuměl napíchnout žíly na packách. Až poslední veterinářka mu zvedla hlavu a krev odebrala z krku. Pes si ani nevšiml že ho píchla ani se nehnul. Když ho chtěli píchat do pacek byl vždy problém. Netvrdím že je to tak i u vás...............ale na veterináři velmi záleží o tom jsem přesvědčená. Nakonec u lidí je to podobné.

Také jsme to tak měli, z krku v pohodě, navíc tam není problém s tím, že si to rozlíže, což on umí. Posledně tedy žádám radši zase odběr z krku, jenže nějaká začínající doktorka či sestřička(nikdy tam nevím, kdo je kdo) s tím bojovala snad na 5x, až přišla druhá a vzala to na první pokus. Ještě, že je pes v pohodě, ale už mne fakt s.ala

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.8.2019 05:42

U nás odběr dosud jen jednou - taky z krku. 2 ampulky bleskem a pes o tom vůbec nevěděl. Z packy by asi šílel.

1.8.2019 09:45
Sepo

XXX.XXX.207.55

No u kolie s golierom srsti bude ten odber z krku trocha komplikovanejsi

1.8.2019 10:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Sepo napsal(a):
No u kolie s golierom srsti bude ten odber z krku trocha komplikovanejsi

Mam samojeda, takže kolie je ještě v pohodě. Normálně se vyholí kousek krku. Pravda...pokud není výstavní.

1.8.2019 10:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ha, Ollie, to je i na vás. Jak se kdesi řešil pes, co se mu mělo či nemělo něco ošetřovat na zádech a prý ho to může vyřadit z výstavy? No tak jak je to s odběrem na pacce...dejme tomu. Pes má nějaký náhlý zdravotní problém a radši ho nechám otestovat...vyholený flek na pacce mu ubere body na výstavě? Přesto, že se zdravotní problém nakonec vyloučí?

1.8.2019 13:51
rennie111

XXX.XXX.43.190

lesnížínka napsal(a):
Ha, Ollie, to je i na vás. Jak se kdesi řešil pes, co se mu mělo či nemělo něco ošetřovat na zádech a prý ho to může vyřadit z výstavy? No tak jak je to s odběrem na pacce...dejme tomu. Pes má nějaký náhlý zdravotní problém a radši ho nechám otestovat...vyholený flek na pacce mu ubere body na výstavě? Přesto, že se zdravotní problém nakonec vyloučí?

My sme brali z packy už niekoľkokrát bez vyholenia práve kvôli výstave. Šikovnejší vet do dá :)
Vyholenú packu by na výstave rozhodca mohol posúdiť ako nedostatočne upraveného psa, respektíve psa ktorý nie je vo výstavnej kondícii, je to však čisto na jeho mienení, známy minule na výstavu doniesol psa čo mal packu vyholenú kvôli osine, ale už mu to trocha zarástlo tak to nebolo až také "okaté" a rozhodca ho vyhrať nechal.

1.8.2019 14:09
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):

Oni ten oholený kousek na noze kvůli kanyle zase tak nehrotí - to má přece i pes po ofic. RTG vyšetření, a je nesmysl, aby kvůli tomu nemohl několik měsíců na výstavu.
To není ani důvod k zadání horší známky, ne tak k vyloučení.
Na výstavě se body nezadávají

1.8.2019 21:32

lesnížínka napsal(a):

Taky nevím, že by se to hrotilo. Já jsem nechala brát krev kvůli nacucanému klíštěti a nepovinnému vyšetření, ale už jsme nevystavovali. I tak by si toho rozhodčí asi nevšiml, hladkosrstý a v místě odběru navíc zrovna bílá srst.

Přidejte reakci

Přidat smajlík