Jedna taková akce a je po problémech.
https://refresher.cz/66853-Na-cinskem-festivalu-psiho-masa-se-zrejme-snedlo-az-3-000-zvirat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15
jahodapavel
napsal(a):
Jedna taková akce a je po problémech.
https://refresher.cz/66853-Na-cinskem-festivalu-psiho-masa-se-zrejme-snedlo-az-3-000-zvirat
Já si teda myslím, že to pan jahodapavel myslí v nadsázce!
Jinak ostatní zvířata taky nejsou nadšená, že je žereme. Holt jiná země, jiný mrav!
Ne, že bych schvalovala kradení a zabíjení psů. Je to hrozný. Ale v celkovém pohledu - každý zvíře chce žít a nechce trpět, ne jenom ta která milujeme a povýšili jsme je na své kamarády.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jinak ostatní zvířata taky nejsou nadšená, že je žereme. Holt jiná země, jiný mrav!
Ne, že bych schvalovala kradení a zabíjení psů. Je to hrozný. Ale v celkovém pohledu - každý zvíře chce žít a nechce trpět, ne jenom ta která milujeme a povýšili jsme je na své kamarády.
Mě třeba úplně nepohoršuje, že někdo žere nějaké zvíře, ale co mi vadí hodně je nechutný způsob odchovu a porážky - v tom je mezi civilizovanými zeměmi a asiaty propastný rozdíl👎
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ono až tak nejde o to, že je žerou, ale o to, jak je chovají a jakým způsobem je zabíjejí.
A udělat ze žraní psů festival, to už je přes čáru. Navíc jsem četla, že jsou psi i kradeni majitelům, co je mají jako mazlíčka. A to už je hustá prasárna.Tohle už žádnou tradicí či jinou kulturou nikdo nemůže omlouvat.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Flip, viděla jste někdy videa z Číny? Jak opařej živýho psa vodou a pak z něj seškrábou chlupy a pak ho živýho hoděj do vařícího oleje? Jejich logika je, že čím dýl bude zvíře trpět, tím chutnější bude maso. Fakt vám to přijde stejný, jako porážka na jatkách?
Huskyjanina
napsal(a):
Flip, viděla jste někdy videa z Číny? Jak opařej živýho psa vodou a pak z něj seškrábou chlupy a pak ho živýho hoděj do vařícího oleje? Jejich logika je, že čím dýl bude zvíře trpět, tím chutnější bude maso. Fakt vám to přijde stejný, jako porážka na jatkách?
Prosím nepište podrobnosti. Stačí, že o nich vím. Je to něco tak strašlivého, že si to ani nechci připomínat.
Jak někdo může takovou příšernost udělat živému tvoru? Co jsou to za lidi, tihle barbaři?
Něco jiného je zvíře sníst a něco jiného, ho takto příšerně trápit. Ani to, že mají jinou mentalitu, tohle brutální jednání neomlouvá. Nikdy!
Uživatel s deaktivovaným účtem

pomineme - li tohle krásné trolení, pan troll zapomněl, nebo možná jen nechtěl zmínit, že funkce psího útulku je především "ztráty a nálezy"
a takovou ztracenou věc, kterou obecní úřad ukládá po dobu, než se hledá a ideálně i najde majitel, nemůžete jen tak zničit.
napsal(a):
pomineme - li tohle krásné trolení, pan troll zapomněl, nebo možná jen nechtěl zmínit, že funkce psího útulku je především "ztráty a nálezy"
a takovou ztracenou věc, kterou obecní úřad ukládá po dobu, než se hledá a ideálně i najde majitel, nemůžete jen tak zničit.
Tak tomu nevěříte ani ani sama. Kolik lidí nechá ztraceného psa v útulku. Na ten 1-2dny by stačil 1 kotec e spádové obci. S povinností čipovat by mělo jít do 24h dohledat majitele. Mě se několikrát zaběhl pes, ale nikdy jsem se domů bez něj nevrátil.
jahodapavel
napsal(a):
Tak tomu nevěříte ani ani sama. Kolik lidí nechá ztraceného psa v útulku. Na ten 1-2dny by stačil 1 kotec e spádové obci. S povinností čipovat by mělo jít do 24h dohledat majitele. Mě se několikrát zaběhl pes, ale nikdy jsem se domů bez něj nevrátil.
S povinností čipovat by mělo jít do 24h dohledat majitele
A ono bude povinné čip i registrovat? Neb bude u vetů nějaká evidence? Nebo jak čipování samo o sobě pomůže dohledat majitele?
Mě se několikrát zaběhl pes, ale nikdy jsem se domů bez něj nevrátil.
Tak to jste měl štěstí. Ale ono se někdy stane, že uteče pes, u kterého to vůbec nečekáte a pak ho hledáte týdny, měsíce a prostě žádná stopa. Nebo v dnešní době se stává dost často i to, že třeba nějakého tuláka ve vesnici lidi v dobré víře naloží do auta a "zachrání" v lepším případě tím, že ho dovezou někam do útulku, v horším si ho nechají nebo dají známým...

marcelaamax
napsal(a):
S povinností čipovat by mělo jít do 24h dohledat majitele
A ono bude povinné čip i registrovat? Neb bude u vetů nějaká evidence? Nebo jak čipování samo o sobě pomůže dohledat majitele?
Mě se několikrát zaběhl pes, ale nikdy jsem se domů bez něj nevrátil.
Tak to jste měl štěstí. Ale ono se někdy stane, že uteče pes, u kterého to vůbec nečekáte a pak ho hledáte týdny, měsíce a prostě žádná stopa. Nebo v dnešní době se stává dost často i to, že třeba nějakého tuláka ve vesnici lidi v dobré víře naloží do auta a "zachrání" v lepším případě tím, že ho dovezou někam do útulku, v horším si ho nechají nebo dají známým...
tohle co popisujete se stává celkem běžně. Sousedka takhle našla krásnou jezevčici, měla jí doma asi 14dní, já k ní přišla na návštěvu, kouknu do ucha a tam tetování, chtěla si tehdy fenku nechat, ale přesvědčila jsem jí a majitele jsem našla poměrně rychle. Přitom to byl nádherný lovecky vedený pes, který se ztratil myslivci co bydlel o pár kilometrů dál. Lidi jsou v tomhle pitomí, když se jim pes líbí, klidně si ho nechají i když je to krádež. Tehdy mi to ještě vyčetla, že takhle hodného psa už nesežene.
Nám se takhle přesně ztratila jezevčice při výcviku v lese. Tenkrát jí bylo půl roku. Hledali jsme ji několik dní. Pak jsme dostali radu ať vyvěsíme letáčky, že se hledá, ale že je nemocná a musí nadosmrti brát léky, nebo zemře. A druhý den byla vyhozená v městečku u místní policejní stanice. Ještě při odchytu policajty pokousala. Tak jsme platily jen stovku pokutu. A to shledání bylo krásné. Nakonec jsme se dozvěděli, že fena se od zvěře po stopě vracela k nám. A pán ji chytil někde u silnice a chtěl si jí nechat. Měl doma takto zachráněných psů víc. Ale jakmile se dozvěděl, že je nemocná, tak už jí nechtěl. Dnes jí je třináct let. A ještě letos na jaře byla v noře, učila mladého jagteriéra.

Skončí, když přestanou bavit.

sisi58
napsal(a):
Běžte někam na pivo a nebuďte v sobotu večer hnusný!
Nikdo na ty vaše nepříjemné připomínky není zvědavý.
:) jen tak strelim
a) k "jahodapavel" se nedavno nepekne zachovala nejaka zena, tak to vraci tam, kde vi, ze jich je dost a trefuje naschval jejich "citliva mista", ale na emimino.cz bud jeste nema profil, nebo nenasel zadny dostatecne "poburujici" odkaz (nebo uz je tam blokovany...)
b) "jahodapavel" si zacal prividelavat na refresher.cz, ale nedoslo mu, ze na podobny tema mu tu klikne jen malokdo (proc by to jinak pod svuj dotaz cpal?)
....mate jine teorie co se Pavlovi stalo (uplnek uz byl...)?
Sem s tim.
napsal(a):
:) jen tak strelim
a) k "jahodapavel" se nedavno nepekne zachovala nejaka zena, tak to vraci tam, kde vi, ze jich je dost a trefuje naschval jejich "citliva mista", ale na emimino.cz bud jeste nema profil, nebo nenasel zadny dostatecne "poburujici" odkaz (nebo uz je tam blokovany...)
b) "jahodapavel" si zacal prividelavat na refresher.cz, ale nedoslo mu, ze na podobny tema mu tu klikne jen malokdo (proc by to jinak pod svuj dotaz cpal?)
....mate jine teorie co se Pavlovi stalo (uplnek uz byl...)?
Sem s tim.
d) je to kus primitivneho hovna

nighthunter
napsal(a):
d) je to kus primitivneho hovna
:) ...neni to az moc jednoduche vysvetleni...

jahodapavel
napsal(a):
https://ask.fm/PesJeJidlo1/best
recese mi nevadí, takže u mě dobrý. Jen mě nejvíc pobavil ten odborník co radí jíst maso podle krevních skupin, ten je nejlepší.