Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.8.2019 19:00
AnieAnne

XXX.XXX.212.16

V naší nepřítomnosti se fena nevím jak dostala k pamlskům, a sežrala celý pytlík kuře/ryba sandwich ( 250 g ), a celý pytlík kuřecích proužků ( 200 g ). Jako dezert pak ještě doluxovala sušená střeva, těch už naštěstí bylo jen pár.. Je v nějakém ohrožení, nebo jí bude "jen" blbě? Minimálně dnes už nedostane ani granuli. A může normálně běhat, nebo raději klid ( viz. jiné diskuze o přežrání granulemi, ty ale bobtnají... ) ?

17.8.2019 20:36
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

AnieAnne napsal(a):
V naší nepřítomnosti se fena nevím jak dostala k pamlskům, a sežrala celý pytlík kuře/ryba sandwich ( 250 g ), a celý pytlík kuřecích proužků ( 200 g ). Jako dezert pak ještě doluxovala sušená střeva, těch už naštěstí bylo jen pár.. Je v nějakém ohrožení, nebo jí bude "jen" blbě? Minimálně dnes už nedostane ani granuli. A může normálně běhat, nebo raději klid ( viz. jiné diskuze o přežrání granulemi, ty ale bobtnají... ) ?

KOLIK VÁŽÍ ?

17.8.2019 20:46
AnieAnne

XXX.XXX.212.16

jahodapavel napsal(a):
KOLIK VÁŽÍ ?

15 kg, necelých pět měsíců.

17.8.2019 22:18
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

nechte ji, jako by se nic nestalo. Dnes a zítra nekrmit, dost vody, hlídat zda kálí.

18.8.2019 07:55
bobina65

XXX.XXX.124.148

Pět měsíců, určitě normálně krmte. Jinak bobky nebudou.

18.8.2019 13:10
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Hlavně se držte té předchozí rady. Uvědomte si, že sežrala 0,5 kg suchých pamlsků s potřebujrte ji vyprázdnit.

18.8.2019 16:00
fikovnice

XXX.XXX.135.131

AnieAnne napsal(a):

Doplnění: kvalitní granule by právě neměly nějak moc bobtnat. Dá se tak oddělit "zrno od plev" . Šunty z marketů, když se namočí do vody, tak totálně změknou, nasajou vodu a opravdu nabobtnají, a hodně. Kvalitní granule změknou, ale jen trochu a další procesy - pokud proběhnou - tak v podstatně menší míře.

Ještě ale k tomu přežrání. Já bych takovéto věci vůbec neřešila. Je to žrádlo určené pro psa? Je! Nám náš pes několikrát ukradl i lidské jídlo, včetně v minulosti třeba čokofigurek z vánočního stromku, a nikdy se nic nestalo. Tím neříkám, že je to správné. U psa zadavatelky bych v nejhorším případě očekávala, že se pořádně pos.re.

18.8.2019 16:01
fikovnice

XXX.XXX.135.131

fikovnice napsal(a):
Doplnění: kvalitní granule by právě neměly nějak moc bobtnat. Dá se tak oddělit "zrno od plev" . Šunty z marketů, když se namočí do vody, tak totálně změknou, nasajou vodu a opravdu nabobtnají, a hodně. Kvalitní granule změknou, ale jen trochu a další procesy - pokud proběhnou - tak v podstatně menší míře.

Ještě ale k tomu přežrání. Já bych takovéto věci vůbec neřešila. Je to žrádlo určené pro psa? Je! Nám náš pes několikrát ukradl i lidské jídlo, včetně v minulosti třeba čokofigurek z vánočního stromku, a nikdy se nic nestalo. Tím neříkám, že je to správné. U psa zadavatelky bych v nejhorším případě očekávala, že se pořádně pos.re.

Jo, teď se dívám, že jde ještě o štěndo. Tak, jak píše pan Jahoda, sledovat vyprázdnění, ale nemyslím, že by z toho měl být nějaký závažný problém.

LussyB

21.8.2019 20:27
LussyB

XXX.XXX.126.100

Podle mého názoru, pokud to byli kvalitní pamlsky a né žádné marketovky, tak by se nic stát nemělo. Je to doplněk stravy ale podle mne i když výrobci napíší dávkování, nemělo by se dát psa s tím "předávkovat" .

21.8.2019 20:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dám to sem. Kvalitní pamlsky...každý v tom vidí něco jiného. Já třeba doma sušené maso. Také jsem kupovávala takové ty sušené(gumové ;-) ) než jsem se dočetla, že s glycerinem. Už pár let je nekupuju. Onehdá jsme je dostali jako dárek. No tak je psu zpamlskuju. Byla jsem překvapená(nemile) jak jsem to mohla psům kupovat?! Vždyť to ani vůbec masem nevoní, je to jak z nějaké fakt gumy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík