Dobrý deň,aké méte skúsenosti pri čipovaní psíkov v SR,zaujíma ma hlavne akú sumu si berú veterinári za vykonanie čipovania nakoľko mne sa stalo že my čipoval veterinár šteniatka a za 3 začipované šteniatka som zaplatila 60 eur,bolo my povedané že podľa zákona som mala platiť 30 eur,prosím o vaše skúsenosti pri čiponaní svojich psíkov,zaujíma ma či je určená cena za čip zákonom v ČR alebo každý veterinár si bude môcť robiť čo chce a brať rôzne ceny.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Žijeme v tržní ekonomice, tak to prostě je a každý si může určitě cenu, jakou sám uzná za vhodné. Někdo má třeba vyšší náklady a někdo si třeba myslí, že když je teď vyšší poptávka, tak si může nasadit cenu, jaká se mu zrovna hodí. S tím nic neuděláme, můžeme jen hledat veterináře, který načipuje levněji.
XXDERTRER

XXX.XXX.159.158
Budou Očkovat Psí mazlíčky i Ovce?, Skot? ?Opice? ,Papoušky ? ,Dravce ? atd.
Já už léta nakupuji tady http://www.mikrocipy.cz/ a za aplikaci čipu platím veterináři cca 40kč ..
XXDERTRER

XXX.XXX.159.158
b.k
napsal(a):
Já už léta nakupuji tady http://www.mikrocipy.cz/ a za aplikaci čipu platím veterináři cca 40kč ..
Naco bude čipování oříšků psů na vesnicích ??když se např. ferda spojí s např. andulou další směskou? ....... nic to nepřinese akorát papírování , peníze které se dají investovat raději do psích mazlíčků či do zdravotnictví a pomoci třeba na psí útulky? .Co když Čip Psovi bude dělat alergické rekace či hnisávé záněty? Spíše se měl očipovat každý člověk který prodal špatné zvíře a to už s PP. či bez PP. Ach jo já bych chtěl prosím zde opověd: komu tento nápad pomůže? a dale jen .....pouze jaký to má vliv na psí pokožku, a jak reaguje čip na psi na jiné tělěso? , a zda je možná otrava krve? děkuji . Proč nečipují teda i povině Ex. Papoušky , Opice, Fretky, Hady apd. Povině?
XXDERTRER

XXX.XXX.159.158

XXDERTRER
napsal(a):
Naco bude čipování oříšků psů na vesnicích ??když se např. ferda spojí s např. andulou další směskou? ....... nic to nepřinese akorát papírování , peníze které se dají investovat raději do psích mazlíčků či do zdravotnictví a pomoci třeba na psí útulky? .Co když Čip Psovi bude dělat alergické rekace či hnisávé záněty? Spíše se měl očipovat každý člověk který prodal špatné zvíře a to už s PP. či bez PP. Ach jo já bych chtěl prosím zde opověd: komu tento nápad pomůže? a dale jen .....pouze jaký to má vliv na psí pokožku, a jak reaguje čip na psi na jiné tělěso? , a zda je možná otrava krve? děkuji . Proč nečipují teda i povině Ex. Papoušky , Opice, Fretky, Hady apd. Povině?
drahý anonyme
čipování kteréhokoliv tvora je jeho trvalé označení. má za určitých okolností proto smysl i u voříšků, protože po zaregistrování čipu už není možné takového jen tak přivázat u lesa.
alergické reakce čip nezpůsobuje, záněty také ne, vliv na psí pokožku je nulový. čipování vadí psovi méně než vakcinace.
a povinně se čipují i papoušci, opice, želvy, prostě cites zvířata.

A hlavně my tady s tím nic neuděláme, takže naše odpovědi vám stejně budou na nic, čipovat budete muset. Musíte se obrátit vejš :-)
XXDERTRER
napsal(a):
Když nechtěné spojení Ferdy se sousedovic Andulou přinese jen zbytečný papírování, třeba by si pak sousedi mohli Andulu líp hlídat a ty od Ferdy by mohlo napadnout, že není normální, když vám pes lítá bezprizorně někde po vsi.
Nevěřím tomu, že tyhle typy lidí nějak výrazně investují do psích mazlíčků a jejich zdravotní péče, o pomoci útulkům nemluvě, když nechaj Andulu zabřeznout a ani o tom neví.
XXDERTRER

XXX.XXX.159.158
napsal(a):
drahý anonyme
čipování kteréhokoliv tvora je jeho trvalé označení. má za určitých okolností proto smysl i u voříšků, protože po zaregistrování čipu už není možné takového jen tak přivázat u lesa.
alergické reakce čip nezpůsobuje, záněty také ne, vliv na psí pokožku je nulový. čipování vadí psovi méně než vakcinace.
a povinně se čipují i papoušci, opice, želvy, prostě cites zvířata.
Tak čipuji v pátek doufám že to opravdu nemá na kuži psů reakce.Děkuji
XXDERTRER
napsal(a):
Tak čipuji v pátek doufám že to opravdu nemá na kuži psů reakce.Děkuji
Čipovala jsem cca 500 psů a problém s tím neměl žádný. Je to normálně vpich po jehle. Navíc psi s PP už se čipují opravdu hodně dlouho a jsou jich statisíce. Kdyby s tím měl být problém, už by se to dávno řešilo. Netřeba se bát.
b.k
napsal(a):
Jedna věc - čip v těle psa cestuje.
Za pár let ho čtečkou nenajdete v místě aplikace.
Druhá věc - pokud nebude zřízena jedna centrální databaze tak je to stejně o ničem.
Cokoli, co mi pomůže najít mého zaběhlého či ukradeného psa, je ok. Jen je potřeba čip zaregistrovat. atím ve stávajících registrech. Do 3 let má být centrální registr.
b.k
napsal(a):
Jedna věc - čip v těle psa cestuje.
Za pár let ho čtečkou nenajdete v místě aplikace.
Druhá věc - pokud nebude zřízena jedna centrální databaze tak je to stejně o ničem.
To, ze cip cestuje, vubec neni pravidlem, tak tady prosim zbytecne nestraste lidi.
A druha vec - cipovany a registrovany pes je vzdy dohledatelny a neni potreba k tomu mit jeden velky centralni registr. Bohate staci NRMZ a BH, pripadne IFTA. To je realita z praxe. I bez jednotne centralni databaze.
Mimochodem je hrozbe zajimave, ze v cipovani nevidi problem prakticky zadny majitel psa s PP. V drtive vetsine na diskuzich brecej jen ti, co podporuji hloupe mnozky.
XXDERTRER
napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=0p7EdPXSsVU
Písnička měla úspěch, ale když slyším ten zpěv - kdyby takhle zpíval kuřák s prokouřenými plícemi, tak by to bylo adekvátní. Takový hlas se mi pro profesionální zpěv poněkud nezdá. Mě se hned po tomto videu načetl Tučný - U nebeských bran a to je úplně jiný hlas, krásný, melodický. Snad každý zpěvák tu melodii Pánubohu do oken zazpívá lépe. Možná, že bych to i já zazpívala líp - a to si nemyslím, že bych měla nějaký X faktor, aby mě chtěli lidi poslouchat. Protestní píseň se dá nazpívat určitě i lépe. A porazil Gotta ve Slavíku 2012 - myslím, že bez textu, který tehdy oslovil národ by se mu to nemohlo podařit. Kdyby takhle někdy zpíval K. Gott, tak odřekne koncert kvůli hlasovým problémům.
A k tématu - písničku jsem si poslechla celou a čekala jsem něco o čipování lidí, když tu ten videoklip máme u čipování, ale nic jsem nezachytila. Asi se podívám na Karaoke texty.cz.
impact
napsal(a):
To, ze cip cestuje, vubec neni pravidlem, tak tady prosim zbytecne nestraste lidi.
A druha vec - cipovany a registrovany pes je vzdy dohledatelny a neni potreba k tomu mit jeden velky centralni registr. Bohate staci NRMZ a BH, pripadne IFTA. To je realita z praxe. I bez jednotne centralni databaze.
Mimochodem je hrozbe zajimave, ze v cipovani nevidi problem prakticky zadny majitel psa s PP. V drtive vetsine na diskuzich brecej jen ti, co podporuji hloupe mnozky.
Nestraším,zkušenost. Zkuste najít čip v těle 12ti letého psa...
Druhá věc taky není pravda. Registrů je tolik ,že ani útulky při nalezení psa s čipem (když už ho najdou -ten čip ) nejsou schopny dohledat majitele.
Takže z mého úhlu pohledu by ten centrální jeden registr váhu měl.
Mám -krom jednoho,kterého jsem takřka "zdědila" - všechny psy s pp a tudíž očipované. Takže ne ,nebrečí tady člověk v mém případě co podporuje hloupé množky. Na rozdíl od Vás.
b.k
napsal(a):
Nestraším,zkušenost. Zkuste najít čip v těle 12ti letého psa...
Druhá věc taky není pravda. Registrů je tolik ,že ani útulky při nalezení psa s čipem (když už ho najdou -ten čip ) nejsou schopny dohledat majitele.
Takže z mého úhlu pohledu by ten centrální jeden registr váhu měl.
Mám -krom jednoho,kterého jsem takřka "zdědila" - všechny psy s pp a tudíž očipované. Takže ne ,nebrečí tady člověk v mém případě co podporuje hloupé množky. Na rozdíl od Vás.
Tak moje nejstarší fena má skoro 14 a čip má pořád, funkční a na místě, kam jsme ho před osmi lety aplikovali. Další psi 10-12 let totéž. Čip nikam neodcestoval a stále hlásí své číslo.
Samozřejmě, že se stát může, ale psát o tom ve smyslu, že čipy běžně cestují je naprosto zcestné.
Co se týče praxe útulků, tak tam mluvím ze zkušenosti své i kolegů v oboru. Registrovaný čip není problém, neregistrovaný ano. Ale na tom nezmění nic ani centrální registr, ani povinnost registrovat. Vždy to bude jen a jen o lidech, tak jako doteď. A nezměníte na tom nic ani Vy.
Co máte nebo nemáte za psy je mi upřímně jedno. Mluvila jsem obecně z toho, ci vidím na diskuzích na fejsbuku.
Ja jen k tomu cestování cipu - psovi jsou 4, a za tu dobu mu čip docela cestoval. Už v půl roce ho měl jinde, než kam byl zavedený. Feně je rok a čip pořád na stejném místě. Ale z akcí znám víc psu, kterým čip cestuje, a není to nic výjimečného. Nevím, zda záleží i na značce čipu třeba? Nebo špatne aplikaci?
Nicméně v tom z hlediska ztraceneho psa nevidím zase až takový problém - když už má někdo snahu zjišťovat čip, tak asi nebude problém projet čtečkou psa důkladně. Nebo snad všichni veterináři, policajti, pracovníci útulku atd. prostě v případě nalezeneho psa přiloží čtečku na levou stranu krku - nic, tak se na to vykaslou a závěr, že pes čip nemá?
Edit. : jinak samozřejmě se může stát, že čip třeba přestane fungovat (proto ho při každé příležitosti nechávám zkontrolovat), ale kvůli tomu přeci nebudu tvrdit, že je registrovaný čip k ničemu. Myslím, že pořád převažuje počet psu, kteří se díky čipu šťastně vrátili domu, nad počtem psu, kterým přestal čip fungovat.