Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.11.2019 10:44
Denisa4425

XXX.XXX.41.208

Dobrý den, jdu sem opět pro radu, protože z toho už jsem zoufalá. Doma mám tři psy. Teď na zimu je mám doma. V kuchyni s námi a když nejsme doma jsou vedle v chodbě, kde mají neustále přístup na zahradu. Pořád mám všude nachcano, v tom lepším případě. Ty nehody jen sem tam přes noc Vem čert, třeba se mě snažili vzbudit, ale ne vždy se jim to povede. Ale ráno odcházím do práce a pustím je ven na chodbu. Maji tam své pelechy aby si měli kde lehnout a taky mají pořád dveře na zahradu dokořán. Pořád, snad každej den tam je doma nacurano nebo nasrano. Když ne na zemi tak pro jistotu Celej pelech. Nikdy je u toho nechytnu takže ani nevím jestli to dělají všichni nebo jen nejaky z nich. Už jsem zoufalá. Napadlo mě že je zahrada blativa, tak se tam dal beton, nebo že se jim tam nechce když je toho venku už víc, tak chodím každý den uklízet bobky ven a nic nepomáhá. Nemá někdo podobný problém? Popř jak jste řešili. Děkuji

16.11.2019 18:10
Markéta80

XXX.XXX.176.252

pokud jsou venkovní tak je jim fuk kde to udělají. Co je to za plemeno?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.11.2019 18:55

A na prochajdy chodite?

17.11.2019 01:04
Denisa4425

XXX.XXX.58.28

Markéta80 napsal(a):
pokud jsou venkovní tak je jim fuk kde to udělají. Co je to za plemeno?

Nejsou vyloženě venkovní. Přes noc jsou doma a přes den venku s přístupem domu. Vždy to dělají jen když nejsem doma. Jinak predemnou chodí ven. Jsou to kříženci. Dvakrát X NO a jeden csv X Kavkaz.

17.11.2019 01:06
Denisa4425

XXX.XXX.58.28

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A na prochajdy chodite?

Ano 2x denně. Dohromady denně cca 12 km.

17.11.2019 02:00
lupus4

XXX.XXX.205.61

csv X Kavkaz.
neberte to nijak jako útok proti vám, už s tím nic neuděláte, ale tohle je "smrtelná kombinace" ...
jaký/á jinak je (povahově) ?

17.11.2019 03:10
Denisa4425

XXX.XXX.172.37

lupus4 napsal(a):
csv X Kavkaz.
neberte to nijak jako útok proti vám, už s tím nic neuděláte, ale tohle je "smrtelná kombinace" ...
jaký/á jinak je (povahově) ?

Ano kombinace je to vražedná. Nejste první co to říká. Pohavou je spíše do csv. Tzn ze je nedůvěrivy, často bazlivy. Ale někdy se objeví i kakvaz a to třeba, když vyhodnotí situaci ve stylu : jdeme zabít kočku a ty se z toho třeba po..., ale prostě jdeme.

18.11.2019 00:59
b.k

XXX.XXX.214.149

No nebála bych se na zahradě postavit kotce a do nich je na noc a po dobu mé nepřítomnosti zavřít..
Druhá možnost je pustit je dovnitř a uklízet. Nebo fakt unavit a nebo fakt chodit á 2 h ven..
A nebo -hříšná myšlenka - věnovat se jim celkově o 100% víc..

18.11.2019 01:17
Denisa4425

XXX.XXX.172.37

b.k napsal(a):
No nebála bych se na zahradě postavit kotce a do nich je na noc a po dobu mé nepřítomnosti zavřít..
Druhá možnost je pustit je dovnitř a uklízet. Nebo fakt unavit a nebo fakt chodit á 2 h ven..
A nebo -hříšná myšlenka - věnovat se jim celkově o 100% víc..

No já myslim, že 12 km mě v průměru ty dvě hodiny zabere. Kotce na zahradě jsou dobrý nápad, ale zahrada je malá a bohužel stale čekáme na vyjádření úřadu o koupě pozemku aby se mohla zvětšit. První nám zamítli. A věnovat se jim o 100 pro víc, už nevím jak. V práci jsem od 5 do 15 každý den včetně víkendu a budim se každý den ve tři aby jsme šli ven, to si taky myslím, že jsou nějaké procenta navíc v mém hodnocení péče. Na noc jsou doma, ale prostě je dům celkem náročný na údržbu, když v něm bydli tři psi, takže jsou ve dne venku abych si taky mohla uklidit. A v tu dobu se to děje a nevím jak si s tím poradit. Vyzkoušela jsem všelijaké spreje na neutralizaci pachu, kdyby to dělali kvůli značkování, ale i to s nemá nehlo.

18.11.2019 07:33
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

Denisa4425 napsal(a):
No já myslim, že 12 km mě v průměru ty dvě hodiny zabere. Kotce na zahradě jsou dobrý nápad, ale zahrada je malá a bohužel stale čekáme na vyjádření úřadu o koupě pozemku aby se mohla zvětšit. První nám zamítli. A věnovat se jim o 100 pro víc, už nevím jak. V práci jsem od 5 do 15 každý den včetně víkendu a budim se každý den ve tři aby jsme šli ven, to si taky myslím, že jsou nějaké procenta navíc v mém hodnocení péče. Na noc jsou doma, ale prostě je dům celkem náročný na údržbu, když v něm bydli tři psi, takže jsou ve dne venku abych si taky mohla uklidit. A v tu dobu se to děje a nevím jak si s tím poradit. Vyzkoušela jsem všelijaké spreje na neutralizaci pachu, kdyby to dělali kvůli značkování, ale i to s nemá nehlo.

Pokud to dělají jen ve vaší nepřítomnosti a jsou doma s trvalým přístupem ven. Tak bych jim ven dala boudy a domů by nesměli. Jen pokud tam budete vy.

18.11.2019 08:31
Denisa4425

XXX.XXX.58.28

Huskyjanina napsal(a):
Pokud to dělají jen ve vaší nepřítomnosti a jsou doma s trvalým přístupem ven. Tak bych jim ven dala boudy a domů by nesměli. Jen pokud tam budete vy.

Chápu jak to myslíte, ale mám strach z toho, že když bývají doma, tak teď přes zimu by je po delším pobytu venku bolely klouby, ledviny adt.

18.11.2019 11:04
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

Denisa4425 napsal(a):
Chápu jak to myslíte, ale mám strach z toho, že když bývají doma, tak teď přes zimu by je po delším pobytu venku bolely klouby, ledviny adt.

Pokud budou mít kvalitní, zateplený boudy až po vrch nastlaný slámou, tak žádný problémy mít nebudou a zima jim taky nebude :)

18.11.2019 11:28

Denisa4425 napsal(a):

To máte skoro jedno : studená otevřená chodba, tam není teplota o moc větší než venku. To v zateplené boudě se senem budou mít tepleji.

20.11.2019 00:25

...reseni jsou..., ale ja se klidne zeptam znovu, protoze me to samotnou zajima.
Proc myslite, ze v chodbe (venceny) hafani nadelaj?

20.11.2019 07:30

...reseni jsou..., ale ja se klidne zeptam znovu, protoze me to samotnou zajima.

No přiznám se, že o tom celou dobu taky dumám.

20.11.2019 08:42

Nevím proč, ale nějak mi ta úvodní slohová cvičení připadají podobná ( Hyperaktivní štěně z množírny, Agresivní NO, Kokršpaněl, který vyjíždí na manžela.....)

20.11.2019 09:32
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Dyk říkám: jsou to ségry.
Nebo , že by si dělala literární cvičení jen jedna?

20.11.2019 09:53

rapotacka11 napsal(a):
Dyk říkám: jsou to ségry.
Nebo , že by si dělala literární cvičení jen jedna?

Třeba to má za domácí úkol :-))

20.11.2019 10:47
Denisa4425

XXX.XXX.24.112

Nevím, kdybych to věděla, nepíšu o radu?

20.11.2019 10:48
Denisa4425

XXX.XXX.24.112

Třeba to má za domácí úkol :-))

Můžu se zeptat o co jde? Nerozumím vaším komentářům?

20.11.2019 10:53
Denisa4425

XXX.XXX.24.112

To máte skoro jedno : studená otevřená chodba, tam není teplota o moc větší než venku. To v zateplené boudě se senem budou mít tepleji.

To možná jo, ale mají i přístup do vytápěné místnosti, přes dvířka pro psy, do dílny, kde tráví asi nejvíc času na pohovce. Ale tam žádnou '' nehodu'' nenacházím.

20.11.2019 10:58

Denisa4425 napsal(a):
To možná jo, ale mají i přístup do vytápěné místnosti, přes dvířka pro psy, do dílny, kde tráví asi nejvíc času na pohovce. Ale tam žádnou '' nehodu'' nenacházím.

Pak možná na tom důvodu znečišťování studené chodby hledáte příliš velkou složitost. Možná to už považují "za venek".

20.11.2019 11:15
Denisa4425

XXX.XXX.24.112

Pak možná na tom důvodu znečišťování studené chodby hledáte příliš velkou složitost. Možná to už považují "za venek".

Možná, na druhou stranu to dříve nedělali a řešit to musím, protože je to chodba v domě a je věčně pocurana. Proto se ptám o radu.

20.11.2019 18:12
Markéta80

XXX.XXX.176.252

takhle velké psy bych měla venku. To musí být šílené uklízet

21.11.2019 08:00

Markéta80 napsal(a):

3 velký psy?.....no tak to bych si musela koupit větší gauč, abychom se všichni vešli

Šílený je uklízet tu spoušť na chodbě, ještě se mi nestalo, aby pes doma něco udělal a to máme, pokud to počasí dovolí vchodový dveře dokořán, aby pejsové měli volný přístup na zahradu. Zadavatelčiny psy neznám, prostě nejsem schopná vůbec odhadnout, proč to dělaj.....pak ještě otázka, jestli to dělaj všichni??...

21.11.2019 09:28
Denisa4425

XXX.XXX.24.112

Markéta80 napsal(a):

V kuchyni a ložnici, kde bývají přes noc s nama, je to v pohodě, každý den vysat a vytrit není takový problém. Desinfekce bez chloru, pohlcovace a různé přípravky pro domov se psy to jistí, ale problém nastává na chodbě. Tam je to horší

21.11.2019 09:34
Denisa4425

XXX.XXX.24.112

Dříve a tím problém vůbec nebyl, jsou takhle zvyklí pořád. Až teď s tím začali a už mě nenapadá proč. Dobrým vysvětlením je, že je chodba studená, tak ji považuji za venek, ale dřív to tak nebylo, tak proč teď. Druhým problémem je, jestli to dělají všichni nebo jen jeden třeba. Zprvu jsem si myslela, že znackuji, tak jsem vse vzala desinfekci, ale pokračuje to a ne na stejných místech.

21.11.2019 12:05

Denisa4425 napsal(a):
Dříve a tím problém vůbec nebyl, jsou takhle zvyklí pořád. Až teď s tím začali a už mě nenapadá proč. Dobrým vysvětlením je, že je chodba studená, tak ji považuji za venek, ale dřív to tak nebylo, tak proč teď. Druhým problémem je, jestli to dělají všichni nebo jen jeden třeba. Zprvu jsem si myslela, že znackuji, tak jsem vse vzala desinfekci, ale pokračuje to a ne na stejných místech.

Víte napadla mě možná kravina, ale zkusila bych to....chodbu uzavřít, aby si psi nemohli courat sem a tam a chodit je cíleně venčit...pouštět na zahradu, vzala bych si pár dní volno a dělala to zkraje jako se štěňaty...každý dvě hoďky, popř. nechala nějakou delší dobu na zahradě, pak pustila dovnitř, většinou si psi pak třeba lehnou, jakmile bych slyšela, že už jsou zase aktivní, tak tradá ven..a pěkně všichni povinně vyvenčit .....nevim, jak to popsat, ale aby to neměli jako volný režim, třeba se srovnají.

Je divný, že to dřív nedělali, nějaká změna nenastala?? Nějaká událost, kdy to začali dělat...........nebo jen nějaký z nich.

21.11.2019 12:40

"Zprvu jsem si myslela, že znackuji, tak jsem vse vzala desinfekci, ale pokračuje to a ne na stejných místech."

této větě zhola nerozumím - proč by použití desinfekce a "ne stejná místa" vylučovala značkování?

"Je divný, že to dřív nedělali, nějaká změna nenastala?? Nějaká událost, kdy to začali dělat...........nebo jen nějaký z nich."

někdo dospěl, respektive dospívá, vztahy mohou být napjaté, to zcela postačí........třeba

21.11.2019 15:47
Denisa4425

XXX.XXX.172.37

Víte napadla mě možná kravina, ale zkusila bych to....chodbu uzavřít, aby si psi nemohli courat sem a tam a chodit je cíleně venčit...pouštět na zahradu, vzala bych si pár dní volno a dělala to zkraje jako se štěňaty...každý dvě hoďky, popř. nechala nějakou delší dobu na zahradě, pak pustila dovnitř, většinou si psi pak třeba lehnou, jakmile bych slyšela, že už jsou zase aktivní, tak tradá ven..a pěkně všichni povinně vyvenčit .....nevim, jak to popsat, ale aby to neměli jako volný režim, třeba se srovnají.

Je divný, že to dřív nedělali, nějaká změna nenastala?? Nějaká událost, kdy to začali dělat...........nebo jen nějaký z nich.

Ráda super, ale nereálná, jelikož mám asi 3 dny v měsíci volno a víc ho nedostanu bohužel. Tak to zkouším postupně aspoň když jsem doma. Pustím je na zahradu, pochválim za vyvenceni venku atd. Asi to bude na delší dobu. Nevím co za změnu nastalo. Nic mě nenapadá.

21.11.2019 15:49
Denisa4425

XXX.XXX.172.37

"Zprvu jsem si myslela, že znackuji, tak jsem vse vzala desinfekci, ale pokračuje to a ne na stejných místech."

této větě zhola nerozumím - proč by použití desinfekce a "ne stejná místa" vylučovala značkování?

"Je divný, že to dřív nedělali, nějaká změna nenastala?? Nějaká událost, kdy to začali dělat...........nebo jen nějaký z nich."

někdo dospěl, respektive dospívá, vztahy mohou být napjaté, to zcela postačí........třeba

Dostala jsem radu, abych ta místa vzala desinfekci, aby nedocházelo k tomu, že tam pes uciti svou pachovou stopu a nebude ji chtít '' zviditelnit ''.

21.11.2019 15:59

to opravdu značkování nezabrání

21.11.2019 16:53
Denisa4425

XXX.XXX.172.37

to opravdu značkování nezabrání

Zkouším vše

21.11.2019 18:25
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Denisa4425 napsal(a):
Zkouším vše

Jak vše?
Na to stačí jen Vaše důslednost.
Nedopustit, aby to tam pustil - pustili.

21.11.2019 23:10
Denisa4425

XXX.XXX.172.37

rapotacka11 napsal(a):
Jak vše?
Na to stačí jen Vaše důslednost.
Nedopustit, aby to tam pustil - pustili.

Myslím, že ve výchově jsem důsledná. Ovšem. Nevím jak to mám ovlivnit, když nejsem doma??

22.11.2019 21:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Asi blbá otázka, ale nemohou být ti psi v té dílně, když tam jsou čistotní? Pokud to nejde, tak bych asi taky uvažovala o tom, že bych jim dala ven boudy a v době nepřítomnosti je nechávala venku. Dobrý nápad se mi zdá ten, co popisuje Sardualh - akorát to chce volno a čas no. A nebo alespoň cíleně venčit když jste doma - chválit za to a naučit třeba i nějaký povel pro to. Ale ve vaší nepřítomnosti bych je tedy na té chodbě nenechávala, ať nemají tu možnost to tam dělat.

A ještě mě napadá jedna věc - když odcházíte, tak psi jsou vyvenčeni? A kolik hodin jsou tam samy? Pokud se nejedná o štěňata, tak by měli vydržet (pokud to není fakt moc hodin) a pokud tam ty louže jsou, tak bych řekla, že jde buď o zdravotní problém a nebo o značkování, ale ne o venčení jako takové. Nemůže být jeden pes nastydlý? Že ten by tam čůral a ostatní to po něm značkovali?

A ještě trochu OT - kdysi jste tu řešila problém právě s tím NOxKAO, jak jste pokročili, je to lepší? :-) To jen ze zvědavosti .

23.11.2019 00:31

Posledni napad.
Nebude se libit.

Ale - pokud vam prijde ze pejsci jsou venceni, nemaji zdravotni problem atd.
Takze jde o psycho...

Co zkusit v chodbe vytvorit "toalety"? Jedna "plena" nekde za rozkem?
Pokud na ni budou pesini chodit - mete vlastne vyhrano. Nebudou vymesovat mimo a diky tomu trebas pochopite trebas i to, kdy, kdo, proc a jak....?

A pokud moci kvuli psych., tak se casem zas hodi do klidu - kdyz vi kam v pripade trablu ...

23.11.2019 01:33
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Denisa4425 napsal(a):
Myslím, že ve výchově jsem důsledná. Ovšem. Nevím jak to mám ovlivnit, když nejsem doma??

Nechat je venku.

23.11.2019 08:26
Denisa4425

XXX.XXX.32.14

marcelaamax napsal(a):
Asi blbá otázka, ale nemohou být ti psi v té dílně, když tam jsou čistotní? Pokud to nejde, tak bych asi taky uvažovala o tom, že bych jim dala ven boudy a v době nepřítomnosti je nechávala venku. Dobrý nápad se mi zdá ten, co popisuje Sardualh - akorát to chce volno a čas no. A nebo alespoň cíleně venčit když jste doma - chválit za to a naučit třeba i nějaký povel pro to. Ale ve vaší nepřítomnosti bych je tedy na té chodbě nenechávala, ať nemají tu možnost to tam dělat.

A ještě mě napadá jedna věc - když odcházíte, tak psi jsou vyvenčeni? A kolik hodin jsou tam samy? Pokud se nejedná o štěňata, tak by měli vydržet (pokud to není fakt moc hodin) a pokud tam ty louže jsou, tak bych řekla, že jde buď o zdravotní problém a nebo o značkování, ale ne o venčení jako takové. Nemůže být jeden pes nastydlý? Že ten by tam čůral a ostatní to po něm značkovali?

A ještě trochu OT - kdysi jste tu řešila problém právě s tím NOxKAO, jak jste pokročili, je to lepší? :-) To jen ze zvědavosti .

Tam by klidně být mohli, jsou tam zalezli většinu času. Ale bohužel vím, že prostě tak dlouho bez curani nevydrží. Asi je to moje chyba, ale tím, že jsou zvyklí mít pořád přístup ven, tak jsem je nenaučila, aby se vycurali a pak už nemohli. I v noci mě budí i 4x abych je pustila ven a to je většinou cca 7 hodin a v práci jsem 10 hodin. Ale napadá mě, že by se stejně jako do dílny udělali psi dvířka i na zahradu a tím pádem by se chodba vytápěla. Což by mohlo pomoci pokud ji berou za venek. Uvidíme co na to řeknou. Jinak s Herrynem se to jaksi už urovnalo. Už je u nás asi rok a půl a už umíme základní povely (když se nám chce, samozřejmě) . Tak nějak jsme se spolu všichni zžili. Ale tím, ze se vyřešil jeden problém, tak nastal další s chodbou, abych se nenudila

23.11.2019 08:30
Denisa4425

XXX.XXX.32.14

Posledni napad.
Nebude se libit.

Takze jde o psycho...

Pokud na ni budou pesini chodit - mete vlastne vyhrano. Nebudou vymesovat mimo a diky tomu trebas pochopite trebas i to, kdy, kdo, proc a jak....?

A pokud moci kvuli psych., tak se casem zas hodi do klidu - kdyz vi kam v pripade trablu ...

K tomuhle bych chtěla přistoupit jako k úplně krajní možnosti. Zatím, jak už jsem psala, zkusím udělat psi dvířka na zahradu a tím pádem chodbu vytápět, což by se mohlo zlepšit, pokud opravdu považuji studenou chodbu za venek. Uvidíme

23.11.2019 08:30
Denisa4425

XXX.XXX.32.14

rapotacka11 napsal(a):
Nechat je venku.

Zahrada je moc malá...

23.11.2019 08:41

jsou to dva samci + feny všichni ve věku do dvou let?

23.11.2019 08:57
Denisa4425

XXX.XXX.32.14

jsou to dva samci + feny všichni ve věku do dvou let?

Dva psi. Oba necelé 3 roky . Fena má 2 roky

23.11.2019 09:27
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Denisa4425 napsal(a):
Zahrada je moc malá...

No pak tedy vytírejte .
Nebo nechte fenu doma a psy venku. (?)
Zkoušejte tyhle šachy.

Žádný voňavky a "odpuzovače" . . .

23.11.2019 12:02
fikovnice

XXX.XXX.135.251

Posledni napad.
Nebude se libit.

Takze jde o psycho...

To já jsem proti. Aby psi močili v baráku... Jen ze zdravotních důvodů to připouštím. Ale chápu, že zoufalství asi může člověka přivést i k takovýmto úvahám.

24.11.2019 06:05
Denisa4425

XXX.XXX.32.14

Zdravím všechny, hned včera jsme koupili dvířka a dali na dvere na zahradu. Zatopila jsem tam, takže na chodbě bylo nějakých 18 stupňů a zatím bez nehod. Jsem zvědavá co bude až přijdu z práce. Modlím se, aby tohle už vyšlo

24.11.2019 06:53

Denisa4425 napsal(a):
Zdravím všechny, hned včera jsme koupili dvířka a dali na dvere na zahradu. Zatopila jsem tam, takže na chodbě bylo nějakých 18 stupňů a zatím bez nehod. Jsem zvědavá co bude až přijdu z práce. Modlím se, aby tohle už vyšlo

Tak to držím palce, aby to vydrželo

25.11.2019 00:35
Denisa4425

XXX.XXX.172.37

Tak jsem přišla domů z práce a to by jste nevěřili. Měla jsem doma čisto, tak doufám že to vydrží a nebyl to jen skrat na jeden den. Děkuji všem za rady

29.11.2019 07:26
Denisa4425

XXX.XXX.24.201

Ještě jednou zdravím. Tak pejskům to vydrželo do dneška, kdy už jsem tam měla zase loužicku. Doufám, že to byl jen omyl a už se to nebude opakovat. Nicméně mám ještě jednu otázku. Od toho co jsou dveře zavřené, tak jsou tam pejsci cítit. Jak to řešíte vy? Není to smrad jako takový ale prostě cítit to jde. Chápu, ze mam 3 psy v domě, tak logicky půjdou cítit, ale existuje nějaký opravdu účinný neutralizer pachu? Nebo ne. Děkuji

29.11.2019 09:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Denisa4425 napsal(a):
Ještě jednou zdravím. Tak pejskům to vydrželo do dneška, kdy už jsem tam měla zase loužicku. Doufám, že to byl jen omyl a už se to nebude opakovat. Nicméně mám ještě jednu otázku. Od toho co jsou dveře zavřené, tak jsou tam pejsci cítit. Jak to řešíte vy? Není to smrad jako takový ale prostě cítit to jde. Chápu, ze mam 3 psy v domě, tak logicky půjdou cítit, ale existuje nějaký opravdu účinný neutralizer pachu? Nebo ne. Děkuji

Ono záleží na psovi, typu srsti, jestli venku zmokne a tak. Já mám psy hladkosrsté a cítit nejsou - a to nemám jen z mé hlavy, ptám se všech návštěv - kamarádů a rodiny, kde vím, že by mi řekli pravdu a ani oni psy necítí. My sice moc ven v dešti nechodíme, ale pokud už zmokneme, tak samozřejmě je cítít "mokrej pes", ale to je chvilková záležitost, než uschne. Jinak je nikdo necítí a to ani lidi, kteří doma psi nemají. Ale pamatuji si třeba u kamarádky, že měla malé společenské nelínající plemeno - a cítit byl v baráku hrozně. Asi záleží i pes od psa noo.

Ono je taky možné, že vám to tam je cítit právě proto, že tam psi dělali ty loužičky - předešlý pes takhle jednou označkoval chodbu, když fena hárala a dostávali jsme to dlouho dolů - pořád jsem to cítila, na koberci.

Jinak jako neutralizér pachu mám Alpík - kdysi ho tu někdo doporučoval, tak jsem ho vzala - občas s ním psům "provoním" pelechy, občas stříknu jen tak do vzduchu. Jinak u nás ale jede dost často aromadifuzér s přírodním olejíčkem, takže většinou je cítit to

29.11.2019 13:55
Denisa4425

XXX.XXX.172.37

No právě, že mě návštěva sem tam řekne, že jo, pak zase že ne, tak já nevím. No chodba už je cisterna tolikrát, že čekám kdy vzmu mopem i vrstvu kachlicek oni jsou všichni s delšími chalupy a třeba babička měla dalmatina a ten je tam cítit doteď a to už je 3 roky po smrti 😁

30.11.2019 12:22

Chlupatí velcí psi v menší zavřené chodbě páchnout budou. Navíc si možná sem tam pomočí srst, když málo zvednou nohu a chvátají....( jestli jsou to psi ). Od toho aby páchli mají anální žlázy - psi prostě páchnou. A dělájim to dobře :-)). Fakt je, že někteří víc a jiní míň.
Ve vašem případě by bylo moudré psy trvale ubytovat venku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík