Zdtavim,
Asi pred mesicem se nasemu psovi objevila na hlave krvava mista beu srsti. Mysleli jsme si,ze se porvali s kockou. Vcera jsme objevili velke misto za uchem (dost si to rozskrabal sam) a dnes 2 na noze. Jedno čerstvé, druhe uz docela zahojene. Myslite,ze to muze mit fakt od kocky nebo je to nejaka kozni nemoc? Na veterinu jdeme odpoledne,tu nevynechame,jen hledam nejake info,nez se tam dostaneme.
Uživatel s deaktivovaným účtem

to vidím jako klasické hot spoty - zánět kůže
příčina může být kousanec blechy, štípanec, klíště, drobné poranění kůže, zapaření, dredy atd............pes si to rozdrápe, rozkouše, rozlíže, zanese bakterie ......ono to dost bolí
Můžu se zeptat, kolik je psu let? Na fotce vypadá už starší, ale možná je to jen fotkou. Pokud jsou to hotspoty, v takové míře, tak nechat uděkat rozbory krve a moči, protože to většinou ukazuje na problém imunity, vážnou chorobu. Měla jsem berňáka a toto plemeno, díky kožichu na hotspoty trpí. Náš ho nikdy neměl, až se mu vyhodil velký nad ocasem a bylo jasné, že je zle. Bylo. Ale nechci vás strašit. Mohl si třeba jen mokrý doma lehnout a zapařit se?
Jj,určitě hot spot. Pokud se rve s kočkou,tak ranka od drápu kočky může být primární zranění. Pak se pes začne škrábat, pod srstí se místo zapaří, zmokvá a hot spot je na světě, zvlášť když pes k tomu inklinuje. Ono obecně jsou psi, kteří nebudou mít hot spot,i kdyby nevím,co, a pak psi,kterým se udělá z čehokoli (a pak za mě je problém v imunitě)
Srst se musí vystříhat a ránu vysušovat. Strhávat případné strupy. Betadinou nebo hypermanganem nic nezkazíte. Někomu se osvědčil gel z aloe. Jinak veti dávají na rozjeté hot spoty Purivet, když je to opravdu hodně a sekundární bakteriální infekce,musí se dát antibiotika. Mě se na vše osvědčil Tenazym,ale to je také jen od veta. Ale jestli jdete odpo,spíš bych to nechala tak,ať vidí skutečný stav. A samozřejmě zamezit psovi v tom,aby si to drbal,lízal atd
Uživatel s deaktivovaným účtem

asi bych se zamyslela nad příspěvkem lesnížínky, ono jedna věc je rozený hotspoťák (mám doma) a druhá věc je premiéra hot spotu u psa vstupujícího do třídy seniorů - nemůže to signalizovat nějaké vnitřní onemocnění?