Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

11.1.2020 15:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Dobrý den,
tak od května startuje třetí vlna EET, která se týká i chovatelství. Zajímalo by mě, jak se na to chystáte? Bude to tedy tak, že při převzetí štěněte novým majitelem a platbou v hotovosti musí být už člověk připojený, tržbu okamžitě evidovat a vydat stvrzenku?
Snažím se v tom zorientovat a pochopila jsem, že se to nebude týkat jen toho, kdo opravdu odchová nějaký ten vrh jednou za delší čas. Pokud už to bude byť jeden vrh ročně, tak toto bude muset člověk podstoupit.
Jestli je to opravdu takto, tak si myslím, že Babiš množírny (jak já to slovo nemám ráda, protože každý si pod ním představuje něco jiného) vyřešil! Nějaké čipy a registrace neregistrace jsou proti tomu čajíček.
Bude to docela ale dost velký vopruz

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2020 17:20

asi je nejjednodušší nechat si štěňata zaplatit převodem.

11.1.2020 17:58
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Pokud máte příjem do (tuším) 600 tisíc ročně, můžete na FÚ požádat o výjimku a budou Vám přiděleny číslované papírové příjmové doklady. Doporučuju ale podrobnosti ověřit přímo na FÚ - ten příjem za minulá léta se musí nějak dokladovat a musí být předpoklad, že to v dalším roce nebude jinak. Přímo technické podrobnosti tohoto nesmyslu neznám.

Kaya23

29.6.2020 11:30
Kaya23

XXX.XXX.219.28

No taky jsem z toho neměl radost, evidovat každou platební hotovost co vyeviduji pro svoje podnikání. Spousty podnikatelů na to dost utrpěla. Já si taky myslím že je to podle ročního výdělku a sou tam i nějaké výjimky. A spousty dalších výjimek docela by mě teď zajímalo jak je to tady s tím certifikátem https://leeto.cz/certificat jakože pro různé odvětví a nebo to prostě platí pro všechny stejně?

29.6.2020 11:44

Kaya23 napsal(a):
No taky jsem z toho neměl radost, evidovat každou platební hotovost co vyeviduji pro svoje podnikání. Spousty podnikatelů na to dost utrpěla. Já si taky myslím že je to podle ročního výdělku a sou tam i nějaké výjimky. A spousty dalších výjimek docela by mě teď zajímalo jak je to tady s tím certifikátem https://leeto.cz/certificat jakože pro různé odvětví a nebo to prostě platí pro všechny stejně?

Utrpěli na poctivost, jo? :-)
Bylo to podle oboru a obratu (výdělek je něco jiného..), ale kdysi.. od května 2020 to měli mít naprosto všichni včetně stánkařů.........
ale EET je odloženo, poslední vlna květnová se nespustila a jedná se o úplném zrušení.
Protože my živnostníci jsme chudáci :-)
Jako reklama teda úplně blbé..... jestli nemáte co dělat, pro certifikát si dojděte na fú, akorát nevím, k čemu.
Vztahuje se to k platbám, které přijmu v hotovosti. Když kupitel štěněte zaplatí na účet, tak EET nazdar, nic, nula.
Tudíž všici se rozčilovali zbytečně, velké obchody už to dělali dávno před touhle neúčinnou kravinou, a tak jediné, co je v záběru zájmu, jsou malé hospody.
Chovatelé určitě ne..
Fakt nic moc, ty reklamy tady.

29.6.2020 17:36
tero

XXX.XXX.236.36

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,
tak od května startuje třetí vlna EET, která se týká i chovatelství. Zajímalo by mě, jak se na to chystáte? Bude to tedy tak, že při převzetí štěněte novým majitelem a platbou v hotovosti musí být už člověk připojený, tržbu okamžitě evidovat a vydat stvrzenku?
Snažím se v tom zorientovat a pochopila jsem, že se to nebude týkat jen toho, kdo opravdu odchová nějaký ten vrh jednou za delší čas. Pokud už to bude byť jeden vrh ročně, tak toto bude muset člověk podstoupit.
Jestli je to opravdu takto, tak si myslím, že Babiš množírny (jak já to slovo nemám ráda, protože každý si pod ním představuje něco jiného) vyřešil! Nějaké čipy a registrace neregistrace jsou proti tomu čajíček.
Bude to docela ale dost velký vopruz

Množírny si vždy cestičku najdou, jen ti, kteří odchovaji jeden vrh za čas budou mít problém a možná se na nějaký chov vykašlou.

30.6.2020 00:43
b.k

XXX.XXX.210.234

Mám dojem,že pokud Váš čistý příjem z chovatelské činnosti přesáhne 60tisíc korun za rok,pak to musíte řešit. Opakuji - 60tisíc "vývar".. (škaredě řečeno)..

30.6.2020 00:49
b.k

XXX.XXX.210.234

tero napsal(a):
Množírny si vždy cestičku najdou, jen ti, kteří odchovaji jeden vrh za čas budou mít problém a možná se na nějaký chov vykašlou.

Žel množíren se to nedotkne nijak,jako vždy. Tam bude platit pouze osvěta..

A ne,ti poctivý se na chov nevykašlou,protože se nestalo žádné novum..

Přidejte reakci

Přidat smajlík