Hlídání / štěkání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mr.Inspiration

3.3.2020 19:36
Mr.Inspiration

XXX.XXX.76.83

Ahoj ,
zajímalo by mě v kolika měsících vaše pejsci začali hlídat / štěkat ?
Vaše osobní zkušenosti.
Je mi jasné , že se to liší hodně podle rasy a každý pes je jiný.

3.3.2020 19:49
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Ve 3 měsicích.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.3.2020 20:10

hlídat a štěkat je celkem rozdíl

3.3.2020 20:24

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
hlídat a štěkat je celkem rozdíl

zkopírováno ze stránek klubu pyr. plemen :

".....Pyrenej, tak ako som písala, je strážca telom a dušou, a nie tichý vyčkávajúci zabijak. Stráži tým štýlom, že sa snaží aby ku konfliktu ani nedošlo, a tak nepriateľa zastrašuje svojou mohutnosťou a hlbokým hlasom......"

3.3.2020 20:42
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Hlídat je upozornit na něco nezvyklého. A jak jinak než štěkotem?

3.3.2020 20:52

jahodapavel napsal(a):

si to dovolím rozšířit a to tak, že hlídat je v prvé řadě si všímat, sledovat, být pozorný.....a to skutečně lze i jako "tichý vyčkávajúci zabiják".....

štěkotem pes varuje, oznamuje, i preventivně (viz např. ta pastevecká plemena)
ale štěkot může být i projev strachu, to bezesporu ano

3.3.2020 22:01
conie

XXX.XXX.206.202

jahodapavel napsal(a):

Tak to by vám asi někteří pastevci přivodili infarkt - hlídám = ležím, jakoby spím, vypadám naprosto neškodně - do chvíle, kdy dojdu k názoru, že třeba zasáhnout. Pak je to mžik a útok, často skutečně tichý.

4.3.2020 07:20
TyVed

XXX.XXX.15.80

conie napsal(a):
Tak to by vám asi někteří pastevci přivodili infarkt - hlídám = ležím, jakoby spím, vypadám naprosto neškodně - do chvíle, kdy dojdu k názoru, že třeba zasáhnout. Pak je to mžik a útok, často skutečně tichý.

Tak pastevci nepotřebují moc upozorňovat, protože umí většinu nežádoucích i žádoucích příchozích zahnat nebo přemoct sami.

4.3.2020 07:34

conie napsal(a):

Mně před pár lety málem přivodil infarkt tibetský dogák, když ležel ve vysoké trávě asi 20m od mého stáda koz s kůzlaty a já viděla v trávě jen medvědí hlavu - ještě že medvědy u nás nemáme. Naštěstí usoudil, že to stádo je moje a nechtěl mi ho vzít, ale to jsem poznala až po ústupu do chlívů. Počůral dvorek, chalupu, plot a pak odkráčel.

"Pak je to mžik a útok, často skutečně tichý".
Tohle jsem tenkrát naštěstí nečetla. Dnes vím, že mu asi bylo doma smutno a tak se přišel družit, ale tehdy jsem byla na infarkt. Ale byla jsem "statečná" - hrozila jsem mu klackem. Naštěstí mě měl zcela "na háku".

4.3.2020 08:19
TyVed

XXX.XXX.43.57

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mně před pár lety málem přivodil infarkt tibetský dogák, když ležel ve vysoké trávě asi 20m od mého stáda koz s kůzlaty a já viděla v trávě jen medvědí hlavu - ještě že medvědy u nás nemáme. Naštěstí usoudil, že to stádo je moje a nechtěl mi ho vzít, ale to jsem poznala až po ústupu do chlívů. Počůral dvorek, chalupu, plot a pak odkráčel.

"Pak je to mžik a útok, často skutečně tichý".
Tohle jsem tenkrát naštěstí nečetla. Dnes vím, že mu asi bylo doma smutno a tak se přišel družit, ale tehdy jsem byla na infarkt. Ale byla jsem "statečná" - hrozila jsem mu klackem. Naštěstí mě měl zcela "na háku".

Naši psi taky když vidí někde stádo, tak mají tendence se tam uložit a stádo si přivlastnit. Ale určitě by neprošlo, že by jim pak někdo ty kozy odvedl.

Jen abych i odpověděl na dotaz k tématu. Naši psi oba hlídali cca od 3 měsíců. aktivně vyrazí zjistit co se ozvalo za zvuk, kdo se přibližuje, jdou tomu naproti a snaží se to zahnat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík