Podezření na otrávenou nástrahu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.9.2020 21:50
terkacerna

XXX.XXX.25.100

Zdravím,
Chci se zeptat, na váš názor, co bych v téhle situaci měla dělat. Dnes odpoledne jsem na naší zahradě našla od koček roztrhaný obal od kapsičky, kterou já vůbec doma nemám. Nebyla jsem na zahradě několik dní, tak nevím jak dlouho to tam mohlo být. Bylo to umístěné úplně na jiné straně zahrady za domem, relativně daleko od ulice, takže odhozený odpadek nám přijde divný. Bojím se, aby to nebyla nějaká nástraha s otráveným krmivem, protože vím že se toto děje poměrně často.
Během dneška byl pes asi 10 minut na zahradě bez dozoru a kocour asi hodinu, takže oba se k tomu mohli dostat. Mám hrozný strach, jestli se něčím neotrávili. Zatím se oba jeví jako v pořádku, ale vím že jsou toxiny, u kterých se otrava pozná až po několika dnech.
Bojím se, ale zase nechci zbytečně panikařit. Bojím se o to víc, pač nám před 3 týdny zmizela jedna kočka a už se nikdy neobjevila, a teď tohle. Přijde mi to jako podivná náhoda. Jen si neumím představit kdo by nám tohle dělal, se sousedy žádné konflikty nemáme. Nedá mi to spát, pořád mi to vrtá hlavou, kde se to tam mohlo vzít
Děkuji za názory.

9.9.2020 22:04
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

takže odhozený odpadek nám přijde divný
"""""""""""""""""""""""""""""""""
Měli jsme kočku, která nám nosila na zahradu,
co našla na ulici . Třeba krabičku od cigaret, celofán
od Tatranek aj. Viděla jsem ji, když si to táhla dom.

10.9.2020 06:35
MajkaP

XXX.XXX.84.93

Možné je všechno, já bych ale žáky považovala za pravděpodobné, že to přitáhla nějaká kočka z odpadků/popelnice....

janae1

10.9.2020 07:23
janae1

XXX.XXX.160.6

terkacerna napsal(a):
Zdravím,
Chci se zeptat, na váš názor, co bych v téhle situaci měla dělat. Dnes odpoledne jsem na naší zahradě našla od koček roztrhaný obal od kapsičky, kterou já vůbec doma nemám. Nebyla jsem na zahradě několik dní, tak nevím jak dlouho to tam mohlo být. Bylo to umístěné úplně na jiné straně zahrady za domem, relativně daleko od ulice, takže odhozený odpadek nám přijde divný. Bojím se, aby to nebyla nějaká nástraha s otráveným krmivem, protože vím že se toto děje poměrně často.
Během dneška byl pes asi 10 minut na zahradě bez dozoru a kocour asi hodinu, takže oba se k tomu mohli dostat. Mám hrozný strach, jestli se něčím neotrávili. Zatím se oba jeví jako v pořádku, ale vím že jsou toxiny, u kterých se otrava pozná až po několika dnech.
Bojím se, ale zase nechci zbytečně panikařit. Bojím se o to víc, pač nám před 3 týdny zmizela jedna kočka a už se nikdy neobjevila, a teď tohle. Přijde mi to jako podivná náhoda. Jen si neumím představit kdo by nám tohle dělal, se sousedy žádné konflikty nemáme. Nedá mi to spát, pořád mi to vrtá hlavou, kde se to tam mohlo vzít
Děkuji za názory.

Asi už by se projevily příznaky, kočky jsou na jedy citlivé.
A taky kapsička je dost krkolomný způsob návnady.

Dle mého to přitáhlo nějaké zvíře z odpadků, hodila bych to za hlavu.

10.9.2020 11:12
Terven

XXX.XXX.110.191

janae1 napsal(a):
Asi už by se projevily příznaky, kočky jsou na jedy citlivé.
A taky kapsička je dost krkolomný způsob návnady.

Dle mého to přitáhlo nějaké zvíře z odpadků, hodila bych to za hlavu.

Přesně tohle mě napadlo - proč by to někdo cpal do kapsičky- po návnadě by zůstal obal a ještě by bylo riziko, že se cílové zvíře dovnitř nedostane.
Moje feny například na kopci před barákem objevily už 2x zbytky ryby. Taky mi to hrozně vrtalo v hlavě a bála jsem se, že jsou to nástrahy, protože nejbližší voda je kilometry daleko. Ale pohybujou se tu kočky.

10.9.2020 15:26
Atheira

XXX.XXX.209.8

Na tom obalu je vidět, že se z toho někdo zřejmě dost urputně snažil vyžrat co nejvíc se dalo. Znám kočky, které když ví, kde jsou kapsičky uložené a mají možnost se k nim dostat, jsou schopné je rozebrat a obsloužit se samy.
Výsledek pak vypadá přesně nějak takhle. Všude díry od zubů a kousky obalu nacházíte v okolí ještě týden.
Jestli to přitáhli z odpadků, prostě v tom obalu ještě mohlo něco zůstat. Zřejmě dost šťávy, aby to ta kočka považovala za dostatečně atraktivní, aby se s tím takhle rvala. Na otrávenou návnadu bych v takovém případě popravdě ani nepomyslela.

Přidejte reakci

Přidat smajlík