Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Prezdivka123

27.9.2020 23:44
Prezdivka123

XXX.XXX.88.203

Dobrý den,
Zoufale prosím o radu. Od začátku přezubování lepíme našemu chlapečkovi ouška. Vyzkoušeli jsme metodu s náplastí-z toho mi přijdou ouška moc do strany a stejně se po chvíli zase staví..i metodu lepidlem copydex, kde mi však pejsek ouška tak rozdrbe, až serve celou vrstvu chlupů i s kůží dolů..
Je mu 5 měsíců a ušiska se nám buď točí do stran nebo staví nahoru.
Poraďte prosím, co mám dělat?

28.9.2020 04:35
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Neotravujte a netrapte to nešťastné zvíře!
Vaše ušiska jsou v pořádku?
A co zadek, nos, nohy ?

28.9.2020 05:24
impact

XXX.XXX.120.104

Nedělejte nic a přestaňte ho chudáka trápit. Teď jsem Vám to psala ve skupině na FB, ale tam to tuším brzo zmizí.

Koupila jste si křížence a naprosto nemůžete tušit, jestli jeho babka není krysařík, po kterém prostě bude mít uši nahoru, i kdybyste se na hlavu postavila.

Pokud jste si chtěla koupit JRT, měla jste si koupit JRT, který je šlechtěný na to, aby jako JRT vypadal. Vy jste si koupila voříška, tak se smiřte s tím, že jako voříšek vypadat bude a mějte ho ráda i s ušima nahoru. A buďte vděčná, že jsou to jenom uši. Taky to mohla být spinocerebelární ataxie a to už by taková legrace nebyla.

28.9.2020 08:19
juhaj

XXX.XXX.164.121

Prezdivka123 napsal(a):
Dobrý den,
Zoufale prosím o radu. Od začátku přezubování lepíme našemu chlapečkovi ouška. Vyzkoušeli jsme metodu s náplastí-z toho mi přijdou ouška moc do strany a stejně se po chvíli zase staví..i metodu lepidlem copydex, kde mi však pejsek ouška tak rozdrbe, až serve celou vrstvu chlupů i s kůží dolů..
Je mu 5 měsíců a ušiska se nám buď točí do stran nebo staví nahoru.
Poraďte prosím, co mám dělat?

To vám ho není líto, serve si uši, lepím lepidlem. Vážně to musí být, pro vaše uspokojení? Tak když se vám bez standardních uší nelíbí, tak ho prodejte a kupte s PP, nejlépe starší štěně s ušima v pořádku. Tyhle už lepší nebudou, leda přišít režnou nití ( vtip).

28.9.2020 08:35
ainu

XXX.XXX.45.21

On už je tuzing nejen u aut, ale i u psů?

28.9.2020 09:09
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.179

impact napsal(a):
Nedělejte nic a přestaňte ho chudáka trápit. Teď jsem Vám to psala ve skupině na FB, ale tam to tuším brzo zmizí.

Koupila jste si křížence a naprosto nemůžete tušit, jestli jeho babka není krysařík, po kterém prostě bude mít uši nahoru, i kdybyste se na hlavu postavila.

Pokud jste si chtěla koupit JRT, měla jste si koupit JRT, který je šlechtěný na to, aby jako JRT vypadal. Vy jste si koupila voříška, tak se smiřte s tím, že jako voříšek vypadat bude a mějte ho ráda i s ušima nahoru. A buďte vděčná, že jsou to jenom uši. Taky to mohla být spinocerebelární ataxie a to už by taková legrace nebyla.

To je on?

28.9.2020 10:17
GAELLE

XXX.XXX.66.235

chudák pes

28.9.2020 12:20
impact

XXX.XXX.120.104

Fiona.Praha napsal(a):
To je on?

Ano.

28.9.2020 13:00
impact

XXX.XXX.120.104

Klasika. Koupí si kříženečka a pak se zlobí, že je nazván kříženečkem.

A ne, takto opravdu čistokrevný JRT nevypadá.

28.9.2020 13:14
impact

XXX.XXX.120.104

Snažit se tyhle uši přesvědčit, aby byly dolů, to je čirej fantas..

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.9.2020 13:55

impact napsal(a):

Co by za takove usiska lecktery ovcak dal

28.9.2020 14:11
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co by za takove usiska lecktery ovcak dal

zrovna to mne při pohledu na fotku napadlo

28.9.2020 14:27
Atheira

XXX.XXX.209.8

impact napsal(a):

Když odbočím od uší... je normální aby štěně JRT mělo takovouhle stavbu těla a čumák?
Já se zrovna v russelech vůbec nevyznám, ani jsem už pěkně dlouho žádný naživo nepotkala, ale kdybych viděla tohohle psíka nezávisle na diskuzi, vůbec by mi JRT nepřišel na mysl. U té druhé tady z citace ani omylem teda.

28.9.2020 14:58
impact

XXX.XXX.120.104

Atheira napsal(a):
Když odbočím od uší... je normální aby štěně JRT mělo takovouhle stavbu těla a čumák?
Já se zrovna v russelech vůbec nevyznám, ani jsem už pěkně dlouho žádný naživo nepotkala, ale kdybych viděla tohohle psíka nezávisle na diskuzi, vůbec by mi JRT nepřišel na mysl. U té druhé tady z citace ani omylem teda.

Ne, není to JRT. Ani z hodně velké dálky.

28.9.2020 15:03

impact napsal(a):
Klasika. Koupí si kříženečka a pak se zlobí, že je nazván kříženečkem.

A ne, takto opravdu čistokrevný JRT nevypadá.

Před pár měsíci tady byla stejně uražená slečna, která řešila opačný problém. Jejímu malamutovi ne a ne stát ouška. Teda malamutovi - pokud to na fotce měl být malamut, tak já jsem Angelina Jolie.

Prezdivka123

28.9.2020 15:06
Prezdivka123

XXX.XXX.88.203

Vy jste všichni pěkní idioti. Víte naprosté nic o mém psovi, ani nevíte zda se skutečně jedná o psa, jehož foto sem jedna inteligentka vložila.. hlavně že všichni tvrdíte jací my jsme tyrani..vážně jste jako magoři.. v životě už nikdy na žádnou diskuzi nevlezu, protože odpověď na otázku se tam člověk stejně nedozví.
Děkuji Vám pěkně za sračky, které mi sem píšete, nashle a těšilo mě!

28.9.2020 15:09
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.179

impact napsal(a):

Tak tyhle uši dole držet nebudou.

28.9.2020 15:10

Prezdivka123 napsal(a):
Vy jste všichni pěkní idioti. Víte naprosté nic o mém psovi, ani nevíte zda se skutečně jedná o psa, jehož foto sem jedna inteligentka vložila.. hlavně že všichni tvrdíte jací my jsme tyrani..vážně jste jako magoři.. v životě už nikdy na žádnou diskuzi nevlezu, protože odpověď na otázku se tam člověk stejně nedozví.

Ááá, potrefená husa. Myslím, že to tady bez vás v pohodě zvládneme.

28.9.2020 15:10
juhaj

XXX.XXX.164.121

Já vám teda napíšu jediné řešení, dělalo se to v osmdesátých letech, než se to zakázalo. V narkoze se nařízne chrupavka ucha, která se tím oslabí a ucho neudrží vzpřímené. A jestli jste tohle schopná udělat, tak je vidět, jak svýho chlapečka milujete.

28.9.2020 15:12
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.179

Prezdivka123 napsal(a):

Proč se vztekáte?
Je to Váš pes nebo není?

28.9.2020 15:17
impact

XXX.XXX.120.104

Prezdivka123 napsal(a):

Jistě to není tvůj totožný dotaz na FB, tvůj profil na FB s odkazem na IG a tvoje fotky z IG.

Zdraví yntelygentka.

Imho není ti to divný, že lidi všude odpovídají totéž - netrápit štěně, protože je to kříženeček a uši bude mít tak, jak to má geneticky dané?

PS: A sprostá jsi taky všude stejně.

28.9.2020 15:18
impact

XXX.XXX.120.104

Fiona.Praha napsal(a):
Proč se vztekáte?
Je to Váš pes nebo není?

Já nikdy nelžu...

28.9.2020 15:18
Atheira

XXX.XXX.209.8

Fiona.Praha napsal(a):
Proč se vztekáte?
Je to Váš pes nebo není?

Určitě je, jinak by rovnou řekla, že to vůbec není pes, o kterém se bavíme.
Jelikož sem ale vlítla jak velká voda a sprostě nás tu pofackovala, je jasný, že pes na fotkách je její a všichni jí tu řekli jen to, co v žádným případě nechtěla slyšet.

Proboha, co ten člověk jako čekal? I kdybych měla ultra drahý štěně kdovíjakýho plemene s očekáváním nějakých výstavních úspěchů a ono mi to celý zhatilo ušima, nikdy by mě ani nenapadlo lepit mu je lepidlem za tu cenu, že si je orve i s kůží.

Prezdivka123

28.9.2020 15:21
Prezdivka123

XXX.XXX.88.203

Drahá přezdívko impact nebo jak se tu nazýváte..
Laskavě mi netykejte, nic Vás k tomu neopravňuje.
Víte o mně i mém psovi velké nic, tak se laskavě běžte rozčilovat někam jinam.
Magore bláznivý

28.9.2020 15:22

Jak se u nás říká pro pravdu se každý zlobí.

28.9.2020 15:26
impact

XXX.XXX.120.104

Prezdivka123 napsal(a):
Magore bláznivý

Promiň berunko, ale vykám pouze lidem, ke kterým mám úctu. Takovej sprostej fracek, jako jsi ty, si ji bohužel nezaslouží.

28.9.2020 15:26
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Prezdivka123 napsal(a):
Magore bláznivý

zato my o vás a vašem psovi už z toho vašeho vyjadřování víme své
příště si kupte psa s pp šetřilko

28.9.2020 15:29

impact napsal(a):

To je ale krásné bulteriéří štěňátko!

28.9.2020 15:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Prezdivka123 napsal(a):
Magore bláznivý

Jestli se tu někdo rozčiluje, tak jsi to ty mladá dámo. O sprostém vyjadřování nemluvě. Přečti si po sobě ty své výlevy a za domácí úkol napiš 100x větu: nebudu týrat svého psa. Třeba se ti vtiskne.

28.9.2020 15:32
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.179

impact napsal(a):
Já nikdy nelžu...

Já se ptala Kačky, teda Přezdívky123 .

Netvrdím, že lžete.

Z jejího příspěvku se dalo vyčíst, že bychom měli pochybovat o tom, jestli to je nebo není její pes. Tak jsem od ní chtěla číst odpověď. Evidentně na to nemá koule, aby se k tomu postavila čelem.

28.9.2020 15:37

Hogwards is my home? V tom případě doporučuju místo lepidla použít kouzelnou hůlku a ty uši mu do požadovaného tvaru nakouzlit.

Protože tyhle ušiska styl na buldočka fakt jinak poloklopený nikdy nebudou.

28.9.2020 15:38
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.179

Škoda, že ho neuvidíme, až vyroste

28.9.2020 15:45

Fiona.Praha napsal(a):
Škoda, že ho neuvidíme, až vyroste

Ale on to bude fakt bulíčko buldoček. Nohy, válcové tělo, stojí doširoka jako buldok, tam prostě toho teriéra zbylo málo... Ale je moc hezký. Škoda, že má tak hloupou paničku. Já bych se takovým pejskem všude chlubila, je naprosto boží.

Prezdivka123

28.9.2020 15:52
Prezdivka123

XXX.XXX.88.203

A vy, magorko bláznivá, tady prestaňte cpát fotografie na jejichž zveřejňování nemáte práva. Jsou na mém profilu, tudíž jsou majetkem mého profilu. A vůbec nemůžete vědět, že se jedná o psa, který je předmětem této diskuze. Máme psů více, avšak na tento profil, jenž jste vy navštívila, dávám jen fotky svého vlastního psa. Tak se uklidněte a jděte zachraňovat skutečně týrané pejsany, to ani jeden z našich psů skutečně není. Už

28.9.2020 15:56
impact

XXX.XXX.120.104

Já tam vidím jezevčíka.

Chudák jak má ty uši sešněrovaný.

28.9.2020 15:58

tak drahá přezdívko Prezdivko dejte fotky, ať víme, o čem tady tlacháme, ne?

jo, co dáte na internet internet už nevrátí. fotografie jste zveřejnila vy, teď už jsou veřejné.

28.9.2020 15:58
GAELLE

XXX.XXX.66.235

impact napsal(a):
Já tam vidím jezevčíka.

není to už týrání?

28.9.2020 16:01
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.179

Ale on to bude fakt bulíčko buldoček. Nohy, válcové tělo, stojí doširoka jako buldok, tam prostě toho teriéra zbylo málo... Ale je moc hezký. Škoda, že má tak hloupou paničku. Já bych se takovým pejskem všude chlubila, je naprosto boží.

Já jsem si říkala, že je to buldoček s něčím. A přemýšlela jsem s čím, ale bulík mne nenapadl.

Zvláštní je, že slečně vadí uši, ale figura a velký podíl černé jí nevadí vůbec. Evidentně se neobtěžovala přečíst si standard plemene.
Dost mi slečna připomíná tu Balněco, která se tady se všemi do krve hádala a všechny napadala, protože ona má yorka a hotovo.

Mně by se takový pes taky líbil, je hezký.

28.9.2020 16:02

impact napsal(a):
Já tam vidím jezevčíka.

Jejda.. a takový pěkný bulíček to byl

28.9.2020 16:04

Jejda.. a takový pěkný bulíček to byl

lepení se sundá a uši vyletí jak napružený.

tyhle uši nebudou klapaté asi tak stejně jako Noře by nepomohlo ani lešení, kdybych chtěla, aby je měla nahoru.

Prostě některý věci nejdou.

28.9.2020 16:07

Svatá prostoto, je možný, že někdo může být tak hloupej? A to jsem si myslela, že už jsem viděla všechno.

28.9.2020 16:09
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.179

impact napsal(a):
Já tam vidím jezevčíka.

Aha, tady taky vidím jezevčíka.

To, že se tohle psovi nedělá, bych Přezdívce Kačce vysvětlila stručně ručně. By mne moc zajímalo, který chytrolín jí tohle poradil.

28.9.2020 16:18
MajkaP

XXX.XXX.84.93

Když všude nacpete milion #hastagů , že je to #jackrusellterrier ,tak už je dost těžké uznat, že je to něco úplně jiného. 🤷
Já jsem si taky pořídila křižovatku, ale oba rodiče jsem viděla a vím, že je nikdo nemnožil schválně ( rodiče v jedné rodině a poněkud podcenili plodnost mladého psa, v době narození štěňat byl už vykastrovaný).
Navíc jsem za štěně dala 500 , což majitelům nestačilo ani na misku, krmení, očkování a čip...
Uši bych štěněti udržela dole leda sešívačkou, protože je má po mamince- a proto ji nemám míň ráda.

28.9.2020 16:19

Je k adopci?
Budu sledovat bazoš. A vezmu si ho a každé ráno mu budu říkat -
neboj, ta zlá paní už je pryč, už ti nikdo ubližovat nebude, a kdo tady má ty nejkrásnější buldočí uši, kdo je na světě nejkrásnější, ty, náš malej bulzevečku ušatá!

28.9.2020 16:26

impact napsal(a):
Já tam vidím jezevčíka.

Nemá mít jack uši klopené, překlopené, jako přehozené ze strany dopředu nebo jak to popsat.. jako foto.. Dyť tohle jsou uši jezevčíka - připláclé k hlavě, lehnuté, ...
Však jí to poradili špatně Tak ale to už vlastně ani není vtipné, ona to lepila zbytečně. U všech svatých buldočků a teriérů a jezevčíků ježišmarja.

28.9.2020 16:47
impact

XXX.XXX.120.104

Nemá mít jack uši klopené, překlopené, jako přehozené ze strany dopředu nebo jak to popsat.. jako foto.. Dyť tohle jsou uši jezevčíka - připláclé k hlavě, lehnuté, ...
Však jí to poradili špatně Tak ale to už vlastně ani není vtipné, ona to lepila zbytečně. U všech svatých buldočků a teriérů a jezevčíků ježišmarja.

Ano, tohle je typický zástupce plemene.

Jinak ten od Přezdívky je má fakt jak jezevec, akorát do protivky musely být ty geny sakra silný, že je má žahnutý nahóru.

28.9.2020 20:19
ainu

XXX.XXX.45.21

To mi připomnělo... v Brazílii taky vloni zavřeli jednu množírnu
https://www.motor1.com/news/360173/counterfeit-ferrari-lamborghini-shop-closed/

28.9.2020 20:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

ainu napsal(a):
To mi připomnělo... v Brazílii taky vloni zavřeli jednu množírnu
https://www.motor1.com/news/360173/counterfeit-ferrari-lamborghini-shop-closed/

Prezdivka123

28.9.2020 22:01
Prezdivka123

XXX.XXX.174.117

Tady přikládám foto našeho pejska s otcem, otec má PP, matka také, jen matka neabsolvovala výstavu->nebyla uchovněna->její štěňata PP nejsou, ačkoli ona sama i otec ano.
Všechna štěňata byla klasicky bílá s několika flíčky, tak jako rodiče..jen na toho jednoho se nějak "vylily" všechny barvy.
Znamená to tedy, že je něco míň? Že se k nim do vrhu nějak připletl od těch vámi z prstu vycucaných buldočků, jezevčíků a podobně?

(Mimochodem otec měl také lepená ouška, ač byl s pp, divné, nemyslíte? A i na tomto webu je mnoho majitelů pp jrt, kteří řeší lepení uší..)

Tolik k této předmětné diskuzi ;)

28.9.2020 22:05
impact

XXX.XXX.120.104

Ten bílej voříšek má PP, jo? A jak se oba rodiče jmenují papírovým jménem? Ráda si to na stránkách chovky dohledám a podívám se, proč je to štěně napůl jezevčík. Doufám teda, že nejsou z CHS, jakou svět neviděl.

28.9.2020 22:13
impact

XXX.XXX.120.104

Tady se bijete, jak ho nemáte od množitelů a proč jste ho teda sebrali matce tak brzo? Vždyť měl chudák sotva tři týdny.

28.9.2020 22:14

"Že se k nim do vrhu nějak připletl"

a proc by nemohl?

28.9.2020 22:15
lupus4

XXX.XXX.205.61

proč je to štěně napůl jezevčík.

josefčíkoid by ty uši takhle nepostavil, ale že by šel v pravý čas okolo zrovna welsh corgi je málo pravděpodobný

Prezdivka123

28.9.2020 22:21
Prezdivka123

XXX.XXX.88.203

impact napsal(a):
Tady se bijete, jak ho nemáte od množitelů a proč jste ho teda sebrali matce tak brzo? Vždyť měl chudák sotva tři týdny.

Od matky ho nikdo nebral, zemřela a museli jsme štěňata odkrmit..
Nebo... pardon, možná jsem zapomněla, že to se pp fenám nikdy nestane, aby zemřeli a štěňata tak osiřela?

Opět, nic nevíte, ale hned urážíte.

28.9.2020 22:22
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Prezdivka123 napsal(a):
Nebo... pardon, možná jsem zapomněla, že to se pp fenám nikdy nestane, aby zemřeli a štěňata tak osiřela?

a teď tu o červené karkulce

28.9.2020 22:39

impact napsal(a):

tak ted mi zacalo byt teprve blivno

Prezdivka123

28.9.2020 22:40
Prezdivka123

XXX.XXX.88.203

GAELLE napsal(a):
a teď tu o červené karkulce

Znám majitele obou rodičů osobně.
Fenka skutečně zemřela.

Snažila jsem se jen - zjevně marně - vyvrátit vaše urážky...

29.9.2020 07:31

Prezdivka123 napsal(a):
Fenka skutečně zemřela.

Jak vypadá ten PP, viděla jste ho? Je od FCI? Vždyť tohle nemůže bejt papírovej pes ani náhodou. Viděla jsem kdysi russela od myslivců, kteří běžně mívali bez PP, a ten se teda papírákovi podobal víc.

29.9.2020 07:45
ainu

XXX.XXX.45.21

Prezdivka123 napsal(a):
Tady přikládám foto našeho pejska s otcem, otec má PP, matka také, jen matka neabsolvovala výstavu->nebyla uchovněna->její štěňata PP nejsou, ačkoli ona sama i otec ano.
Všechna štěňata byla klasicky bílá s několika flíčky, tak jako rodiče..jen na toho jednoho se nějak "vylily" všechny barvy.
Znamená to tedy, že je něco míň? Že se k nim do vrhu nějak připletl od těch vámi z prstu vycucaných buldočků, jezevčíků a podobně?

(Mimochodem otec měl také lepená ouška, ač byl s pp, divné, nemyslíte? A i na tomto webu je mnoho majitelů pp jrt, kteří řeší lepení uší..)

Tolik k této předmětné diskuzi ;)

Když pominu, že pes vypadá už na první pohled i pro laika zcela jinak než jack russel teriér (a to ani, kdyby byl nestandard), tak jaké má jméno v PP? Z jakých CHS rodiče jsou? Viděl/a jste průkaz původu?

Ono těch případů, kdy majitel štěnětě viděl rodiče a nakonec se ukázalo, že provozovatel množírny měl jinou fenu/psa na ukázku a zbytek na produkování, není zrovna málo. Lidi si nechají nakecat cokoliv, aby ušetřili. Smutné je, že se snaží lidem, kteří se v problematice vyznají, namuvit, že jejich pes je plemeno, a ne kříženec.

Stejně jako ti majitelé falešných ferrari a lamborghini, tam stejné člověk, který se v segmentu pohybuje, případně nějaké pravé má, pozná, že jde o napodobeninu.

Prostě máte kříženečka. Po otci kříženci (matka kdoví). Podpořil/a jste množírnu/množitele. Doufejte, že bude hafan zdravý, netrapte jej lepením uší, když k tomu nemá genetické předpoklady. Mějte jej ráda i tak. Slušnost je to uznat, a takovou chybu již neudělat. Takových lidí je víc, co dřív nevěděli, naletěli, stává se. Poučili se a mají fajn psy, se kterými třeba pracují a další budou s PP/adopce. Oni to lidi stejně poznají, osvěta už začíná fungovat. A to je dobře.

29.9.2020 08:14
Markéta80

XXX.XXX.239.177

Prezdivka123 napsal(a):

jo tky máme jednu co jí zemřela máma ve 14 dnech. A brali jsme si jí klasicky v 8týdnech. A k uším, ikdyby se některé z fen uši postavily tak to neřeším. Vždyt je to jedno ne

29.9.2020 08:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Prosímvás, zadavatelko, uvědomujete si, že vás prodejce akorát tahal za nos?
Vy jste viděla ty papíry od těch "rodičů"?
Víte, z jakých jsou CHS?

Tihle podvodníci v tom umí chodit a moc dobře ví, komu mohou takovéhle bludy napovídat, protože... no, je to asi stejný, jak kdybych se sama sebrala a šla si koupit auto. Při první příležitosti, kdybych narazila na šmejda, by mě někdo pěkně natáhl. A mohla bych si za to sama, protože kdyby uměl mluvit dostatečně profesionálně, zřejmě bych mu to sežrala i s navijákem. Protože vím o autech co? Velký kulový... Jako vy o psech zřejmě.
Blbý je, že kdybych si šla stěžovat lidem, co se v autech vyznají, řeknou mi, že jsem hloupá a já nebudu moct říct ani fň na svou obranu, protože by na to měli právo. Tady jste na místě, kde třeba všichni neumí kupovat a vybírat ta auta, ale piště si, že tady všichni víme, jak se vybírá pes a poznáme tyhle všude rozšířený podvody.

Váš pes není nic míň než jiný pes. Je to prostě pes...
Ale není to JRT.

29.9.2020 08:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.179

Prezdivka123 napsal(a):
Fenka skutečně zemřela.

Víte, mám zkušenosti z okolí, že majitelé psů bez PP vlastně ani pořádně nevědí, jak má jejich "plemeno" vypadat. Někteří ani nevědí, že nějaký standard existuje a kde by ho měli najít. Oni nestojí o výstavy a o toho přešlechtěného papíráka.
A tak vznikají parodie na různá plemena.
Právě proto, že lidi nepotřebují PP, běhají nám tu po sídlišti čivavy v rozmezí 1,5 - 10 kg, yorkové 2 -10 kg, fr. buldoček na dlouhých nohách, polovina yorků na dlouhých nohách, russlíkové s křivými nohami, ucvaklým ocáskem a stojícíma ušima.

Někteří si časem někde najdou standard nebo fotky psů s PP a vyhodnotí to tak, že oni například mají toho většího světlého yorka s ušima dolů, i když chtěli toho tmavého mini s ušima nahoru. A někteří z těch některých si uvědomí, že naletěli a čistokrevného psa určitě nemají a dali za něj skoro tolik, co by dali za psa s PP. Nic to ale samozřejmě nemění na jejich vztahu k jejich psovi.

Vůbec nechápu, proč se tak urputně bijete za to, že Vaše štěně je a je čistokrevný JRT, když stačí kouknout na pár krátkosrstých štěňat s PP a musí Vám být jasné, že Váš kluk je trochu jiný (nemyslím barvu) než štěňata s PP.
Proč a komu by vadilo, že to není JRT, ale kříženec JRT?

29.9.2020 09:02
odberryho

XXX.XXX.161.34

Prezdivka123 napsal(a):
Fenka skutečně zemřela.

Jo jo, takhle si mamka koupila stěně ovčáka... "fenku Vám bohužel ukázat nemůžu, srazilo ji auto krátce po porodu. Zemřela a všechna štěňata jsem musel vykrmit na flašce". Tahle mrtvá fena měla za půl roku další štěňata. Z mimina vyrostlo ušaté a hubené torpédo, které mělo z ovčáka snad jen barvu. Ale aspoň ten mnozitel nebyl takové prase a štěně dal z ruky očkované a odčervené v osmi týdnech.

29.9.2020 09:38

GAELLE napsal(a):

Jestli je schopná dělat seštěnětem takové nepsí kusy, tak ať už si žádné štěně nikdy nekupuje. Proč by nemohly voříškovi uši stát ? To mu je radši dorasuje do krve? Takže mu nakonec budou stát, ale zjizvené.
(A jedna poznámka mimo : Kde se v těch mlaďoších bere tolik sprostoty a agresivity ?)
A ještě mu tyranka říká "chlapeček".

29.9.2020 09:44

Fiona.Praha napsal(a):
Já jsem si říkala, že je to buldoček s něčím. A přemýšlela jsem s čím, ale bulík mne nenapadl.

Zvláštní je, že slečně vadí uši, ale figura a velký podíl černé jí nevadí vůbec. Evidentně se neobtěžovala přečíst si standard plemene.
Dost mi slečna připomíná tu Balněco, která se tady se všemi do krve hádala a všechny napadala, protože ona má yorka a hotovo.

Mně by se takový pes taky líbil, je hezký.

O té barvě radši nic nepište ! Nebo ho začne máčet v kysličníku.

29.9.2020 09:54

Takové krásné vitální štěňátko si to týrání nezaslouží. Zasloužilo by si lepší - normální majitelku.

29.9.2020 10:00
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Jestli je schopná dělat seštěnětem takové nepsí kusy, tak ať už si žádné štěně nikdy nekupuje. Proč by nemohly voříškovi uši stát ? To mu je radši dorasuje do krve? Takže mu nakonec budou stát, ale zjizvené.
(A jedna poznámka mimo : Kde se v těch mlaďoších bere tolik sprostoty a agresivity ?)

Kde se v těch mlaďoších bere tolik sprostoty a agresivity ?

A bezcitnosti a tuposti.

29.9.2020 10:07
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.179

Kde se v těch mlaďoších bere tolik sprostoty a agresivity?

Špatně pochopený význam slova demokracie - já můžu vše a mně nikdo nic.

29.9.2020 10:18
Markéta80

XXX.XXX.239.177

Já viděla i s PP brabantíka a uši měl postavené a až ve 2 letech je měl dolů a co. Taky bych je neřešila, ani u jorka jsme uši nepodlepovala a stála od začátku. A pokud je štěně bez PP tak tam může být cokoliv proto uši nejsou dle popisu plemene. Tohle ale řeší vždy Ti co si koupí jakože čistokrevné bez PP. Pak strašně řvou že mají to určité plemeno ale koupit s PP to nekoupí a pak se vztekají když jim někdo napíše nebo řekne že to ale to plemeno prostě není

29.9.2020 12:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

odberryho napsal(a):
Jo jo, takhle si mamka koupila stěně ovčáka... "fenku Vám bohužel ukázat nemůžu, srazilo ji auto krátce po porodu. Zemřela a všechna štěňata jsem musel vykrmit na flašce". Tahle mrtvá fena měla za půl roku další štěňata. Z mimina vyrostlo ušaté a hubené torpédo, které mělo z ovčáka snad jen barvu. Ale aspoň ten mnozitel nebyl takové prase a štěně dal z ruky očkované a odčervené v osmi týdnech.

Bože..nebydlíte u nás?! Takovouto fenku něcojakoNO, jsme včera potkali se psem v sousední vesnici. Hárala a běhala s ženichem..bílým jezevčíkovitým špicem

29.9.2020 13:29
odberryho

XXX.XXX.161.34

lesnížínka napsal(a):
Bože..nebydlíte u nás?! Takovouto fenku něcojakoNO, jsme včera potkali se psem v sousední vesnici. Hárala a běhala s ženichem..bílým jezevčíkovitým špicem

Tahle chrto ovčanda se narodila někdy v r.1989-1990 .. už si přesně nepamatuji , ale byly to východní Čechy. Jestli "chovatel" stále udržuje linii...těžko říct . Povahově to bylo zlatíčko

29.9.2020 13:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

odberryho napsal(a):
Tahle chrto ovčanda se narodila někdy v r.1989-1990 .. už si přesně nepamatuji , ale byly to východní Čechy. Jestli "chovatel" stále udržuje linii...těžko říct . Povahově to bylo zlatíčko

No nesežrala nás, byl to takový poloviční skoroNO, jen si psa nevěřícně očichala, protože hárala a on má teď chemickou kastraci. Byla tak nadšená, že ho potkala, protože ten skorošpic co běhal okolo, by na ni nedosáhnul a tenhle byl akorát...jenže ouha...porouchaný

Prezdivka123

5.10.2020 09:37
Prezdivka123

XXX.XXX.88.203

Fotka pro všechny z Vás, co urputně tvrdili, že se tyhle ušiska v životě dolů nenaklopí..taky pro všechny, co by měli podobný problém jako já a nedejbože zabloudili na diskusní fórum-neposlouchejte ani nadávky ani skeptické kecy..
Všem vám ohromně děkuji, za všechno co jste si o mně navymýšleli i za rady nerady.
Pejsek se má skvěle, žádné jizvy ani nic podobného na uších (ani jinde) nemá, je skvěle vychováván a my jsme na jeho netradiční zbarvení hrdí (opravdu se tedy nemusíte bát peroxidových koupelí ;) ). Doufám tedy, že už se takové srážce s blbcem, jak se říká, do smrti vyhnu!
Žijte blaze a o mého ohromně týraného pejska, který je šťastný jak málokterý v okolí a péči by mu mohli závidět i psi Britské královny, se už nadále nestrachujte!

5.10.2020 10:09
impact

XXX.XXX.123.35

No paráda. Konečně víme, že jsem sem dávala správné fotky. A nebojte, je mu pět měsíců. Než přezubí, budou nahoře natotata.

janae1

5.10.2020 10:11
janae1

XXX.XXX.160.6

Prezdivka123 napsal(a):
Fotka pro všechny z Vás, co urputně tvrdili, že se tyhle ušiska v životě dolů nenaklopí..taky pro všechny, co by měli podobný problém jako já a nedejbože zabloudili na diskusní fórum-neposlouchejte ani nadávky ani skeptické kecy..
Všem vám ohromně děkuji, za všechno co jste si o mně navymýšleli i za rady nerady.
Pejsek se má skvěle, žádné jizvy ani nic podobného na uších (ani jinde) nemá, je skvěle vychováván a my jsme na jeho netradiční zbarvení hrdí (opravdu se tedy nemusíte bát peroxidových koupelí ;) ). Doufám tedy, že už se takové srážce s blbcem, jak se říká, do smrti vyhnu!
Žijte blaze a o mého ohromně týraného pejska, který je šťastný jak málokterý v okolí a péči by mu mohli závidět i psi Britské královny, se už nadále nestrachujte!

A za týden je pejsek vyléčen.

Je až zaražející a velice vtipné, jak jsou dnešní puberťačky oprsklé a drzé.
Ale asi to je dobré do budoucího života.

Děkuji, toto téma jsem přehlédla a pobavila jsem se po ránu.
Stane se z toho zlatý fond iFauny.

5.10.2020 10:18
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.217

janae1 napsal(a):
A za týden je pejsek vyléčen.

Je až zaražející a velice vtipné, jak jsou dnešní puberťačky oprsklé a drzé.
Ale asi to je dobré do budoucího života.

Děkuji, toto téma jsem přehlédla a pobavila jsem se po ránu.
Stane se z toho zlatý fond iFauny.

Zázračně se z křížence jrt stal "skorojrt" jen proto, že mu lepila milující panička uši pod krk.
Takovou péči by opravdu mohli "závidět" psi ze širokého okolí

5.10.2020 10:23
impact

XXX.XXX.123.35

Fiona.Praha napsal(a):
Zázračně se z křížence jrt stal "skorojrt" jen proto, že mu lepila milující panička uši pod krk.
Takovou péči by opravdu mohli "závidět" psi ze širokého okolí

Mě teda rozbilo to netradiční zbarvení. Pes má úplně tradiční barvu vořecha.

5.10.2020 10:30
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mě zaráží, jak je tolik lidí přesvědčeno o své dokonalosti.

"můj pes se má jako žádný jiný v okolí, má se dokonce líp než psi britské královny"

Já taky miluju svýho psa a starám se o ni jak nejlíp umím, myslím, že se má fakt dobře a vím, že ode mě má maximum, co ji mohu nabídnout. Ano, taky si myslím, vlastně v mnoha případech fakt vím, že je tu v okolí plno psů, co se má prostě hůř než moje fena (a to i těch, co se nemají vyloženě špatně), ale má se moje psice nejlíp na světě? Těžko, určitě se dají vymyslet verze, ve kterých by se měla ještě líp.

Já jsem ve svém životě taky šťastná, spokojená, ale vždycky jde, aby bylo nejen hůř, ale taky líp. U nás všech i u našich psů... Tak to je.

Ovšem máme tu taky paní, která si pořídila labradora a netají se s tím, že ho miluje nadevše a že je vedle syna její druhé dítě - její slova.
Přesto ten pes nemůže v podstatě nic. Běhat v blátě, protože by přišel domů špinavý, koupat se v rybníce, protože rybníky jsou hnus - má na zahradě vlastní bazének, neproběhne se ani na louce, protože by tam mohl něco zblajznout a on má dovoleno jíst jen a pouze jednu značku granulí, která prošla sítem majitelky.
Taky je přesvědčená, že se ten její pes má nejlíp z vesnice. Protože ho přece tak moc miluje.

Tyhle pocity jsou silně individuální, tak doporučuju zadavatelce, aby si zase stoupla oběma nohama na zem.

5.10.2020 10:44

Atheira napsal(a):
Mě zaráží, jak je tolik lidí přesvědčeno o své dokonalosti.

"můj pes se má jako žádný jiný v okolí, má se dokonce líp než psi britské královny"

Já taky miluju svýho psa a starám se o ni jak nejlíp umím, myslím, že se má fakt dobře a vím, že ode mě má maximum, co ji mohu nabídnout. Ano, taky si myslím, vlastně v mnoha případech fakt vím, že je tu v okolí plno psů, co se má prostě hůř než moje fena (a to i těch, co se nemají vyloženě špatně), ale má se moje psice nejlíp na světě? Těžko, určitě se dají vymyslet verze, ve kterých by se měla ještě líp.

Já jsem ve svém životě taky šťastná, spokojená, ale vždycky jde, aby bylo nejen hůř, ale taky líp. U nás všech i u našich psů... Tak to je.

Ovšem máme tu taky paní, která si pořídila labradora a netají se s tím, že ho miluje nadevše a že je vedle syna její druhé dítě - její slova.
Přesto ten pes nemůže v podstatě nic. Běhat v blátě, protože by přišel domů špinavý, koupat se v rybníce, protože rybníky jsou hnus - má na zahradě vlastní bazének, neproběhne se ani na louce, protože by tam mohl něco zblajznout a on má dovoleno jíst jen a pouze jednu značku granulí, která prošla sítem majitelky.
Taky je přesvědčená, že se ten její pes má nejlíp z vesnice. Protože ho přece tak moc miluje.

Tyhle pocity jsou silně individuální, tak doporučuju zadavatelce, aby si zase stoupla oběma nohama na zem.

Jenže tahle zadavatelka si nestoupne. Přece ví všechno nejlíp a my jsme naprostí blbci.

5.10.2020 10:58
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Prezdivka123 napsal(a):

Tak super. Skvělá práce ty uši. Ještě nám vyfoťte PP a je to dokonalé

5.10.2020 12:44
5.10.2020 12:50
lupus4

XXX.XXX.205.61

https://1url.cz/3zCBI
:-)

5.10.2020 12:58
ainu

XXX.XXX.160.49

Prezdivka123 napsal(a):

Šaty s vlečkou stříbrem vyšívané, ale princezna to není, jasný pane!

A JRT už od pohledu laika ani náhodou.

Prezdivka123

5.10.2020 22:35
Prezdivka123

XXX.XXX.88.203

Většina nemá vždycky pravdu. Ani milion much mě nepřesvědčí, že hovno je lahůdka ;)

5.10.2020 22:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

Prezdivka123 napsal(a):
Většina nemá vždycky pravdu. Ani milion much mě nepřesvědčí, že hovno je lahůdka ;)

zapomněla jste nám vysvětlit tu fotku (Ratonero Bodeguero Andaluz)

Prezdivka123

5.10.2020 22:58
Prezdivka123

XXX.XXX.88.203

https://1url.cz/3zCBI
:-)

Možná tak ta hlava no, to je celá podoba :D

Prezdivka123

5.10.2020 23:18
Prezdivka123

XXX.XXX.88.203

impact napsal(a):
No paráda. Konečně víme, že jsem sem dávala správné fotky. A nebojte, je mu pět měsíců. Než přezubí, budou nahoře natotata.

Možná budeš překvapená, ale už máme přezubeno.. nejspíše je chlapeček díky naší péči opravdu napřed ;)
Vím, že je to nezvykle brzy.. ale troufám si tvrdit, že veterinář o tom ví své:DD

6.10.2020 05:51
impact

XXX.XXX.97.158

Prezdivka123 napsal(a):
Možná budeš překvapená, ale už máme přezubeno.. nejspíše je chlapeček díky naší péči opravdu napřed ;)
Vím, že je to nezvykle brzy.. ale troufám si tvrdit, že veterinář o tom ví své:DD

"" nejspíše je chlapeček díky naší péči opravdu napřed ""

6.10.2020 07:17
ainu

XXX.XXX.45.76

Pamatujete na to vlákno, jak tu byla nějaká uživatelka sprostá a mimo, a nakonec se za ni omlouvala maminka? Že by další z rodiny bo tak?

6.10.2020 08:51

Prezdivka123 napsal(a):

asi měl strach,jak jste mu furt lepila ty uši,že mu budete stejným způsobem řešit i zuby. tak je rychle přehodil

6.10.2020 09:00
Atheira

XXX.XXX.209.8

impact napsal(a):
"" nejspíše je chlapeček díky naší péči opravdu napřed ""

By mě zajímalo, k jakýmu veterináři tohle chodí. Ten musí mít někde ve skříňce schovaný kanystr vodky, aby si měl každý setkání čím kompenzovat a nikdo to nepoznal, ne?

janae1

6.10.2020 09:10
janae1

XXX.XXX.160.6

Atheira napsal(a):
By mě zajímalo, k jakýmu veterináři tohle chodí. Ten musí mít někde ve skříňce schovaný kanystr vodky, aby si měl každý setkání čím kompenzovat a nikdo to nepoznal, ne?

Tak k veterináři jde na očkování a více vet psa vidět nemusí.
V ordinaci slečna pronese nad vořechem něco ve smyslu "náš chlapeček je výjimečně zbarvený, je to čistokrevný rasl"
A protože veterinář musí být i podnikatel a psycholog, tak odkýve a myslí si svoje.

6.10.2020 09:13
Atheira

XXX.XXX.209.8

janae1 napsal(a):
Tak k veterináři jde na očkování a více vet psa vidět nemusí.
V ordinaci slečna pronese nad vořechem něco ve smyslu "náš chlapeček je výjimečně zbarvený, je to čistokrevný rasl"
A protože veterinář musí být i podnikatel a psycholog, tak odkýve a myslí si svoje.

Tak z jejích slov lze pochopit, že sám veterinář jim posvětil myšlenku, že jsou tak skvělí majitelé, že uspíšili i přezubení.

6.10.2020 09:41
whasabi

XXX.XXX.47.134

Jenom dotaz pro zadavatelku: Podle čeho jste určila, že váš pes je čistokrevný?

Mezi kynology totiž panuje takový ustálený názor, že čistokrevnost zaručuje doklad o původu, tedy PP.
Majitelé bezpapíráků většinou zastávají názor, že čistokrevnost určuje vzhled.
Váš pes ale ani nevypadá jako jack russel. Tak co je tedy směrodatné pro tvrzení, že je čistokrevný?
PS. Ani nechci jakože rejpat, fakt mě to zajímá, co je v těchto případech ten určující faktor.

6.10.2020 09:52
ainu

XXX.XXX.45.76

whasabi napsal(a):

Mezi kynology totiž panuje takový ustálený názor, že čistokrevnost zaručuje doklad o původu, tedy PP.
Váš pes ale ani nevypadá jako jack russel. Tak co je tedy směrodatné pro tvrzení, že je čistokrevný?
PS. Ani nechci jakože rejpat, fakt mě to zajímá, co je v těchto případech ten určující faktor.

Ustálený názor? Plemena jsou většinou pod FCI (případně AKC,...) která toto oficiálně definuje.

Pokud pes nemá PP, je to kříženec, který se může přikříženému plemeni podobat. Rodokmen, tzn. příslušnost k plemeni (= čistokrevnost) se dokládá PP, viz stanovy Českomoravské kynologické unie (pověřeného zastupitele FCI v ČR)
https://www.cmku.cz/cz/rady-a-predpisy-cmku-152

Dokumenty FCI k chovatelství:
http://www.fci.be/en/Breeding-42.html

(nebavím se o případech kontrolovaného šlechtění prozatím neuznaných plemen, u pitů je myslím ADBA?,...)

Plus jsem na ifauně našla zajímavé info k tomuto:
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/243694/akc-versus-fci
(nejsem si jistá aktuálností, znalí věci mne doufám opraví)

6.10.2020 10:12

ainu napsal(a):
Ustálený názor? Plemena jsou většinou pod FCI (případně AKC,...) která toto oficiálně definuje.

Pokud pes nemá PP, je to kříženec, který se může přikříženému plemeni podobat. Rodokmen, tzn. příslušnost k plemeni (= čistokrevnost) se dokládá PP, viz stanovy Českomoravské kynologické unie (pověřeného zastupitele FCI v ČR)
https://www.cmku.cz/cz/rady-a-predpisy-cmku-152

Dokumenty FCI k chovatelství:
http://www.fci.be/en/Breeding-42.html

(nebavím se o případech kontrolovaného šlechtění prozatím neuznaných plemen, u pitů je myslím ADBA?,...)

Plus jsem na ifauně našla zajímavé info k tomuto:
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/243694/akc-versus-fci
(nejsem si jistá aktuálností, znalí věci mne doufám opraví)

Pořád to platí - psa AKC Vám tady do FCI spolků zapíší, tyto org. jsou rovnocenné a kamarádí spolu.
U pitů to tak není, plemeno má svou mateřskou organizaci UKC, první pitbullteriér tu byl zapsán v roce 1898, má normální standard, tedy si myslím, že plemeno je ustálené již dost :-) Ostatní jako ADBA atp. neznám, každá ta org. má jiný standard, což.. kdybych chtěla pitbulla, dávám si pozor, kde jsou rodiče registrovaní, oni v UKC mají uzavřenou plem. knihu, tj. zapíší pouze standardního jedince, a to za podmínky, že má už alespoň jednoho rodiče in.
UKC s FCI nekamarádí, ani s AKC, pod těmi si můžete pořídit stafforda.
Ještě jsou tu další, kteří pod FCI nejsou, ale spolupracují:
CKC (Kanada) a KC (Velká Británie) - tyto psy tu také zapíšete.
Pokud chcete psa koupit v jiné zemi, s jiným logem než FCI, vždy se předem poraďte s ČMKU, co zde bude uznáno, dovoleno,... občas se najde odlišnost jako barva/odznak srsti a je vymalováno.

To je zkratek, co :-) Je jich víc :-)

6.10.2020 10:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

whasabi napsal(a):

Znám spoustu lidí, kteří mají psy bez PP, nepodobající se tomu plemenu, a přesto se budou do krve hádat, že je to to plemeno, a že pes je čistokrevný. Nakonec z toho ještě je to, že je i hezčí než ti "standardní" (ti lidi většinou ani neví, co to nějaký standard je a že existuje) a to že je poloviční, to vůbec nevadí, to jim nakonec taky vyhovuje . A že je jiná povaha? No jo, každý pes nemůže být stejný a pak taky je tu názor, že jaký si to vychováš, takový to máš .

Takovým lidem nemáte šanci to vysvětlit. Oni nechápou k čemu je u psa PP, rodokmen, standard.... Stačí když někdo napíše do inzerátu "oba rodiče čistokrevní" a to je pro ty lidi záruka, že štěňata jsou daným plemenem, a to ani rodiče nemusí vidět. Pro nás je to nepochopitelné, ale mám fakt dost zkušeností s tím, že ti lidé si to vysvětlit nenechají.

A řekla bych, že zrovna JRT je tím plemenem, kde jsou nejvíce poznat psi s PP a bez PP, protože ty bez PP se vůbec nepodobají. Smutné je to, že jak někde výš vkládala Megí fotku představitele plemene, tak toho potkáte jen zřídka. Za to potkáváte spousty těch "napodobenin", o kterých majitelé tvrdí, že jsou to JRT.

6.10.2020 10:20

Co určuje čistokrevnost?
Že nebyla přimíchána jiná krev. Tzn. dvěma raslům se narodí rasl, nic jiného.
Nepotřebuji na to papíry, ale jestli nemám jistotu, že maminka a tatínek jsou raslové a narodí se miminka růžová s hvězdičkami a nebudu mít v ruce něco na ověření (ten papír), tak nové majitele miminek vědomě uvádím v omyl,
což je jen okrasně řečený PODVOD. Odměňuje se dvěma léty v kriminále, podle gůgla to tam vypadá podobně jako v množírně, to je zajímavé.

6.10.2020 10:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Pořád to platí - psa AKC Vám tady do FCI spolků zapíší, tyto org. jsou rovnocenné a kamarádí spolu.
U pitů to tak není, plemeno má svou mateřskou organizaci UKC, první pitbullteriér tu byl zapsán v roce 1898, má normální standard, tedy si myslím, že plemeno je ustálené již dost :-) Ostatní jako ADBA atp. neznám, každá ta org. má jiný standard, což.. kdybych chtěla pitbulla, dávám si pozor, kde jsou rodiče registrovaní, oni v UKC mají uzavřenou plem. knihu, tj. zapíší pouze standardního jedince, a to za podmínky, že má už alespoň jednoho rodiče in.
UKC s FCI nekamarádí, ani s AKC, pod těmi si můžete pořídit stafforda.
Ještě jsou tu další, kteří pod FCI nejsou, ale spolupracují:
CKC (Kanada) a KC (Velká Británie) - tyto psy tu také zapíšete.
Pokud chcete psa koupit v jiné zemi, s jiným logem než FCI, vždy se předem poraďte s ČMKU, co zde bude uznáno, dovoleno,... občas se najde odlišnost jako barva/odznak srsti a je vymalováno.

To je zkratek, co :-) Je jich víc :-)

první pitbullteriér tu byl zapsán v roce 1898, má normální standard, tedy si myslím, že plemeno je ustálené již dost :-)

Mě teda piťáci jako ustálené plemeno moc nepřijdou, vzhledově. Když třeba na závodech vidím 30 APBT, každý je jiný . Jeden má 15 kg, další 30 kg... Jeden ke kolenům, další velikosti koně, jeden úzký a protáhlý čumák, další široký a kratší, každý ucho jinak postavené, úplně jiné výrazy....

A všichni mají rodokmen... Ale nevím u jaké organizace.

6.10.2020 10:51
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já se bojím toho, co říkal(a) juhaj:
V narkoze se nařízne chrupavka ucha, která se tím oslabí a ucho neudrží vzpřímené.
Protože jestli po týdnu ten pes má uši dolů, nemyslím si, že to šlo přirozenou cestou.

6.10.2020 10:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jsem si přečetla o čem píše na začátku, kde definuje kdo jaké papíry má...a nějak jsem z toho vydedukovala, že je to jejich!,,chov". Píše, že mají více psů, pak má fotku ,,papírového" otce se štěndem a pak o tom, že matka umřela, proto museli štěnda dokrmit.

janae1

6.10.2020 11:00
janae1

XXX.XXX.160.6

lesnížínka napsal(a):
Jsem si přečetla o čem píše na začátku, kde definuje kdo jaké papíry má...a nějak jsem z toho vydedukovala, že je to jejich!,,chov". Píše, že mají více psů, pak má fotku ,,papírového" otce se štěndem a pak o tom, že matka umřela, proto museli štěnda dokrmit.

Výborný postřeh.
Slečna je dost "sebevědomá", kdyby to byl přímo jejich odchov, tak se pochlubí chovem na FCB.
Spíš mají množírnu v blízké rodině, dospělá sestra, babička nebo tak.

6.10.2020 11:06

marcelaamax napsal(a):
první pitbullteriér tu byl zapsán v roce 1898, má normální standard, tedy si myslím, že plemeno je ustálené již dost :-)

Mě teda piťáci jako ustálené plemeno moc nepřijdou, vzhledově. Když třeba na závodech vidím 30 APBT, každý je jiný . Jeden má 15 kg, další 30 kg... Jeden ke kolenům, další velikosti koně, jeden úzký a protáhlý čumák, další široký a kratší, každý ucho jinak postavené, úplně jiné výrazy....

A všichni mají rodokmen... Ale nevím u jaké organizace.

Tak ono se nemá u posuzování koukat na to, jestli o cm přerostl, ale jestli není příliš tlustý, nestojí moc zeširoka, nemá tenké tělo a velkou hlavu, jestli je schopný pracovat, agresivita/vzteklost,.. vzhled nemá být povyšován nad schopnosti a celkovou .. ladnost? Prostě aby nikde nic nepřekáželo, nepřebývalo, aby to spolu vše ladilo, harmonie.
Váha samce od 16 do 27 kg, samice o trochu méně. 43 až 53 cm (53 kluk). Správný poměr váhy k výšce.
Nedávno koloval inz. - papírový pit (bílý se zrz plotnami), kterého nechtěl ani chovatel zpět, napadal psy i lidi. A ten kdyby na výstavu přišel, tak diskvalifikace. Neumí se mezi ostatními psy chovat - diskv. .. ten papír.. ten bílý pes měl papír, a i když se váha a výška nemá tolik penalizovat, tak 65 v kohoutku, dlouhé placaté uši, dlouhý nos a jméno chovatele už leccos napovídá :)
To je jedno, jsou to detaily, hlouposti, jen občas slyším, že ten pes nemá standard, a tak se může cokoli..

6.10.2020 11:08

Varaxi napsal(a):
V narkoze se nařízne chrupavka ucha, která se tím oslabí a ucho neudrží vzpřímené.
Protože jestli po týdnu ten pes má uši dolů, nemyslím si, že to šlo přirozenou cestou.

Nebojte, to byl jeho bratr. Nebo otec. Sestra, bratranec,..to vůbec nemusel být tento pes.

6.10.2020 11:16

Marcelaamax: ale když potkáte pita, víte přesně, že je to pit. Podle chování. A taky si rychle uděláte představu, odkud asi přišel. Koupili si tady kousek od nás psa z Ukrajiny - nejezdí autem, nechodí do města (nebezpečné, neudrží ho), u návštěv jej zavírají a že by kočka nebo cizí pes? Hehe .. ten pes je na hlavu a jeho rodiče v chovu nemají být. Vzhled.. pes velikosti koně s 15 kg prase prostě nezastaví a nic nevyhraje, o to udržovatelům šlo.

6.10.2020 11:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak ono se nemá u posuzování koukat na to, jestli o cm přerostl, ale jestli není příliš tlustý, nestojí moc zeširoka, nemá tenké tělo a velkou hlavu, jestli je schopný pracovat, agresivita/vzteklost,.. vzhled nemá být povyšován nad schopnosti a celkovou .. ladnost? Prostě aby nikde nic nepřekáželo, nepřebývalo, aby to spolu vše ladilo, harmonie.
Váha samce od 16 do 27 kg, samice o trochu méně. 43 až 53 cm (53 kluk). Správný poměr váhy k výšce.
Nedávno koloval inz. - papírový pit (bílý se zrz plotnami), kterého nechtěl ani chovatel zpět, napadal psy i lidi. A ten kdyby na výstavu přišel, tak diskvalifikace. Neumí se mezi ostatními psy chovat - diskv. .. ten papír.. ten bílý pes měl papír, a i když se váha a výška nemá tolik penalizovat, tak 65 v kohoutku, dlouhé placaté uši, dlouhý nos a jméno chovatele už leccos napovídá :)
To je jedno, jsou to detaily, hlouposti, jen občas slyším, že ten pes nemá standard, a tak se může cokoli..

Jo, já rozumím, že tam jde hlavně o povahu a o to, aby byl správný poměr váhy a výšky.

Jen vzhledem k tomu, jak moc se ti jedinci liší, tak to pro mě prostě není ustálené plemeno. A nejde jen o to, že jeden je poloviční než druhý. Ale oni fakt mají každý jiný čumák, uši... Prostě když vedle sebe postavím těch 30 psů, tak každý vypadá jinak. U jakého jiného plemene je to takhle moc "volné"?

Neumí se mezi ostatními psy chovat - diskv.

Tohle fakt u pitů funguje? Protože co jsem viděla jejich výstavy (spojené se závodama), tak tam na sebe někteří psi dost řvali (v kruhu) a nijak se to neřešilo.

Ale to jsme se zase dostali už mimo téma

6.10.2020 11:26

marcelaamax napsal(a):
Jo, já rozumím, že tam jde hlavně o povahu a o to, aby byl správný poměr váhy a výšky.

Jen vzhledem k tomu, jak moc se ti jedinci liší, tak to pro mě prostě není ustálené plemeno. A nejde jen o to, že jeden je poloviční než druhý. Ale oni fakt mají každý jiný čumák, uši... Prostě když vedle sebe postavím těch 30 psů, tak každý vypadá jinak. U jakého jiného plemene je to takhle moc "volné"?

Tohle fakt u pitů funguje? Protože co jsem viděla jejich výstavy (spojené se závodama), tak tam na sebe někteří psi dost řvali (v kruhu) a nijak se to neřešilo.

Já nevím, kdo tady výstavy pořádá a jaké má podmínky. Štěkání není zakázáno :-) já vím, jak to myslíte :)

6.10.2020 11:43
juhaj

XXX.XXX.164.121

Varaxi napsal(a):

Tak snad by dotyčná byla tak slušná a napsala, jestli to opravdu nechala provést. Tohle se dělalo za totáče, teď je to zakázané zrovna jako kupírování. A myslím, že to bylo více méně nelegální i tehdy, vím, že to dělali blbci u plemen, která mají mít klopené uchu a postavilo se. Hodně se to řešilo jako podvod.

6.10.2020 11:44
whasabi

XXX.XXX.47.134

Co určuje čistokrevnost?
Že nebyla přimíchána jiná krev. Tzn. dvěma raslům se narodí rasl, nic jiného.
Nepotřebuji na to papíry, ale jestli nemám jistotu, že maminka a tatínek jsou raslové a narodí se miminka růžová s hvězdičkami a nebudu mít v ruce něco na ověření (ten papír), tak nové majitele miminek vědomě uvádím v omyl,
což je jen okrasně řečený PODVOD. Odměňuje se dvěma léty v kriminále, podle gůgla to tam vypadá podobně jako v množírně, to je zajímavé.

Třeba zadavatelka psa koupila jako russela, je o tom přesvědčená i když pes úplně nevypadá. Tedy jeho štěňata budou russelové, i kdyby byla třeba černá s pálením?

6.10.2020 11:51
sisi58

XXX.XXX.191.1

Prezdivka123 napsal(a):

Nejhorší srážka je s blbcem. Zlýho člověka jde přesvědčit, ale blbouna ani náhodou.
Nás netěšilo, dámo.
Kdo svého psa týrá, ten sem, mezi slušné majitele psích kamarádů, opravdu nepatří.

6.10.2020 11:54

whasabi napsal(a):
Třeba zadavatelka psa koupila jako russela, je o tom přesvědčená i když pes úplně nevypadá. Tedy jeho štěňata budou russelové, i kdyby byla třeba černá s pálením?

Jestli existují russelové černí s pálením, tak klidně :-) Myslím takové ty do očí bijící nesmysly, jako když německá doga má 40 cm, tam prostě majitelku omlouvá jen mentální retardace.
Já se na ulici vždy radši zeptám (a baví mě hádat, co to asi je za pejska). Ať si o svém psu lidé říkají cokoli, papíry nepapíry, podle mě to plemeno dělá přibližná povaha a také v tomto vidím nebezpečí nákupu "zaručeně čistokrevný" (a teď ale kde mám tu záruku, že), protože pak ten pes třeba žere lidi a to je na houby.

6.10.2020 12:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

GAELLE napsal(a):

Příště nechť si koupí háčkovaného. Paní jí určitě udělá přesně takového, jakého bude chtít.

6.10.2020 12:27
GAELLE

XXX.XXX.66.235

sisi58 napsal(a):
Příště nechť si koupí háčkovaného. Paní jí určitě udělá přesně takového, jakého bude chtít.

ten vypadá fakt jak živý
paní je hodně šikovná. Kdybyste to nenapsala nepoznala bych to !

6.10.2020 12:30
Atheira

XXX.XXX.209.8

GAELLE napsal(a):
ten vypadá fakt jak živý
paní je hodně šikovná. Kdybyste to nenapsala nepoznala bych to !

Mně teda přijde, že to vypadá jak mrtvý. Asi bych nebyla úplně klidná, mít tohle doma.

6.10.2020 12:36
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Atheira napsal(a):
Mně teda přijde, že to vypadá jak mrtvý. Asi bych nebyla úplně klidná, mít tohle doma.

tak jo beru zpět vypadá jako mrtvý

6.10.2020 13:12
impact

XXX.XXX.97.158

marcelaamax napsal(a):

Nikdo pita za nechování se mezi psy diskvalifikovat nebude. Já se tu zas musím tlemit, co tu megi rozsévá za moudra. O tom standardu ani nemluvě. A ADBA? To jsem si vyprskla kafe na telefon.

6.10.2020 13:37

impact napsal(a):
Nikdo pita za nechování se mezi psy diskvalifikovat nebude. Já se tu zas musím tlemit, co tu megi rozsévá za moudra. O tom standardu ani nemluvě. A ADBA? To jsem si vyprskla kafe na telefon.

Jestli chcete psa předvést na konformaci u UKC, tak tam prostě agresivní bestii nevoďte. Tady co je libo ;-) ADBA má trochu jiný standard, jen maličkosti, co jsem četla, spíše pro soutěž, psi s historií v zápase by tam neměli mít nebo tak něco, ale dost pochybuji, že by si tam bojácné nebo agresivní radostně nechávali, a o tom Marcelaamax určitě nemluví, nějaké pořvávání je cosi jiné.
Proč si prostě o tom klubu něco nepřečtete? Za agresivitu se berou body a kazí se jméno, už to tam zůstává napsané, to platí (nevím jak v jiných klubech). Vy jste tu onehdy nabízela american bully s rodokmenem jako pitbulteriéra, ale že v rodokmenu žádný pit nebyl.. ok, ne, takže Vaše slova u tohoto tématu musím brát jedním uchem tam,...
Ono.. nikdo neví vše, já už vůbec ne, ale zas.. víte co, když opíšu standard mateřského klubu, mám brát vážně někoho z ifauny? Promiňte, to nejde :)
Co bylo účelem - důvěřuj, ale prověřuj, nebo si koupíš zajíce v pytli.
Škoda slov - v tomto. Jinak proti Vám nic, to

6.10.2020 14:33
impact

XXX.XXX.97.158

Jestli chcete psa předvést na konformaci u UKC, tak tam prostě agresivní bestii nevoďte. Tady co je libo ;-) ADBA má trochu jiný standard, jen maličkosti, co jsem četla, spíše pro soutěž, psi s historií v zápase by tam neměli mít nebo tak něco, ale dost pochybuji, že by si tam bojácné nebo agresivní radostně nechávali, a o tom Marcelaamax určitě nemluví, nějaké pořvávání je cosi jiné.
Proč si prostě o tom klubu něco nepřečtete? Za agresivitu se berou body a kazí se jméno, už to tam zůstává napsané, to platí (nevím jak v jiných klubech). Vy jste tu onehdy nabízela american bully s rodokmenem jako pitbulteriéra, ale že v rodokmenu žádný pit nebyl.. ok, ne, takže Vaše slova u tohoto tématu musím brát jedním uchem tam,...
Ono.. nikdo neví vše, já už vůbec ne, ale zas.. víte co, když opíšu standard mateřského klubu, mám brát vážně někoho z ifauny? Promiňte, to nejde :)
Co bylo účelem - důvěřuj, ale prověřuj, nebo si koupíš zajíce v pytli.
Škoda slov - v tomto. Jinak proti Vám nic, to

Jejda, to se zas google zavařil, jak jste honem hledala informace, které tu můžete pak přednášet.

Ale pobavila jsem se, to zas jo.

6.10.2020 16:35
ainu

XXX.XXX.183.154

impact napsal(a):

Prave proto jsem se na to ADBA ptala. Nevim, pod cim presne PED je, kolem pitu se vubec nepohybuji. Cca vim, ze se tam nejede uplne na vzhled, ale na game a nejake dalsi vlastnosti.

U nas se nejake akce primo s pity poradaji? Ja ziju v domneni, ze i radni chovatele je maji bezpecne oddelene (boudy/uvazy apod), makaji s nimi na bull sportech, a vystavy apod. moc neresi...

6.10.2020 17:01

impact napsal(a):
Jejda, to se zas google zavařil, jak jste honem hledala informace, které tu můžete pak přednášet.

Ale pobavila jsem se, to zas jo.

Ještě jednou, Vám už poosmé, a pořád jste si to nepřečetla, není to škoda?
https://www.ukcdogs.com/docs/breeds/american-pit-bull-terrier.pdf
Stejně jako jack russell nemůže mít tělíčko jezevčíka, tak pit nemůže mít hlavu jako saluki, stejně jako u jiných plemen jsou nějaké poměry nosu k, hlavy k, krku,..
Ainu: nevím, co tady kdo dělá, ale standard ADBA zveřejněný na kapbt.cz je, tak já furt nemůžu pochopit, proč tu koluje taková legenda, že nezáleží..

Ok, nezáleží, máte pravdu, všichni :)

6.10.2020 17:01
marcelaamax

XXX.XXX.153.228

ainu napsal(a):
Prave proto jsem se na to ADBA ptala. Nevim, pod cim presne PED je, kolem pitu se vubec nepohybuji. Cca vim, ze se tam nejede uplne na vzhled, ale na game a nejake dalsi vlastnosti.

U nas se nejake akce primo s pity poradaji? Ja ziju v domneni, ze i radni chovatele je maji bezpecne oddelene (boudy/uvazy apod), makaji s nimi na bull sportech, a vystavy apod. moc neresi...

Často se právě na závodech bull sportů pořádá i výstava, ale fakt nevím, pod jakou organizací. A přijde mi, ze tam se spíš hodnotí kondice, než nějaký standard.

Občas nekdo že známých dává na FB fotky z výstav pitů, takže výstavy se určitě konají.

Nebo jaké akce máte na mysli?

Edit. : Megi, najdu někde fotku typického predstavitele APBT, podle toho standardu? To bych ráda mrkla, protože fakt nevím, jak vlastně má vypadat. Z těch vzorků, co vídám, nedám dohromady nic.

6.10.2020 17:23
impact

XXX.XXX.195.92

Ještě jednou, Vám už poosmé, a pořád jste si to nepřečetla, není to škoda?
https://www.ukcdogs.com/docs/breeds/american-pit-bull-terrier.pdf
Stejně jako jack russell nemůže mít tělíčko jezevčíka, tak pit nemůže mít hlavu jako saluki, stejně jako u jiných plemen jsou nějaké poměry nosu k, hlavy k, krku,..
Ainu: nevím, co tady kdo dělá, ale standard ADBA zveřejněný na kapbt.cz je, tak já furt nemůžu pochopit, proč tu koluje taková legenda, že nezáleží..

Ok, nezáleží, máte pravdu, všichni :)

Rozdíl mezi námi dvěma je v tom, že Vy vidíte nějaké téma, honem sednete ke google, zavaříte klávesnici, nastudujete si hromady informací, často úplně odtržených od reality a pak to chodíte na iFaunu vydávat za svoje moudra.

Kdežto já píšu jen o věcech, se kterými mám přímé zkušenosti.

A ne, nepotřebuji nic studovat. Zrovna z mých osobních zkušeností s tímto konkrétním plemenem by Vám nejspíš značně lezly oči z důlků.

6.10.2020 17:28

marcelaamax napsal(a):
Často se právě na závodech bull sportů pořádá i výstava, ale fakt nevím, pod jakou organizací. A přijde mi, ze tam se spíš hodnotí kondice, než nějaký standard.

Občas nekdo že známých dává na FB fotky z výstav pitů, takže výstavy se určitě konají.

Nebo jaké akce máte na mysli?

Edit. : Megi, najdu někde fotku typického predstavitele APBT, podle toho standardu? To bych ráda mrkla, protože fakt nevím, jak vlastně má vypadat. Z těch vzorků, co vídám, nedám dohromady nic.

Jasně :-) :-) :-) Dohromady si můžete dát to, že ovčákovitá hlava to prostě není :)
Linie se liší, to asi kolem sebe vidíte, to je asi tak celá věda.

6.10.2020 17:32
impact

XXX.XXX.195.92

ainu napsal(a):

Ano, pořádají, včetně výstav..

Možná by si megi měla na nějakou zajet a podívat se na vlastní oči, jak může mi pit 13 i 40kg a oba budou s ped, vhodní k chovu.

6.10.2020 17:36
marcelaamax

XXX.XXX.153.228

impact napsal(a):

Možná by si megi měla na nějakou zajet a podívat se na vlastní oči, jak může mi pit 13 i 40kg a oba budou s ped, vhodní k chovu.

S tím souhlasím.

Ale myslím, že ani Megi to nerozporuje, však psala, že se bere v potaz poměr váhy a výšky, ale že váha a výška není stanovena.

6.10.2020 17:37

impact napsal(a):

:) O váze to máte o sto řádků výše, a o ní to (jen) není. Vy máte prostě alergii, no. Tu máte držte se :)

6.10.2020 17:39
impact

XXX.XXX.195.92

marcelaamax napsal(a):
S tím souhlasím.

Ale myslím, že ani Megi to nerozporuje, však psala, že se bere v potaz poměr váhy a výšky, ale že váha a výška není stanovena.

Vždyť to, co píše, jsou naprostý nesmysly. Sama musíte na výstavách vidět, jak hrozně moc odlišně můžou jednotliví zástupci plemene vypadat a pořád jsou to všichni APBT. Tam se na standard fakt nehraje.

6.10.2020 17:42
impact

XXX.XXX.195.92

:) O váze to máte o sto řádků výše, a o ní to (jen) není. Vy máte prostě alergii, no. Tu máte držte se :)

Ano, alergii na přemoudřelé důchodkyně, s vysokou google školou, to je pravda.

6.10.2020 17:47
impact

XXX.XXX.195.92

Imho fotka z výstavního kruhu.

Ne, fakt je nikdo nevyhodil, nediskvalifikoval a ani nijak nepenalizoval.

6.10.2020 17:50
marcelaamax

XXX.XXX.153.228

impact napsal(a):
Imho fotka z výstavního kruhu.

Ne, fakt je nikdo nevyhodil, nediskvalifikoval a ani nijak nepenalizoval.

Jo jo, tohle přesně vídám taky a neřeší se to.

Jo a viděla jsem to párkrát i v kruhu SBT, na výstavě FCI, a ani tam se to neřeší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík