Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.12.2020 21:48
Max...World

XXX.XXX.113.235

Ahojte.
Keďže je také počasie aké je stále prší a je škaredo tak čítam knihy a neviem akú knihu by som mal kúpiť mam Tréning je rozhovor a ak viete o nejakej dobrej tak určite napíšte a môžete aj poslať fotku.
Dakujem a šťastný nový rok bez pyrotechniky 🥂✨

1.1.2021 16:53
Amykk

XXX.XXX.191.210

Ak máte záujem o kŕmenie psíka BARFom alebo už prirodzenou stravou kŕmite doporučujem knihu "BARF, krmení psa přirodzenou stravou" od Kateřiny Novosádovej.
Na tréning trikov odporúčam "101 psích trikov" od Kyri Sundance.
A milá rozprávka o psíkovi z útulku "GUMP" od Filipa Rožka.

1.1.2021 19:56
smudla2010

XXX.XXX.86.123

pokud mate zajem, mam tu nejake jen jednou prectene knihy spise zamerene na vychovu,vycvik a psychologii,na cene se domluvime .

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.1.2021 21:12

A musí být text v papírové formě? Na VFU je nově velice zajímavý výukový materiál a je toho docela dost.

https://cit.vfu.cz/kynologie/Podklady%20ke%20sta%9Een%ED.pdf

2.1.2021 00:32
Tuvalu

XXX.XXX.125.128

Za sebe doporučuji knížku Svého psa nestřílejte od Karen Pryor, metody výcviku popsány často vtipnými příklady, pochopí i člověk ,, ne-tolik zasvěcený " ( ).

20.2.2021 09:56

Dělám pořádek v knihovně, můžete mně prosím poradit, co vyhodit a co si nechat?

Hartl, Němec, Skuhrovský - Výcvik psa
Hartl - Výchova a výcvik psa
Štěpánský - Služební a pracovní plemena psů
Mikuláš - Náš pes a jeho svět
Sova - Choroby psů a jejich prevence

Je to dědictví a popravdě nevím co s tím.

20.2.2021 10:36

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dělám pořádek v knihovně, můžete mně prosím poradit, co vyhodit a co si nechat?

Hartl, Němec, Skuhrovský - Výcvik psa
Hartl - Výchova a výcvik psa
Štěpánský - Služební a pracovní plemena psů
Mikuláš - Náš pes a jeho svět
Sova - Choroby psů a jejich prevence

Je to dědictví a popravdě nevím co s tím.

Mohla byste, prosím, vyfotit tu od Štěpánského? A nějak stručně popsat obsah?

Hartl - Výchova a výcvik psa - to byla moje bible, podle které jsem vychovala a vycvičila svého prvního psa. Dala mi hrozně moc.
Dnes jsou moderní jiné postupy, přesto bych knihy nevyhazovala. Já obecně knihy nevyhazuji, ale dávám dál.

20.2.2021 10:52

Taky bych dala dál, napsala jsem to blbě, do kontejneru bych to nevyhodila. Ale já sama určitě už žádnýho služebáka mít nebudu.
Obsah je všechno známé u jednotlivých plemen, historie, standard, na co se hodí a kdo by si ho měl pořídit, stránka 133 chybí, koukám. Jednotlivá plemena: pes novofundlandsky, landzer, rotvajler, berňák, boxer, NO, dobrman, velký knírač, akita inu.

20.2.2021 11:47

Taky bych dala dál, napsala jsem to blbě, do kontejneru bych to nevyhodila. Ale já sama určitě už žádnýho služebáka mít nebudu.
Obsah je všechno známé u jednotlivých plemen, historie, standard, na co se hodí a kdo by si ho měl pořídit, stránka 133 chybí, koukám. Jednotlivá plemena: pes novofundlandsky, landzer, rotvajler, berňák, boxer, NO, dobrman, velký knírač, akita inu.

Sarah, děkuji za info a fotku. Svědí mne ruce, napsat, že bych ji brala, ale neudělám to. Sama bych měla knihovnu zredukovat, protože nemám kam dávat nové knížky.

20.2.2021 11:57

Sarah, děkuji za info a fotku. Svědí mne ruce, napsat, že bych ji brala, ale neudělám to. Sama bych měla knihovnu zredukovat, protože nemám kam dávat nové knížky.

No, já ani nemluvím. V knihovnách po celým baráku skoro 1700 knížek, to už není možný. A to jsem letos něco odvezla k synovi a něco dala do antikvariátu.

20.2.2021 15:11
Moyda

XXX.XXX.147.89

Ježíš ještě normální NO, jdu otřít sliny a zoufat si že takoví se už snad ani nechovají .

18.5.2021 22:01
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Trošku se sem vetřu.. Nedoporučili byste nějakou knihu o psech? Nemyslím nic o výchově nebo výcviku, ale nějaký příběh, román... Něco jako je Gump, Psí poslání, nebo tak něco. Zase ne úplně něco dětského. Chci to jako dárek pro kamarádku. Budu ráda za doporučení, díky .

18.5.2021 22:15
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Trošku se sem vetřu.. Nedoporučili byste nějakou knihu o psech? Nemyslím nic o výchově nebo výcviku, ale nějaký příběh, román... Něco jako je Gump, Psí poslání, nebo tak něco. Zase ne úplně něco dětského. Chci to jako dárek pro kamarádku. Budu ráda za doporučení, díky .

Umění závodit v dešti je pěkné.
Známá přísahá na dokonalost a úžasnost knížky Jasno lepo podstín zhyna, ale já osobně jsem to ještě nečetla, i když jsem si to na její popud před nějakou dobou koupila.

18.5.2021 22:16
Terven

XXX.XXX.110.191

Áách...tu jsem měla a nevím, kde skončila...a k ní ještě Findejs, Štěpánský - Psi společenských plemen.
To je nostalgie, vůbec netuším, kde ty knížky skončily.

18.5.2021 22:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Joo to Umění tančit v dešti bylo i zfilmované, že jo? To jsem nejspíš viděla.. A ta druhá taky nevypadá špatně, díky za doporučení .

18.5.2021 22:24
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Joo to Umění tančit v dešti bylo i zfilmované, že jo? To jsem nejspíš viděla.. A ta druhá taky nevypadá špatně, díky za doporučení .

Zřejmě jo, oni zfilmujou všechno. Myslím, že jak se zpopularizovalo psí poslání, hrábnou po všem. Já to objevila někdy v prváku v levných knihách za dvacku. Moje tehdejší já by ti řeklo, že je to úplně skvělý a úžasný a že to ořvalo. Kdybych to četla teď? Nevím, ale mám to v hlavě jako hezký příběh. A stejně jako Psí poslání to vypráví ten pes. Ale už z anotace je jasný, že na konci příběhu umře, je to na tom postavený. Je starej, umírá a povídá, co prožil. Tak jestli je kamarádka cíťa...

18.5.2021 22:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Právě, že jsme spolu chodily do kina na to Psí poslání, na Marleyho atd., takže tohle by se taky mohlo líbit.

19.5.2021 06:50
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Stopy pohřešovaných se mi celkem líbily. Není to nic zvlášť hodnotného (získala jsem z toho dojem, že v USA může dohledávat osoby prakticky každý), ale pěkně se to četlo.
Psí hrdinové: Skutečné příběhy psů, kteří zachránili život svým páníčkům bylo takové hodně hrdinské, ale taky to šlo.
Pes baskervillský by se třeba nelíbil? :)

19.5.2021 07:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No Pes baskervillský to už asi nee.. Ale ty Psí hrdinové vypadají dobře, a ještě jsem náhodně narazila na knížku Egon: děsná psina. Nečetly jste některá? A to už stačí, nebo zas nebudu vědět, kterou vybrat

19.5.2021 08:21
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
No Pes baskervillský to už asi nee.. Ale ty Psí hrdinové vypadají dobře, a ještě jsem náhodně narazila na knížku Egon: děsná psina. Nečetly jste některá? A to už stačí, nebo zas nebudu vědět, kterou vybrat

To neznám, ale docela mě to zaujalo. Možná si to někdy přečtu.
Mně se teda velmi líbila i Psí hvězda od L. Coggin. Je vedená jako dětská a ona vlastně jako zřejmě je, ale je strašně pěkná. Milá, příjemná. Taky to vypráví pes, ale vlastně je to mrtvá holka, co je teď psem. Jako podle mě tam jsou myšlenky, které děti neuvidí a nedocení, určitě ne tak do hloubky, jak je možné je pobrat jako dospělý člověk. Myslím, že lidi, kterým se líbilo Psí poslání a příběhy tohohle typu by byli schopní to rozhodně ocenit. Osobně mi to přišlo dojemnější a milejší než prvoplánovky o umírajících psech, jak rozbrečet celou rodinu.

16.8.2021 20:47
Terven

XXX.XXX.110.191

Vytahuju starší téma - zrovna čtu novinku z Plotu a fakt vřele doporučuju. Je strašná škoda, že zrovna lidi, kterým by měla nejvíc co říct, si ji nejspíš nepřečtou.
Probírají se v ní ifaunovské evergreeny jako je nesmyslnost alfa teorie, špatné chápání slova dominance, že je úplně normální, když dospělý pes není se všema kamarád...atakdále, atakdále.
Autorky jsou, tuším, američanky - z textu jsem pochopila, že v USA se jako výchovný prostředek používá i citronelový anebo pepřový sprej...kam se hrabou naše ostnáky.
https://www.plotknihy.cz/cs/ten-nej-zivot-pro-vaseho-psa-zavadeci-cena/709/p/
Ta ukázka z knihy v odkazu by mě příliš nenavnadila, ale celá kniha za mě super.

16.8.2021 20:49

Terven napsal(a):
Vytahuju starší téma - zrovna čtu novinku z Plotu a fakt vřele doporučuju. Je strašná škoda, že zrovna lidi, kterým by měla nejvíc co říct, si ji nejspíš nepřečtou.
Probírají se v ní ifaunovské evergreeny jako je nesmyslnost alfa teorie, špatné chápání slova dominance, že je úplně normální, když dospělý pes není se všema kamarád...atakdále, atakdále.
Autorky jsou, tuším, američanky - z textu jsem pochopila, že v USA se jako výchovný prostředek používá i citronelový anebo pepřový sprej...kam se hrabou naše ostnáky.
https://www.plotknihy.cz/cs/ten-nej-zivot-pro-vaseho-psa-zavadeci-cena/709/p/
Ta ukázka z knihy v odkazu by mě příliš nenavnadila, ale celá kniha za mě super.

..diky za tip, v Praze se po ní poohlednu....

16.8.2021 21:03

Terven, to jste mě potěšila, pár dnů zpět jsem ji - spolu s dalšími - objednávala.

17.8.2021 09:34
Terven

XXX.XXX.110.191

Terven, to jste mě potěšila, pár dnů zpět jsem ji - spolu s dalšími - objednávala.

Vy jste hodně sečtělá, tak jsem zvědavá na názor

17.8.2021 10:04

Tak jsem klikla na odkaz a přečetla info o knížce.....možná taky objednám, ale kdy já to přečtu ...už mám ve frontě 4 knížky, co mám doma a nestíhám....ale tak možná jí přesunu jako prioritní čtivo.

Nicméně mě zaujalo spokojený pes=bezproblémový pes, tak možná tím se u mě a mých psů lecos vysvětluje, že defakto fungujeme výborně.
Takže to, že dělám všechno proto, aby moji psi byli prostě šťastní, protože je v mých silách to zařídit...asi dělám docela dobře

Protože někdy se nestačím divit, na jaké problémy v chování si lidi stěžují....nepočítám do toho nějaké útulkáčky a nebo totální labily.......a říkám si, že vůbec takové věci řeší, že já dělám spoustu věcí tak, jak by se dělat nemělo...defakto mi přijde, že cíleně nedělám nic a máme to doma na pohodu.

Tak by mě schválně taky zajímalo, co v knížce píšou.

17.8.2021 10:54

Terven napsal(a):
Vy jste hodně sečtělá, tak jsem zvědavá na názor

Ale kdeže. :-) Každopádně jsem zvědavá, kdy se k ní dostanu - mám v objednávce i nějaké knížky, které nebyly skladem, takže mi je dodají cca v první polovině září. Hodně se těším na Co mě výcvik zvířat naučil o životě, lásce a manželství a na Prsa a vajíčka, takže tato je až kdesi v pořadí. A to ještě brzy vyjde nová Delphine de Vigan!

19.9.2021 12:18

19.9.2021 14:10

Jeden tip pro dětské čtenáře.

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/79043437/valentynka-a-veterinarni-ordinace/

Na novou Valentýnku (Valentýnka a pradávné poklady) jsme čekali... právě vyšla. Neb Aničky a nyní Valentýnky od spisovatelky Peroutkové jsou oblíbenou četbou vnučky. Takže už je nová Valentýna koupená a Františka ji dostane k Mikuláši... aby měla co číst ještě než dorazí Jéžíšek.

19.9.2021 14:21

Dík za tip. 2. třída - dobrý ?

19.9.2021 14:44
Terven

XXX.XXX.110.191

V tom odkazu je ukázka ke stažení. Ono mezi dětma jsou obrovský rozdíly, co se týče vhodné literatury.

19.9.2021 20:04

Fany je začala číst po první třídě - ale ona byla šikovný čtenář - první čtení nikdy nepotřebovala. Od malička čte příběhy, dobře a s pochopením. Takže pro druháka klidně - maximálně budou číst rodiče

19.11.2021 18:13
Atheira

XXX.XXX.209.8

Kdybyste náhodou někdo chtěl takový to laciný čtení, nic extra inteligentního, ale jsou tam pejsci :D, tak jsem při třídění knihoven vylovila toto. Jsou ve skvělém stavu, ale cena by byla nějaká symbolická pajda za kus nebo třeba stovka za všechny. Třídím a dávám to teď různě po trhu knih a na bazoš, tak jsem si vzpomněla s těmi psy tady na diskuzi.

19.11.2021 19:00
lupus4

XXX.XXX.205.61

Thyvold, Hans-Olav : Hodní psi k jižnímu pólu nedojdou

19.11.2021 22:34
assil

XXX.XXX.121.3

lupus4 napsal(a):
Thyvold, Hans-Olav : Hodní psi k jižnímu pólu nedojdou

To jsem teď dočetla, hezká knížka, i když ne primárně o psech a typický severský konec je rozhodně lepší než ten hollywoodský.

3.4.2022 16:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Poradíte jednoduše napsanou knížku o výchově psa? Opravdu pro laika, obecnou, ne Šusta apod. Ideálně knížka, kde bude jednoduše popsáno, co všechno důležitého by se mělo stene naucit a jak (samota, chůze na voditku, socializace, odpocivani atd.) . Ideálně kdyby v knížce byly i fotky, proste aby trochu zaujala 😀.

3.4.2022 16:47

marcelaamax napsal(a):
Poradíte jednoduše napsanou knížku o výchově psa? Opravdu pro laika, obecnou, ne Šusta apod. Ideálně knížka, kde bude jednoduše popsáno, co všechno důležitého by se mělo stene naucit a jak (samota, chůze na voditku, socializace, odpocivani atd.) . Ideálně kdyby v knížce byly i fotky, proste aby trochu zaujala 😀.

A musí to být knížka? Napadlo mě tohle: https://www.psichologie.cz/kurzy/moje-prvni-stene/. :)

PS: Pro začátečníky mám ještě druhý OT tip: https://www.cbdb.cz/kniha-445430-psi-rec-doggie-language

3.4.2022 16:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

No lepší by byla spis knížka. Není to dotyčných první stene, měli několik psů, všechny vychovane, jen teď je další stene po delší pauze a přijde mi, ze člověk proste spoustu věci zapomene nebo si neuvedomi. Fakt by stacil jen takový naprostý základ, stručně a obecně, pokud vůbec nějaká taková knížka je 😀.

Edit.: to druhé také úplně nebude to, co hledám. Oni řeč psů jako takovou znají, v tom není problém. Spis teď jakoby zapomněli, ze stene se musí od začátku učit na samotu, ze by se s nim mělo ven na různá místa a mělo by toho co nejvíce poznat už jako malé a takové věci.

Edit. 2.: na druhou stranu to nejsou vyloženě typičtí pejskari, kteří by se nějak přehnaně zajímali o různé novinky ve výcviku, klikr, pozitivku atd… Pes je člen rodiny, ale vždycky proběhla tak nějak intuitivní výchova a stačilo to. Takže ideálně neco bez odborných termínů, fakt proste stručně a laicky popsané.

3.4.2022 17:02

Já myslela, že to má být první pes, pardon. Mám dost rozsáhlou knihovnu, ale nic vhodného k doporučení asi nemám.
Nedávno mělo Pejskárium podcast s Kubou Slavíkem zaměřený na štěňata, ten nebyl špatný (i když nemůžu říct, že bych se tam dozvěděla něco nového).

4.4.2022 10:38
assil

XXX.XXX.121.3

Vcelku příčetně a zábavně a polopaticky je o výchově tady https://www.megaknihy.cz/psi/84048-aby-nezlobili.html

4.4.2022 10:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Ono je to ještě trochu složitější . Myslím si, že pokud to bude kniha, prostě jakoby celistvý text, bez obrázků, tak to dotyční ani nezačnou číst . Proto sháním něco, co na první pohled zaujme, budou tam kapitoly, obrázky, a nebude tam malým písmem hodně textu, spíš popsané polopaticky a stručně. Já vím, náročné . A asi opravdu taková knížka neexistuje. Mám podobnou, hodně obrázků krok po kroku, ale je to spíš výcvik - návod na naučení povelů "sedni", "lehni" atd.... a není tam zahrnuta právě taková ta základní výchova, socializace, to, co bych potřebovala nejvíc...

Když nad tím tak přemýšlím, možná bude jednodušší vybrat z časopisů (odebírám roky PPČ a Svět psů) konkrétní čísla, kde se daný "problém" řešil, a kde je o tom článek .

Původně jsem chtěla koupit knížku o plemeni (Čuvač), protože právě tyhle základy bývají popsány i v knížkách o konkrétních plemenech, navíc by tam bylo spousta obrázků , ale bohužel jsem žádnou nenašla, jsou vyprodané.

4.4.2022 11:07

Zkuste v knihkupectví prolistovat Fichtlmeiera - dívala jsem se onehdá na jeho knížku o loveckém výcviku, a ta by to splňovala (jen tematicky je mimo) - texty byly poněkud vágní, hodně stručné a bylo tam dost fotek. Napsal i knihu o výchově štěňat, tak předpokládám, že by mohla být podobného ražení.

4.4.2022 12:09
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

marcelaamax napsal(a):
Ono je to ještě trochu složitější . Myslím si, že pokud to bude kniha, prostě jakoby celistvý text, bez obrázků, tak to dotyční ani nezačnou číst . Proto sháním něco, co na první pohled zaujme, budou tam kapitoly, obrázky, a nebude tam malým písmem hodně textu, spíš popsané polopaticky a stručně. Já vím, náročné . A asi opravdu taková knížka neexistuje. Mám podobnou, hodně obrázků krok po kroku, ale je to spíš výcvik - návod na naučení povelů "sedni", "lehni" atd.... a není tam zahrnuta právě taková ta základní výchova, socializace, to, co bych potřebovala nejvíc...

Když nad tím tak přemýšlím, možná bude jednodušší vybrat z časopisů (odebírám roky PPČ a Svět psů) konkrétní čísla, kde se daný "problém" řešil, a kde je o tom článek .

Původně jsem chtěla koupit knížku o plemeni (Čuvač), protože právě tyhle základy bývají popsány i v knížkách o konkrétních plemenech, navíc by tam bylo spousta obrázků , ale bohužel jsem žádnou nenašla, jsou vyprodané.

https://www.megaknihy.cz/chovatelstvi/308497-101-tipu-jak-vychovat-poslusneho-a-spokojeneho-psa.html
Takhle není špatná, hodně fotek, připomenou socializaci, pak je tam výchova a nakonci, když je něco špatně. Pokud téma zaujme, jsou nejprve bokem hesla, jak na to a když člověk chce zjistit víc, tak pak je tam text, ale není toho mnoho, podle mě ideální kniha pro lenocha, co nechce moc číst a zjistit ty inforamce, co nejrychleji.

https://www.megaknihy.cz/vycvik-psa/409726-vycvik-stenete-den-po-dni.html?search_pos=1

Tahle je sice silnější, ale opět názorné ukázky, každá stránka má fotografie, opět se připomíná socializace. Je tam spousta inspirace.

4.4.2022 12:11

A co tuhle:
https://www.databazeknih.cz/kniha-v-bazaru/pes-mezi-lidmi-96915

Pes mezi lidmi - o to jde, ne?

Sice bazarová, ale prvotřídní čtení

4.4.2022 13:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):

Napadlo mě hledat v emerických vodách - tedy něco přeloženého - oni jak jsou takový jednodušší, tak tyhle věci mají popsaný taky jednoduše. Vzpomněla jsem si totiž, že jsem kdysi dáávno od někoho takovou útlou knížku s fotkama dostala a řešily se tam právě takový pro mě zcela jasný základy.

a nebo prověřit některou z těchhle knížek?
https://www.google.com/search?q=v%C3%BDchova+%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9Bte&rlz=1C1GCEB_enCZ946CZ948&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjTqofVqvr2AhVJmqQKHQFFA7AQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1745&bih=961&dpr=1.1

4.4.2022 15:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Zrzavci napsal(a):
Napadlo mě hledat v emerických vodách - tedy něco přeloženého - oni jak jsou takový jednodušší, tak tyhle věci mají popsaný taky jednoduše. Vzpomněla jsem si totiž, že jsem kdysi dáávno od někoho takovou útlou knížku s fotkama dostala a řešily se tam právě takový pro mě zcela jasný základy.

a nebo prověřit některou z těchhle knížek?
https://www.google.com/search?q=v%C3%BDchova+%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9Bte&rlz=1C1GCEB_enCZ946CZ948&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjTqofVqvr2AhVJmqQKHQFFA7AQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1745&bih=961&dpr=1.1

Já jsem právě myslela, jestli nebude mít někdo náhodou prověřenou knížku, která by odpovídala . U nás v knihkupectví toho moc není, tak jsem chtěla objednat z netu.

Zrzavci, toho Fichtlmeira jsem hledala, ale nikde jsem právě nenašla ukázky z knížky...

Trickyvoo - ta druhá knížka taky nebude úplně ono, připadá mi hodně obsáhlá, dost tam jsou konkrétní návody na povely, což nepotřebuji (teda soudím jen dle obsahu). Tu první jsem nenašla (náhled), ale jelikož mám od stejné autorky knihu 101 psích triků, tak myslím, že pokud je to podobný styl, tak to taky nebude úplně to, co hledám.

Repta - knížka, co doporučujete není s fotografiemi, to bohužel číst nebudou. A i mi podle popisu přijde spíše odbornější, hodně zkoumající chování psa (ale nevím, neznám).

Každopádně všem moc děkuji. Ono je možné, že taková knížka prostě není , a nebo je, ale bude to spíš taková nějaká "no name" neznámá, o které moc pejskařů neví . Ono to právě ani nebude knížka vyloženě pro pejskaře, protože pro ty bude nezajímavá

Já jsem třeba psala majitelům odchovu takový "manuál" na štěně, a to je něco podobného, co hledám. Prostě jsem tam stručně popsala, jak se připravit na příchod štěněte, jak na cestu, co potom první dny, co je důležité, že hned učit na samotu, a na vodítko, a chodit na různá místa, a seznamovat s lidmi, psy, věcmi, situacemi, zvuky, zvířaty.... a prostě takovej ten základ pro štěně no. Jenže bych ho potřebovala v knížce, protože dotyční hodně dají na to, co si někde přečtou, nebo slyší v televizi a je jedno, kdo to napsal/řekl . Když jsem jim řekla já, ať to štěně učí na samotu hned, ať nečekají až bude větší, tak to nemá takovou hodnotu, jako kdyby si to někde přečetli

4.4.2022 18:02
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

marcelaamax napsal(a):
Já jsem právě myslela, jestli nebude mít někdo náhodou prověřenou knížku, která by odpovídala . U nás v knihkupectví toho moc není, tak jsem chtěla objednat z netu.

Zrzavci, toho Fichtlmeira jsem hledala, ale nikde jsem právě nenašla ukázky z knížky...

Trickyvoo - ta druhá knížka taky nebude úplně ono, připadá mi hodně obsáhlá, dost tam jsou konkrétní návody na povely, což nepotřebuji (teda soudím jen dle obsahu). Tu první jsem nenašla (náhled), ale jelikož mám od stejné autorky knihu 101 psích triků, tak myslím, že pokud je to podobný styl, tak to taky nebude úplně to, co hledám.

Repta - knížka, co doporučujete není s fotografiemi, to bohužel číst nebudou. A i mi podle popisu přijde spíše odbornější, hodně zkoumající chování psa (ale nevím, neznám).

Každopádně všem moc děkuji. Ono je možné, že taková knížka prostě není , a nebo je, ale bude to spíš taková nějaká "no name" neznámá, o které moc pejskařů neví . Ono to právě ani nebude knížka vyloženě pro pejskaře, protože pro ty bude nezajímavá

Já jsem třeba psala majitelům odchovu takový "manuál" na štěně, a to je něco podobného, co hledám. Prostě jsem tam stručně popsala, jak se připravit na příchod štěněte, jak na cestu, co potom první dny, co je důležité, že hned učit na samotu, a na vodítko, a chodit na různá místa, a seznamovat s lidmi, psy, věcmi, situacemi, zvuky, zvířaty.... a prostě takovej ten základ pro štěně no. Jenže bych ho potřebovala v knížce, protože dotyční hodně dají na to, co si někde přečtou, nebo slyší v televizi a je jedno, kdo to napsal/řekl . Když jsem jim řekla já, ať to štěně učí na samotu hned, ať nečekají až bude větší, tak to nemá takovou hodnotu, jako kdyby si to někde přečetli

No právě v té obsáhlé to je, socializace, samota, výcvik s obrázky. Do té 101 ještě kouknu, co tam přesně je a dám vědět.

5.4.2022 08:37
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak jsem si pročítala tu "101..." a sice tam je celkem dostatečně popsáno, co připravit před příchodem štěněte a spoustu důležitých rad kolem, ale nelíbí se mi, že tam paní podle mě nesmyslně učí na přepravku. Vůbec nechápu proč psa na noc zavírat v přepravce na spaní, ale třeba jsem to nepochopila a má to třeba být proti té separační úzkosti. Jinak je určitě dobrý toho psa na to zvykat. Ona to zdůvodňuje, že psi by rádi spali v noře a to je jako jejich nora a bezpečné místo v té domácnosti. On to bude takový zahraniční styl, ta druhá kniha příchod štěněte den po dni to tam má totiž taky, ale tam snad je to právě popsáno, že na to zvyklat psa kvůli cestování a na dobu nepřítomnosti, ale taky tam zavírá toho psa.

Terrrr

5.4.2022 08:44
Terrrr

XXX.XXX.78.44

Osobní zkušenost nemám, ale zahlédla jsem někde na Plotu knížku Když jde štěně do světa. Je krátká, má snad i nějaké černobílé obrázky, ale měly by to být spíš odpovědi na základní problematiku ohledně štěněte. Tak nevím, jestli by to bylo ono.

1.6.2022 09:36

Přidejte reakci

Přidat smajlík