Chyby veterinárov - moje a vaše skúsenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2021 10:10
Amykk

XXX.XXX.191.210

Dobrý deň.
Rada by som sa s vami podelila a môj príbeh... vlastne je to príbeh mojej fenky, Amy.
Stalo sa to už pred dvoma rokmi. V jeden večer začala vracať. Každú hodinu... stále dokola. Hneď ráno sme šli k veterinárovi (radšej nebudem menovať). Ten nám spravil rengen a ďalšie vyšetrenia. Nakoniec vyhlásil, že má určite niečo v bruchu. A na druhý deň ju operoval. Rozrezal brucho... nič nenašiel. A tak ho opäť zašil. Už si s ňou fakt nevedel poradiť. Dal ju na infúzie so slovami ,, Do pár dní to hádam prejde." Podotýkam, že bola v naozaj vážnom stave - malátna, bez chuti do života.
Ja som ju od toho chlapa radšej vzala preč a skúsili sme inú veterinárnu kliniku. Tam Amynke diagnostikovali parvovirózu. Okamžite začali s liečbou. Avšak nedávali jej veľké nádeje. Podľa slov veterinára ,, Je to 50 na 50. Buď to zvládne alebo nie." Po týždni sa jej stav začal zlepšovať. No a o pár dní bola späť

2.1.2021 10:23
MajkaP

XXX.XXX.84.93

Veterináři jsou lidi a lidi dělají chyby. Léčení zvířat ( lidi samozřejmě také) není jednoduchá věc. Příčina problémů není vždycky jasně vidět, jindy člověk jedná podle předchozí zkušenosti ( 10/30/750 při s těmito příznaky jsem léčil takto a zabralo to). Některé chyby jsou zbytečné, někdy to bohužel dopad e špatně. Někdy zvíře nejde zachránit. Někdy majitel velmi dlouho ignoruje příznaky, nebo nedodržuje doporučení doktora.
A pak vznikají příspěvky typu " MVDR xy mi zabil psa"....
Já tohle nemyslím na nikoho konkrétního, ale lidí by si měli uvědomit, že drtivá většina veterinářů nejsou sadisti, který m jde jen o prachy a schválně léčí zvířata špatně. Každý případ má ( minimálně!) dvě strany a spousta majitelů zvířat nemá ani základní povědomí o ošetřování a diagnostice... nerozumí tomu ani tak, aby psovi doma ostříhali drápky...ale soudit zpětně léčení umí dokonale....

2.1.2021 10:27
Amykk

XXX.XXX.234.43

Samozrejme ja nikoho teraz nechcem ohovárať ani nič podobné
Veterinári to majú naozaj ťažké... a som vďačná veterinárnej klinike, ktorá my zachránila Amy

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2021 10:29

Mám stejný názor jako Majka.
Nakonec veterinářů jsou mraky, vždycky si můžete vybrat a jít jinam, pokud se vám něco na léčbě nezdá.

2.1.2021 10:39

Zkušenosti jsou různé, nicméně problematiku výběru veteriny, na kterou se s nějakým problémem vydám, řadím na přední místa žebříčku "nejprotivnější úskalí vlastnění psa"
Některé chyby jsou pro mě stopka, některé ne. Někdy nemusí dojít k chybě a vadí mi třeba jen jednání doktora.

2.1.2021 10:47

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zkušenosti jsou různé, nicméně problematiku výběru veteriny, na kterou se s nějakým problémem vydám, řadím na přední místa žebříčku "nejprotivnější úskalí vlastnění psa"
Některé chyby jsou pro mě stopka, některé ne. Někdy nemusí dojít k chybě a vadí mi třeba jen jednání doktora.

My takhle přestali jezdit k veterináři, který pracuje při důchodu. Věčně jsme čekali i půl hodiny před ordinací, než vůbec přijel, zaplatit si nechal i jen podívání se na psa. Aby to teda zase nevyznělo blbě, že se mně nelíbí, že musím platit, ale prostě člověk si to prostě rozmyslí jít k vetovi, kde se platí stovka jen za návštěvu a naopak jinde třeba za vymačkání žlázek nechtěli nic. Zase jsem jim to vykompenzovala třeba při očkování nebo když jsem platila léky.

2.1.2021 10:49

když ono je to těžké, žádný veterinář se nezavděčí všem klientům

ono už to, že někteří klienti preferují low cost, nejsou ochotní z různých důvodů buď finančních nebo organizačních svolit k žádné pořádné diagnostice a jsou spokojení tam, kde se léčbu povede nějak uhodnout a všechno ostatní je případně otrava

a pak jsou klienti, kteří chtějí všechno nejlepší nejmodernější a medicínu 21. století a potřebují veterináře, který jim to všechno odkýve, udělá a naúčtuje i když to pro zvíře třeba až takový smysl nemá

no a všechno mezi tím, ale to spektrum je natolik široké, že nelze uspokojit na jednom místě všechny

2.1.2021 10:51
Amykk

XXX.XXX.234.43

ono už to, že někteří klienti preferují low cost, nejsou ochotní z různých důvodů buď finančních nebo organizačních svolit k žádné pořádné diagnostice a jsou spokojení tam, kde se léčbu povede nějak uhodnout a všechno ostatní je případně otrava

a pak jsou klienti, kteří chtějí všechno nejlepší nejmodernější a medicínu 21. století a potřebují veterináře, který jim to všechno odkýve, udělá a naúčtuje i když to pro zvíře třeba až takový smysl nemá

no a všechno mezi tím, ale to spektrum je natolik široké, že nelze uspokojit na jednom místě všechny

Pravda...

2.1.2021 10:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mám to stejně. Máme teda ve městě, do 10 km od nás veterinární pohotovost. Mě absolutně nesedí přístup doktora, vadí mi jako člověk a jednou mě docela vytočil... Neberu teď ani tak v potaz, že je dražší než velké kliniky o 20 km dál. Ale prostě k němu nejezdím, i když potřebuji na pohotovost, tak radši jedu těch 30 km, než jet sem. Samozřejmě by něco jiného asi bylo, pokud by to byl hooodně akutní stav, ale i tak bych nejdřív volala na tu vzdálenější kliniku a ptala se tam, protože jim věřím víc..

Všechno řeším u našeho veta, na kterého nedám dopustit. Měli jsme takové štěstí, že nějaký problém se většinou objevil pozdě večer a nechtěla jsem našeho veta otravovat, takže jsme jezdili na tu kliniku s pohotovostí, 30 km.
¨
Pak jsem ještě měla tu čest navštívit jednu blízkou veterinu. To bylo v době, kdy měla fena opařená záda, přitížilo se jí, a náš vet zrovna v ordinaci nebyl. Tak jsme našli nejbližší veterinu od nás, ale na druhou stranu. Volali jsme si dopředu, on ať přijedeme, že od 3 má ordinační hodiny, bylo asi půl 3. Tak jsme jeli. Dorazili jsme chvilku před 3, ordinace byla v rodinné domě, dveře do čekárny zatím zamčené. Pan veterinář si venku na zahradě stahoval a "kuchal" ovci... Viděl, že venku čekáme my a před námi ještě jeden člověk se psem. Přesto si v klidu pracoval dál a neobtěžoval se ani odemknout alespoň čekárnu. Měli jsme psa s popáleninou, v zimě, v autě, takže jsme nastartovali a topili, seděli v autě. O půl 4 poslala malého syna nám říct, ať vydržíme, že hned jde. To už jsem chytala celkem nervy a chtěla jsem jet na pohotovost do města, ale přítel chtěl ještě počkat. Tak tedy v 15:50 se odemkla čekárna. Pan veterinář si vzal plášť, opláchnul ruce od krve a šel na to. Když jsme šli na řadu my a vysvětlovala jsem situaci, že fena má horečku, klepe se a není ji dobře, kolik dní je od opaření atd., tak pořád koukal na ty strupy na kůži a zeptal se, jestli se to teď takhle jako hojí, neco co to je? Veterinář se ptal mě... Pak tedy alespoň změřil teplotu, něco feně píchnul, dal nám ATB, řekli si o docela velkou částku, a poslal nás domů. Hned další den jsem jela k našemu vetovi, a to už byl den, který jsem tu kdysi popisovala, kdy fena bojovala o život... Naštěstí to dopadlo dobře. Já nechci říkat, že by ten vet něco zanedbal, udělal chybu, to sama nevím. Ale mě totálně odradil ten přístup, že vás tam nechá skoro hodinu se psem ve špatném stavu čekat, a když přijdete na řadu, tak se vás ptá, co s tím psem vlastně je, jeslti je to hojení a jeslti je to dobré nebo špatné.... Takže tahle veterina se zařadila na seznam, kam už nikdy v životě nepojedu.

2.1.2021 11:05

Naprosto souhlasím a chápu. Každej má jinou představu, jak bude o jeho zvíře pečováno, navíc v otázce důvěry hraje roli taky obyčejný lidský porozumění, jestli si s doktorem prostě sedneme. A když je pak čekárna narvaná od rána do večera...

2.1.2021 11:32

bez ohledu na majitele -

jsou veterináři, kteří diagnostikovat nechtějí ani neumí
kteří diagnostikovat chtějí ale neumí
kteří chtějí ale neumí
kteří chtějí a umí

a ti "neumí" jsou ještě v kategoriích ví to/neví to (a v této kategorii vynikají brouci pytlíci...)

není to mým subjektivním pohledem, když vet udělá rtg snímky, diagnostikuje, přivede majitele ke zhroucení, dobrá duše zhrouceného majitele vykope k jinému veterináři, s těmi rtg snímky na CDčku, ten ony snímky shlédne, vrhne na majitele zádumčivý a smutný pohled s komentářem "jestli někdo z těchto hrubě nekvalitních snímků udělal diagnózu......." (tečky znamenají významné mlčení), pak provede úkony vedoucí ke správné diagnóze a provede psu v tom okamžiku zákrok život zachraňující.......to není jenom nepochopení majitele zvířete

2.1.2021 11:39

samozřejmě. ono mít rentgen nebo sono ještě neznamená, že ho někdo umí použít a další věc je vyhodnocení. zkazit se v tomto směru dá krásně i odběr krve.

2.1.2021 15:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

samozřejmě. ono mít rentgen nebo sono ještě neznamená, že ho někdo umí použít a další věc je vyhodnocení. zkazit se v tomto směru dá krásně i odběr krve.

No nezlobte se na mě, ale pak tam ten člověk nemá co dělat! Pokud už jdu se psem k veterináři tak proto, že mu něco je, ne si pokecat. A pokud narazím na tohle, mám po psu. Viz hmn. Jenže vy, jako majitel psa, to přece nemůžete vědět a dokonce ani, když jste tam léta chodil...jenže jen na přeočkování

2.1.2021 15:47

Já bejt veterinář, tak dělám v nějaké .. kde dělají veterináři?
Slepičárna? Prasečák? SVS? No prostě nechám se zaměstnat,
protože z těch majitelů pacientů bych se musela pověsit.

2.1.2021 16:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No, vzhledem k tomu, že se ještě žádný nepověsil (ani ten, co kupčil se štěňatama) asi jim to žíly netrhá...

2.1.2021 16:08
MajkaP

XXX.XXX.84.93

lesnížínka napsal(a):
No, vzhledem k tomu, že se ještě žádný nepověsil (ani ten, co kupčil se štěňatama) asi jim to žíly netrhá...

Mezi veterináři je nejvíce sebevražd.

2.1.2021 17:19

Já bejt veterinář, tak dělám v nějaké .. kde dělají veterináři?
Slepičárna? Prasečák? SVS? No prostě nechám se zaměstnat,
protože z těch majitelů pacientů bych se musela pověsit.

to jsem udělala před rokem a půl a je to paráááááááda proč jsem to neudělala dřív.

2.1.2021 19:31
impact

XXX.XXX.195.92

Moje zkušenosti s veterináři, kteří jedou jenom na prachy, by vydaly na samostatnou knihu..

Úplně nejradši mám fingovaný operace v částkách deset tisíc a vejš.

2.1.2021 19:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

impact napsal(a):
Moje zkušenosti s veterináři, kteří jedou jenom na prachy, by vydaly na samostatnou knihu..

Musím kastrovat kocoura...už mě dál neděste! Mám momentálně mladé kočky a psa mít nebudu, tak si už říkám...naštěstí. Doufám, že veterináře nebudu dlouho potřebovat.
Bodlinko, neberte si to osobně, já tu mám taky fajn vetku, takový Herriot to je Přijede, prohlédne psa, dá léky, mastičky a že: néé, to je dobrý, to nestojí za řeč...Já jí pak posílám peníze na účet, někdy musím pátrat na NETu, kolik co stojí

2.1.2021 19:45
impact

XXX.XXX.195.92

lesnížínka napsal(a):
Musím kastrovat kocoura...už mě dál neděste! Mám momentálně mladé kočky a psa mít nebudu, tak si už říkám...naštěstí. Doufám, že veterináře nebudu dlouho potřebovat.
Bodlinko, neberte si to osobně, já tu mám taky fajn vetku, takový Herriot to je Přijede, prohlédne psa, dá léky, mastičky a že: néé, to je dobrý, to nestojí za řeč...Já jí pak posílám peníze na účet, někdy musím pátrat na NETu, kolik co stojí

Nejpropečenější historka je pes po kolizi s autem, kulhající, diagnóza zlomená noha, šroubování, hrůza a tak. Stálo to tuším 12 litrů. Majitelce se na tom něco nezdálo a i když měla nakázáno vozit psa na převazy k operujícímu, jela nakonec na převaz ke svému veterináři (v době incidentu nebyl dostupný, tak jela na kliniku) a po třech dnech od operace sundali obvazy a tradá - kůže neporušená, neoholená, žádná jizva a tak.

2.1.2021 19:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

impact napsal(a):
Nejpropečenější historka je pes po kolizi s autem, kulhající, diagnóza zlomená noha, šroubování, hrůza a tak. Stálo to tuším 12 litrů. Majitelce se na tom něco nezdálo a i když měla nakázáno vozit psa na převazy k operujícímu, jela nakonec na převaz ke svému veterináři (v době incidentu nebyl dostupný, tak jela na kliniku) a po třech dnech od operace sundali obvazy a tradá - kůže neporušená, neoholená, žádná jizva a tak.

Tak být tak líný, že ani neoholí, neřízne kůži a nepošolíchá to betadinou....to už je něco teda To by ta snad zvládla i ta sestra když se nechtělo

2.1.2021 20:04

impact napsal(a):

Tak to už vypadá jako sci-fi. Přece nemůže spoléhat na to, že majitel nevleze k jinému veterináři, když je ordinace na každém rohu.
Ani nemusí obvaz sundavat. Stačí když požádá o rentgen, aby se přesvědčila, jestli kost je dobře srovnaná.
A jak to dopadlo. To je na vyloučení z komory.

2.1.2021 20:29

Tak to už vypadá jako sci-fi. Přece nemůže spoléhat na to, že majitel nevleze k jinému veterináři, když je ordinace na každém rohu.
Ani nemusí obvaz sundavat. Stačí když požádá o rentgen, aby se přesvědčila, jestli kost je dobře srovnaná.

A i kdyby. Kdo ze zákazníků by to zjišťoval.

2.1.2021 20:59
impact

XXX.XXX.195.92

Není to scifi, bohužel. Tenhle veterinář toho má na triku mnohem víc...

2.1.2021 21:02

impact napsal(a):
Není to scifi, bohužel. Tenhle veterinář toho má na triku mnohem víc...

A ještě stále je veterinář? Neuvěřitelné !

2.1.2021 21:04

A i kdyby. Kdo ze zákazníků by to zjišťoval.

Co kdo by zjišťoval? To ho podvedená majitelka nežalovala? Není víc než 10000,-- trestný čin? Tak snadno dokázatelná skutečnost!

2.1.2021 21:05
impact

XXX.XXX.195.92

A ještě stále je veterinář? Neuvěřitelné !

Už není. Karma ho doběhla...

Blbý je, že lidi to prostě nechtěj řešit. Jsou rádi, že šli jinam a že maj zvíře v pořádku. Stát se to mě, tak to řeším. A hodně. Ale já bych k němu nešla, protože už leta letoucí vím, jakej je.

2.1.2021 22:13

Co kdo by zjišťoval? To ho podvedená majitelka nežalovala? Není víc než 10000,-- trestný čin? Tak snadno dokázatelná skutečnost!

Zažaluje. Vet zaplatí pokutu. Vyloučí ho z komory. A stejně bude ordinovat. A noví klienti to vůbec nemusí vědět. Čistě teoreticky.

2.1.2021 22:58

Zažaluje. Vet zaplatí pokutu. Vyloučí ho z komory. A stejně bude ordinovat. A noví klienti to vůbec nemusí vědět. Čistě teoreticky.

To je ale hodně teoreticky. Veterinář vyloučený z komory nemůž ordinovat, tak jako nemůže ordinovat veterinář, který v komoře není. Dodělá školu, odpromuje, ale k otevření ordinace to nestačí.

2.1.2021 23:02

To je ale hodně teoreticky. Veterinář vyloučený z komory nemůž ordinovat, tak jako nemůže ordinovat veterinář, který v komoře není. Dodělá školu, odpromuje, ale k otevření ordinace to nestačí.

akorát že neteoreticky, pokud veterinář není v komoře, tak na něj komora nemůže nijak kázeňsky působit a ordinovat bez členství v komoře není trestné. není to košer, ale nějak to ze zákonů vypadlo.

3.1.2021 08:10

Jak píše bodlinka. Taky bych si z fleku mohla otevřít ordinaci. Nebojte, nemám to v úmyslu.

3.1.2021 08:27

akorát že neteoreticky, pokud veterinář není v komoře, tak na něj komora nemůže nijak kázeňsky působit a ordinovat bez členství v komoře není trestné. není to košer, ale nějak to ze zákonů vypadlo.

Vám to věřit musím, ale je to hnůj. To veterinář nemůže ani přijít o diplom? Cosi jako atestaci taky nepotřebuje ?

3.1.2021 08:45

Vám to věřit musím, ale je to hnůj. To veterinář nemůže ani přijít o diplom? Cosi jako atestaci taky nepotřebuje ?

jak by mohl přijít o diplom? to je jako kdyby vám někdo chtěl sebrat maturitní vysvědčení, prostě to vzdělání máte a je to. to by vám někdo mohl sebrat, jen pokud by se prokázalo, že byl získán podvodem.

a atestaci nepotřebuje.

3.1.2021 08:52

Byl to podvod, dalo se to řešit ještě jinde, teoreticky by rozsudek i zakázal praxi?
Tak malá zem, ale tak vynalézavá.

3.1.2021 10:01

jak by mohl přijít o diplom? to je jako kdyby vám někdo chtěl sebrat maturitní vysvědčení, prostě to vzdělání máte a je to. to by vám někdo mohl sebrat, jen pokud by se prokázalo, že byl získán podvodem.

a atestaci nepotřebuje.

Ono "přijít o diplom" se říká obrazně.
Tak jak to podle vás je, tak veterinář může týrat zvířata - špatnými zákroky - a není žádná oficiální páka, jak mu činnost zakázat? Dokud se najdou důvěřiví jeddinci, kteří mu budou platit ?
Tomu snad ani nemůžu věřit.

3.1.2021 11:38

Dvakrát ne.

3.1.2021 11:39

Ono "přijít o diplom" se říká obrazně.
Tak jak to podle vás je, tak veterinář může týrat zvířata - špatnými zákroky - a není žádná oficiální páka, jak mu činnost zakázat? Dokud se najdou důvěřiví jeddinci, kteří mu budou platit ?
Tomu snad ani nemůžu věřit.

Je to tak. Viz výše. Můžete ho žalovat, třeba i vyhrajete, ale činnost mu nikdo nezakáže.

3.1.2021 11:50
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Je to tak. Viz výše. Můžete ho žalovat, třeba i vyhrajete, ale činnost mu nikdo nezakáže.

To už mi ale s mrtvým psem, kočkou, koněm(dosaď dle libosti) bude tak nějak k ho.nu Možná si to tu přečtou i ti, co ještě pořád mají vety jako modlu a otevře jim to trochu oči. Mě se otevřely už dávno u doktorů, tohle je fáze dva Nejhorší je, že to neovlivníme, stárnem a ty doktory budem 100% někdy potřebovat. Toho se děsím jak čert kříže. Před týdnem se švagrová (lékařka) snažila muže přesvědčit, že tím, že tchánům koupil k Vánocům (vyžádanou) Milgammu, je vlastně zabíjí, protože je to lék silnější než brufen a neteř, která bude lékařka za pár měsíců mi tvrdila, že zubní kámen máme z tvrdé vody A k takovému odborníku se pak dostat....

3.1.2021 12:29

A co soud? Dokázat mu podvod ( viz neoperovaná noha ) přece není až tak složité, aby mu soud na základě podvodu nezastavil činnost. A nikdo snad nemůže být tak hloupý, aby nad operací, kterou zaplatil a která neproběhla, jen tak mávl rukou.
Kdyby se jednalo o břišní operaci - budiž, těžko to někdo zjistí, ale zlomená noha ?

3.1.2021 12:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A co soud? Dokázat mu podvod ( viz neoperovaná noha ) přece není až tak složité, aby mu soud na základě podvodu nezastavil činnost. A nikdo snad nemůže být tak hloupý, aby nad operací, kterou zaplatil a která neproběhla, jen tak mávl rukou.
Kdyby se jednalo o břišní operaci - budiž, těžko to někdo zjistí, ale zlomená noha ?

Břišní operace bez šití - jóó, to je staré, to dělal jednu dobu nějaký ten šaman, jak strkal ruce lidem jen tak do břicha a vytahoval ten binec, bylo to i v telce

3.1.2021 12:34

lesnížínka napsal(a):
Břišní operace bez šití - jóó, to je staré, to dělal jednu dobu nějaký ten šaman, jak strkal ruce lidem jen tak do břicha a vytahoval ten binec, bylo to i v telce

Jo, viděla jsem. Kouzelník to byl.

3.1.2021 13:31

lesnížínka napsal(a):

Tak říznout a zašít zas není takový problém, jasně, že nebylo myšlené doslova. Ale říznout, zašít a účtovat 20 za odstanění nádoru - to už zas takové scifi není.
Rozhodně méně nápadné než zavázat zdravou nohu.

3.1.2021 13:43
Fernando

XXX.XXX.1.77

lesnížínka napsal(a):
To už mi ale s mrtvým psem, kočkou, koněm(dosaď dle libosti) bude tak nějak k ho.nu Možná si to tu přečtou i ti, co ještě pořád mají vety jako modlu a otevře jim to trochu oči. Mě se otevřely už dávno u doktorů, tohle je fáze dva Nejhorší je, že to neovlivníme, stárnem a ty doktory budem 100% někdy potřebovat. Toho se děsím jak čert kříže. Před týdnem se švagrová (lékařka) snažila muže přesvědčit, že tím, že tchánům koupil k Vánocům (vyžádanou) Milgammu, je vlastně zabíjí, protože je to lék silnější než brufen a neteř, která bude lékařka za pár měsíců mi tvrdila, že zubní kámen máme z tvrdé vody A k takovému odborníku se pak dostat....

To je tedy síla... Vzdááálený příbuzný vyučený automechanik ani nezná rozdíl mezi 2 taktním a 4 taktním motorem (prý 2 taktní má jako 2 rychlosti a 4 taktní jako 4 rychlosti ) a železo vrtá vídiákem(vrtákem do betonu).. Ono si nevyberete, jestli doktor nebo mekánik. Snad to těch pár výjimek zpasí

3.1.2021 13:45
impact

XXX.XXX.0.64

Tak říznout a zašít zas není takový problém, jasně, že nebylo myšlené doslova. Ale říznout, zašít a účtovat 20 za odstanění nádoru - to už zas takové scifi není.
Rozhodně méně nápadné než zavázat zdravou nohu.

Tak on i rozřezal a zašil břicho. Prý hrůza, nekróza střeva, musel odebrat dvanáct centimetrů. Fenku jsem zachránil za pět dvanáct paninko. ☝️

Samozřejmě to stálo raketu a když po zdárné záchraně života předával v den operace fenku majitelce, tak na dotaz na pooperační péči uvedl, že večer může jíst normálně granule, na který je zvyklá. 🙈 Není to trochu divný? 🙈

3.1.2021 14:03

Fernando napsal(a):
To je tedy síla... Vzdááálený příbuzný vyučený automechanik ani nezná rozdíl mezi 2 taktním a 4 taktním motorem (prý 2 taktní má jako 2 rychlosti a 4 taktní jako 4 rychlosti ) a železo vrtá vídiákem(vrtákem do betonu).. Ono si nevyberete, jestli doktor nebo mekánik. Snad to těch pár výjimek zpasí

tak tak, já si vybavuju kdysi obkladače, co měl za úkol vykachlíkovat za kuchyňskou linkou a nebyl schopnej si spočítat, kolik je to m2

prostě všude jsou jen lidi, takže vám takhle může veterinář zrušit psa, automechanik zrušit auto, zedník postavit zeď úplně nakřivo a taky jsem viděla onehda fotky krovu, kde to místo tesařských spojů vzali prostě úhelníkem a vruty

3.1.2021 14:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jo, viděla jsem. Kouzelník to byl.

On se ale prezentoval jako filipínský léčitel a něco se mi mate, že u něj byla i některá česká známá osobnost, jen je to tak dávno, že už nevím.

3.1.2021 14:26

lesnížínka napsal(a):
On se ale prezentoval jako filipínský léčitel a něco se mi mate, že u něj byla i některá česká známá osobnost, jen je to tak dávno, že už nevím.

Já už si to taky moc nepamatuju, ale vypadalo to, že v ruce má kus jater, aby z toho bylo hodně krve.
No, kdyby to fakt bylo účinný, tak tu dnes máme plno takových lidi, že jo.

3.1.2021 14:53
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já už si to taky moc nepamatuju, ale vypadalo to, že v ruce má kus jater, aby z toho bylo hodně krve.
No, kdyby to fakt bylo účinný, tak tu dnes máme plno takových lidi, že jo.

Hlavně tu nemáme plno mrtvých lidí

3.1.2021 17:48

Soud zastaví činnost... A když na to dotyčný bude víte co, tak stejně pojede dál. A bude mít nové klienty. Stejně, jako když někomu zabaví zvířata těsně před smrtí a ten onen si hned pořídí další. Bohužel vymahatelnost nějak nefunguje.

3.1.2021 17:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Soud zastaví činnost... A když na to dotyčný bude víte co, tak stejně pojede dál. A bude mít nové klienty. Stejně, jako když někomu zabaví zvířata těsně před smrtí a ten onen si hned pořídí další. Bohužel vymahatelnost nějak nefunguje.

To je vám divné, že někde funguje dobře. Chtít po někom ve dvaceti majlant za to, že v 10 jel na černo v tramvaji...to jde jak po másle a tam se to musí hnát přes ombudsmana, protože někdo nemá fakt rozum. A tady haj.lík je nepostihnutelnej?

3.1.2021 22:59
fikovnice

XXX.XXX.134.178

impact napsal(a):

Fingovaný operace v částkách vyšších než deset tisíc? To už ale nejsou bagatelní případy... Já si to vlastně ani moc reálně neumím představit. Ale bránila jste se? Stížnost na komoru, anebo rovnou policajtům oznámení z podezření ze spáchání t.č. nebo přečinu (nevím, nerozumím tomu)? Já vím, že "ruka ruku myje", ale když si to lidé budou nechávat líbit, bude to o to víc procházet .

3.1.2021 23:01
fikovnice

XXX.XXX.134.178

impact napsal(a):

No tak to je ovšem síla!

3.1.2021 23:12
fikovnice

XXX.XXX.134.178

lesnížínka napsal(a):

No jo, ale Ty máš teda nedůvěru nejen vůči vetům, ale i vůči humánním lékařům. A stejně je vysoce pravděpodobné, že je někdy budeš potřebovat.
A pokud jsi přítomna blábolům (viz Tvůj příspěvek), tak to argumentačně přebiješ, ne?

3.1.2021 23:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
No jo, ale Ty máš teda nedůvěru nejen vůči vetům, ale i vůči humánním lékařům. A stejně je vysoce pravděpodobné, že je někdy budeš potřebovat.
A pokud jsi přítomna blábolům (viz Tvůj příspěvek), tak to argumentačně přebiješ, ne?

U milgammy jsem nebyla u zubního kamene jo, ale zase mi před tchánama bylo blbé mladou schazovat, já ji mám ještě pořád za děcko tak jsem to podala tak nějak jako: šmarjá, to je přece úplná blbost, to jako v Praze nemají lidi zubní kámen?!? Snad si o tom šla pak něco najít...Švagrová...to by bylo těžké, ta je chytrá jak rádio a o své neomylnosti absolutně přesvědčená, to by byl oříšek No a muž...ten se za jedno nehádá a za druhé...nebyl si jistý, tak se první na to zeptal mě a pak si to šel ještě ověřit na NET A pak byl nasr...ještě víc, že tam z něho dělala blbce

4.1.2021 13:32

Vyhlášená vet. klinika u nás v p*delákově, lidi sem údajně jezdí z celý ČR (mají mj. CT). Jenže doktor se chová a vždy choval jako dobytek. Před nějakým rokem jsem u devítileté čuby měla podezření na pyometru a jelikož jezdím normálně na vet 100 km a tohle jsem považovala za akutku, kousla jsem se a jela sem. Co čubě je, se mě doktor ptal už mezi dveřma a po mém sdělení o pyometře na mě skoro zařval: "To mi chcete říct, že ta čuba má ještě v devíti letech dělohu?!?". Ok, to jsem ještě kousla. Udělal komplet krev, plus ještě něco navíc, když je prý už starší (slinivka?) a z výsledků se ukázalo, že je čuba úplně zdravá a všechny hodnoty má v normě, což doktor ocenil. Když mi podával fakturu, ze který se mi podlomily kolena (3600,- za pouhé vyšetření krve), tak se mě ještě mezi řečí zeptal, čím že to vlastně krmím. Tak mu říkám, že čuba je od cca 1 roku věku na barfu. To se opět zděsil a začal řvát, jestli chci tu čubu zabít nebo proč to dělám. V ruce stále držel ty krevní výsledky, ukazující na ukázkově zdravýho psa (neboli si výstavně na*ral do huby). No, aspoň jsem se přesvědčila, že tam opravdu ne, i když mě to stálo nemálo peněz...

4.1.2021 13:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Vyhlášená vet. klinika u nás v p*delákově, lidi sem údajně jezdí z celý ČR (mají mj. CT). Jenže doktor se chová a vždy choval jako dobytek. Před nějakým rokem jsem u devítileté čuby měla podezření na pyometru a jelikož jezdím normálně na vet 100 km a tohle jsem považovala za akutku, kousla jsem se a jela sem. Co čubě je, se mě doktor ptal už mezi dveřma a po mém sdělení o pyometře na mě skoro zařval: "To mi chcete říct, že ta čuba má ještě v devíti letech dělohu?!?". Ok, to jsem ještě kousla. Udělal komplet krev, plus ještě něco navíc, když je prý už starší (slinivka?) a z výsledků se ukázalo, že je čuba úplně zdravá a všechny hodnoty má v normě, což doktor ocenil. Když mi podával fakturu, ze který se mi podlomily kolena (3600,- za pouhé vyšetření krve), tak se mě ještě mezi řečí zeptal, čím že to vlastně krmím. Tak mu říkám, že čuba je od cca 1 roku věku na barfu. To se opět zděsil a začal řvát, jestli chci tu čubu zabít nebo proč to dělám. V ruce stále držel ty krevní výsledky, ukazující na ukázkově zdravýho psa (neboli si výstavně na*ral do huby). No, aspoň jsem se přesvědčila, že tam opravdu ne, i když mě to stálo nemálo peněz...

Už jsem měla taky tu čest, nebylo to určitě u vás, ale vypadalo to dost podobně

4.1.2021 15:38
fikovnice

XXX.XXX.134.44

lesnížínka napsal(a):
U milgammy jsem nebyla u zubního kamene jo, ale zase mi před tchánama bylo blbé mladou schazovat, já ji mám ještě pořád za děcko tak jsem to podala tak nějak jako: šmarjá, to je přece úplná blbost, to jako v Praze nemají lidi zubní kámen?!? Snad si o tom šla pak něco najít...Švagrová...to by bylo těžké, ta je chytrá jak rádio a o své neomylnosti absolutně přesvědčená, to by byl oříšek No a muž...ten se za jedno nehádá a za druhé...nebyl si jistý, tak se první na to zeptal mě a pak si to šel ještě ověřit na NET A pak byl nasr...ještě víc, že tam z něho dělala blbce

No tak bych možná při dalším setkání celý "problém" kolem Milgammy otevřela znovu a slušně, ale asertivně bych se té švagrové zeptala.....ne, já bych jí asi rovnou řekla, že se domnívám, že řekla hloupost. A když by sis to dopředu pořádně sestudovala (vím z Tvých příspěvků, že toho o medicíně víš docela dost ), tak ji prostě argumentačně utlučeš. Aspoň se už pak nebude chovat povýšeně...

Přidejte reakci

Přidat smajlík