Zdravím.
Ako niektoré z vás vedia, nedávno mi zomrel psík, a preto hľadáme nejaké šteniatka. Tentokrát sme sa s manželom rozhodli, že by sme si chceli vziať šteniatko od normálneho chovateľa. Na Slovensku chovatelia také plemeno buď najbližšie neplánujú, alebo sa mi vôbec neozývajú, tak som skúsila ČR. Tam som našla dve chovateľky, ktoré mi poskytli informácie, a zaradili nás do poradovníku s tým, že im vyhovujú naše podmienky, a že si šteniatko môžme u nich zadovážiť. Prvá mi telefonicky povedala, že pre väčší počet záujemcov ju máme až dobiedzavo kontaktovať, druhá, že sme na poradovníku hneď druhí v poradí. Sľúbili, že sa ozvú, keď budú mať pre mňa nové info, s tým, že obidve čakali šteniatka v prvej polovici února - po vašom
Včera bolo 17. a stále sa nikto neozval... Máte nejaké skúsenosti s tým, ako toto funguje, kedy sa ozvú tie chovateľky, či po narodení šteniatka, či ako? Lebo mi to príde strašne komplikované..už som im asi 3x písala a nakoniec sa jedna teda včera ozvala, až po mojej otázke, že šteniatka sú na svete, ale že aktívnejší pred nami ich už rozobrali....pritom sme jej písali každý týždeň to ma trochu zamrzelo...
A druhá sa mi tiež ozvala až po mojom emaily, že sú už tiež na svete, ale žiadne bližšie info pre mňa teraz nemá...
Ja neviem, či sa mám viac pýtať, alebo aké informácie pre mňa chystajú, ak mi nenapíšu základnú vec, že sa všetko podarilo, že šteňa je na svete? Dôverovať im vôbec?
Mě teda chovatelka volala hned ráno, po noci, kdy se štěňata narodila. Ale v tu dobu taky nebylo jasné, jestli štěně pro mě bude, protože v požadované barvě se narodilo jedno štěně a oni uvažovali, jestli si ho nenechají, takže jsme se dohodli, že se rozhodnou do 14ti dnů. Asi po týdnů mi psala, že štěně nejspíš bude naše a po cca 10ti dnech to potvrdila stoprocentně, chvíli na to jsem podepsala rezervační smlouvu a zaplatila zálohu...
Ale brala bych v potaz to, že po narození štěňat může mít chovatel kolem nich dost práce, mohl být náročný nebo komplikovaný porod, takže bych se nezlobila kvůli, kdyby se neozval hned po porodu.
A druhá sa mi tiež ozvala až po mojom emaily, že sú už tiež na svete, ale žiadne bližšie info pre mňa nateraz nemá...
Možná chce počkat, až trošku povyrostou a doporučit vám třeba konkrétní štěně podle povahy? Ale to by vám asi řekla...Normálně bych ji zavolala nebo napsala a zeptala se, jestli můžu počítat se štěnětem od nich, nebo ne....
A o jaké plemeno se jedná? Třeba by vám tady někdo poradil konkrétní CHS.
rapotacka11
napsal(a):
Ja neviem, či sa mám viac pýtať,
Pýtať?
Nabídnout víc?
Už nechceme podporovať množiteľov.
Ale tak pokud to ,co nabízejí, je málo, tak by bylo od chovatele fér to zájemci na rovinu říct, ne? A ne dělat, že je všechno OK a po narození štěňat dělat mrtvého brouka. To mi na seriózního chovatele taky moc nesedí .
Ale kdo ví, jak to je, třeba je teď jen hodně práce se štěňaty a není čas...
marcelaamax
napsal(a):
Ale tak pokud to ,co nabízejí, je málo, tak by bylo od chovatele fér to zájemci na rovinu říct, ne? A ne dělat, že je všechno OK a po narození štěňat dělat mrtvého brouka. To mi na seriózního chovatele taky moc nesedí .
Ale kdo ví, jak to je, třeba je teď jen hodně práce se štěňaty a není čas...
Tiež s tým rátam, že okolo šteniat je veľa roboty, len proste chcem mať istotu, že toho psíka pre mňa podržia...
Preto som písala, že už nechceme podporovať množiteľov, ale zatiaľ mám s chovateľmi zlú skúsenosť. Respektíve s ich prístupom. Neviem, či to nie je preto, že som zo SK?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
Happy1234
napsal(a):
Neviem, čo je na mojom príspevku smiešne. Mohli by ste mi to napísať normálnou rečou, čo kritizujete?
Prdte na to. Ja bych se znovu ozvala oboum a zeptala se zda muzu se stenetem pro sebe pocitat. Uvidite co reknou nebo ne. Copak mate vybrane za plemeno?
Happy1234
napsal(a):
Tiež s tým rátam, že okolo šteniat je veľa roboty, len proste chcem mať istotu, že toho psíka pre mňa podržia...
Preto som písala, že už nechceme podporovať množiteľov, ale zatiaľ mám s chovateľmi zlú skúsenosť. Respektíve s ich prístupom. Neviem, či to nie je preto, že som zo SK?
Možná nejjednodušší cesta napsat poradci chovu a ten by měl vědět kde štěnata plánují a na koho se obrátit. Já rozeslala vždy mail do několika chs a čekala. většina max do 3 dnů odpověd. a věděla jsme kde je šance na štěně nebo ne. Když už někde štěně bylo a bylo volné tak jsme se domluvili na záloze a s chovatelkou jsme byla ve spojení dost často. Ted je o štěnata větší zájem a pořadník je často dlouhý. Chovatelka od které máme nejmladší má dlouhý pořadník ale není to že je někdo v pořadníku že nepřeskočí x lidí. Já na ní dostala kontakt od jiné chovatelky, štěnata měla 14 dní a ukecávala jsem dlouho, ani cena nebyla problém a nakonec řekla že bych ukecla i mrtvého . Bydlí od nás docel daleko tak jsme tam jela v den odběru i s tím že si štěně třeba neodvezu. A dobrý, ale varovala že je to satáně a měla pravdu .
Happy1234
napsal(a):
Neviem, čo je na mojom príspevku smiešne. Mohli by ste mi to napísať normálnou rečou, čo kritizujete?
Když vidím ty ceny ....
Tak dobře
je to lepší?
Napadlo mě přeplatit, když o psa tak usilujete?
Psala jste, že jste byla druhá v pořadníku , takže?
Ale Impact má pravdu .
Uživatel s deaktivovaným účtem

Napadlo mě přeplatit, když o psa tak usilujete?
bych utikala pryc od chovatele, co dava stene tomu, kdo nabidne vic
Happy- chtela jsem se zeptat, jak se situace vyviji? V jinem vlakne zminujete, ze mate maltezacka zamluveneho- tak to vyslo, nebo jste poptavala jeste jinde?
My toto nedavno absolvovali taky, poptavali jsme male spolecenske plemeno- bolonacek, cotonek a bisonek. Ten previs poptavky je ted opravdu velky, takze si chovatele vybiraji..casto jsem se citila jako na konkurzu Rada chovatelu vubec neodpovedela, ale s nekolika jsem se nakonec dostala do kontaktu a pejska by nam prodali (snad, teda ) A je to vetsinou hodne o tom, jak chovateli "sedne" ten ktery zajemce (nebo to, co o sobe rika), a i o nahode.. ale verim, ze kdo je vytrvaly a pocka si u chovatele na nektery z dalsich vrhu, tak ten je pak v poradniku "napevno". Takze mam pocit, ze tou premirou zajemcu si chovatele ted hodne vybiraji, aby svym stenatkum zajistili co nejhezci domovy, a nekdy to je pak vuci zajemci takove trochu nevypocitatelne chovani.
Snad ale budete mit sveho pejska brzy u sebe..
Liliane
napsal(a):
Happy- chtela jsem se zeptat, jak se situace vyviji? V jinem vlakne zminujete, ze mate maltezacka zamluveneho- tak to vyslo, nebo jste poptavala jeste jinde?
My toto nedavno absolvovali taky, poptavali jsme male spolecenske plemeno- bolonacek, cotonek a bisonek. Ten previs poptavky je ted opravdu velky, takze si chovatele vybiraji..casto jsem se citila jako na konkurzu Rada chovatelu vubec neodpovedela, ale s nekolika jsem se nakonec dostala do kontaktu a pejska by nam prodali (snad, teda ) A je to vetsinou hodne o tom, jak chovateli "sedne" ten ktery zajemce (nebo to, co o sobe rika), a i o nahode.. ale verim, ze kdo je vytrvaly a pocka si u chovatele na nektery z dalsich vrhu, tak ten je pak v poradniku "napevno". Takze mam pocit, ze tou premirou zajemcu si chovatele ted hodne vybiraji, aby svym stenatkum zajistili co nejhezci domovy, a nekdy to je pak vuci zajemci takove trochu nevypocitatelne chovani.
Snad ale budete mit sveho pejska brzy u sebe..
Ano, nakoniec to vyslo u tej druhej, uz mame aj fotky ☺️ dakujem za opytanie.

Happy1234
napsal(a):
Ano, nakoniec to vyslo u tej druhej, uz mame aj fotky ☺️ dakujem za opytanie.
Kde jsou fotky? Chceme vidět vaše budoucí štěkaňátko.

Happy1234
napsal(a):
❤️😍
fikovnice
napsal(a):
Nádherní, moc Vám to přeji...i když mám v duši smutek a bol!
Ďakujeme. Mne tiež veľmi chýba náš Bastien. Bol to prvý pes a strašne ma bolí jeho strata.
Update:
Oliver nám rastie ako z vody. Už len mesiac a bude doma.