Uživatel s deaktivovaným účtem

Můj pes patřil pár let do postele (bez dezinfekce) a teď do ní nepatří. Tak nevím.

Amykk
napsal(a):
Ahojte
Taká téma na odľahčenie...
Zaujímal by ma váš názor či patrí pes do postele / na gauč.
Ja svojho psa púšťam všade (dúfam, že nie som jediná ) samozrejme priestory dezinfikujem
Ďakujem za všetky názory
Už to tady jednou bylo. A tenkrát jsme byli(y) označeni(y) za šmudly a úchyly, ke kterým jsem se hrdě přihlásila. Nemám tedy psy, ale 2 kocoury. Starší se mnou spí pravidelně, mladší občas.

Psice se mnou nespí, nestojím o to ani já, ani ona. Má své křeslo, na gauč může a v ložnici má svou postýlku. Nestojí o to, abych ji utiskovala a já nestojím o to, aby mi funěla a případně pr.děla pod nos.
Nevím, jak by to dopadlo, kdyby se mi chtěla do postele nacpat, většinou jí nic nedokážu odepřít. Naštěstí nechce.

napsal(a):
Psice se mnou nespí, nestojím o to ani já, ani ona. Má své křeslo, na gauč může a v ložnici má svou postýlku. Nestojí o to, abych ji utiskovala a já nestojím o to, aby mi funěla a případně pr.děla pod nos.
Nevím, jak by to dopadlo, kdyby se mi chtěla do postele nacpat, většinou jí nic nedokážu odepřít. Naštěstí nechce.
Nesmírně jste mě potěšila výrokem "většinou jí nic nedokážu odepřít"! Někdy (často) si s tím připadám jako blázen ... a možná blázen jsem.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Myslím není univerzální odpověď 😁
Každý dle svého uvážení a pocitu.
Všichni naši psi na gauč můžou...
Do postele je ale nechci z více důvodů...
Jeden čas spali s dětma v posteli, ale nakonec chrupčí v obýváku na gauči a je spokojenost na všech stranách 🌞
No a u nás zas nesmí na gauč. Podle chuti každého soudruha,že...
Nikdy jsem je neukecala ani na gauč. Berušku jsem chtěla, aby se mnou ležel, když onemocněl, tak se teda přemluvit dal, protože on prostě paničce udělal, co jí na očích viděl, ale byl z toho tak nervozní, že mi ho bylo líto, protože to nebylo pro něj příjemné a už jsem to nikdy neudělala(ani už jsem neměla moc možností ) Samík v posteli by se dal, to je vyloženě voňavý pes, ale bohužel, ten nikdy na nic vyššího nevylezl, asi má závratě

Já Teda klidně přiznám že jsem prase a moji tibeti se mnou v posteli spí. Je fakt že ne celou noc, ale večer vždy, pak v noci jdou na pelech nebo do chodby nebo kam zrovna chtějí oni a nad ranem se zase vrátí do postele. Nebo ne, nechávám to na nich. Jinak já + chlap + 2x tibetská doga,se vlezeme pohodlné na manželskou postel a vyspíme se všichni
P. S. Celkem máme asi tak 250 kilo a postel si ne stěžuje
napsal(a):
Už to tady jednou bylo. A tenkrát jsme byli(y) označeni(y) za šmudly a úchyly, ke kterým jsem se hrdě přihlásila. Nemám tedy psy, ale 2 kocoury. Starší se mnou spí pravidelně, mladší občas.
V tom případě se hlásím hrdě taky
Máme 2 boloňáky a 3 kocourky z toho teda jednoho ,,trochu" jinýho a spí kde chtěj. Takže nejvíc na posteli a někdy i pod peřinou a tedy jak pejsci tak kočičky ..

napsal(a):
Já Teda klidně přiznám že jsem prase a moji tibeti se mnou v posteli spí. Je fakt že ne celou noc, ale večer vždy, pak v noci jdou na pelech nebo do chodby nebo kam zrovna chtějí oni a nad ranem se zase vrátí do postele. Nebo ne, nechávám to na nich. Jinak já + chlap + 2x tibetská doga,se vlezeme pohodlné na manželskou postel a vyspíme se všichni
P. S. Celkem máme asi tak 250 kilo a postel si ne stěžuje
Mám to podobně......
U nás je to spíš o tom, co si myslí pes......mě se s pesanama dobře spí, akorát teď, co už není Sára je v posteli anarchie a tak musím večer běžet, abych byla první a zalehla si svoje místo.....jasně jde to pak odpovelovat, ale b.uzerovat (kupodivu toto slovo je vulgarismus) psího důchodce, co už špatně vstává, aby se posunul o 20 centimetrů se mi nechce a když zase naopak "sundám z postele" Ginu, protože se rozvalila na mém a já si defakto nemám kam lehnout je sice technicky možné, ale madam se pak urazí "no tak když mě tady nechceš, tak já jdu pryč" na nějaké moje "no a teď si udělej hopinky sem" se mi krajcvajc a odejde a mě je to líto a navíc se bojím, že když jí to takhle znechutím, že třeba se mnou nebude chtít spát vůbec.

nechci Noru v posteli.
je mi úplně jedno, jak to má kdokoliv jiný, ale z Nory může padat špína a bláto kamkoliv jinam, ale do peřin ne. Gauč nemám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
Mě to dřív nevadilo do doby než se při intimnostech člověk obali psím chlupem. To pak zkazí náladu hned. Takže postel pár let tabu. A abych to každé večer luxovala prevlikalq a vyklepavala. Ee

napsal(a):
nechci Noru v posteli.
je mi úplně jedno, jak to má kdokoliv jiný, ale z Nory může padat špína a bláto kamkoliv jinam, ale do peřin ne. Gauč nemám.
No kvůli tomu mám přes postel...přes peřiny... přehoz, přes něj kolikrát ještě deku, když je venku mokro. Peru to docela často, protože Mimíšek má rád voňavoučký pelíšek a i on pak hezky voňánkuje....
Když opomenu nějakou tu špínu...píseček, tak často z nich opadá jehličí, drobné větvičky a v tom bych spát nechtěla.
Navíc je pro mě pohodlnější hodit do pračky přehoz, kdybych měla tak často převlíkat povlečení, tak to by byl fakt opruz.
Musím říct, že když kolikrát koukám na reklamy na prací prášky a tam si paní rochní v krásně bíle povlečené posteli, tak mi to připadá jako sci-fi.....a pak je otázka...mohla bych to mít taky takhle a nebo psi v posteli...........no volím psi v posteli, ale chápu, že někomu to vadit může resp. že tohle někdo opravdu nechce a co se týče psů, tak tam si myslím, že jim je to jedno, jak si je člověk naučí, tak to má.
Jen si vždycky říkám, když tady někdo žádá o rady "pes mi leze furt do postele a já ho tam nechci", jak je ten život nespravedlivej.....já jsem v létě, když jsou hice v tý posteli samotinká opuštěná, protože pesani se raději placatí na chodbě na dlažbě.
Sice se vždycky zeptám "nechcete jít se mnou spinkat??" a oni "nee"
Sára byla držák a alespoň mě chodila uložit.....a až když jsem řekla dobrou, já už budu spinkat, tak se pak za chvíli sebrala a odešla.
napsal(a):
No kvůli tomu mám přes postel...přes peřiny... přehoz, přes něj kolikrát ještě deku, když je venku mokro. Peru to docela často, protože Mimíšek má rád voňavoučký pelíšek a i on pak hezky voňánkuje....
Když opomenu nějakou tu špínu...píseček, tak často z nich opadá jehličí, drobné větvičky a v tom bych spát nechtěla.
Navíc je pro mě pohodlnější hodit do pračky přehoz, kdybych měla tak často převlíkat povlečení, tak to by byl fakt opruz.
Musím říct, že když kolikrát koukám na reklamy na prací prášky a tam si paní rochní v krásně bíle povlečené posteli, tak mi to připadá jako sci-fi.....a pak je otázka...mohla bych to mít taky takhle a nebo psi v posteli...........no volím psi v posteli, ale chápu, že někomu to vadit může resp. že tohle někdo opravdu nechce a co se týče psů, tak tam si myslím, že jim je to jedno, jak si je člověk naučí, tak to má.
Jen si vždycky říkám, když tady někdo žádá o rady "pes mi leze furt do postele a já ho tam nechci", jak je ten život nespravedlivej.....já jsem v létě, když jsou hice v tý posteli samotinká opuštěná, protože pesani se raději placatí na chodbě na dlažbě.
Sice se vždycky zeptám "nechcete jít se mnou spinkat??" a oni "nee"
Sára byla držák a alespoň mě chodila uložit.....a až když jsem řekla dobrou, já už budu spinkat, tak se pak za chvíli sebrala a odešla.
Přesně,venkovní teplota a teplota v baráku se pozná podle počtu psů v posteli x počtu psů na zemi a to platí i přes den, když jsou v jednom chumlu na psím gauči nebo rozfcaný po podlaze ve všech pokojích A pak jsou jedinci,co chrápou v posteli celou noc, jedinci,co se přijdou pomazlit před spaním,pak slezou a pak jdou až zase ráno vítat. Btw i proto si myslím, že mám jednu feňulu nakrytou (na sono jdeme až ve středu),protože tak mi jde dát klasicky dobrou noc, pak sleze a spí mezi dveřma. Týden po nakrytí se do postele nakýblovala, zabrala si moje místo u hlavy a od tý doby se celou noc nehne
Jinak já mám do ložnice zavřeno celý den, po večerním venčení jdeme spát tak za hodinu,aby psi případně uschnuli a borčus z nich opadal. I proto u nás opačně nesmí na gauč - 3/4 roku mají otevřeno celý den ven, a nebudu jim zbytečně vysvětlovat, že teď je období velkýho bahna,kdy tam prostě zvenku nesmí, a teď zas období sucha, kdy tam můžou, a obývák zavírat nechci. Takhle to mají jasně daný a neřeší (teda až na mopse,ten to nenápadně zkouší furt a buldočku,kterou si tam občas propašuje páníček )
Náš vždycky do postele hupsnul ráno, když jsem se probouzela, jinak preferoval "svoje" křeslo . Jinak mohl vždy všude, kde chtěl- jenže on to byl 5kg pejsek, který po každé procházce prošel sprchou. :) Neumytého bychom ho nesnesli ani na gauči, natož v posteli- ale zase, každý to má jinak. =) Známí třeba fenku do postele nepustí, ale pořídili jí vlastní gauč, ať jí to není líto
janaa
napsal(a):
Jasný, mopse a buldočku, takže jen 8 a 10 kilo. To se vlastně počítat ani nemusí
Tak mi to nedalo a taky jsem to spocitala :)
6x GR plus 1x kvakalir :D
Prckova spi v posteli nonstop, jeji velicenstvo Lady Olympia by si na zem lehla snad jen pod pohruzkou fyzickeho nasili. A to jeste jen mozna.
Goldeni tam spi jak kdy a jak kdo chce. Lea zasadne kdyz tam nejsou lidi. Jak prijde clovek, odchazi.
Otik naopak.
Dudlik tam spi kdyz tam spim ja. Zasadne na me.
Meruna zasadne vedle me, nalepena na zada.
Fretka jak kdy, ale kdyz uz, tak nalepena na moji hlavu.
Primitivecek stejne jako Fretka, jen se lepi na bricho.
Kdyz se tam sejdou vsichni, jsem slusne utesnena :D Jinak se v noci i pres den nahodne stehuji kam je jim libo.
Rano budej hromadnym mazlenim a zaslapanim do matrace.
Postel rozmery 2x2.5 metru. Pro jistotu matrace polozene na palety na zemi.
Vahove zatizeni vcetne lidi je 375, kdyz se sejdou vsichni psi naraz. Bez deti :D

....tak já si porizovala postel novou, o trochu menší, než tu původní...když ji truhlář s kolegou naměrovali, tak jsem s nimi probirala dost detailně, zda pro mně, tri kocky a motýla bude dostatečně velká, byl to takový mily hovor...truhlář to bral normálně protože mně léta zná, jeho kolega z toho byl v jemných rozpacích, ale ustal to se ctí....když ji pak dávali u mně v ložnici dohromady, nacpali se jim tam kočky se psem a snaživě pomáhali, po vložení matrace na ni zalehli a už je z toho do večera nikdo nedostal...
U nás psi v posteli spí, měnit to nebudu a budou tam spát i další psi .
Přes den mám přes celou postel přehoz a na něm ještě deku, ale psi tam přes den chodí minimálně, spíš vůbec, protože jsou tam, kde jsem já, a já přes den v ložnici nejsem. Akorát když jde někdo kolem, tak letí do ložnice k oknu a občas z postele hlídají. Dveře máme od jara do podzimu kolikrát taky otevřené, ale když je bláto, tak ne. Když přijdeme z venku tak psy umeju a většinou nechám uschnout a "opadat" v chodbě (když je teplo, tak venku). Na gauč můžou taky, mám přes něj deky, které peru pořád dokola. Jinak oba psi spí pod peřinou, a to i v létě, v tomhle jsou po mě - hned jak si lehnu tak žďuchaj čumákama, abych jim nadzvedla peřinu a zalezou si, spí tam až do rána. Jako jo, někdy leží fakt blbě, že překáží, to je pak prostě odsunu . A kupodivu pes 30 kg je v posteli skladnější, ten se většinou stočí mě ke kolenům, ale fena 15 kg ta se dost roztahuje . Nebyl by problém, aby v posteli nespali, když čuba hárá, tak tam taky nespí. Když je zavřu v obýváku a půjdu do ložnice, tak si lehnou tam a budou v klidu spát. Ale mě to spaní v posteli vyhovuje, já to mám ráda. A naopak když tam psy nemám, tak jsem nervózní, už jsme zvyklá. Jo a pes minule polštářky pod hlavou .
Ale naprosto chápu a respektuju, že někdo psa v posteli nechce. A pokud si o mě někdo myslí, že jsem prase, no tak ať .
PS.: jo a ještě semnou pes pravidelně snídá tím stylem, že sedí naproti mě na židli, to by taky někdo nedal .

marcelaamax
napsal(a):
Přes den mám přes celou postel přehoz a na něm ještě deku, ale psi tam přes den chodí minimálně, spíš vůbec, protože jsou tam, kde jsem já, a já přes den v ložnici nejsem. Akorát když jde někdo kolem, tak letí do ložnice k oknu a občas z postele hlídají. Dveře máme od jara do podzimu kolikrát taky otevřené, ale když je bláto, tak ne. Když přijdeme z venku tak psy umeju a většinou nechám uschnout a "opadat" v chodbě (když je teplo, tak venku). Na gauč můžou taky, mám přes něj deky, které peru pořád dokola. Jinak oba psi spí pod peřinou, a to i v létě, v tomhle jsou po mě - hned jak si lehnu tak žďuchaj čumákama, abych jim nadzvedla peřinu a zalezou si, spí tam až do rána. Jako jo, někdy leží fakt blbě, že překáží, to je pak prostě odsunu . A kupodivu pes 30 kg je v posteli skladnější, ten se většinou stočí mě ke kolenům, ale fena 15 kg ta se dost roztahuje . Nebyl by problém, aby v posteli nespali, když čuba hárá, tak tam taky nespí. Když je zavřu v obýváku a půjdu do ložnice, tak si lehnou tam a budou v klidu spát. Ale mě to spaní v posteli vyhovuje, já to mám ráda. A naopak když tam psy nemám, tak jsem nervózní, už jsme zvyklá. Jo a pes minule polštářky pod hlavou .
Ale naprosto chápu a respektuju, že někdo psa v posteli nechce. A pokud si o mě někdo myslí, že jsem prase, no tak ať .
PS.: jo a ještě semnou pes pravidelně snídá tím stylem, že sedí naproti mě na židli, to by taky někdo nedal .
Jste můj člověk

marcelaamax
napsal(a):
Luxusní

arosek
napsal(a):
Tak mi to nedalo a taky jsem to spocitala :)
6x GR plus 1x kvakalir :D
Prckova spi v posteli nonstop, jeji velicenstvo Lady Olympia by si na zem lehla snad jen pod pohruzkou fyzickeho nasili. A to jeste jen mozna.
Goldeni tam spi jak kdy a jak kdo chce. Lea zasadne kdyz tam nejsou lidi. Jak prijde clovek, odchazi.
Otik naopak.
Dudlik tam spi kdyz tam spim ja. Zasadne na me.
Meruna zasadne vedle me, nalepena na zada.
Fretka jak kdy, ale kdyz uz, tak nalepena na moji hlavu.
Primitivecek stejne jako Fretka, jen se lepi na bricho.
Kdyz se tam sejdou vsichni, jsem slusne utesnena :D Jinak se v noci i pres den nahodne stehuji kam je jim libo.
Rano budej hromadnym mazlenim a zaslapanim do matrace.
Postel rozmery 2x2.5 metru. Pro jistotu matrace polozene na palety na zemi.
Vahove zatizeni vcetne lidi je 375, kdyz se sejdou vsichni psi naraz. Bez deti :D
Máte svoje psy pojmenované dost originálně, chtěla bych slyšet, jak je venku svoláváte.

marcelaamax
napsal(a):
Váží si toho ti psi vůbec?

marcelaamax
napsal(a):
Poslední foto - tváří se přísně jak nějaký výživový poradce!
marcelaamax
napsal(a):
Mám pocit, že ste momentálne opísala režim a zvyky mojej domácnosti
napsal(a):
Máte svoje psy pojmenované dost originálně, chtěla bych slyšet, jak je venku svoláváte.
Tak oni maji kazdy nekolik jmen - od papirovych, pres domacka, az po "panicka je nasr... dobela" :D
Ale venku obecne piskam na pistalku, pripadne k pisknuti pridam konkretni jmeno. Jsou nauceni ze jen hvizd plati pro vsechny, hviz a jmeno znamena, ze prudim konkretniho a zbytek ma "volno".
Jinak obecne univerzalni jmeno pro celou smecku je Hyeny, pripadne Obludy :)
Já jsem teď z bordelu v posteli úplně na prášky. Ze psa furt padá hlína, nechápu jak je to možný, nikdy mi to dřív nepřišlo, že by z něj takto padala. Bláto už nemáme, je tu celkem sucho, po procházce ho očistím jako vždy. Ale pak mam stejně v posteli pískoviště, hlínu, kamínky. Nevím jestli to je počasím, ale takovy bordel z něj nikdy nepadal, nevím jestli to má za drapama nebo odkud se to sype. 🤦♀️ Deky, co mam na posteli můžu prát tak denně.
Andrýsek3
napsal(a):
Já jsem teď z bordelu v posteli úplně na prášky. Ze psa furt padá hlína, nechápu jak je to možný, nikdy mi to dřív nepřišlo, že by z něj takto padala. Bláto už nemáme, je tu celkem sucho, po procházce ho očistím jako vždy. Ale pak mam stejně v posteli pískoviště, hlínu, kamínky. Nevím jestli to je počasím, ale takovy bordel z něj nikdy nepadal, nevím jestli to má za drapama nebo odkud se to sype. 🤦♀️ Deky, co mam na posteli můžu prát tak denně.
U nás to takhle pes mívá za drápama, má dlouhé drápy, lůžka. A když mu pořádně nevezmu dráp po drápu, nestáhnu z toho ten bordel, tak to z něj pak taky padá.
arosek
napsal(a):
Tak oni maji kazdy nekolik jmen - od papirovych, pres domacka, az po "panicka je nasr... dobela" :D
Ale venku obecne piskam na pistalku, pripadne k pisknuti pridam konkretni jmeno. Jsou nauceni ze jen hvizd plati pro vsechny, hviz a jmeno znamena, ze prudim konkretniho a zbytek ma "volno".
Jinak obecne univerzalni jmeno pro celou smecku je Hyeny, pripadne Obludy :)
U nás podle momentální nálady všichni fungují na holky nebo čubky i chudák Kevin
marcelaamax
napsal(a):
U nás to takhle pes mívá za drápama, má dlouhé drápy, lůžka. A když mu pořádně nevezmu dráp po drápu, nestáhnu z toho ten bordel, tak to z něj pak taky padá.
Asi to tak bude. On totiž ještě začal nějak víc hrabat po vykonání potřeby. A to tak, že ja pak nadávám při sbírání na všechny strany, protože v lepším případě nakydá hlínu na mě, v tom horším na kolemjdoucí nebo na zaparkovaná auta. Trs trávy a hlíny by ještě šel, ale když odletují i kameny, tak to už je blbý. Taky teda nějaká novinka, dřív určitě takhle nehrabal. 😃🙈
K té hygieně : v životě jsem se štítila (a byli mi odporní) spousty lidí. V životě žádného psa.

Ouško4
napsal(a):
K té hygieně : v životě jsem se štítila (a byli mi odporní) spousty lidí. V životě žádného psa.
Mám to stejně, někteří lidi mi hrozně smrdí. A psí pach mám ráda, miluju zavrtat se do jejich kožíšků.

Nemám teda psy, ale mám dvě kočky a ty s námi v posteli spí každou noc. Ne teda celou, ale večer si jdou lehnout s náma, chvíli si pospí a odejdou se věnovat vlastním věcem (třeba hrát si s myškou, co má v sobě ideálně rolničku ) a k ránu se k nám jdou zase přitulit. Spí teda většinou na polštářích u nás za hlavou. Kočka tak byla zvyklá, co jsem si ji donesla a kocour se to naučit taky dost rychle. Občas se ráno probudím a zjišťuju, že ležím pod polštářem a kocour si tam spokojeně vyvaluje šunky ...ale jsou to kočky a ještě ke všemu pouze domácí...jediné místo, kam nesmí (za naší přítomnosti samozřejmě, nedělám si iluze :D) je varná deska a linka.
Pes by se upřímně do té postele už asi nevešel .

moje stará kočičí garda, v zimě, hezky se mi naskládaly shora dolů,podél těla, pod peřinu...venku -20 a více (tedy méně), ložnice bez topení a já spala odkopaná, protože HIC
Jednou jsem sem psala, jak jsem přijela do lázní
a smrděla jsem jak pes.
Seděla jsem sice v autě vedle řidiče, sedadlo bylo čisté,
já celá v novém, ale .... netušila jsem, že na mém
místě obvykle vozí psa, který jak je známo mívá
analní žlázy. Je to prostě cítit.
A JE CÍTIT I POSTEL. (Větrám)
Je to v matraci. Cítím to, nevadí mi to - můj pes
mi nevadí - ani v posteli. Když nejsem doma,
spí tam. Při převlékání matraci obrátím,
ale je to tam.
Kočku jsem nikdy necítila.
janaa
napsal(a):
U nás podle momentální nálady všichni fungují na holky nebo čubky i chudák Kevin
Njn, jenze ty mas genderove nevyvazenou smecku :D
My to mame 3+3 ve velkejch a Johana ma muzsky protejsek v kombinaci Krtek+Arnost. Sice tihle dva vzhledem k jeji vaze pokulhavaji, ale bordel umej udelat taky a hlasiti jsou vic nez dost :D

Mí
napsal(a):
U nás nikdy psi v posteli nespali.
Bála jsem se že je zalehnu,jak se to stalo jedné známé.Pelíšek je ale u postele a stačí natáhnout ruku.A taky by mi vadila háravka v posteli.
Tak u nás teda zalehnutí hrozí taky....že mě zalehne pes

napsal(a):
Tak u nás teda zalehnutí hrozí taky....že mě zalehne pes
mladistvý pyreneják měl takovou zálibu - postavit se vedle mne na posteli a pak mi upadnout na hrudník .....hezky to rovnalo záda

napsal(a):
mladistvý pyreneják měl takovou zálibu - postavit se vedle mne na posteli a pak mi upadnout na hrudník .....hezky to rovnalo záda
No to by snad bylo lepší....to Gina si nejdřív na mě sedá a když jí odstrkuju zadel z hrudníku, se slovy, že nejsem sedátko, tak si mi klidně začne sedat na hlavu....o tom, že je buldozer hop hop šlápni kam šlápni, takže panička prošláplé břicho, "zlomená žebra".....to že se na mě nakonec svalí a za další chvíli mám třeba zdřevěnělou nohu....to je snad to nejmenší. A když se jí snažím z pod ní vytáhnout, uvolnit, tak nakonec ještě uraženě odejde.
A protože já psy v posteli miluju, tak se teda snažím medvědici neodradit a tiše trpím
Ale občas se zadaří, hezky si lehne, přitulí se....to je potom paráda.
Někde jsem četla, že jsou pyrenejci hodně mazlící až po druhém roce, tak snad to bude u nás taky. Už se chodí mazlit podstatně víc než když byla prtě.

Problém byl na čundru, když pes vyhledával příležitosti, jak mi zalehnout karimatku. Byl schopnej si mi lehnout na hlavu, i když je to anti-tulící pes. Prostě sorry paničko, překážíš mi na karimatce.... No a odstrčit 30 kg "mrtvý váhy" se mi nepodařilo nikdy, vždycky jsem se musela víc vzbudit a dát povel.
napsal(a):
Problém byl na čundru, když pes vyhledával příležitosti, jak mi zalehnout karimatku. Byl schopnej si mi lehnout na hlavu, i když je to anti-tulící pes. Prostě sorry paničko, překážíš mi na karimatce.... No a odstrčit 30 kg "mrtvý váhy" se mi nepodařilo nikdy, vždycky jsem se musela víc vzbudit a dát povel.
No a odstrčit 30 kg "mrtvý váhy" se mi nepodařilo nikdy, vždycky jsem se musela víc vzbudit a dát povel.
Na tohle mám fintu , prostě ho jakoby přetočím, nejdřív na záda, a pak na druhou stranu . Ale záleží na tom, v jaké zrovna pozici leží, ne vždycky to jde no . Ale to je spíš když potřebuju fakt jen kousek, když leží vyloženě blbě, tak ho musím poslat dolů (ač nerada) lehnout si já a pak ho zavolat zpátky. A nebo funguje to, když do něj prostě šťouchám a posouvám ho tak dlouho, až ho to přestane bavit, hodně hlasitě a nasr*aně vzdychne a zvedne se sám.
Jo a funguje i jako výbornej polštář, on jak má rád ty polštářky pod hlavou, tak si většinou na gauči lehne tam, kde mám ty polštářky připravené já. No a já si pak lehnu na něj. Ze začátku to teda bylo s tím úmyslem, že on uhne, odejde, ale to se neděje, jemu to vůbec nevadí, jen se tak jako uvelebí, srovná a leží dál.
Ouško4
napsal(a):
Nevím , myslím že to není o štítění...
Jen prostě to, co popisuje Andryseeek3 v posteli , kde ležím vykoupaná a spím polonahá mít nechci...
nevadí mi gauč ... deky peru , podlahu luxuji, vytiram... Ale prevlikat denně postele to nedám
navíc od dob, kdy se mi narodily děti mám "natrenováno" a vzbudi mě sebemenší hluk či hnutí
Jsem i lempl, ale otírat dráp po drápu
10 -20 denně (v létě lítají sem a tam furt ) nedávámm...
Rozhodně v očích lidí, kteří psy/zvířata nemají jsme čuňata všichni , protože se psem uklízeno není nikdy.

Rozhodně v očích lidí, kteří psy/zvířata nemají jsme čuňata všichni , protože se psem uklízeno není nikdy.
No asi tak.......a opravdu to nemusí být ten pes v posteli....moc dobře si pamatuju mojí známou, co ke mně přišla na návštěvu v době, kdy jsem měla kocoura, peršana, přijde dovnitř a kouká a peršan je rozvalenej na jídelním stole a ona mi říká "no tak to bych nesnesla, to vám to při jídle nevadí??...no my ho při jídle většinou sundaváme.
No bylo na ní vidět, že se u mě pomalu štítí vypít i kafe a to jsem fakticky kontrolovala, aby v něm neměla chlup a kocoura jsem ze stolu sundala a ještě jsem stůl utřela.
A to jsem dalo by se říct oproti dnešku měla doma načančáno....ale punc šmudly jsem určitě získala.

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Nevím , myslím že to není o štítění...
Jen prostě to, co popisuje Andryseeek3 v posteli , kde ležím vykoupaná a spím polonahá mít nechci...
nevadí mi gauč ... deky peru , podlahu luxuji, vytiram... Ale prevlikat denně postele to nedám
navíc od dob, kdy se mi narodily děti mám "natrenováno" a vzbudi mě sebemenší hluk či hnutí
Jsem i lempl, ale otírat dráp po drápu
10 -20 denně (v létě lítají sem a tam furt ) nedávámm...
A kdyby jenom čuňata. Taky magoři, co si se psem vykládají.
Já psovi :"Už ani nešpítni, ty cipísku" Kolemjdoucí mě : "Co prosím? vám vadím? já nic neříkal!"

napsal(a):
No asi tak.......a opravdu to nemusí být ten pes v posteli....moc dobře si pamatuju mojí známou, co ke mně přišla na návštěvu v době, kdy jsem měla kocoura, peršana, přijde dovnitř a kouká a peršan je rozvalenej na jídelním stole a ona mi říká "no tak to bych nesnesla, to vám to při jídle nevadí??...no my ho při jídle většinou sundaváme.
No bylo na ní vidět, že se u mě pomalu štítí vypít i kafe a to jsem fakticky kontrolovala, aby v něm neměla chlup a kocoura jsem ze stolu sundala a ještě jsem stůl utřela.
A to jsem dalo by se říct oproti dnešku měla doma načančáno....ale punc šmudly jsem určitě získala.
....a proto ke mně chodi na návštěvy jenom ti, kdož doma cosi chlupatého mají, i když uklizim diky zvěři nad poměry, tak zákonem schválnosti se ten chlup někde zjeví, nejlépe pak v kafi návštěvy....
Taky se necítím úplně dobře, když ke mně jde někdo, kdo úplně není zvířátkomil a navíc velký cimprlich na úklid. Pes pak samozřejmě žene přímo k tomu člověku a strčí mu oslintany míček mezi nohy. 🤦♀️😃 Každého pak vyzývám ať si vezme pantofle, jinak bude chlupatý a slibuji, že než odejde vezmu ho válečkem. 😃
A taky si myslím, že ten nepořádek je tu teď horší skrz to, že mám z bytu zahrádku a pes poletuje ven a dovnitř a ne vždy ho hned utřu. Je to s nima radost. Ja jsem prasátko dost, nějak mi to nevadí, ale ta postel teda trochu začala.

slibuji, že než odejde vezmu ho válečkem.
...tak to jsi dobrá, já jim rovnou říkám ať se ke mě nečančaj a ať počítaj s tím, že doma ty chlupy mám.
Musím říct, že za posledních pár let je pro mě schůdnější se setkat někde v kavárně, protože před návštěvou přeci jen člověk na ten úklid zatlačí....minimálně se snaží odchlupit co nejvíce podlahu a deky na gaučích.......prostě je pro mě jednodušší vyrazit s baráku a někde posedět.

Lidi, já se přiznám, nestačím to uklízet a mám tu neskutečný bordel. Naštěstí návštěvy teď nechodí.
My máme přes jaro a léto taky otevřené dveře ven a psi si chodí jak se jim zachce, a to jim ty nohy teda ani neutírám - ale jede každej den, někdy i dvakrát robot, a dle potřeby setřu... Ale když je mokro tak mají smůlu, jsou buď doma, nebo venku, nechám je tam kde chtějí, ale nemůžou cestovat. Takhle přes den mi do postele nechodí, ten dráp po drápu beru jednou denně - večer po posledním venčení, rozhodně to nedělám 20krát ze den, v létě, kdy pes chodí sem a tam .
Jinak teda před návštěvou na gauči vyměním deky za vyprané...Lidi odsud neodchází chlupatí, teda jen ti, kteří se se psema mazlí a sami si psy "zvou" na klín. Ani se mi snad nestalo, že bychom měli my nebo někdo z návštěvy chlup v kafi, to bude spíš problém dlouhých chlupů - protože u babičky, co měla dlouhosrstou kočku a BSP, tak tam to bylo pravidlem , a to vždycky ještě extra otírala hrneček nebo talíř, ale stejně jsem skoro vždy chlup našla . Když přijde vyloženě někdo, kdo se psů bojí nebo je fakt nemusí (což není ale pravidelná návštěva), tak je prostě zavřu.
Ještě co se týče toho, jak tu někdo psal, že pes je doma cítit, narozdíl třeba od kočky. Si myslím, že tohle je hodně individuální a ptala jsem se na to hodně lidí, přátel. Nikdo u nás psi necítí a to jsou opravdu lidi, kteří by mi to řekli, někteří z nich zvířata samy nemají. Tohle mi uznali i rodiče, kteří jsou zásadně proti velkým línajícím psům doma, hrozně se tomu totiž divili . No a pak jsem měla kamarádku, která měla jednoho malého psa společenského plemene, nelínajícího, a byl cítit hned, když se vešlo do dveří baráku.. Já říkám psovi pořád, jak je heboučký a voňavoučký , nevím jak je to možný, ale on fakt voní, vůbec z něho není cítit nějaká psovina , fena je taková neutrální, z té necítím nic. Ale ze psa cítím fakt vůni . Jo a když jsem tu měla naposledy kamarádku, která psa doma nemá, tak se jí zdálo, že fena pořád voní jako štěně a ptala se mě, jak to dělám . Ještě si libuju v tom, když přijdeme z venku, jak psi voní tím "venkem" - teda jestli to čte nějakej nepejskař, tak musím být fakt za blázna , že to někdo děláte taky, že jo?
Za to mám trochu opačnou zkušenost s kočkama. Když je někdo má doma, tak je cítím. Ale nevím, jestli to není hlavně tím kočičím záchodem. I když zrovna tam, co kočky znám, tak se čistí opravdu často, většinou hned po použití.

Andryseeek3:
"Taky se necítím úplně dobře, když ke mně jde někdo, kdo úplně není zvířátkomil a navíc velký cimprlich na úklid. Pes pak samozřejmě žene přímo k tomu člověku a strčí mu oslintany míček mezi nohy. "
Naše kraťanda vítá návštěvy taky strčením nosu mezi nohy. No a jak má ten dlouhý čumák, tak jí většinou vyjde nos přímo do rozkroku vítaného Neznalé návštěvy bývají rozpačité...
Jinak do postele ani na gauč ne, protože ona je ultralínací, to bychom se těmi chlupy udusili. Ale já zase miluju vůni jejích tlapek, miluju čichat jí k nohám
No taky ujetá, no ...

napsal(a):
Lidi, já se přiznám, nestačím to uklízet a mám tu neskutečný bordel. Naštěstí návštěvy teď nechodí.
Mě se vždycky líbí, když přijdu na návštěvu ke kámošce a ona se hned ve dveřích omlouvá, že má děsnej bordel.....no tak takhle načančáno já mám pouze po velkém úklidu, když vezmu barák z gruntu.......a samozřejmě pořád ten morál o uklizenosti kazí minimálně ty deky na sedačkách.
A co se toho úklidu týče, tak občas mě to chytne (třeba jednou za rok) po velkém úklidu, že teď si to jakože budu udržovat, vydrží mi to tak tejden a ve své podstatě mi připadá, že mám nonstop v ruce hadr, vysavač, že trávím spoustu času v kuchyni neustálým otíráním dvířek kuchyňské linky, nedělám nic jiného, než že furt uklízim....takže po tom týdnu zase přejdu do režimu "přijatelný bordel" nebo jak to mám napsat.

marcelaamax
Nám kočky voní vždycky vypraným prádlem, domácností...mám kočky s delším chlupem tak to asi dobře nasává vůně :D...ale chlupy máme všude...pustí se robot a za hodinu kolikrát sbírám chuchvalce...hlavně se to drží na sedačce a kočičích pelíšcích. Teď musím vyčesávat denně, jinak bych se v chlupech asi udusila. Jinak nám se kočky taky občas vyvalují i na stole...mě to nijak nevadí, příteli taky ne...když se jí třeba oběd, tak je sundáme dolů a když přijde návštěva, tak kocour se někam schová a kočka se tře všem o nohy a na stůl kašle :D...
Jinak si myslím, že když jsou někde cítit kočky, tak to bude záchůdek. Je třeba vyměňovat celé to stelivo častěji, nestačí jen čistit a dosypávat. Potom jsou steliva co pohlcují pachy lépe, než jiná...Ale když jde kocour udělat bobeček, tak i kdybych měla to nej stelivo na světě, stejně to nevoní po fialkách. Máme kočičí záchod v chodbě u tříděného odpadu a když přijde člověk z venku, tak to trochu cítit je, hlavně když nebyl nikdo doma a není čerstvě vyčištěno. Ale drží se to naštěstí jen v chodbě a my si na to zvykli. Poslední dobou je nám spíš divně cítit myčka ... zlatej kočičí záchod v chodbě...zkoušeli jsme ji vyčistit, ale moc to nepomohlo.
Kamarádka má stafordku, a ta taky vyloženě voní...co si pamatuju strejdu a jeho německýho ovčáka tak ten smrděl tak, že když ho člověk podrbal, načichly i ruce a to bylo fakt fujky...ale domů ho moc nebral, tak to bude asi tím.

No tak u nás to, že peru často deky, tak vyrábím voňavé psy......a zkusí mi někdo říct, že můj pes smrdí....naopak voní jako čerstvě vyprané prádlo, možná líp než ten člověk, co by k němu čuchal.
Teda mimo případy, že se vyválíme na louce nebo na posečeném trávníku...to potom voníme travičkou.
Ale je fakt, že pokud třeba deky na chodbě jdu prát s delším intervalem, protože venku nebylo hnusně a jsou relativně čisté, tak už moc příjemně nevoní...nechci říct, že by páchly tzv. na sto honů, ale nic moc.
Přitom, když si čuchnu přímo ke psům, tak nesmrděj.....Gina bych řekla bez chuti a bez zápachu a Jack, jak už jsem říkala...voňavá vypraná deka to je jeho, takže povětšinou voní po kapslích persil apod.
Přemýšlela jsem, že koupím takové ty napínací potahy na sedačky, abychom to u nás měli jako u lidí, ale obávám se, že bych přes ně nakonec stejně hodila deky, protože to vyprání je jednodušší.
Ad deky na gauči .... Když nestihnu vyprat otočím z druhé strany , aby měla návštěva aspoň na oko čisto 😁
Jinak chlupy prostě jsou a budou, komu to vadí ráda půjdu na kávu k němu . Žádným kartáčem je brát nebudu .
Jedinej u koho si s tím lámu víc hlavu je kamarádka, která psy nemá ráda a loni se ji narodilo miminko... Které ted leze po čtyřech... Ale zase v tomto období k nám moc nechodí a počítám , než se to uvolní bude malá už chodit do školky 🤔
No a nesmrdej vůbec , to bych se hádala
To teda někteří lidi by se měli proti psům stydět
Zažila jsem snad jen jednoho psa, kterej strašně smrděl... Byl to pes domácí, věčně v psím salonu na koupání... Možná tím věčným šamponovanim nebo nemoci či stresem (dobře se rozhodně neměl) a ten opravdu strašně smrděl ... nebylo to z pusy, ale tak nějak celkově , nikde jinde jsem to necítila
Inak,mne Nefretina hlavička makovička tiež velmi voní Presne ako tu bolo písané, tak šteniatkovsky. A teda na to,že je hviezda len vonku,mi všetci hovoria,že vôbec nesmrdí. Ked skočí do rybníka,je potom pár hodín z jej kožucha cítiť rybinu,ale inak ani vôňa(to iba po kúpaní),ani smrad. Aslan to isté.
Dnes mali taký mini welness. Brúsenie pazúrov,čistenie uší, Nefret som zastrihla chlpy okolo prdelky. Potom som jej vyčistila zuby-robím to raz za čas,ked vidím,že len kosti nestačia a vzadu na stoličkách má trocha usadeniny. Ona sa teda nechá veľmi ochotne,je na to zvyknutá odmala. Aslan nás pozoroval a ako sme skončili,Nefret odcupkala a on si automaticky sadol na jej miesto a vyceril zuby,že aj on chce Pritom mu nikto zuby nikdy nečistil. Tak som utekala pre dalšiu kefku a vydrhla tie tesáky aj jemu. To sú naozaj tesáky! Pasta mu očividne tiež chutila
A skôr,než tu niekto začne prudiť,že zuby netreba čistiť...tak ok,každý ako uzná za vhodné Ja tiež nikoho nezhadzujem za to,že spí so psom My máme z toho vždy zábavu a obaja majú ukážkový chrup a to je hlavné

domi.t
napsal(a):
Inak,mne Nefretina hlavička makovička tiež velmi voní Presne ako tu bolo písané, tak šteniatkovsky. A teda na to,že je hviezda len vonku,mi všetci hovoria,že vôbec nesmrdí. Ked skočí do rybníka,je potom pár hodín z jej kožucha cítiť rybinu,ale inak ani vôňa(to iba po kúpaní),ani smrad. Aslan to isté.
Dnes mali taký mini welness. Brúsenie pazúrov,čistenie uší, Nefret som zastrihla chlpy okolo prdelky. Potom som jej vyčistila zuby-robím to raz za čas,ked vidím,že len kosti nestačia a vzadu na stoličkách má trocha usadeniny. Ona sa teda nechá veľmi ochotne,je na to zvyknutá odmala. Aslan nás pozoroval a ako sme skončili,Nefret odcupkala a on si automaticky sadol na jej miesto a vyceril zuby,že aj on chce Pritom mu nikto zuby nikdy nečistil. Tak som utekala pre dalšiu kefku a vydrhla tie tesáky aj jemu. To sú naozaj tesáky! Pasta mu očividne tiež chutila
A skôr,než tu niekto začne prudiť,že zuby netreba čistiť...tak ok,každý ako uzná za vhodné Ja tiež nikoho nezhadzujem za to,že spí so psom My máme z toho vždy zábavu a obaja majú ukážkový chrup a to je hlavné
Tak já teda zubiska nečistím...Jackovi táhne 12 let a zuby má všechny a velice dobrém stavu. Já teda kladu důraz na to, aby měli pesani velké kosti na okus.
Ale tak rozhodně jestli čistíte, tak proč bych proti tomu měla něco mít.
Jo a co se toho týče, že Aslan defakto čekal frontu na čištění zubů, tak Jack to měl stejně s ušima....jak viděl, že jdeme čistit...u nás to probíhalo v koupelně, tak se tam hned nacpal, po procedůře byl odvelen a přišla na řadu Sára. Té se teda do toho moc nechtělo, ale v té koupelně to teda vytrpěla a jakmile vypálila, tak už se tam zase hrnul Jack.

Bych potřebovala aby den měl aspoň 48 hodin.
napsal(a):
Tak já teda zubiska nečistím...Jackovi táhne 12 let a zuby má všechny a velice dobrém stavu. Já teda kladu důraz na to, aby měli pesani velké kosti na okus.
Ale tak rozhodně jestli čistíte, tak proč bych proti tomu měla něco mít.
Jo a co se toho týče, že Aslan defakto čekal frontu na čištění zubů, tak Jack to měl stejně s ušima....jak viděl, že jdeme čistit...u nás to probíhalo v koupelně, tak se tam hned nacpal, po procedůře byl odvelen a přišla na řadu Sára. Té se teda do toho moc nechtělo, ale v té koupelně to teda vytrpěla a jakmile vypálila, tak už se tam zase hrnul Jack.
Čo jeden,to druhý...psie dvojčatá,darmo😉

domi.t
napsal(a):
Poslala bych k vám svýho psa na převýchovu, že by se také mohl naučit nechat si čistit zuby!