Sann

XXX.XXX.212.9
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, komu kdo platí za krytí.. Jestli mi fence, nebo fenka nám? Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

půvabný dotaz....
pes kryje fenu
platí majitel feny majiteli krycího psa za krytí
ale pokud chcete naopak, je to na vás.....
whasabi
napsal(a):
Ono to vypadá vtipně, ale já už jsem se vícekrát setkala s tím, že majitel psa nabízel i finance majiteli feny, aby si mohl jeho miláček užít. A občas jako druhá motivace bylo "chceme po něm štěňátko".
Tak "chceme po něm štěňátko" rozhodně není pro majitele feny žádná charita - to se dnes za krytí bez doplatku nedává ani v PP chovu.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak "chceme po něm štěňátko" rozhodně není pro majitele feny žádná charita - to se dnes za krytí bez doplatku nedává ani v PP chovu.
Tak já jsem nemluvila o PP chovu, a asi ani o posledním roce...
Jinak mě se to stalo před dvaceti lety, když jsem měla groenedaela, tak přišel soused, jestli ji nechci napustit jeho vlčákem, že by chtěl po něm štěně, a že mi dá pětikilo. Ale to byla doba. že udat štěňata většího vořecha, a ještě černého, bylo umění.
A podruhé v životě se mi to stalo opačně, měla jsem psa, malinoise, a na zastávce mě oslovila dívčina s takovou drobnou světlou fenkou, že by ji chtěli nakrýt. Když jsem se trochu přiblble otázala proč, tak že po ní chtějí štěňátko a jedno pro babičku. Pes pracák, celkem ostrý.
whasabi
napsal(a):
Tak já jsem nemluvila o PP chovu, a asi ani o posledním roce...
Jinak mě se to stalo před dvaceti lety, když jsem měla groenedaela, tak přišel soused, jestli ji nechci napustit jeho vlčákem, že by chtěl po něm štěně, a že mi dá pětikilo. Ale to byla doba. že udat štěňata většího vořecha, a ještě černého, bylo umění.
A podruhé v životě se mi to stalo opačně, měla jsem psa, malinoise, a na zastávce mě oslovila dívčina s takovou drobnou světlou fenkou, že by ji chtěli nakrýt. Když jsem se trochu přiblble otázala proč, tak že po ní chtějí štěňátko a jedno pro babičku. Pes pracák, celkem ostrý.
Tak to, že chtějí lidi nakrýt kde co je stává k mě. A když jim řeknu, že to nejde, tak nechápou proč by to jako nešlo🙄
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak to, že chtějí lidi nakrýt kde co je stává k mě. A když jim řeknu, že to nejde, tak nechápou proč by to jako nešlo🙄
To je jako u nás 😀. Při zmínce o tom, že budeme krýt fenu, se mě pár lidí ptalo proč si jako budu zbytečně platit krycího psa a proč ji prostě nenakreju naším psem, aby si taky chudák užil 🙈. (Pes je kříženec s ne úplně jednoduchou povahou, navíc fena má do 15ti kg a pes 30, ale oba jsou to bullove, tak to lidem přijde v pohodě asi 🤣).