Zdravim. Odcervila som steniatko pastou Caniverm a do 40 min mi to vyzvracalo, plus nestravene jedlo, ktore jedlo pred podanim pasty a kusok si zoblo aj po podani. Mali by sme odcervenie zopakovat? Resp. nestihlo sa to vstrebat? je to predsa len taky sirup a je to neonovej farby, avsak vo vyvratenom to nebolo vidiet. Dakujem
Uživatel s deaktivovaným účtem

Happy1234
napsal(a):
Zdravim. Odcervila som steniatko pastou Caniverm a do 40 min mi to vyzvracalo, plus nestravene jedlo, ktore jedlo pred podanim pasty a kusok si zoblo aj po podani. Mali by sme odcervenie zopakovat? Resp. nestihlo sa to vstrebat? je to predsa len taky sirup a je to neonovej farby, avsak vo vyvratenom to nebolo vidiet. Dakujem
Jak dlouho před podáním pasty jedlo?

Happy1234
napsal(a):
Asi tristvrte hodinu..
To by se mohl sirup vstřebat.

Jak je to stene stare?

Happy1234
napsal(a):
V noci mal hnacku..je to normáne po odcerveni alebo sa mam bat? 😖
Pokud to byla jednorázová záležitost, neplašila bych.

Happy1234
napsal(a):
4 mesiace..inak nemame problem so zazivanim odkedy je u nas..zvracal len raz aj to z hladu rano..
muze tak reagovat na odcervovadlo - takze priste zkusit neco jineho.
a taky muze byt silne zacervene -a je to rekce na cervy.
nekdy, bohuzel-staci nedodrzet u stenat intervaly odcerveni a premnozi se - i kdyz se chovatel snazil odcervovat.
napsal(a):
muze tak reagovat na odcervovadlo - takze priste zkusit neco jineho.
a taky muze byt silne zacervene -a je to rekce na cervy.
nekdy, bohuzel-staci nedodrzet u stenat intervaly odcerveni a premnozi se - i kdyz se chovatel snazil odcervovat.
Takze teraz by asi najlepsie bolo zistit, ci ma este cervy a potom odcervit este raz?

Happy1234
napsal(a):
Takze teraz by asi najlepsie bolo zistit, ci ma este cervy a potom odcervit este raz?
Ano, nejdřív koprologie. Článků tasemnice si můžete všimnout sám(a).

marushka
napsal(a):
Jako já bych štěně asi odčervila.. počkat až se srovná a zkusit jiný přípravek.. Že štěněti odčervovák nesedl není nic výjimečného..
Nesouhlasím. Lepší je nejdříve zjistit, jestli je potřeba proti něčemu bojovat.

napsal(a):
Nesouhlasím. Lepší je nejdříve zjistit, jestli je potřeba proti něčemu bojovat.
je velky rozdil stene a dospely pes.
u stenat nejde o tasemnice - tam jsou velky problem skrkavky.
a nakazene je uplne kazde stene.
odcervuje se ne podle koprologie, ale podle vyvojoveho cyklu skrkavek - casu
takze ano -byt to moje stene s takovouhle reakci - bez koprologie- odcevim znovu - a asi bych pouzila panacur na vice dni. ten vetsinou snasi dobre i mala stenda.
napsal(a):
je velky rozdil stene a dospely pes.
u stenat nejde o tasemnice - tam jsou velky problem skrkavky.
a nakazene je uplne kazde stene.
odcervuje se ne podle koprologie, ale podle vyvojoveho cyklu skrkavek - casu
takze ano -byt to moje stene s takovouhle reakci - bez koprologie- odcevim znovu - a asi bych pouzila panacur na vice dni. ten vetsinou snasi dobre i mala stenda.
Tak teda podstupime tu koprologiu..a uvidime..Ak sa este mozem opytat, chovatelka nam doporucula odcervovat uz len raz za pol roka, no veterinar nam povedal, ze odcervovat treba kazdy mesiac az do 6 mesiacov. Preto sme ani neboli na odcerveni, ale nezdal sa nam, tak sme pre istotu o to poprosili vet. Co si o tom myslite, nakolko aj na internete sa pise odcervovat/neodcercovat po dosiahnuti 3 mesiacov zivota..

Happy1234
napsal(a):
Tak teda podstupime tu koprologiu..a uvidime..Ak sa este mozem opytat, chovatelka nam doporucula odcervovat uz len raz za pol roka, no veterinar nam povedal, ze odcervovat treba kazdy mesiac az do 6 mesiacov. Preto sme ani neboli na odcerveni, ale nezdal sa nam, tak sme pre istotu o to poprosili vet. Co si o tom myslite, nakolko aj na internete sa pise odcervovat/neodcercovat po dosiahnuti 3 mesiacov zivota..
Štěně mi kdysi odčervovací tableta úplně rozsekala. Do karty dostal záznam, že tuhle už nikdy. Každopádně odčervovací schéma jsem do 6 m věku dodržela a od té doby nechávám dělat koprologii - na doporučení vet. Už 7 let a zatím čistý.

Happy1234
napsal(a):
proc se vam stene nezdalo?
chovatelka nam doporucula odcervovat uz len raz za pol roka
tohle zalezi i na podminkach a odchovu - jak byla matka i stene odcervovano a jak reagovalo na odcerveni. jestli fakt probehlo - a treba to nevyhodilo, jako vam - i to staci a uz muze byt problemek.
nebyva totiz uplne vyjimecne, ze stene u noveho majitele vyzvraci klubko skrkavek - a to i kdyz bylo odcervovano - ale treba jen v blbych intervalech ( skrkavky dokoncily vyvoj).
obecne - svoje stenata odcervuji casteji do tech cca 6ti mesicu - ono to souvisi s ockovanim i - ty intervaly ted myslim.
ale dospeleneho psa uz pak naslepo nikdy - pokud to teda neni treba fena pred krytim ap.