Jakého malého neagresivního psa?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2021 21:22

Chtěla bych prosím poradit s výběrem plemene neagresivního malého psa. Pes bude každý den chodit ven, bude běhat i na velké zahradě a bude se málo setkávat s dětmi. Nebude bývat dlouho doma sám, jen občas chvíli.

10.8.2021 21:28

..pudl, grifon, papillon...prostě společenská plemena....

11.8.2021 06:49
Štírek666

XXX.XXX.163.181

Kavalír.....

11.8.2021 07:47

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chtěla bych prosím poradit s výběrem plemene neagresivního malého psa. Pes bude každý den chodit ven, bude běhat i na velké zahradě a bude se málo setkávat s dětmi. Nebude bývat dlouho doma sám, jen občas chvíli.

..osobně bych šla do chrta....

11.8.2021 08:08

Mops.

Neregistrovaný uživatel

11.8.2021 08:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183

Japan chin

11.8.2021 12:05

Aby nebyl agresivní - základ ve společenském plemeni budete mít, ale pak už je to na vás.
Abych vyhověla své pověsti "černé kroniky" :
Tak v sídlišti byla důchodkyně - statná, žádný věchýtek. Měla bílého trpasličího pudla.
Venku dobrý. Ale doma se z něj stávala bestie, tam vládnul : " S tím kafem si tedy na gauč nesedej! Tam si jdu já lehnout....Hele a ty haranty ( vnoučata ) sem nevoď. Ty já žeru na počkání ".....atd, atp. Podle vyprávění paní vrčel, cenil, útočil. Když se mu zdálo, že paní udělala špatný krok, šel po nohách.

11.8.2021 12:11
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Jakého malého neagresivního psa?

Jaký si to uděláš, takový to máš.

11.8.2021 12:13
Terven

XXX.XXX.110.191

Aby nebyl agresivní - základ ve společenském plemeni budete mít, ale pak už je to na vás.
Abych vyhověla své pověsti "černé kroniky" :
Tak v sídlišti byla důchodkyně - statná, žádný věchýtek. Měla bílého trpasličího pudla.
Venku dobrý. Ale doma se z něj stávala bestie, tam vládnul : " S tím kafem si tedy na gauč nesedej! Tam si jdu já lehnout....Hele a ty haranty ( vnoučata ) sem nevoď. Ty já žeru na počkání ".....atd, atp. Podle vyprávění paní vrčel, cenil, útočil. Když se mu zdálo, že paní udělala špatný krok, šel po nohách.

Konkrétně tohle si ale myslím, že se nestane pouhým rozmazlováním a nedůsledností. To by musela být lidožravá většina důchodcovských psů a i jiných psů vůbec a sardullah by musela být dávno sežrána zaživa.
Mimochodem, mám kolegu, kterej má 4 pudly, z toho 2 trpaslíky a 1 toye. Rozmazlovaní jsou až hrůza, samozřejmě všichni spí v posteli a mohou všude...ale ani náznak agresivity, jsou to zlatíčka.
Spíš si myslím, že na tomhle pudlíkovi si někdo zkoušel honit triko, pokoušel se o tvrdou výchovu.
Edit. - případně to může být podpořeno špatnou genetikou.
A tohle mi v případě dospělýho psa přijde jako útočení ze strachu
Když se mu zdálo, že paní udělala špatný krok, šel po nohách.

11.8.2021 12:24
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Spíš si myslím, že na tomhle pudlíkovi si někdo zkoušel honit triko, pokoušel se o tvrdou výchovu.

Nemusel. Stačí, když ho nesrovnali hned.

Malá pinčka v naší rodině byla sakra ostrá.
Neohnala se jen po svých 4 lidech.
Všechny ostatní z rodiny srovnala do štronza ve vteřině.
Nemohli se v křesle hnout, natož si odskočit.
Hned je držela za patu.
Mnohý psí hlídač by se od ní mohl učit.
Byla kouzelná, malinká, tak statečná.
"Bylo to tak zábavné."
Rodina, ta širší ji skoro nenáviděla.

11.8.2021 12:26
Terven

XXX.XXX.110.191

Právěže si myslím, že se ho někdo snažil "srovnat".

11.8.2021 12:39

rapotacka11 napsal(a):

Hned je držela za patu.
"Bylo to tak zábavné."

Jen skoro? Vůbec se jim nedivím. Pro mě tohle není příjemný pes k žití.

11.8.2021 12:43
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Vzpomínají na ni dodnes.

11.8.2021 13:16

rapotacka11 napsal(a):

Hned je držela za patu.
"Bylo to tak zábavné."

...tak to jsem se s chuti zasmála....

11.8.2021 13:21
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Věřte mi, pro pozorovatele to bylo k popukání.

A ta nenávist nebyla "skoro", jen jsem to nechtěla
napsat tak naplno.

11.8.2021 13:31
conie

XXX.XXX.206.202

Taky znám, kamarádka kdysi chovala pekiňáky (mimochodem, ti snad úplně zmizeli). Sedli jste si u ní na gauč, zpod gauče vyjely 3 piraně a raf do achilovky. Když se do mě hodlala zahryznout další, která byla na gauči, popadla jsem jí za kůži a jemně třepla, že tedy nééé! Málem jsem přišla o kámošku, protože se hafům prý nesmí lámat osobnost napomínáním a drezúrou. Na návštěvu k ní chodily jen silné povahy, já si ty chlupaté obludky docela srovnala a měla jsem klid, dokonce jsem je mohla i hladit!!!

11.8.2021 13:44

conie napsal(a):
Taky znám, kamarádka kdysi chovala pekiňáky (mimochodem, ti snad úplně zmizeli). Sedli jste si u ní na gauč, zpod gauče vyjely 3 piraně a raf do achilovky. Když se do mě hodlala zahryznout další, která byla na gauči, popadla jsem jí za kůži a jemně třepla, že tedy nééé! Málem jsem přišla o kámošku, protože se hafům prý nesmí lámat osobnost napomínáním a drezúrou. Na návštěvu k ní chodily jen silné povahy, já si ty chlupaté obludky docela srovnala a měla jsem klid, dokonce jsem je mohla i hladit!!!

.u nás paní zeleninová, která má stánek s výpèstky od farmářů z Moravy a sama je ukrajinské národnosti, ale je moc fajn a psa mi nechala pohladit...nebyl čas s ní popovídat, zrovna zavazeli stanek....

11.8.2021 14:32

Jen pro pozorovatele.
Mého kamaráda rafla na tramvajové zastávce pidipinčka do achilovky. "Jé, to nic, žolíček se jen leknul". Kamarád odkulhal a protože to byl běžec v tréninku, měl po tréninku a půlce sezony.
(Zdraví Černá kronika, v.r. )

11.8.2021 16:06

Orionko, ty Vaše historky… já se musím vždycky smát. Kam na to chodíte? 😂

11.8.2021 16:44
Terven

XXX.XXX.110.191

Jen pro pozorovatele.
Mého kamaráda rafla na tramvajové zastávce pidipinčka do achilovky. "Jé, to nic, žolíček se jen leknul". Kamarád odkulhal a protože to byl běžec v tréninku, měl po tréninku a půlce sezony.
(Zdraví Černá kronika, v.r. )

Pidipinčka bude asi krysařice
Budu teď trochu OT, ale moc se mi líbí, když miniaturky makají - tohohle miluju
https://www.youtube.com/watch?v=luWhyS1KPUU

11.8.2021 16:51

Makající miniatury - to jste mi připomněla, že sem kdosi dával fotku čívy na obranách. To vám bylo tak pěkný
Někdo tady známý, kdo to jen sakryš byl?

11.8.2021 16:54

Guliver je boží, dlouhodobě a pravidelně ho sleduji. Nedávno složil IFH2. Kdyby mě náhodou někdy přepadla chuť na mikropejska, krysařík (mikrodobrman) je jasná volba. :-)

11.8.2021 16:59

Makající miniatury - to jste mi připomněla, že sem kdosi dával fotku čívy na obranách. To vám bylo tak pěkný
Někdo tady známý, kdo to jen sakryš byl?

.myslím že Růžena růžová anebo tak nějak, tuším, že měla ještě velkého psa, ale fakt nevím..

11.8.2021 20:12

Kdybych já si pamatovala užitečné věci, tak jako pitomosti, tak bych měla 2 doktoráty.

11.8.2021 20:17

Je to silně mimo, ale určitě se zasmějete :

V tramvaji malá holčinka s tátou : Táto, tady vystoupíme, tady mi máma vždycky kupuje zmrzlinu. Ale já nemám čas, pospícháme. Tak já řeknu mámě, že jsi ráno čůral do umývadla. (pěkně nahlas, na celou tramvaj, tak jak to děti umí ). A byli venku, málem dřív než tramvaj zastavila.

11.8.2021 23:31

Kdysi to vyprávěl Novotný (nebo Náhlovský?) v Silvestru nebo tam někde a čas od času se někdo zmíní.. to tady jako všichni čůrají do umyvadla nebo co? :-)
https://zena.aktualne.cz/rodina/tatinek-cural-do-umyvadla-aneb-kdyz-dite-moc-mluvi/r~i:article:724054/

Šikovného nanodobrmánka měla asurwic, plesnivého, chovala karolínské psy, myši a tohle, všecko uměl hned, ale videa jsou nedostupná.

12.8.2021 06:41
Terven

XXX.XXX.110.191

Je to silně mimo, ale určitě se zasmějete :

V tramvaji malá holčinka s tátou : Táto, tady vystoupíme, tady mi máma vždycky kupuje zmrzlinu. Ale já nemám čas, pospícháme. Tak já řeknu mámě, že jsi ráno čůral do umývadla. (pěkně nahlas, na celou tramvaj, tak jak to děti umí ). A byli venku, málem dřív než tramvaj zastavila.

To je takovej oblíbenej vtip, ten neslyším poprvé

...jo, teď koukám, že v článečku od megí je na seznamu

12.8.2021 09:04

Kdysi to vyprávěl Novotný (nebo Náhlovský?) v Silvestru nebo tam někde a čas od času se někdo zmíní.. to tady jako všichni čůrají do umyvadla nebo co? :-)
https://zena.aktualne.cz/rodina/tatinek-cural-do-umyvadla-aneb-kdyz-dite-moc-mluvi/r~i:article:724054/

Šikovného nanodobrmánka měla asurwic, plesnivého, chovala karolínské psy, myši a tohle, všecko uměl hned, ale videa jsou nedostupná.

Tam to mají ode mě ! Já to slyšela na vlastní uši. Žádné JPP.
A pak taky kamarádky dcerka hlásila tatínkovi : Byl tady kominík ! Ano? A co tu dělal? Nemáme komín. Hajal s maminkou na gauči. A nebyl to vtip. Kdyby tam neměla na návštěvě ten den věrohodnou kamarádku, byl by z toho veliký průšvih.
Že by to těm dětem někdo vkládal do hlavy? Snad začnu věřit na nepřirozeno. Nějaká vyšší moc?

12.8.2021 09:36

Tam to mají ode mě ! Já to slyšela na vlastní uši. Žádné JPP.
A pak taky kamarádky dcerka hlásila tatínkovi : Byl tady kominík ! Ano? A co tu dělal? Nemáme komín. Hajal s maminkou na gauči. A nebyl to vtip. Kdyby tam neměla na návštěvě ten den věrohodnou kamarádku, byl by z toho veliký průšvih.
Že by to těm dětem někdo vkládal do hlavy? Snad začnu věřit na nepřirozeno. Nějaká vyšší moc?

To je to samé, když se kdosi našeho mladýho cca v 5 letech ptal, jak mu rodiče říkají a on na to: hajzlíku malej. Nikdy jsme mu tak neřekli. Ale teď, když je mu 20, mu už tak říkáme, schválně.

12.8.2021 10:06

To je to samé, když se kdosi našeho mladýho cca v 5 letech ptal, jak mu rodiče říkají a on na to: hajzlíku malej. Nikdy jsme mu tak neřekli. Ale teď, když je mu 20, mu už tak říkáme, schválně.

..syn mého kolegy, když spolu byli na pískovišti, tvrdil pochmurnym hláskem přítomným holčička a jejich maminkam, že mu umřela maminka na jejich dotaz proč je tady jenom s tatinkem....kolega se malem skotil z lavičky, ale ty smutno-obdivné pohledy maminek a pocit, že by v tu chvíli zbalil kteroukoli , prý za to staly..no na to pískoviště už nikdy nešli....

12.8.2021 14:17

Můj synátor, na poměrně oficiální návštěvě po mém odmítnutí kávy, prohlásil : Máma kafe nepije, jenom rum.
Dětičky bývají božííí.

12.8.2021 14:34

Můj synátor, na poměrně oficiální návštěvě po mém odmítnutí kávy, prohlásil : Máma kafe nepije, jenom rum.
Dětičky bývají božííí.

A kecal?

12.8.2021 14:39

A kecal?

Jo, kecal. Rum nebyl nikdy moje pití. A v podstatě jsem před dětmi nepila žádný alkohol. Stejně, jako bych si před nimi nezapálila cigaretu.

12.8.2021 15:28

Dětičky bývají božííí.

Přesně! Já jako malá holka ztropila scénu v obchodě - Mami, mami, prosím, prosím, kup mi ten šáteček s marmeládou (starší generace pamatuje)! Já ho ještě v životě nejedla! Podotýkám, že jsem měla skvělé rodiče, kteří by se pro nás rozdali.

12.8.2021 17:47

Přesně! Já jako malá holka ztropila scénu v obchodě - Mami, mami, prosím, prosím, kup mi ten šáteček s marmeládou (starší generace pamatuje)! Já ho ještě v životě nejedla! Podotýkám, že jsem měla skvělé rodiče, kteří by se pro nás rozdali.

Jasně, přece vás nebudou odbývat nějakým kupovaným šátečkem. Naše babička taky pekla skvělé buchty a bábovky :-))

12.8.2021 18:22

To moje dcera asi ve dvou až třech letech ....na nákupu v supermarketu....ona seděla na sedátku v nákupním vozíku a jedeme kolem takového toho stánečku s ochutnávkami, tady se jednalo o nějakou ochucenou minerálku. Takže slečna nabízela v těch pidi kelímečkách, jestli nechceme ochutnat.
Já nechtěla, ale ptám se holky "Chceš ochutnat??" a ona "to je zadarmo??" a co jsem měla říct...tak říkám "jo, to je zadarmo" a dcera "no tak to jo, to můžu"

Myslím, že jsem byla červená až na zadeli

12.8.2021 18:31
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Když bylo mojí dceři pět, byla u nás na návštěvě jedna sousedka, paní poněkud při těle. Dcera krátce předtím dostala knížku o tom, jak přicházejí děti na svět a ptala se nás, jestli by šlo, aby se místo mimina narodilo rovnou pětileté dítě, aby si s ním mohla hrát.
Vysvětila jsem jí, že bohužel, protože pětileté dítě je moc velké a do břicha by se mi nevešlo. Dcera koukla na sousedku a zajásala: "Ale do tety Lídy by se vešlo krásně!"

12.8.2021 20:58

Gerhild napsal(a):
Když bylo mojí dceři pět, byla u nás na návštěvě jedna sousedka, paní poněkud při těle. Dcera krátce předtím dostala knížku o tom, jak přicházejí děti na svět a ptala se nás, jestli by šlo, aby se místo mimina narodilo rovnou pětileté dítě, aby si s ním mohla hrát.
Vysvětila jsem jí, že bohužel, protože pětileté dítě je moc velké a do břicha by se mi nevešlo. Dcera koukla na sousedku a zajásala: "Ale do tety Lídy by se vešlo krásně!"

Ad těhotná paní. Jedna maminka chtěl odnaučit svou dcerku dloubat se v nose. Tak jí řekla, že když to bude dělat, tak strašně ztloustne a všichni se jí budou smát. I jeli jednou v autobuse a proti nim si sedla paní ve velmi pokročilém stupni těhotenství. Holčička si ji chvíli prohlížela a pak - samozřejmě nahlas na celý autobus - pronesla "Paní, však já vím, co jste dělala, že jste tak tlustá!" No, vystoupili o pár zastávek dřív.

12.8.2021 21:14

Ad těhotná paní. Jedna maminka chtěl odnaučit svou dcerku dloubat se v nose. Tak jí řekla, že když to bude dělat, tak strašně ztloustne a všichni se jí budou smát. I jeli jednou v autobuse a proti nim si sedla paní ve velmi pokročilém stupni těhotenství. Holčička si ji chvíli prohlížela a pak - samozřejmě nahlas na celý autobus - pronesla "Paní, však já vím, co jste dělala, že jste tak tlustá!" No, vystoupili o pár zastávek dřív.

Tak to je za 100 bodů. A teta Lída taky.

12.8.2021 21:19

Děti jsou vůbec bezelstné. Nejhorší zážitek ( ani nevím jestli ho mám mezi ty úsměvné psát ) : vstupné "jeden dospělý a jeden předškolní"...."ale já už přece chodím do školy"
buch, buch ( z každé strany jedna ) "mlč ty náno pitomá!".
Jinak je to docela časté, ale nebývá to tak drastické.( Předškolní děti mají vstup zdarma ). Většinou to proběhne "ale do té malé, to se nepočítá".....a tak podobně.

14.8.2021 22:49

Terven napsal(a):

Boží, šikula

15.8.2021 00:57
fikovnice

XXX.XXX.135.233

Terven napsal(a):

Ten je boží! A ač by zbarvení psa mělo být až někde na chvostu co do výběru jedince, tak toto je moje milovaná barva u psů (viz Flokáč)!

15.8.2021 01:02
fikovnice

XXX.XXX.135.233

Nevkládají se mi zase citace :-(. Toto je reakce na "ChameleonHugo": Ano, "Růžená růžová" tu byla, co měla čívu... Jen nějak z tohoto fóra zmizela...

15.8.2021 06:13

fikovnice napsal(a):
Nevkládají se mi zase citace :-(. Toto je reakce na "ChameleonHugo": Ano, "Růžená růžová" tu byla, co měla čívu... Jen nějak z tohoto fóra zmizela...

.....už hodně dávno....ta civa byla úžasná....

Přidejte reakci

Přidat smajlík