Na procházce nás napadl cizí pes na vodítku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2022 10:09
Kymaj

XXX.XXX.82.54

Dobrý den,
včera jsem byla na procházce se svým pejskem. Je to Jack Russel, jsou mu 2 roky. Venku nikdy na nikoho nevyjel, chce si vždy jen hrát. No ale dost často se nám děje, že jdeme normálně připoutaní na vodítku, a naproti nám jdou nějací lidé a nedokážou si psa na vodítku stáhnout. Jako kdyby to vodítko nebylo stahovací. Nechají svého psa přijít až k mému, a to si ho držím pevně u nohy. Jdeme tak, že chcem jen projit ale druhý páníček vůbec nebere zřetel, svého psa nechá vždy dojít až k mému. Ten pes na mého pak vrčí a vyjíždí. Jak se mám zachovat, když se to stále opakuje ? Jako ráda bych chodila se svým psem ven tak, abych se o něj nemusela bát a ne, že si lidi myslí, že maj hodného psa, co se nepere a pak mi ho chtějí sežrat. Když druhému páníčkovi řeknu, aby si ho stáhnul k sobě, tak na mě čumí, jak trubka, a psa nechá dál na volno a neřeší, že mi jde po mém. Jeho pes mi obmotal nohy vodítkem, co v tu chvíli s tím ? Děkuji moc za rady.

Upraveno Admine 15.5.2022 v 11:19 - interpunkce

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.5.2022 10:26

Normálně,

dobrý den, chyťte si toho psa!

15.5.2022 10:32
Kymaj

XXX.XXX.82.54

Mam ho na voditku samozdrejme ze jswm si honed vzala do rukou ale kdyz mi ten cizi pes pak obmotql nohy voditkem a panicek se jen smeje a nijak nereaguje tak to asi neni moc normalni. Takze jak se zachovat v ty situaci ? Zavolat policii nebo jak se to resi.

15.5.2022 10:43

Kymaj napsal(a):
Dobrý den,
včera jsem byla na procházce se svým pejskem. Je to Jack Russel, jsou mu 2 roky. Venku nikdy na nikoho nevyjel, chce si vždy jen hrát. No ale dost často se nám děje, že jdeme normálně připoutaní na vodítku, a naproti nám jdou nějací lidé a nedokážou si psa na vodítku stáhnout. Jako kdyby to vodítko nebylo stahovací. Nechají svého psa přijít až k mému, a to si ho držím pevně u nohy. Jdeme tak, že chcem jen projit ale druhý páníček vůbec nebere zřetel, svého psa nechá vždy dojít až k mému. Ten pes na mého pak vrčí a vyjíždí. Jak se mám zachovat, když se to stále opakuje ? Jako ráda bych chodila se svým psem ven tak, abych se o něj nemusela bát a ne, že si lidi myslí, že maj hodného psa, co se nepere a pak mi ho chtějí sežrat. Když druhému páníčkovi řeknu, aby si ho stáhnul k sobě, tak na mě čumí, jak trubka, a psa nechá dál na volno a neřeší, že mi jde po mém. Jeho pes mi obmotal nohy vodítkem, co v tu chvíli s tím ? Děkuji moc za rady.

Upraveno Admine 15.5.2022 v 11:19 - interpunkce

Někdo tady kdysi radil - zavolat na takové páníčky - "Chyťte si toho psa, ten můj se léčí se svrabem!" To by mohlo zabrat.

15.5.2022 10:55
Kymaj

XXX.XXX.82.54

Jo to by bylo asi účinné určitě to příště zkusím. Moc děkuji

15.5.2022 15:03

Kymaj napsal(a):
Jo to by bylo asi účinné určitě to příště zkusím. Moc děkuji

Já se blbě zeptám...jste dítě??
Ono totiž dospělá ženská od rány si většinou páníčky jiného psa srovná do latě, už když vidí, že si svého psa nevedou u sebe. Neříkám, že se nám podobná situace nemůže stát, ale určitě to není tak často, jak to popisujete. Mě se to třeba ještě nestalo nikdy, spíš se stane, že neposlušný pejsek bez přivolání a na volno přiběhne.
Bohužel dítě...mladá slečna...většinou nemá tolik respektu jako dospělá ženská a třeba se i stydí na lidi houknout.

S tím svrabem je to dobrý nápad, myslím, že si potom dají lidi hodně pozor, aby se jejich pes nedostal do styku s tím vaším.

15.5.2022 15:15
rapotacka11

XXX.XXX.225.176

Prašivina zní lépe.

15.5.2022 15:36

rapotacka11 napsal(a):
Prašivina zní lépe.

Nebo blešky...

15.5.2022 16:16
fikovnice

XXX.XXX.55.3

rapotacka11 napsal(a):
Prašivina zní lépe.

15.5.2022 16:17
fikovnice

XXX.XXX.55.3

rapotacka11 napsal(a):
Prašivina zní lépe.

"Máme mor, prašivinu, parazity a další prudce nakažlivé choroby; jestli chcete jít s Vaším psem blíž, pojďte, ale je to jen na Vaše nebezpečí!"

16.5.2022 12:08

Já říkám, že máme psincový kašel, tak teď vidím, že si můžu vymyslet x jiných chorob.

17.5.2022 15:24
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já říkám, že máme psincový kašel, tak teď vidím, že si můžu vymyslet x jiných chorob.

To jsem jednou zkusila já. Na feny se mi vrhnul pubertální koliák a majitelka ho nemohla odvolat.
Na její volání "nebojte, on je hodnej" jsem odpověděla "ony taky, ale kašlou"
A tenkrát to byla dokonce pravda a úsilí majitelky ve snaze psa si odlovit se okamžitě zdvojnásobilo

19.5.2022 17:04
Kymaj

XXX.XXX.82.54

Nejsem dítě, je mi 25 nemam problém na ciziho panicka zakricet aby si ho stahl. Ale i pres to ze mi je 25 tak si lidi mysli ze mi je 14,15 let. A nejhorsi situace nastavaji když narazím na ziciho panicka kteremu je od cca 16 do 30 let a mysli si ze jsem prave dite. Rikala jsem si ze uz proste budu volat policajty aby si me ty lidi zapamatovali.

19.5.2022 17:10

Kymaj napsal(a):
Nejsem dítě, je mi 25 nemam problém na ciziho panicka zakricet aby si ho stahl. Ale i pres to ze mi je 25 tak si lidi mysli ze mi je 14,15 let. A nejhorsi situace nastavaji když narazím na ziciho panicka kteremu je od cca 16 do 30 let a mysli si ze jsem prave dite. Rikala jsem si ze uz proste budu volat policajty aby si me ty lidi zapamatovali.

Nemá dnes už každý telefon diakritiku? Myslím, že ano. Tak proč ji nepoužíváte? Tohle se nedá číst.

19.5.2022 17:20
Kymaj

XXX.XXX.82.54

Ne nemam v telefonu žádnou diakritiku. Když už
tak tak mam navrhování opravy textu. Asi nemate telefon z tohodle století. Píši přes počítač. Ten vy asi neznáte. Tak to nectete dík.

19.5.2022 18:09

Kymaj napsal(a):
tak tak mam navrhování opravy textu. Asi nemate telefon z tohodle století. Píši přes počítač. Ten vy asi neznáte. Tak to nectete dík.

Tak v tom případě je u vás chyba mezi klávesnicí a židlí. Dík za objasnění.

19.5.2022 18:59

Kymaj napsal(a):

No tak v tom případě nevím co je špatně....svojí první čubu jsem dostala, když mi bylo 16 let (vůbec nepočítám dobu, kdy jsem jako podstatně mladší chodila venčit psy sousedů) a promiňte tohle se mi opravdu nestalo NIKDY.
Nevím tedy čím to u vás může být....žijete asi někde mezi totál ignorantskými majiteli psů.

Většinou se nevyjadřuju k tomu, kdo a jak píše. Já mám taky máslo na hlavě, protože nepíšu spisovně, ale jak mi zobák narostl a vím, že třeba ty čárky taky nemívám úplně správně, ale ....mám telefon z tohodle století, sem píšu přes počítač...a musím se tedy přidat k balu, v těch přístrojích chyba nebude.
A není to o tom, že bych vám chtěla opravovat nějaké chybičky, ale u vás se musím hodně soustředit, abych pochopila psaný text.

19.5.2022 19:14
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No tak v tom případě nevím co je špatně....svojí první čubu jsem dostala, když mi bylo 16 let (vůbec nepočítám dobu, kdy jsem jako podstatně mladší chodila venčit psy sousedů) a promiňte tohle se mi opravdu nestalo NIKDY.
Nevím tedy čím to u vás může být....žijete asi někde mezi totál ignorantskými majiteli psů.

Většinou se nevyjadřuju k tomu, kdo a jak píše. Já mám taky máslo na hlavě, protože nepíšu spisovně, ale jak mi zobák narostl a vím, že třeba ty čárky taky nemívám úplně správně, ale ....mám telefon z tohodle století, sem píšu přes počítač...a musím se tedy přidat k balu, v těch přístrojích chyba nebude.
A není to o tom, že bych vám chtěla opravovat nějaké chybičky, ale u vás se musím hodně soustředit, abych pochopila psaný text.

Tex chápu, ale vždy to na mě působí jak řečené "jedním dechem" a i tak to čtu. Jakoby ten člověk mluvil naštvaně nebo rázně.

19.5.2022 19:22

Kymaj napsal(a):

V tom případě nechápu, proč teda tu diakritiku a interpunkci nepoužíváte. Tak, jako já. Viz sardullah - takové příspěvky se špatně čtou a chápou. Takže jo, nebudeme to číst a tudíž ani odpovídat.

19.5.2022 22:10
juhaj

XXX.XXX.164.121

Ja se vrátím k původnímu tématu. Jako dospělá, ackoli zachovale vyhlížející osoba, jsem byla pri venčeni v Praze několikrát napadena ( tedy moji psi) na volno pobíhajícimi psy. Dodnes si pamatuji, když jsem vencila kvůli babiččině nemoci jejiho jakojezevčíka, priběhl k nám o mnoho větší pes navolno, na Dona skočil a pokousal ho. Jeho postarší panička se ho ani nepokoušela přivolat, jen suše prohodila, že, ten váš na našeho pořád vrčí a šla pryč. Naštěstí můj řev a útok cizího psa zastavil, můj byl na vodítku a mě bylo asi 28 let. A pes měl stejně prokouslé obě uši.
Tady na vsi mi to přišlo o dost lepší, ale pár majitelů malých psů mají i tady své zkušenosti. Ja mam klid, ale asi to bude tím, mám ty hovawarty.

Lily2

19.5.2022 22:49
Lily2

XXX.XXX.133.235

Nechci vám kazit radost, ale písmena s diakritikou v mobilu samozřejmě jsou - nejen opravy. Pokud máte telefon s českou distribucí. U androidu stačí podržet dané písmenko a zobrazí se varianta s diakritikou. Je to méně pohodlné, ale dá se to.

Tady je zvykem psát s diakritikou, tak tak píšu taky. :) A to, i když normálně mám zapnutou anglickou klávesnici, tak není problém přepnout na českou - jak na Macu, tak i na klasických Windowsech.

----

Jinak k tomu věku, tak to není o dospělosti. Pro mě jako introverta jsou to dost nekomfortní situace. Navíc často nepochopitelné, takže v tu chvíli mi to vyrazí dech.

19.5.2022 23:19
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Kymaj napsal(a):

Co to je zase za příspěvek?
Snižujete se k urážkám jen proto, že Vám zdejší diskutérka napíše, abyste psala s diakritikou...?!
A s tím PC si teda děláte srandu, že ano? Poněkud nevhodnou...

20.5.2022 06:42

Takový příspěvek vzbuzuje pochybnosti o dospělosti zadavatelky. Možná na 15 vypadá i myslí.

20.5.2022 07:28

"No tak v tom případě nevím co je špatně....svojí první čubu jsem dostala, když mi bylo 16 let (vůbec nepočítám dobu, kdy jsem jako podstatně mladší chodila venčit psy sousedů) a promiňte tohle se mi opravdu nestalo NIKDY.
Nevím tedy čím to u vás může být....žijete asi někde mezi totál ignorantskými majiteli psů."

"kdysi" bylo mnohonásobně méně psů
a daleko méně plemen
ta větší a velká si většinou pořizovali ti, kteří s nimi něco konali
tak jestli to i tím nemůže být.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík