Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.6.2022 16:22
RaketkaRocky

XXX.XXX.34.114

Zdravím,
Ve čtvrtek byl náš prcek na kastraci. Byl oboustranný kryptorchid, přičemž jedno varle měl v břišní dutině. Právě u té jizvy jsem si před chvílí všimla jakési velké měkké bouličky, je taková "rosolovitá".

On ji tam měl nejspíš již po kastraci, při kontrole stehů jsem si toho všimla již druhý den, ale bylo to maličké, myslela jsem, že jde jen o otok, reakci na vnitřní stehy. Jenže teď jsem koukala, že to nezmizelo a naopak je to velké, přičemž když leží na zádech, není to nijak vidět. To jen když napne svaly- např když stojí na zadních. Celý týden měl límec, ránu si neolizoval, klidový režim měl - ale nebyl zrovna zavřený v kleci, po domě měl volný pohyb kromě schodů, které měl zadělané, ať neskáče.

K vetererináři samozřejmě pojedeme, otázka je, jestli to může být akutní a máme jet na pohotovost, nebo to počká do zítra. Může to být jen nějaký výpotek, nebo se mám obávat kýly? Trošku to na mě jako kýla působí, ale jelikož ji žádný z našich psů neměl, nedokážu posoudit.

Děkuji za názory. Přikládám foto ve stoje a v leže na zádech.

1.6.2022 20:22
impact

XXX.XXX.62.69

Kýla by šla jakoby zamáčknout dovnitř a pokud to prohmátnete prstem, měli byste cítit okraj kýly - kýlní branku.

Pokud se to nezvětšuje nebo nemění barvu, do rána to nejspíš vydrží. Ale ráno běžte. On Vám tady nikdo z fotky naprosto přesnou diagnostiku neudělá. Vždy tam bude víc možností.

Přidejte reakci

Přidat smajlík