Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.6.2022 16:02
AliceABLCLAA

XXX.XXX.35.221

Mám dotaz mám fenu i psa s PP stejné rasy. Bohužel se nám nakryli a čekáme štěňátka.Ale štěňátka budou bohužel bez papírů,rodiče nejsou uchovnění.Nevím jestli s fenečkou mám jít na potrat a nebo nechat štěňátka narodit.Bohužel je taková doba ,že všechny štěňátka bez PP nikdo nechce.Už začínáme druhý měsíc v březosti.Prosim poraďte a všem předem moc děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.6.2022 16:12

no odpovídáte si na tu otázku sama. co se štěňaty? zůstanou vám doma.

15.6.2022 17:29
Kilismells

XXX.XXX.36.18

Já bych je nechala narodit a poptala se po známých. přijde mi hrozný jit s fenou na potrat protože vy tomu nedokážete předejít. Kastrace? V době hárání držet od sebe? A btw myslím že o bezpapiraky zájem pořád je. Je jich plný bazoš. A tady pořád někdo píše...nevíte co je to za rasu?

15.6.2022 18:08

Pes a fena stejné rasy.....jaké rasy??
Nejsem nějakým zastáncem množení bezpapíráků, ale některá plemena se velmi dobře prodávají i jako čistokrevná bez PP......takže se může stát, že štěňata budou velmi dobře "udatelná".

Jako upřímně je to dilema....po nechtěném nakrytí se nabízí několik způsobů ukončení gravidity a další možností je odchov štěňat.......všechno má pro a proti....

Upřímně bych očekávala, vzhledem k tomu, že začínáte druhý měsíc, že už jste byly u veta a konzultovaly možnosti.

15.6.2022 18:18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pes a fena stejné rasy.....jaké rasy??
Nejsem nějakým zastáncem množení bezpapíráků, ale některá plemena se velmi dobře prodávají i jako čistokrevná bez PP......takže se může stát, že štěňata budou velmi dobře "udatelná".

Jako upřímně je to dilema....po nechtěném nakrytí se nabízí několik způsobů ukončení gravidity a další možností je odchov štěňat.......všechno má pro a proti....

Upřímně bych očekávala, vzhledem k tomu, že začínáte druhý měsíc, že už jste byly u veta a konzultovaly možnosti.

možná čekali na výsledek sona...

15.6.2022 18:24

možná čekali na výsledek sona...

Jo koukám, že jsem pořádně nečetla dotaz....

No co už, já osobně bych volila podle toho, jaký je zájem o dané plemeno a jaká je šance, že pro štěníky budu moci páníky vybírat.

Pokud je momentálně přetlak štěňat a lidi ruce neutrhají, tak bych zvolila potrat.

Samozřejmě taky je třeba si uvědomit, že odchov štěňat taky zabere čas a finance, tak jestli na to mám podmínky, jestli odchov zvládnu.

15.6.2022 18:32

nejlepší varianta pro fenu bude nechat porodit......

15.6.2022 19:02

kdysi byla moje kolegyně na delší zahraniční služební cestě. A až po návratu se dozvěděla, že její mladá fenka (s PP) byla nakryta při procházce na vodítku !! (vedla ji pubertální dcerka) místním nesmírně agresivním toulavým psem nepřizpůsobivých spoluobčanů - velký chlupatý kříženec... Mládě i s babičkou se bály mamce zprávu poslat... a tak na nějaké potratové pilule bylo pozdě...

Po dohodě s veterinářem a s představou vzhledu a hlavně povahy (přírodní plemeno a agresivní kříženec ovčáka) v čase, kdy se na štěňata kříženců rozhodně fronty nestály... doporučil veterinář ihned po porodu odebírat štěňata do krabice, nesměla se napít aby se nespustila laktace a po dokončení porodu byla štěňata uspána... Fenka vše zvládla jako běžnou falešku...

hrozná představa... ale pro fenku asi nejlepší řešení. Mimochodem dožila se čubina vysokého věku a už nikdy žádné komplikace paničce nezpůsobila

15.6.2022 19:05

A K. Čapek topil štěňata; nechal je utopit někým jiným. Té první feny. Ta druhá měla slavnou Dášeňku.

15.6.2022 20:29

A K. Čapek topil štěňata; nechal je utopit někým jiným. Té první feny. Ta druhá měla slavnou Dášeňku.

která určitě nebyla jedináček, ale to se dětem nevypráví.

15.6.2022 21:32

Nevím no, mně to připadá jako hrozné selhání. Jako chovatel vím, kdy fena hárá, sleduju to a nemůžu to prostě přehlídnout. Nazvala bych to až skoro nedbalostí. Ale když už se to stane, tak do potratu bych nešla. Co potom dělat, to je otázka. Já bych štěňata utopit nedokázala, takže asi rozdat zdarma.
Je to prostě blbý no, a to naštěstí fenka nosí štěňata jen asi dva měsíce a 50 dní se o ně musí starat.

15.6.2022 22:06
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Taky bych je rozdala spíš zdarma. Ono vzhledem k podmínkám adopce psa, i těch obyčejných vořechů, by asi lidi ty bezpapíráky i docela chtěli. Bráchův kámoš měl takhle rozdané vořechy prakticky okamžitě.

15.6.2022 22:07
fikovnice

XXX.XXX.132.86

Nevím no, mně to připadá jako hrozné selhání. Jako chovatel vím, kdy fena hárá, sleduju to a nemůžu to prostě přehlídnout. Nazvala bych to až skoro nedbalostí. Ale když už se to stane, tak do potratu bych nešla. Co potom dělat, to je otázka. Já bych štěňata utopit nedokázala, takže asi rozdat zdarma.
Je to prostě blbý no, a to naštěstí fenka nosí štěňata jen asi dva měsíce a 50 dní se o ně musí starat.

...a tak já si myslím, že fakt je zájem (i přes tu drahotu) - a ta štěnda v podstatě fakt budou nějaké plemeno (pokud zadavatelka nekecá :-)). Zadarmo bych nerozdávala - to by si taky mohl přijít někdo, kdo psa za rohem upeče a sežere!

Prostě si říkám, že dát inzerát - třeba sem nebo na ten Bazoš, nechtít nějaké horentní sumy (ale ani symbolické) a věřím, že zájemci se najdou...

Btw, zadavatelko, ví se, cca kolik štěňat fena čeká? A o jaké jde plémě?

15.6.2022 22:12
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

fikovnice napsal(a):
...a tak já si myslím, že fakt je zájem (i přes tu drahotu) - a ta štěnda v podstatě fakt budou nějaké plemeno (pokud zadavatelka nekecá :-)). Zadarmo bych nerozdávala - to by si taky mohl přijít někdo, kdo psa za rohem upeče a sežere!

Prostě si říkám, že dát inzerát - třeba sem nebo na ten Bazoš, nechtít nějaké horentní sumy (ale ani symbolické) a věřím, že zájemci se najdou...

Tak to mě nenapadlo, že by je někdo taky mohl sníst, takže asi zadarmo fakt ne, ale nějakou rozumnou akceptovatelnou cenu. Vořeši jsou za 4000 tisíce, za 5 tisíc tyhle? A taky mě zajímá, co je to za rasu.

15.6.2022 22:48

Trickyvoo napsal(a):
Tak to mě nenapadlo, že by je někdo taky mohl sníst, takže asi zadarmo fakt ne, ale nějakou rozumnou akceptovatelnou cenu. Vořeši jsou za 4000 tisíce, za 5 tisíc tyhle? A taky mě zajímá, co je to za rasu.

Zadarmo nee....to tak max někomu známému.

16.6.2022 07:15

fikovnice napsal(a):

To máš, Jani, asi pravdu, to mě vůbec nenapadlo.

16.6.2022 07:36

"Bohužel je taková doba ,že všechny štěňátka bez PP nikdo nechce."
nemyslím, že to tak je
odbyt bude záležet na plemeni
které zde pořád ještě nepadlo......

16.6.2022 22:58
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak si říkám, že asi žádná štěňata nebudou, asi někdo, kdo tu chtěl rozpoutat vášnivou diskuzi na téma nezodpovědní majitelé a já nevím co a ono toho ani moc nebylo a já byla tak zvědavá na to plemeno.

17.6.2022 10:30

Takový pokus, že štěňátka bez PP nikdo nechce. A ono je to celkem naopak. Taková ta mantra "nechci chodit na výstavy", přes všechnu osvětu, stále přetrvává. A málokdo si řekne - chci zdravého psa, proto chci s PP.

17.6.2022 11:44
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Takový pokus, že štěňátka bez PP nikdo nechce. A ono je to celkem naopak. Taková ta mantra "nechci chodit na výstavy", přes všechnu osvětu, stále přetrvává. A málokdo si řekne - chci zdravého psa, proto chci s PP.

Jenže, když se u psa s PP vyskytne zdravotní problém, tak málokterý chovatel se k tomu postaví čelem. Většina hlásá, že PP není záruka zdraví, ale rodný list psa.

17.6.2022 12:28
odberryho

XXX.XXX.29.99

Huskyjanina napsal(a):
Jenže, když se u psa s PP vyskytne zdravotní problém, tak málokterý chovatel se k tomu postaví čelem. Většina hlásá, že PP není záruka zdraví, ale rodný list psa.

Když PP opravdu není záruka zdraví, ale záruka původu.

Věřím, že větší část chovatelů se snaží eliminovat riziko špatného zdraví svých odchovů tím, že má rodiče otestované a nad spojením přemýšlí.

Ale víc budou vždy slyšet rozčilení majitelé nemocných psů s PP, kteří bohužel koupili štěně od té (doufám že) menší části chovatelů. Ti, kteří plní jen nutné a nezbytné minimum, aby psi PP měli, ale jinak to dál až tolik neřeší.

A pořád je to živý tvor. Můžete se někdy na hlavu stavět a stejně se špatné zdraví vašemu psu nevyhne. Ale pak opravdu záleží na tom, jak se k tomu chovatel postaví.

17.6.2022 13:11

Měli by si říct - chci to konkrétní plemeno, proto chci psa s PP. Zdraví PP nezaručí, nemůže. Ale to, že je to konkrétní plemeno, to PP zaručí (a v případě pochybností se dají udělat testy).

17.6.2022 15:15
impact

XXX.XXX.40.125

odberryho napsal(a):

Věřím, že větší část chovatelů se snaží eliminovat riziko špatného zdraví svých odchovů tím, že má rodiče otestované a nad spojením přemýšlí.

Ale víc budou vždy slyšet rozčilení majitelé nemocných psů s PP, kteří bohužel koupili štěně od té (doufám že) menší části chovatelů. Ti, kteří plní jen nutné a nezbytné minimum, aby psi PP měli, ale jinak to dál až tolik neřeší.

A pořád je to živý tvor. Můžete se někdy na hlavu stavět a stejně se špatné zdraví vašemu psu nevyhne. Ale pak opravdu záleží na tom, jak se k tomu chovatel postaví.

Problém je v tom, že jsou slyšet třeba i v případě, že pes dostal rakovinu a umřel. Jakože fakt když se kolikrát člověk zeptá, na co vlastně ten jejich předražený pes s PP zemřel, dozvíte se totální ptákovinu, která prostě nejde a nejde a nejde nijak ovlivnit.

17.6.2022 16:59
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

odberryho napsal(a):

A proto jsem reagovala na tohle od Orionky.....A málokdo si řekne - chci zdravého psa, proto chci s PP.......

17.6.2022 17:03
fikovnice

XXX.XXX.133.123

odberryho napsal(a):

Jéé, využiju Vaší přítomnosti zde... Máte MCO, že jo?
Já tu někde psala, že mi Elsa zvrací, ptž se nechce nechat vyčesávat. Zřejmě jí tedy od vetky nechám vyholit "podvozek" - tam má nejvíc dredy a pak jsem zde dostala radu zkusit to nějakými rukavicemi, třeba masérskými - s hrubým povrchem... Nemáte nějaký tip na to vyčesávání? Hrozně s tím bojujeme.

17.6.2022 20:40

Huskyjanina napsal(a):

Tohle já přece vím, ale vždycky je větí šance zdravého psa s PP. Po testovaných rodičích. Speciálně u módních plemen ( BOC, AUO i ti pidi psi ). Navíc je větí šance, že pes nebude z množírny.
O tom kolik jsem viděla zklamaných majitelů "čistokrevných" psů bez PP lepší nemluvit. Naštěstí to bylo většinou : Už bysme ho nedali, my ho máme stejně rádi. Ale zklamání bylo. Když se jim štěňátko "čistokrevného" stříbrného pudlíka začalo natahovat do délky. Nakonec z něj byl šedivý kudrnatý jezevčík na trochu vyšších nožkách. Kdyby byl za "hubičku", ale tehdy byl za dost velké peníze.

17.6.2022 20:58

Štěňata s PP a bez PP z pohledu zdraví.

Mám berňáka a myslím, že všichni víme, že zrovna tohle plemeno je sázka do loterie a to i u psů s PP se klidně může stát, že mi pes odejde třeba v pěti letech.
Jaká je tedy výhoda štěněte s PP, když mi to nezaručí zdraví, když mi to nezaručí slušnou délku dožití psa??
No asi taková, že jsem si mohla sednout a sjíždět horem dolem rodokmeny, všechny dohledatelný příbuzný. Že jsem se mohla kouknout na to, jak to je v CHS odkud jsou předkové mého psa a samozřejmě je to štěně po testovaných rodičích.
Ani tohle všechno mi nezaručí, že se Matýsek dožije v pohodě třeba 10 let, ale tak nějak jde tomu štěstíčku člověk naproti, řekla bych, že štěně, kde velmi slušné procento příbuzných má velmi slušnou délku dožití, tak nějak trošilinku zvyšuje šanci, že Mates by taky mohl.

Ano PP není zárukou zdraví....na co já PP potřebuju, na výstavy jezdit nebudu, uchovňovat nebudu a i psi s PP umírají brzy., ušetřila bych minimálně 10 tisíc.....ale prostě v dnešní internetové době jde spousta věcí dohledat......

18.6.2022 08:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.43.72

Štěňata s PP a bez PP z pohledu zdraví.

Mám berňáka a myslím, že všichni víme, že zrovna tohle plemeno je sázka do loterie a to i u psů s PP se klidně může stát, že mi pes odejde třeba v pěti letech.
Jaká je tedy výhoda štěněte s PP, když mi to nezaručí zdraví, když mi to nezaručí slušnou délku dožití psa??
No asi taková, že jsem si mohla sednout a sjíždět horem dolem rodokmeny, všechny dohledatelný příbuzný. Že jsem se mohla kouknout na to, jak to je v CHS odkud jsou předkové mého psa a samozřejmě je to štěně po testovaných rodičích.
Ani tohle všechno mi nezaručí, že se Matýsek dožije v pohodě třeba 10 let, ale tak nějak jde tomu štěstíčku člověk naproti, řekla bych, že štěně, kde velmi slušné procento příbuzných má velmi slušnou délku dožití, tak nějak trošilinku zvyšuje šanci, že Mates by taky mohl.

Ano PP není zárukou zdraví....na co já PP potřebuju, na výstavy jezdit nebudu, uchovňovat nebudu a i psi s PP umírají brzy., ušetřila bych minimálně 10 tisíc.....ale prostě v dnešní internetové době jde spousta věcí dohledat......

Pokud si pořídím celkově nemocné a zdegerované plemeno, tak už do toho jdu s tím rizikem, že to po zdravotní stránce nemusí být OK - je to moje volba.

Bylo by naivní čekat, že pokud příbuzní "mého" štěněte padají v 5 letech, tak zrovna já vyhraju jackpot a můj pes tu bude do 12 let.

18.6.2022 11:35
odberryho

XXX.XXX.29.99

fikovnice napsal(a):
Jéé, využiju Vaší přítomnosti zde... Máte MCO, že jo?
Já tu někde psala, že mi Elsa zvrací, ptž se nechce nechat vyčesávat. Zřejmě jí tedy od vetky nechám vyholit "podvozek" - tam má nejvíc dredy a pak jsem zde dostala radu zkusit to nějakými rukavicemi, třeba masérskými - s hrubým povrchem... Nemáte nějaký tip na to vyčesávání? Hrozně s tím bojujeme.

No, pokud se nechá na bříšku hladit, asi by šlo zkusit nějakou nenápadnou vyčesávací rukavici. Já už mám jednoho kocoura se spodkem na krátko střiženým, protože ten si mezi zadní nohy vážně sahat nenechá. I to zkrácení chlupů byl boj

Druhý kocour má spíš ojedinělé dredy - ráno vyčešu, večer nerozmotatelný dres - takže u něj jen vystřihnu dred.

Poslední, nejstarší, celý život bezproblémový co se údržby srsti týče, takže na tahání při česání absolutně nepřivyklý - poslední půl rok se mu dělají úplné plotny dredů. Zejména na zádech. Toho pomáhá pravidelně pudrovat (je to asi z mastnoty a toho, že už se o sebe nedokáže tolik starat sám) a každý den mu přidávám pastu na trichobezoary, protože začal zvracet i při pozření minima chlupů.

Takže rada - zkuste to, ale pokud je Elsa na bříško cíťa, tak asi taky skončíte s lehkou úpravou

18.6.2022 11:57
fikovnice

XXX.XXX.134.133

odberryho napsal(a):
No, pokud se nechá na bříšku hladit, asi by šlo zkusit nějakou nenápadnou vyčesávací rukavici. Já už mám jednoho kocoura se spodkem na krátko střiženým, protože ten si mezi zadní nohy vážně sahat nenechá. I to zkrácení chlupů byl boj

Druhý kocour má spíš ojedinělé dredy - ráno vyčešu, večer nerozmotatelný dres - takže u něj jen vystřihnu dred.

Poslední, nejstarší, celý život bezproblémový co se údržby srsti týče, takže na tahání při česání absolutně nepřivyklý - poslední půl rok se mu dělají úplné plotny dredů. Zejména na zádech. Toho pomáhá pravidelně pudrovat (je to asi z mastnoty a toho, že už se o sebe nedokáže tolik starat sám) a každý den mu přidávám pastu na trichobezoary, protože začal zvracet i při pozření minima chlupů.

Takže rada - zkuste to, ale pokud je Elsa na bříško cíťa, tak asi taky skončíte s lehkou úpravou

Ano, máte pravdu - Elsa je cíťa na břicho...
Nejvíc má dredy pod zadníma nohama, ale i pod předníma. Stříhání mi vůbec neprojde - vidí nůžky a zdrhá! :-( Mazlit se nechá, ale jen na hlavě a na hřbetu. Když nenápadně přecházím jako by na břicho, tak buď zdrhne nebo začne škrábat, ev. by asi i kousla...
A ještě mě napadá dotaz - to myslím nejste Vy, kdo má Mainky ze stejné CHS jako já, že? Mám z blízkosti Svitav... Ale myslím, že to byl někdo jiný, kdo sem už nechodí. A také dotyčná měla problém s vyčesáváním srsti.
Ještě se zeptám na ten oholený podvozek, nebo tedy krátce střižený: Dělali jste to samodoma nebo jste na to měli přizvanou vetku?
Děkuji moc za reakci a odpovědi!

18.6.2022 12:03
fikovnice

XXX.XXX.134.133

...myslím, že to byla "Tenurri"...

18.6.2022 13:29

A sedace a obrat strojkem alespoň ten spodek plus zbytek zkrátit?

18.6.2022 13:53
fikovnice

XXX.XXX.134.133

A sedace a obrat strojkem alespoň ten spodek plus zbytek zkrátit?

Ano ano, takto je to v plánu.
Anebo holt já se sousedkou budeme přidržovat Elsu (bez sedace) a vetka by ji vzala strojkem. Tedy hlavně ten spodek. Jinde dredy nemá.

18.6.2022 14:40

Dredy jdou utrhnout tupými nůžkami, ani si nevšimne.
A pak je taky super věc - ručník. Někdo chytrej to říkal.

18.6.2022 15:10
fikovnice

XXX.XXX.134.133

Dredy jdou utrhnout tupými nůžkami, ani si nevšimne.
A pak je taky super věc - ručník. Někdo chytrej to říkal.

Tak to trhání (efilačkami nebo něčím takovým) já dělávám. Ale když je dred tam, kde má jemnou kůži a jen ji to třeba na malou chvilku zatahá, tak je konec. Ona prostě v tomto smyslu hysterčí, i když v zásadě je povahou flegmatická.

18.6.2022 16:49

Jednou jsme řešili šílené "dredy" u nalezence kokra. Tvrdé boule za ušima, na vnitřních stehnech i pod packama. Vypadalo to jako součást těla. Uši tím měl " přirostlé" k hlavě. Nakonec to postupně odstřihala chovatelka kokršpanělů.
Jenže to byl pes a ne kočka. Se psem je přece jen lepší pořízení. I když to byl zmetek, co pro kousnutí nešel daleko.

18.6.2022 17:06
fikovnice

XXX.XXX.133.156

Jednou jsme řešili šílené "dredy" u nalezence kokra. Tvrdé boule za ušima, na vnitřních stehnech i pod packama. Vypadalo to jako součást těla. Uši tím měl " přirostlé" k hlavě. Nakonec to postupně odstřihala chovatelka kokršpanělů.
Jenže to byl pes a ne kočka. Se psem je přece jen lepší pořízení. I když to byl zmetek, co pro kousnutí nešel daleko.

No, "moje" chovatelka by to asi také zvládla. Ale mám ji z ruky, Elsa není ani zvyklá jezdit autem. Takže to vyřeší asi ten vet domů.

19.6.2022 20:58
odberryho

XXX.XXX.62.58

fikovnice napsal(a):
Ano, máte pravdu - Elsa je cíťa na břicho...
Nejvíc má dredy pod zadníma nohama, ale i pod předníma. Stříhání mi vůbec neprojde - vidí nůžky a zdrhá! :-( Mazlit se nechá, ale jen na hlavě a na hřbetu. Když nenápadně přecházím jako by na břicho, tak buď zdrhne nebo začne škrábat, ev. by asi i kousla...
A ještě mě napadá dotaz - to myslím nejste Vy, kdo má Mainky ze stejné CHS jako já, že? Mám z blízkosti Svitav... Ale myslím, že to byl někdo jiný, kdo sem už nechodí. A také dotyčná měla problém s vyčesáváním srsti.
Ještě se zeptám na ten oholený podvozek, nebo tedy krátce střižený: Dělali jste to samodoma nebo jste na to měli přizvanou vetku?
Děkuji moc za reakci a odpovědi!

Ne ne, já mám od Brna a z Loun. Radovala jsem se, že ten z Loun má mnohem lepší srst, ale postupně se na něm rozlézá také to jemné chmíří, co se blbě češe. Jak, kdyby jim nevypadávala podsada. Pro porovnání dvě fota, kde je rozdíl v srsti krásně vidět.

Nůžky já používám skřítka kdy. Mám strach, že bych je střihla. Na dredy mám malý holicí strojek ze Zoohitu, byl za pár kaček, ale slouží druhým rokem.

Spodek jsem brala jiným strojkem (bez nástavce), desetiletá dcera držela, já rychle holila. Když ho to netahá, tolik se nebrání. I tak jsme to dělali na třikrát. Bylo by mi líto ho kvůli kosmetickým úpravám přispávat. Kdyby ale nebylo zbytí, asi by do sedace šel, ale v tom případě bych mu nechala zkrátit srst na celém těle. Naštěstí to zvládáme samo-doma.

Neregistrovaný uživatel

19.6.2022 21:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.137

odberryho napsal(a):
Ne ne, já mám od Brna a z Loun. Radovala jsem se, že ten z Loun má mnohem lepší srst, ale postupně se na něm rozlézá také to jemné chmíří, co se blbě češe. Jak, kdyby jim nevypadávala podsada. Pro porovnání dvě fota, kde je rozdíl v srsti krásně vidět.

Nůžky já používám skřítka kdy. Mám strach, že bych je střihla. Na dredy mám malý holicí strojek ze Zoohitu, byl za pár kaček, ale slouží druhým rokem.

Spodek jsem brala jiným strojkem (bez nástavce), desetiletá dcera držela, já rychle holila. Když ho to netahá, tolik se nebrání. I tak jsme to dělali na třikrát. Bylo by mi líto ho kvůli kosmetickým úpravám přispávat. Kdyby ale nebylo zbytí, asi by do sedace šel, ale v tom případě bych mu nechala zkrátit srst na celém těle. Naštěstí to zvládáme samo-doma.

Můžu se zeptat od koho z Loun? Přeci jen jsem tam x let bydlela tak kdyby náhodou 😁

20.6.2022 08:46
odberryho

XXX.XXX.161.34

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Můžu se zeptat od koho z Loun? Přeci jen jsem tam x let bydlela tak kdyby náhodou 😁

Od paní Koblížkové - má rozdělené chovy k sobě a ke své mamince a my byli u její maminky.

Neregistrovaný uživatel

20.6.2022 15:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.215

odberryho napsal(a):
Od paní Koblížkové - má rozdělené chovy k sobě a ke své mamince a my byli u její maminky.

Něco mi to říká ale osobně neznám. Díky

Přidejte reakci

Přidat smajlík