Zdravím, byla jsem dnes na cvičáku a viděla jsem jak psovi vypadla čelist z pantu chvíli to vypadalo, že ho něco píchlo, měl dokořán otevřenou pusu jakoby zýval, trochu kvikl, zatřepal hlavou a dobrý byl to mladý pes okolo jednoho roku, něco většího, buď cane corso nebo bandog, ptát jsem se nechtěla, protože se občas lidi urazí, když se člověk netrefí do plemene, majitelka řekla, že už se mu to párkrát stalo, já teda nevím ale asi bych jela na veterinu nebo jsem divná? jako pes v růstu asi může trochu ještě gumovej, ale tak, že by mu vyjela čelist? setkal jste se s tím někdy někdo? já to teda viděla poprvé v životě.
nikdonevi
napsal(a):
Zdravím, byla jsem dnes na cvičáku a viděla jsem jak psovi vypadla čelist z pantu chvíli to vypadalo, že ho něco píchlo, měl dokořán otevřenou pusu jakoby zýval, trochu kvikl, zatřepal hlavou a dobrý byl to mladý pes okolo jednoho roku, něco většího, buď cane corso nebo bandog, ptát jsem se nechtěla, protože se občas lidi urazí, když se člověk netrefí do plemene, majitelka řekla, že už se mu to párkrát stalo, já teda nevím ale asi bych jela na veterinu nebo jsem divná? jako pes v růstu asi může trochu ještě gumovej, ale tak, že by mu vyjela čelist? setkal jste se s tím někdy někdo? já to teda viděla poprvé v životě.
Tak děje se to i u lidí (i já mám nakročíno; mám artrózu v přísl. kloubu a občas u zubaře při dlouhém výkonu se mi "pant" sekne; u mě je to tedy i křeč, takže můj zubař mi zevnitř pusy musí kloub rozmasírovat - celkem chuťovka). No a jinak obvykle se to u lidí šikovným hmatem nasadí...a většinou se dál nedělá nic...
Respektive - dalo by se - dělají se i náhrady, plastika vazů, ale myslím, že většina lidí s tímto postižením to prostě nechá tak, že se to občas stane... Není to nic dramatického.
no jsem zvědavá jestli slečna bude chodit častěji a zda se to tomu psovi věkem spraví, až se mu všechno zpevní, nebo mu to bude dělat pořád, mluvila o obranách a teda nevím no, pes kterému vypadává spodní čelist dle mě obrany nedá. Já na to teda netrpím ani nikdo z rodiny, ale u lidí o tom vím, u psa mě to překvapilo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jen tak pro zajimavost - u psu existuje OCD ve vsech kloubech, i v celistnim. Prave u cane corsa jsem o tomto cetla.
Ta nestabilita kloubu je jeden z projevu.
no vidíte, já myslela že OCD může být jen v ramenním kloubu, jako samozřejmě vím že klouby máme různě po těle, jen jsem netušila, že to může být i v čelisti. Prvně jsem si řekla, že třeba mu roste teď nějak tlama a má to tam trochu povolený a určitě si to pak sedne jak má a zpevní se to, ale já si vždycky většinou vše odůvodním tím jednodušším způsobem.

"že třeba mu roste teď nějak tlama a má to tam trochu povolený"
nemyslim si
Neni to normalni rozhodne.
Uplne netusim, co se s tim da delat - a jestli vubec to majitele chteji resit ?
Tak jen za me - hlava jim roste i po 3.roce jeste a kousu s nimi od prezubeni - pokud by to byl muj pes ( a ja s nimi chci na obrany chodit) - nemavla bych nad tim rukou urcite
ona zatím obrany nedělá, jen poslušnost, ale měla je v plánu, nebo má, uvidím, zda se s ní ještě potkám, byla celkem příjemná na popovídání, tak se pokusím zjistit víc, jen říkala že ho baví se přetahovat, že mají ještě prý doma staforda a s ním se od mala přetahuje o různé uzle, ale to snad by si tím neudělal ne? protože AST je cca pes 25 kg a ten její má teď minimálně 50 kg je strašně vysoký, fakt velkej pes na to že má rok.

ale to snad by si tím neudělal ne?
ne.
ani skus se pretahovanim nezmeni - i to uz jsem slysela, ze nepretahujte se se psem, dokud neprezubi
napsal(a):
ale to snad by si tím neudělal ne?
ne.
ani skus se pretahovanim nezmeni - i to uz jsem slysela, ze nepretahujte se se psem, dokud neprezubi
Jee, to jsi mi připomněla paní prodavačku ve zverimexu, když jsem šla loni koupit nějaký žužladla pro štěňata - prý štěně před přezubením v žádném případě nesmí nic tvrdého, jinak bude mít špatný skus ...
Řekla jsem jí s úsměvem, že se toho nebojím, že kdybych nebyla na dovolené, tak jim hodím kost (to se skoro pokřižovala) a pak mi nakonec s velkým sebezapřením ty buvolí věci prodala, ale tvářila se, jako kdybych byla největší tyran a ignorant🤪.