Mouchy na psech, nevím jak je odpudit

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.7.2022 20:09
nikdonevi

XXX.XXX.40.234

Dobrý den,

nevím jak si poradit, před měsícem dostali psi kapku za krk Advantix, na dvě feny co jsou kastrované šíleně lítají muchy, na psi co kastrovaní nejsou sedne semtam mucha, ale ti kastrovaní jsou plní, normálně na jednom psovi jsem napočítala 20 much! koupala jsem menforsan i stříkala, bez efektu, krmeni jsou všichni stejně. nechápu to a nevím čím je namazat, nastříkat, aby na ně ty mrchy nelítali. děkuji za rady a pěkný večer.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.7.2022 20:25

permethrin sprej

ale spíš bych řešila, proč. mají dredy, vlhkou srst, zapařují se? hnusný uši, hnusný zuby, hnusnej mezinoh? něco prostě ty mouchy musí lákat. možná by pomohlo spíš ostříhat.

28.7.2022 20:33
nikdonevi

XXX.XXX.40.234

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
permethrin sprej

ale spíš bych řešila, proč. mají dredy, vlhkou srst, zapařují se? hnusný uši, hnusný zuby, hnusnej mezinoh? něco prostě ty mouchy musí lákat. možná by pomohlo spíš ostříhat.

oni nejsou chlupatí, jsou to krátkosrstá plemena, jeden je staford a druhý je boxer, jsou to mladé feny, do 5 let, zuby, uši mají v pořádku, anální žlázy taky, tohle všechno jsme kontrolovali a fakt nevíme, připadalo nám, že po tom okoupání v menforsanu je ti snad ještě horší, přitom by to mělo mít repelentní účinky

28.7.2022 20:37
nikdonevi

XXX.XXX.40.234

permethrin sprej

co znamená hnusnej mezinoh?

28.7.2022 20:51

nikdonevi napsal(a):
co znamená hnusnej mezinoh?

jakákoliv vlhká hnusná věc mezi nohama psa. může to být já nevím počůranej dred, pokaděnej dred, jakýkoliv výtoky, prasklá žlázka, zapářka v kožních záhybech atd atd

Neregistrovaný uživatel

28.7.2022 22:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.69

K tomu, že létají více na některé psy než jiné. Nevím jaké jsou barvy, ale například u koní se ví, že hmyz více obtěžuje tmavé než světlé. To je tím, že vnímá polarizované světlo. Tmavý kůň vyčnívá jako černé těleso, světlý splívá s okolím. Existuje i teorie, že zebry nejsou pruhované (jen) kvůli lvům, ale kvůli hmyzu, pro který jsou neviditelné. Možná to je i důvod proč se některé domorodé kmeny pomalovávají různými bílými vzory. Tedy, nejen pach, ale i barva může způsobovat rozdílné zatížení hmyzem.

V jakém prostředí se psi nacházejí když na ně ty mouchy létají? Nemůže mouchy lákat nejdříve to prostředí, přičemž následně sedají i na psy?

29.7.2022 07:42
nikdonevi

XXX.XXX.40.234

no je pravda, že obě jsou tmavé, jsou žíhané, prostředí mají čisté, spí doma, den s námi tráví na zahradě, na terase, tam na ně taky lítají jak šílené, přitom tam nemáme nic co by ty muchy mohlo vyloženě lákat, žádný hnoják, komposter, to všechno je na druhým konci zahrady daleko od místa, kde trávíme volný čas.

29.7.2022 07:44
nikdonevi

XXX.XXX.40.234

jakákoliv vlhká hnusná věc mezi nohama psa. může to být já nevím počůranej dred, pokaděnej dred, jakýkoliv výtoky, prasklá žlázka, zapářka v kožních záhybech atd atd

nikde nic takového nemají, jsou čisté a suché, čistila jsem jim i uši otodine nebo tak nějak se to jmenuje, je to celkem voňavé řekla bych až repelentní a měli jich plné uši. vedle v zahradě mají slepice a králíky ale to asi nemůže být od nich, to by ty muchy měli být prioritně tam.

29.7.2022 09:24
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já za sebe bych zkusila na obojek (ne na srst) kápnout éterický olej z máty - ta mouchy silně odpuzuje (i mravence, kdyby měl někdo problém, že mu lezou do domu). Mátu v květináčích bych dala na terasu.

29.7.2022 10:18

Jsou to jenom mouchy? Kdyby to byly muchničky, které bodají, stálo by za to, dát jim bílé maskování. Můžu potvrdit, že na tmavá zvířata jdou zuřivě a bílá nechají na pokoji.
( Měla jsem stádečko hnědých a bílých koz. Z hnědých jsem mouchy a muchničky stírala po desítkách, bílé měly klid. )

29.7.2022 12:04
rennie111

XXX.XXX.43.190

Je to síce na kone, ale ja už roky používam toto. Mám psy pri koňoch a tam je vždy veľa múch, vlkodavkám obžierajú uši a hlavne keď ich majú vytrimované dohladka (musíme kvôli výstavám). Tento spray funguje perfektne, striekám raz za týždeň a je to síce drahé ale pri psoch to vydrží veľmi dlho.

29.7.2022 13:21
impact

XXX.XXX.50.188

Já používám Green repelent od Biovety, ale teda aroma je docela síla.

29.7.2022 13:23

nikdonevi napsal(a):
no je pravda, že obě jsou tmavé, jsou žíhané, prostředí mají čisté, spí doma, den s námi tráví na zahradě, na terase, tam na ně taky lítají jak šílené, přitom tam nemáme nic co by ty muchy mohlo vyloženě lákat, žádný hnoják, komposter, to všechno je na druhým konci zahrady daleko od místa, kde trávíme volný čas.

Odpuzuje modrá barva a afrikáni.

29.7.2022 13:58
Dasvo

XXX.XXX.72.213

Odpuzuje modrá barva a afrikáni.

Dnes jsem se dozvěděl, že afrikán je velmi zdravá, očistná, poživatelná kytka, kterou milují papoušci a můžou jíst i lidé. Až doteď jsem ji měl zařazenou výhradně v kolonce „repelent smrdutý“. :-)

29.7.2022 14:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Dasvo napsal(a):
Dnes jsem se dozvěděl, že afrikán je velmi zdravá, očistná, poživatelná kytka, kterou milují papoušci a můžou jíst i lidé. Až doteď jsem ji měl zařazenou výhradně v kolonce „repelent smrdutý“. :-)

jako že se jí denivka či květy juky, dobrý.... ale afrikána si nedovedu představit, že bych pozřela. ešivá to prubnete - dejte vědít, jak to chutná, když to přežijete

edit. mimochodem květy denivky jsou moc dobrý - sladký.

29.7.2022 20:04
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Dasvo napsal(a):

I Vy nepoučená osobo. :) Afrikán, neboli aksamitník, je kytka, kterou pěstuji na počest svého psa, který se jmenoval Axi. Takže Axi -- aksamitník. To dává smysl. :D
Takže ano, vše, co jste se dozvěděl, je pravda. Ovšem pozor - aksamitníků je více typů a opravdu hromada kultivarů. Ne všechny jsou chutné, ne všechny smrdí, některé se dávají drůbeži pro zabarvení žloutků, některé jsou trvalé... Zkrátka není aksamitník jako aksamitník. Ne každý se hodí ke všemu.

29.7.2022 20:06
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Zrzavci napsal(a):
jako že se jí denivka či květy juky, dobrý.... ale afrikána si nedovedu představit, že bych pozřela. ešivá to prubnete - dejte vědít, jak to chutná, když to přežijete

Nemá to chuť. Pokud jste jedla třeba měsíček nebo sedmikrásku, tak to chutná stejně, akorát některé druhy a kultivary jsou opravdu cítit a ten čichový vjem pak vyvolává podobný pocit, jako kdyby to nějak chutnalo.

29.7.2022 20:35
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):

Denivky jsem většinu života považovala za jedovatý lilie

1.8.2022 12:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Denivky jsem většinu života považovala za jedovatý lilie

No vidite a vono p.r.t.

Denivka je moje oblíbená květena. Je tak statečná a soběstačná! A kolikatě jí je druhů. Před zimou člověk jen sebere mrtvý listy a je to. Stejně tak hosta. Miluju květenu, která se o sebe stará sama.

1.8.2022 18:40
fikovnice

XXX.XXX.135.199

Dasvo napsal(a):

Tak to je pro mě též novinka!

1.8.2022 18:41
fikovnice

XXX.XXX.135.199

Varaxi napsal(a):
I Vy nepoučená osobo. :) Afrikán, neboli aksamitník, je kytka, kterou pěstuji na počest svého psa, který se jmenoval Axi. Takže Axi -- aksamitník. To dává smysl. :D
Takže ano, vše, co jste se dozvěděl, je pravda. Ovšem pozor - aksamitníků je více typů a opravdu hromada kultivarů. Ne všechny jsou chutné, ne všechny smrdí, některé se dávají drůbeži pro zabarvení žloutků, některé jsou trvalé... Zkrátka není aksamitník jako aksamitník. Ne každý se hodí ke všemu.

A fíkovnici máš nastudovanou?

A Aksamitník byla přezdívka jednoho mého dávného kocoura!

1.8.2022 18:53

fikovnice napsal(a):

To je ta vosička, co si odloží křidélka, aby mohla vlézt do fíku? Tuším žlabatka fíková, nebo tak nějak?

Ty máš nick podle ní? Já si až doteď myslela, že máte v rodině tradičně psy pojmenované na F a první v řadě byl Fík😂😂

1.8.2022 20:40
Varaxi

XXX.XXX.137.233

fikovnice napsal(a):

Fíkovnici znám jen díky Tobě. :)
Ano, svého času jsem si googlila některá zdejší jména přemýšlela, jak asi vznikla a co znamenají.

2.8.2022 00:03
fikovnice

XXX.XXX.135.199

To je ta vosička, co si odloží křidélka, aby mohla vlézt do fíku? Tuším žlabatka fíková, nebo tak nějak?

Ty máš nick podle ní? Já si až doteď myslela, že máte v rodině tradičně psy pojmenované na F a první v řadě byl Fík😂😂

Jj, nick je podle Fločka alias Fíčka...
Co je fíkovnice, mě poučila právě až "Varaxi" . Já vzala Fíka a přetavila jej do ženského rodu!

2.8.2022 00:05
fikovnice

XXX.XXX.135.199

Varaxi napsal(a):
Ano, svého času jsem si googlila některá zdejší jména přemýšlela, jak asi vznikla a co znamenají.

Počkej, a já zas díky Tobě!
Už se tu zas usmívám (přiblble)...to se mi občas při čtení fajn příspěvků na iFAUNĚ stává!

2.8.2022 00:07
fikovnice

XXX.XXX.135.199

Varaxi napsal(a):

Máme tady na to přece někde i vlákno....a ukázalo se, jak jsme veeelmi nápadití!
Řekla bych, že naprostá většina z nás zde má nick dle svého psa (event. jiného zvířete).

Přidejte reakci

Přidat smajlík