Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.10.2022 14:10
alcamer

XXX.XXX.171.227

Ahoj,

jaká zelenina/ovoce je bezpečná pro psy?

Vím, že není úplně nezbytná, ale Kenji ovozel miluje, tak bych mu chtěla nabídnout další možnosti. Dršťky mu sice jedou, ale zeleninu si dá možná i radši :D

Nejčastěji zkrmuju asi saláty, špenát, mrkve, okurku, jablka, zelí, jablka, borůvky, jahody apod.

14.10.2022 14:12
aluska

XXX.XXX.197.205

dávám i cuketu, červenou řepu, kedlubny, brokolici, špenát

14.10.2022 14:51
Terven

XXX.XXX.110.191

Můžu se zeptat, kolikrát denně krmíte? Mně se ten obsah mističek pro motýla zdá strašně velikej ...leda byste krmila 1x denně, ale asi i tak.
Já mám pinčovou 5,5 kg, začala jsem krmit od oka a určitě míň než vy a jednou při nákupu masa v DPM na velikost dávky přišla řeč a slečna mi plus mínus spočítala pro ni dávku. A bylo to ještě o dost míň než jsem krmila.
Takže jsem to brala, že každej pes je individuál a že asi má pinčová větší výdej. Ale časem jsem přecejen trochu ubrala, byla s tělesnou kondicí na hraně.
Nejčastěji dávám strouhanou mrkev, řepu, jablko, v létě saláty, ale ne z marketu. Často vařenou dýni nebo brambor.
Hlavně veškerou zeleninu na velejemno nastrouhanou anebo co nejvíc na kaši. Barfový mističky s celejma kusama zeleniny jsou sice efektní, ale pes si z toho nic moc nevezme, neumí moc dobře trávit vlákninu. Proto jsou pro něj takovým lákadlem bobky býložravců anebo ty dršťky - tam jim to přednatrávil někdo jinej
Feny si občas u koní ukradnou celou mrkev a jo - rozkoušou jí na kousky, ale ty kousky pak celý spolykají a obvykle je tak i vykadí.

14.10.2022 15:09
alcamer

XXX.XXX.171.227

aluska napsal(a):
dávám i cuketu, červenou řepu, kedlubny, brokolici, špenát

cuketu s kedlubnou ještě nezkoušel. Díky

14.10.2022 15:51
alcamer

XXX.XXX.171.227

Terven napsal(a):
Můžu se zeptat, kolikrát denně krmíte? Mně se ten obsah mističek pro motýla zdá strašně velikej ...leda byste krmila 1x denně, ale asi i tak.
Já mám pinčovou 5,5 kg, začala jsem krmit od oka a určitě míň než vy a jednou při nákupu masa v DPM na velikost dávky přišla řeč a slečna mi plus mínus spočítala pro ni dávku. A bylo to ještě o dost míň než jsem krmila.
Takže jsem to brala, že každej pes je individuál a že asi má pinčová větší výdej. Ale časem jsem přecejen trochu ubrala, byla s tělesnou kondicí na hraně.
Nejčastěji dávám strouhanou mrkev, řepu, jablko, v létě saláty, ale ne z marketu. Často vařenou dýni nebo brambor.
Hlavně veškerou zeleninu na velejemno nastrouhanou anebo co nejvíc na kaši. Barfový mističky s celejma kusama zeleniny jsou sice efektní, ale pes si z toho nic moc nevezme, neumí moc dobře trávit vlákninu. Proto jsou pro něj takovým lákadlem bobky býložravců anebo ty dršťky - tam jim to přednatrávil někdo jinej
Feny si občas u koní ukradnou celou mrkev a jo - rozkoušou jí na kousky, ale ty kousky pak celý spolykají a obvykle je tak i vykadí.

On si s kousáním dává na čas, rozebere to na molekuly a v hromádkách nic vidět není :D Jinak dostává obden dršťky, ovozel má vyloženě na chuť a zabavení.

Většinou krmím jednou denně, přes den dostává u výcviku. Kenji má 3,5 kg a žere něco mezi 5 % a 6 % své váhy plus rostlinnou složku. Na míň hubnul a po testech u veta jsme usoudili, že má prostě velký výdej. I s touhle dávkou mu jdou krásně nahmatat žebra. Chtěla jsem najít nějaké fotky, ale ta srst Když jsem mu ze začátku dávala tak ty 2 %, tak byl jak žebřiňák.

Ale uznávám, že ty porce vypadají s jeho velikostí vtipně :D

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.10.2022 16:58

V těch mističkách není nic moc, z čeho by měl tloustnout, vnitřnosti, kolagenové součástky samé, občas vepř, ryba...
Ale třeba vařené brambory atp., to už není zelenina, ale cukr. Z toho se nabere.
Malí psi mají o hodně větší nároky než velký pes. Cca jako štěně.
A samozřejmě to není o hmotnosti KD, ale cukr vs. tuk a protein.

14.10.2022 18:54

alcamer napsal(a):
Ahoj,

jaká zelenina/ovoce je bezpečná pro psy?

Vím, že není úplně nezbytná, ale Kenji ovozel miluje, tak bych mu chtěla nabídnout další možnosti. Dršťky mu sice jedou, ale zeleninu si dá možná i radši :D

Nejčastěji zkrmuju asi saláty, špenát, mrkve, okurku, jablka, zelí, jablka, borůvky, jahody apod.

Misky s býčí koulí, kachní hlavou, vepřovým a makrelou jsem se sama lekla. Není to až moc mixů masa najednou, příliš pestré?
K ovozelu - dávám vše výše zmíněné, plus banán, ředkvičky, kapustu, květák, nebojím se ani kořenové zeleniny, tu tedy najemno strouhnutou a trošku. Nedávám vše najednou, ale když zbyde něco určeného pro lidskou spotřebu, podělím se. Zlehka ovařený (nebo syrový) košťál od brokolice, květáku, kapusty na kostičky nakrájený je u nás pamlskově velmi vysoko.

14.10.2022 21:44

U nás primárně okurky, kedlubna a ředkvičky. V sušené příloze má to, co mi samotné za syrova nevdechne. Hlavně vit C a zvlášť na podzim a v zimě - jablka a řepa. Pak třeba celer, hrušky, pastiňák...
Jinak v sezóně melounů se v podstatě ničím jiným neživí. A miluje syrový hrášek a rád zobe slunečnicová semínka, i když ty jsou trochu OT. V příloze má sušené standard bylinky jako ostropestřec aj., ale když je potřeba, tak nemá problém s čerstvou bazalkou v mase - přírodní antibiotikum.

14.10.2022 21:58
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V těch mističkách není nic moc, z čeho by měl tloustnout, vnitřnosti, kolagenové součástky samé, občas vepř, ryba...
Ale třeba vařené brambory atp., to už není zelenina, ale cukr. Z toho se nabere.
Malí psi mají o hodně větší nároky než velký pes. Cca jako štěně.
A samozřejmě to není o hmotnosti KD, ale cukr vs. tuk a protein.

Megí a nechcete to říct Vikině, že po bramborách má nabírat?
Dřív jsem taky papouškovala moudra, že spíš než po tuku pes ztloustne po sacharidech...a přišla pankreatická dieta. Vikina místo tuku žere denně brambory, rejži, dýni, vločky...a ještěže má ty chlupy, jinak by byla jak chodící anatomie.
Pinčovou jsem taky začala podezírat ze slinivky, tak tu dietu chvíli držely spolu - a rázem jsem měla přesně toho vyrýsovanýho pinče, jak jsem si přála.
Stačilo vyřadit tučný pamlsky, tučný maso, vnitřnosti, kůži...a zařadila jsem ty sacharidový přílohy, který jsem dřív dávala minimálně.
Že se na pankreatický dietě často hubne, není žádný tajemství....je to divný, když je vlastně samej cukr

14.10.2022 22:27

Terven napsal(a):
Megí a nechcete to říct Vikině, že po bramborách má nabírat?
Dřív jsem taky papouškovala moudra, že spíš než po tuku pes ztloustne po sacharidech...a přišla pankreatická dieta. Vikina místo tuku žere denně brambory, rejži, dýni, vločky...a ještěže má ty chlupy, jinak by byla jak chodící anatomie.
Pinčovou jsem taky začala podezírat ze slinivky, tak tu dietu chvíli držely spolu - a rázem jsem měla přesně toho vyrýsovanýho pinče, jak jsem si přála.
Stačilo vyřadit tučný pamlsky, tučný maso, vnitřnosti, kůži...a zařadila jsem ty sacharidový přílohy, který jsem dřív dávala minimálně.
Že se na pankreatický dietě často hubne, není žádný tajemství....je to divný, když je vlastně samej cukr

Cukr je rychlá energie, tak ho asi dokáže rychle odlifrovat, aniž by se jako přebytečný přetransformoval na špeky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík