nsnikola
XXX.XXX.160.17
Dobrý den,
může mi prosím někdo zkušený poradit jakou sovu vybrat?
V chování sov jsem laik (jediné, co máme za ptactvo jsou andulky), jsem milovník všech zvířat a nyní jsme se s přítelem rozhodli pořídit si sovu. Pro andulky máme velkou voliéru a nebude problém přistavit další. Už jsem se bavila s pár chovateli a prý můžou i mražené maso (myšky,...), nemám asi to srdce jim dát živou myš
Sovu bych chtěla jako mazlíka, tudíž nějakou která se hodí pro bližší kontakt a lze snáze, ochočit", taky aby to zrovna nebyla nějaká veliká sova, spíš menší. Byl nám doporučen Puštík obecný, nebo Sova pálená.
Co byste nám doporučili vy, prosím?
Děkuji za odpovědi.
Nikola.
Pepan 1
XXX.XXX.73.70
Dobrý den, pro začátek jsou oba druhy sov dobrá volba.Pokud ji ale chcete jako mazlíka, tak si ji musíte dokrmit od mláděte, které bude mít 2až3 týdny od narození.Takové mládě bude brát vás jako rodiče a bude zcela krotké.Pokud mládě vychovají jejich rodiče, jsou vhodní jen do chovu, jsou divocí a na člověka si už nezvyknou.Krmení se může používat i mražené, třeba 1denní kuřátka i myši ale občas je dobré dát i čerstvé, delším mražením se například odbourává vitamín B a musí se nahrazovat doplňkem.Pokud máte ještě nějaké dotazy, tak napište, nebo zanechte kontakt a můžeme pohovořit.