Ahoj :)
Mám dotaz ohledně studia na VFU- konkrétně přímo na veterině nebo na vet. hygieně. Hodně o studiích v tomhle oboru uvažuju. Trošku mě děsí komentáře některých studentů k náročnosti studia. A tak mám pár otázek:
Jak je to s tím realným volným časem, který člověk nestráví učením? Je třeba denně alespoň chvíle na to něco si přečíst/zaběhat si/ zajít na kávu nebo využít vybavení areálu Uni. a zahrát si něco v tělocvičně?
Jak je to s rozvrhem? Zapisují si studenti sami nebo ho prostě dostanou? A kolik hodin denně je? Mám kamaráda na klasický medině a ten má docela málo hodin, ale pak se ještě učí sám..
A jak moc se liší veterina od vet. Hygieny v těchto věcech?
Všem, kteří mají nějakou zkušenost a odpověděli by mi jsem moc vděčná ;). Děkuji.
napsal(a):
Mám dotaz ohledně studia na VFU- konkrétně přímo na veterině nebo na vet. hygieně. Hodně o studiích v tomhle oboru uvažuju. Trošku mě děsí komentáře některých studentů k náročnosti studia. A tak mám pár otázek:
Jak je to s tím realným volným časem, který člověk nestráví učením? Je třeba denně alespoň chvíle na to něco si přečíst/zaběhat si/ zajít na kávu nebo využít vybavení areálu Uni. a zahrát si něco v tělocvičně?
Jak je to s rozvrhem? Zapisují si studenti sami nebo ho prostě dostanou? A kolik hodin denně je? Mám kamaráda na klasický medině a ten má docela málo hodin, ale pak se ještě učí sám..
Všem, kteří mají nějakou zkušenost a odpověděli by mi jsem moc vděčná ;). Děkuji.
Podívej se, kdy je den otevřených dveří a zajeď tam. To, kolik strávíš nad učením musíš vědět sám. Někdo se musí šrotit pořád, jinému stačí na učení zkouškové období. Po zkušenostech mohu říci, že to, co ses naučil na střední škole za 4 roky je náplň jedné zkoušky.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Mno... náhodou s volným časem se to má tak, že je ho víc než pak v praxi :D
ale prostě veterina není škola, kde si člověk přečte něco večer před zkouškou a jde, no, ale kolik času budeš potřebovat na naučení se, to záleží na tobě a tvé hlavě, to ti nikdo neřekne. Ale jahodapavel má pravdu v tom, že jo, materiály co jsem měla k maturitě jsou asi tak jedna lehčí zkouška.
s rozvrhem se to má tak, že cvičení jsou povinná a studenti si rozvrh dělají sami, ale protože studentů je hodně a cvičení jsou povinná a místa v jednotlivých termínech omezená, ne vždy je výsledek takový, jak by si člověk třeba představoval. kolik hodin denně, to zase záleží na tobě. dá se vytvořit rozvrh na čtyři, nebo i na tři dny v týdnu, ale pak se během zápočtového týdne poděláš, protože budeš mít celý den jen zápočtové testy a ty nejsou zase o tolik jednodušší než zkoušky.
veterina a veterinární hygiena se od sebe v tomto liší málo, hodně let je rozvrh prakticky totožný. teda pokud se bavíme o magisterském studiu. ale přemýšlej o tom kam, spoustu veterinářů nechce - nebere - do ordinace lidi, co mají vystudovanou hygienu. hygiena je prostě pro hygieniky.